Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Upravo pokusavam da na sistem u kojem se nalazi HD 7770 instaliram Clover ali neuspesno. Nisam vican ovom bootloaderu ali izgleda sa njim nije pootrebno odraditi sleep trick na radeon-ovoj seriji 7xxx. Primitih da je spominjan Clover USB stick sto mi se cini prihvatljivo za probu :D pa ako moze mala pomoc. Formatirao sam USB u winu kao fat32 pod imenom EFI. Koje sledece korake radim u osx-u i da li SSD mora biti formatiran kao GPT zbog UEFI da bi sve radilo?
Ništa, sada treba da instaliraš Clover na USB i ako imaš neki DSDT koji koristiš za kameleona, da ga kopiraš u EFI>ACPI>patched folder.

Što se tiče ovog pitanja dal SSD mora biti pod GPT-om, zbilja ne znam... Predpostavljam da ne mora ali nisam siguran, a ti pošto ideš na probu sa USB-a probaj brate pa ćeš videti šta i kako.

Pozdrav ljudi. Jedno pitanje bih postavio pa ako je neko raspolozen neka mi da neke smernice sta i kako. Naime, uspesno sam podigao ML uz pomoc MyHack varijante (jer preko UniBeasta nikako nisam mogao), i potom sam kompajlirao dsdt, odradio neke prepravke i to je proslo bez gresaka, warning-a i sl. Sada sam ja hteo da pitam sledece: Kako ja sad taj DSDT.aml fajl da ubacim u sistem bez da podizem ponovo iznova sve.

Hvala unapred na odgovorima.

Pozzzz....

Pozdrav ljudi. Jedno pitanje bih postavio pa ako je neko raspolozen neka mi da neke smernice sta i kako. Naime, uspesno sam podigao ML uz pomoc MyHack varijante (jer preko UniBeasta nikako nisam mogao), i potom sam kompajlirao dsdt, odradio neke prepravke i to je proslo bez gresaka, warning-a i sl. Sada sam ja hteo da pitam sledece: Kako ja sad taj DSDT.aml fajl da ubacim u sistem bez da podizem ponovo iznova sve.

Hvala unapred na odgovorima.

Pozzzz....

Tema: Hackintosh - Kako da...?!?

DSDT.aml treba da bude ispisan velikim slovima i postavljen u Extra folder na particiji gde si instalirao OS X... Ako si taj DSDT samostalno izvukao sa sopstvenog sistema i modovao, možeš komotno da ga ubaciš u Extra i staviš u pogon, trebalo bi odmah da ti radi iz prve. No ipak preventive radi možda ne bi biilo loše da ga prvo testiraš i to se radi na sledeći način.

Smestiš DSDT.aml u Extra ali pa ga preimenuješ u recimo DSDT1.aml

Zatim restartuješ računar i prilkom butovanja pritisneš F8 da bi prekinuo ovaj proces. Zatim jednostanvo ukucaš sledeće:

DSDT=/Extra/DSDT1.aml -v

Ako sve prođe kako treba i doživiš da vidiš ponovo svoj desktop, onda znači da je DSDT ispravan i u tom slučaju možeš komotno da ga preimenuješ nazad ponovo u DSDT.aml što je dovljno bi se on sledeći put pozivao automatski.

Ako zabetonira, restartuj mašinu i pusti da se ragularno butuje ko i pre, bez DSDT-a.

Eto...

Poslednja izmena:
Tema: Hackintosh - Kako da...?!?

DSDT.aml treba da bude ispisan velikim slovima i postavljen u Extra folder na particiji gde si instalirao OS X... Ako si taj DSDT samostalno izvukao sa sopstvenog sistema i modovao, možeš komotno da ga ubaciš u Extra i staviš u pogon, trebalo bi odmah da ti radi iz prve. No ipak preventive radi možda ne bi biilo loše da ga prvo testiraš i to se radi na sledeći način.

