Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Kako ga podesavate GUIminer za kopanje litecoin kod mene nece nesto ili ja toliko znam :wall:

aha ok, sad prebacih neku sumu sa notrola nesto mi se ne svidja njihova snaga

Ne znam sta se s njima dogadja ali brzina je ocajna veceras. Tj. brzina je ok ali baca mi stale 12% tako da mu dodje isto. Nesto do njih nije uredu ocigledno.

Poslednja izmena:
ebi ga sjabase ih, nego na primer nadjem neki pool koji placa stale sherove, podesim grafiku da baca 900kh gde je 100% stale, da li ce mi placati te stale i koliko da li je imao neko iskustva?

Tesko pitanje. Koliko ja znam neki placaju stale share-ove a ne invalid. Kada preklokujes graficku i imas gpu error, 101% ces dobijati invalide koji se nazalost ne priznaju.

Na 7870 XT isto tako je bilo potrebno smanjiti klok sa fabrickih 975 na 850, da bi kartica da daje preko 400 Kh/s. (BTW tada se kartice i osetnije manje greju i trose - tako da ona teza da se prilikom kopanja LTC-a vise trosi struje jednostavno nije tacna, cak naprotiv - mislim da potrosnja tad znacajno manja).

Aj mi kazi podesavanja u reaperu za 7870 Tahiti, Imam myst i daje mi oko 370khs, bilo da je na 800, 850, 1000 za jezgro. Memoriju sam stavio na 1600mhz.

Pise mi samo stale 100%, za gpu error mi pise 0? Daj te neke za ltc sto placaju stale pa da probam

Ebi ga nista onda reko da probam mozda neko hoce :D , ode btc u nebo a ltc kaska u mestu..

Nego ima li na coinotronu opcija da mi posalju email kada mi ne radi komp? Nesto nisam nasao?

Ima li neko iskustva sa ovom grafom?
AMD Radeon 7850 Sapphire 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/256bit/11200-16-20G

sledeci diff ~100

Poslednja izmena od urednika:
hoce li neko biti ljubazan objasniti kako se menjaju LTC za BTC na btc-e. ja sam imao nesto lajtkoinse tamo ali izgleda sam zeznuo nesto sad ih nema vise :(

Prov se ulogujes, zatim ides na Trade i idaberes iz koje u koju valutu hoces. Evo slika:

Price per LTC ti sam odredis. Kada odnos dostigne tu vrednost, automatski se vrsi prodaja. A ako je vrednost jednaka vrednosti potraznje, konverzija se odvija u tom momentu.

Poslednja izmena:
Hvala ti sta si mi objasnio ali evo vidi sta sam ja uradio sad ne znam kako da ih povratim te 10 LTC nisam ja za ovo ali aj rekoh da probam
-10 LTC Withdrawal LTC to address 1CDjXqPeYehv6suyaSPmuvmU1dRK
tako pise u Transactions history

Poslednja izmena:
pa imao sam 10
LTC
Balance: 10 LTC
sad je 0 nesto sam pogresno uradio
isto Your balance: 0 i kad hocu da ih promenim za BTC kako je objasnio La.Prestige

Poslednja izmena:
Pa problem je verovatno u tome da tvoja ponuda i dalje stoji samo je još uvek niko nije isplatio! Ko zna (mi to ne možemo znati) koju cenu si ti zatražio za 10 LTCa...

ako recimo uneses da hoces da prodas 10LTC-a po onoj ceni koja stoji na sajtu, dok ti uneses i kliknes moze da se desi da se cena promenila, ako se to desilo, rezervisu ti tih 10 ltca u Buy Order, i onda se ceka kada je ta cena ponovo na snazi tada ce se transakcija izvrsiti, to mozes da pogledas malo nize na strani, i imas cancel dugme gde mozes da ponistis pa prodaj opet

E ovako je bilo prvo sam usao u LTC withdraw money pa sam uzeo adresu od BTC deposit i stavio dole kao na sliku i zatim opalio Withdrawal, totalno sam ih sje*o te 10 lajtkoine sigurno

Ti si poslao litecoine na bitcoin adresu. Ne zelim da ti stajem na muku ali da, bice da si sj**ao te litecoine. :(

Aj nek mi je sa srecom trebao sam prvo da pitam posle da eksperimentisem :D

Posalji im mail i objasni sta si uradio. Ako transfer ne moze da se realizuje (ako je to btc adresa ili adresa koja nija validna) postoji mogcnost da ti nekako vrate to mada mi i dalje nije jasno kako ti je prihvatio to.
Odakle vam uopste ideja da je to BTC adresa? BTC adrese su duze, 34 kraktera, ova ima samo 28 karaktera. I LTC adrese imaju 34 karaktera koliko ja znam. Svaku kreiranu BTC adresu mozete izguglati, za ovu ne prijavljuje nista.

