@shamankg
Ništa i drugi put...
Nisam ti uglavio patch za EHCI izlaze... Kod mene na Foxconn P35A to nije moralo, ali vidim da se to kod tebe malo razlikuje pa je možda to razlog zašto ti sleep ne radi propisno. Uglavi to parče koda za svaki slučaj, pa onda isprobaj...
Kod:
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x04)
{
"device-id",
Buffer (0x04)
{
0x3A, 0x3A, 0x00, 0x00
},
"AAPL,clock-id",
Buffer (One)
{
0x01
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
Za drugi izlaz treba da staviš beše koliko se sećam 0x3A, 0x3C, 0x00, 0x00 ili možda beše kontra... Hmm, ne sećam se tačno, pa progooglaj to za svaki slučaj...
proverio sam vrlo dobro... flag za dsdt ne mora da stoji jer je podrazumevana lokacija po defaultu extra folder i osim ako nije na drugoj lokaciji ili sa drugacijim imenom moze a i ne mora da stoji u org.chameleon.Boot.plist-u... isto je i sa drugim predefinisanim flagovima, dok god je njihova default-na vrednost time sto ces samo da potvrdis to isto i da cekiras u wizardu ili ubacis flag u org.chameleon.Boot.plist ne menjas nista.. tako da to sto si reko liku da postavi flag za EthernetBuiltIn na YES ne menja nista, a i kernel cache nece da iskljuci tako sto ce da destiklira opciju u wizardu vec da postavi flag UseKernelCache = No u org.chameleon.Boot.plist-u, jer te opcije u wizardu ne rade nista sem sto ispisuju ono sto je vec podrazumevano, za P-States / C-States nisam siguran.. kod mene je barem tako, a verovatno i kod drugih ili slicno. evo malo o boot flagovima
http://legacy.tonymacx86.com/wiki/index.php/Org.chameleon.Boot.plist
Flag za DSDT je tu iz drugih razloga, a to što si napisao je otrpilike potvrda onoga što sam i ja rekao. Imaš ljude koji recimo sele svoj HDD sa Hackintosha na Macintosh i njima ne treba Chameleon na osnovnoj particiji niti Extra folder pa ni DSDT. Celu stvar pokreću sa USB fleša na Hackintošu, a DSDT mogu recimo da ostave gde žele. Zbog toga i zbog testiranja modovanih DSDT-a je ta opcija tu prisutna, premda se baš konkretno ta za DSDT veoma retko koristi...
Što se tiče ostalog bio sam gore napisao da sve zavisi šta neko koristi od hardvera... Kod mene recimo ako ne stavim EthernetBuiltIn na yes, pošto mi je računar vezan preko WiFi D-Linka, povremeno sam imao situaciju sa resetovanjem ethernet podešavanja...
Kernel Cache sam mu rekao da izgasi jer je po defaultu izgašen pod ML-om i ta opcija služi da ga forsira u određenim situacijama ali podrazumeva da su dodatni kextovi za PC obavezno smešteni u defaultnom System/Library/Extension folderu, a ne u Extra/Extesnion folderu jer onda se ne učitavaju i objektivno neko ko ovo ne zna može zbog toga sebi da napravi problem ukoliko neke drajvere drži u E/E folderu... Pod ML-om je tako, ranije to nije moralo, pa je sad praksa da se svi drajveri obavezno zbog ovoga instaliraju u S/L/E što recimo MB post instalcioni paket upravo i radi iz ovog razloga.
Svaki flag u kameleonu postoji tu sa razlogom, što naravno ne znači da se pojedine stvari neće pokrenuti ako su odrećeni flegovi isključeni. Hoće naravno, ali kada su isključeni odrećeni setovi instrukcija idu direktno preko OS X-a, dok u situacijama kada su uključeni sve to što je flegovano pegla i prepravlja i dopravlja sam kameleon. Najbolji primer su ti podešavanja za p-states i grafiku.
Nego da se ne ubeđujemo ovde oko ovoga, što se mene tiče naka svako radi kako mu drago. U principu ništa nikoga ne košta da određene stvari drži uključene u kameleonu jer koliko sam ja barem mogao da skontam iz dosadašnje prakse koja nija mala da se razuememo, bezbednije je svakako i ne može da škodi, s tim što naravno treba i to reći, se cela ta stvar sa bootloaderima menja i razvija. Ranije se nije moglo zamisliti propisno pokretanje sistema bez recimo ForceHPET opcije, danas to više nije slučaj, tako da objektivno gledano ima dosta istine i u ovom tvom zapažanju...