Smestiš DSDT.aml u Extra ali pa ga preimenuješ u recimo DSDT1.aml

Zatim restartuješ računar i prilkom butovanja pritisneš F8 da bi prekinuo ovaj proces. Zatim jednostanvo ukucaš sledeće:

DSDT=/Extra/DSDT1.aml -v

Ako sve prođe kako treba i doživiš da vidiš ponovo svoj desktop, onda znači da je DSDT ispravan i u tom slučaju možeš komotno da ga preimenuješ nazad ponovo u DSDT.aml što je dovljno bi se on sledeći put pozivao automatski.

Ako zabetonira, restartuj mašinu i pusti da se ragularno butuje ko i pre, bez DSDT-a.

Eto...

E vidi sad batice. Odradio sam kako treba, odnosno kako si mi napisao, ali se desava da zabode na startu. Evo postavicu sliku da vidis da je sve sa dsdt-om u redu. Nije mi bas najjasnije zasto zabada, mozda ces ti znati.

Prilozi

• Screen Shot 2013-03-30 at 11.49.59.png
    Screen Shot 2013-03-30 at 11.49.59.png
    776.5 KB · Pregleda: 82
1. Pa da bi ti na to pitanje odgovorio adekvatno moraš mi reći najpre kako si došao do tog DSDT-a. Dal si ga pozajmio od negde ili si ga sam izvukao sa sopstvenog sistema i izmodovao! To je osnovno... Ako nije sa tvog sistema onda zbada jer nije za tu verziju BIOS-a ili za tu reviziju ploče koju imaš, prosto rečeno...

2. Ako je sa tvog sistema, pogledaj šta ti stoji u kameleonu uključeno od opcija za butovanje.

i pod 3. ta slika mi ne znači previše. Više bi mi značio screen sa greškom da si uslikao i zakačio ovde... batice! ,)

Poslednja izmena:
1. Pa da bi ti na to pitanje odgovorio adekvatno moraš mi reći najpre kako si došao do tog DSDT-a. Dal si ga pozajmio od negde ili si ga sam izvukao sa sopstvenog sistema i izmodovao! To je osnovno... Ako nije sa tvog sistema onda zbada jer nije za tu verziju BIOS-a ili za tu reviziju ploče koju imaš, prosto rečeno...

2. Ako je sa tvog sistema, pogledaj šta ti stoji u kameleonu uključeno od opcija za butovanje.

i pod 3. ta slika mi ne znači previše. Više bi mi značio screen sa greškom da si uslikao i zakačio ovde... batice! ,)

Pazi sad batice ,), ovaj DSDT sto sam ti postavio u prethodnom postu je izvucen iz mog sistema. Prateci tvoje uputstvo iz teme ''DSDT - kako da...?!?'', otklonio sam greske koje vidis u mom prethodnom postu, odnosno na slici koju sam okacio. U kameleonu ces videti sa slike sta imam od opcija za butovanje. I pod 3, evo i screenshot-a kako je DSDT izgledao pre korekcija koje sam odradio. Izvini na cimanju. ;)

Prilozi

• Screen Shot 2013-03-30 at 15.52.15.png
    Screen Shot 2013-03-30 at 15.52.15.png
    631.2 KB · Pregleda: 64
  • Screen Shot 2013-03-30 at 15.57.04.png
    Screen Shot 2013-03-30 at 15.57.04.png
    754.4 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Kako si izvukao osnovni DSDT.aml...? Iz Mac os-a nije pouzdan metod, čisto da se zna. Mora ili windows ili još bolje Ubuntu (Linux).

Jel ovu ploču iz potpisa voziš?

Jesi li siguran da PCIRootUID treba da uključuješ?

Probaj sledeće opcije da popališ putem Chameleon Wizarda:

ForceHPET=Yes
EthernetBuiltIn=Yes
Generate P-States=Yes
Generate C-States=Yes
npci=0x3000

Kernel Cache izgasi, to ti ne treba...

Poslednja izmena:
Poz, imao sam na umu malo da eksperimentisem i probam Hackintosh.
Uglavnom konfa je ova iz 'Moja masina'.
Trazio sam po netu za kompatibilnost, i mislim da ce biti ok, veci problem bice sledece.

Posto ne znam nikog sa mac-om, tako da ne znam kako cu doci do samog sistema.
Takodje, koristim trenutno jedan HDD (640GB) gde mi je Win7 i dosta fajlova, imam nameru da iskoristim stari HDD od 20GB za OS X, kako bi potpuno zastitio trenutni HDD u slucaju da se nesto lose desi.