Ja sam obrisao te 5-6 slova na sliku ali nema veze nije to neka lova vazno je da sad znam kako ide procedura plus ne znam ni 10% english kako cu da im posaljem mejl otpada i ta opcija

Pa da se pridružim :) - pročitah svih ovih 12 strana za LTC i mogu samo da zaključim da je težak smor podesiti/naći podešavanja i odabrati miner. Trenutno mi samo 6870 radi LTC ~300khs na reaperu i 933/1100 taktovima, probao sam cgminer i koliko god mi se sviđala koncepcija i obilje komandi, jednostavno ne mogu da ubodem ni 60% brzine koju daje reaper - odustao posle nekoliko dana zezanja, ovo mi je sasvim OK. Probao sam 7770@1200, igrao se memorijom, ali nikako ni 200khs da dobacim, ostala je na GUIMineru na 220Mhash za BTCove. Takođe, probao i na 7970 ona podešavanja što je Paradigma kačio i svašta nešto i nema teorije da prebacim 550-560khs pa sam i nju ostavio na 1100 u GUIMineru na 630Mhash, tako da mi je sad samo jedna 6870 (i stiže još jedna :) na LTCu, ostalo na BTC.

Cenim da se 64khs od 3770 ne isplate zbog struje? BTW koga interesuje, 6450 daje 30Mhash u GUIMineru blago podignuta na 650Mhz. :d

Koja podesavanja imas za 6870 na reaperu? Mozes je jos malo klokovati opusteno, to je samo 30 mhz vise od default-a. Ja imam 4 karte i svaka ide preko 1040 Mhz. Bacaju svaka ~355-360kh/s. I takodje se slazem za cgminer. Sve zivo probah ali reaper jednostavno razvaljuje i daje neverovatno veci hashrate. Uz to je i stale meni ispod 1%.

Evo podešavanja, krene on lepo sa 0% stale i ~303 (na 950 dobaci i do 315) i onda počne da ih povećava tako da posle 10-15min ima oko 15-20%, pa sam pokušavao sa variranjem taktova, spuštao i na 770/1100 i isto se ponaša, za sad sam ostavio na 925/1100 jer ceo dan izgubih igrajući se time i ništa nisam uradio - menjao sam i thread concurency na od 4096 do 8192, threads per gpu 1-2-4, share threads 4-32, aggression 18 je max, na 19 već puca drajver. Čitao redom okolo i svaki setup za cgminer koji nađem, probam i ne može da se uporedi. Što se tiče reapera, probaću još malo da nategnem kartu mada je i ovako dosta topla, otvoreno je kućište, a na 85+ stepeni je, pa je sad držim na 925 i malo nižem naponu dok ne nađem kako da rešim ovaj stale.

A tek na 7970 nisam ni počinjao da se bavim reaperom, tu samo probao cgminer setupe koji su ovde kačeni i okolo šta nađem, nijedan nije prebacio 600 na 1100/1574, dok GUIMiner out of the box daje 633Mhsh pa sam i to tako ostavio na BTCu. :S: BAMT sa integrisanim 7970 drajverom je dao 660+ MHsh ali ni sa njim nisam imao vremena previše da se bavim, probaću ga za vikend detaljnije.

Kod:
worksize 256
vectors 1
aggression 17
threads_per_gpu 1
sharethreads 8
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 4096
long_polling yes

cgminer -o http://notroll.in:6332 -O user:pass --scrypt --intensity 13

evo moje podesavanje za 2x7970
sve se vidi sa slike
smanjen napon, za nijansu overklokovane kartice, ventilatori koji dodatno hlade kartice ...
cela ideja je da se sa sto manje potrosnje dobije veci hashrate, rudarenje gubi poentu ako se kartica nasvira nastrasnije i da malo veci hashrate ali zato trosi mnogo vise struje

Poslednja izmena:
skocio litecoin, otici ce dif za ~30 min na ~100, sta mislite da li ce cena skakati jos, da ne bude kao ono pre kad je bio 0.75 pa pao na ispod 0.40

Naglo porasla i cena zajedno sa odnosom btc:ltc. I'm happy now, rudario sam na malom difu i ocekivao sam ovo. A jos je i cena btc-a otisla na skoro $100. Bice ovo milina weekend za trgovinu. :)

cgminer -o http://notroll.in:6332 -O user:pass --scrypt --intensity 13
evo moje podesavanje za 2x7970
sve se vidi sa slike
smanjen napon, za nijansu overklokovane kartice, ventilatori koji dodatno hlade kartice ...
cela ideja je da se sa sto manje potrosnje dobije veci hashrate, rudarenje gubi poentu ako se kartica nasvira nastrasnije i da malo veci hashrate ali zato trosi mnogo vise struje

Naravno, probao sam baš to kada sam stigao do Paradigminog posta gde je rekao da samo --scrypt i --intensity i notroll i da nema problema sa stale i ostalim podešavanjima, ali sam dobio jedva 550 i to 7970@1100. Moraću još malo da posvetim vremena cgmineru, očito nešto drugo tu pravi problem, prosto sam oduševljen šta je sve čovek stavio u parametre i šta sve može da se podesi, neverovatno mi je da tek tako imam toliko lošije perf u njemu, samo nisam stigao da se više pozabavim time. :( Probaću za vikend opet... Isto kao što mi je i onajtvoj post sa podešavanjima za 6870 ukazao kako da poteram reapera, ali problem je što se posle 15tak minuta pojavljuju stale, sad sam na skoro 20%, variraju tu negde. Znam da nije dobro tako, mora to još da se podešava.

Razmisljam da stavim sell order na 0.8 ili 1 pa ako dodje dodje, pa da povucem novac i mozda ulozim u jos jednu 7850

Poslednja izmena:
Vrh Dno