Pitanja su, da li mogu koristiti neke Mountain Lion sisteme koja nadjem na netu (npr: ML ISO Untouched, MLv10.8.3-HOTiSO, OS X 10.8.3 Install USB to su neki na koje sam naisao dok sam trazio).
I da li mogu da koristim taj HDD od 20GB za njega, i da li je kompatibilnost komponenata dobra?

Kako si izvukao osnovni DSDT.aml...? Iz Mac os-a nije pouzdan metod, čisto da se zna. Mora ili windows ili još bolje Ubuntu (Linux).

ForceHPET=Yes
EthernetBuiltIn=Yes
Generate P-States=Yes
Generate C-States=Yes
npci=0x3000

1. Hvala na strpljenju i ovim objasnjenjima...
2. Onaj DSDT.aml sam izvukao iz ML-a, medjutim, vodjen tvojim savetom sam odradio isto i iz Win-a. Potpuno iste greske mi je prijavio DSDTSE kao i na ML-u.
3. Da, koristim plocu iz potpisa.
4. PCIRootUID moram da forsiram jer nece da mi baci sliku na monitor.
Ostalo cu da probam pa da vidim kako se ponasa sistem....

Hvala jos jednom.

Pozzz

Poz, imao sam na umu malo da eksperimentisem i probam Hackintosh.
Uglavnom konfa je ova iz 'Moja masina'.
Trazio sam po netu za kompatibilnost, i mislim da ce biti ok, veci problem bice sledece.

Posto ne znam nikog sa mac-om, tako da ne znam kako cu doci do samog sistema.
Takodje, koristim trenutno jedan HDD (640GB) gde mi je Win7 i dosta fajlova, imam nameru da iskoristim stari HDD od 20GB za OS X, kako bi potpuno zastitio trenutni HDD u slucaju da se nesto lose desi.

Pitanja su, da li mogu koristiti neke Mountain Lion sisteme koja nadjem na netu (npr: ML ISO Untouched, MLv10.8.3-HOTiSO, OS X 10.8.3 Install USB to su neki na koje sam naisao dok sam trazio).
I da li mogu da koristim taj HDD od 20GB za njega, i da li je kompatibilnost komponenata dobra?

2GB rama je malo za Mountain Lion i Lion, ostatak konfiguracije je ok.

ForceHPET=Yes
EthernetBuiltIn=Yes
Generate P-States=Yes
Generate C-States=Yes
npci=0x3000

EthernetBuiltIn=Yes, Generate P-States=Yes, Generate C-States=Yes su po default-u na Yes

EthernetBuiltIn=Yes, Generate P-States=Yes, Generate C-States=Yes su po default-u na Yes

Aha, pa kad je tako zašto mu je onda to isključeno u org.chameleon.Boot.plist-u...?!

^skakac.33

Na toj ploči izgleda da ima malo problema. DSDT je verovatno više nego potreban... 4GB rama je poželjno definitivno, a što se tiče tih iso fajlova treba da mogu da ti završe posao, premda zbog 2GB rama preporuka bi bila da ideš na 10.6.8 varijantu za početak.

Poslednja izmena:
Da se javim i da kazem da sam odradio kako mi je receno, ali... Generate P-States=Yes i Generate C-States=Yes mi se uopste ne ucitavaju pro butovanju, a sto se DSDT-a tice, prica ostaje ista...zabada na butu...tako da ili sam ja toliko glup ili ova moja plocica ne moze da se sredi kako treba....toliko...hvala na razumevanju...

Pozzz

Zakači taj DSDT da ga pogledam malo pa ću ti reći kolko si dobro uradio to što je trebalo...

Aha, pa kad je tako zašto mu je onda to isključeno u org.chameleon.Boot.plist-u...?!

^skakac.33

Na toj ploči izgleda da ima malo problema. DSDT je verovatno više nego potreban... 4GB rama je poželjno definitivno, a što se tiče tih iso fajlova treba da mogu da ti završe posao, premda zbog 2GB rama preporuka bi bila da ideš na 10.6.8 varijantu za početak.

to sto pise nema veze... kolko vidim ne pise ni flag za dsdt, jel to znaci da ga ne ucitava onda ??? dok su flag-ovi na default-nim podesavanjima mogu a i ne moraju stajati u org.chameleon.Boot.plist-u i to ne menja situaciju uopste

Poslednja izmena:
to sto pise nema veze... kolko vidim ne pise ni flag za dsdt, jel to znaci da ga ne ucitava onda ??? dok su flag-ovi na default-nim podesavanjima mogu a i ne moraju stajati u org.chameleon.Boot.plist-u i to ne menja situaciju uopste

Flag za dsdt ima potpuno drugu namenu. On služi primera radi da učita specifično nazvani dsdt fajl, koji ne mora čak ni da se nalazi na istoj particiji niti da stoji u Extra folderu... Po dafaultu se dsdt stavlja uvek u Extra folder ili u root particije, odakle se učitava uvek automatski bez flag-a, ali ako ga preimenuješ ili izmestiš odatle nema ništa od dsdt-a i zato postoji ovaj flag za dsdt. Što se P-States / C-States opcija tiče vrlo verovatno da se neće pozivati osim u slučajvema gde je pored DSDT-a ubačen u Extra i SSDT.aml, to je onda malo drugačija sitauacija... A čak i da se pozove ima razlike kada je ova opcija uključena od situacije kada nije... Proveri malo boot logove pa onda izvodi zaključke...

U principu stvar je individualna i zavisi od ploče do ploče. Na nekima ćeš dobiti P-States error prilikom butoavanja ukoliko ova opcija ili recimo dropSSDT nisu uključene.

Poslednja izmena:
Evo DSDT pa ti pogledaj kako i sta, jer ipak se mnogo bolje razumes od mene. Hvala

Pozzz

Nisi bio dobro napravio ovaj DSDT. Falio ti je metod DTGP u kodu što je osnovno i verovatno ti je zato zabadao. USB je trebalo isto da se okrpi jer su P35 ploče ICH9 a ne 10, SBUS je falio zbog čega ti je DSDTse prijavljivao da pravi oko 600 i kusur modifikacija umesto 20 koliko sada pravi i još gomila sitnih stvari nije bila odrađena. Probaj sada sa ova dva koja sam ti ostavio. Prvi je regularan, drugi ima ubačen tzv NEW HPET patch, i još jedan mali dodatak za method _PTS koji bi trebalo da bolje reguliše sleep. Dakle ako ti na pravi zabode ponovo, onda probaj ovaj drugi sa HPET označen i pomoli se da sve bude ok...

Takođe pre nego bilo šta uradiš, otovori svaki od ovih DSDT-a preko EvoDSDTse editora i odradi samo kompajling ponovo na svojoj mašini. Tek onda ih stavi u pogon...

Toliko... ;)

Prilozi

• DSDT-P35-T2RL.zip
    15 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Nisi bio dobro napravio ovaj DSDT. Falio ti je metod DTGP u kodu što je osnovno i verovatno ti je zato zabadao. USB je trebalo isto da se okrpi jer su P35 ploče ICH9 a ne 10, SBUS je falio zbog čega ti je DSDTse prijavljivao da pravi oko 600 i kusur modifikacija umesto 20 koliko sada pravi i još gomila sitnih stvari nije bila odrađena. Probaj sada sa ova dva koja sam ti ostavio. Prvi je regularan, drugi ima ubačen tzv NEW HPET patch, i još jedan mali dodatak za method _PTS koji bi trebalo da bolje reguliše sleep. Dakle ako ti na pravi zabode ponovo, onda probaj ovaj drugi sa HPET označen i pomoli se da sve bude ok...

Takođe pre nego bilo šta uradiš, otovori svaki od ovih DSDT-a preko EvoDSDTse editora i odradi samo kompajling ponovo na svojoj mašini. Tek onda ih stavi u pogon...

Toliko... ;)

Hvala puno batice. Sad odoh odmah da probam kako to fercera pa javljam sta sam uradio!!!!

Pozzz

Flag za dsdt ima potpuno drugu namenu. On služi primera radi da učita specifično nazvani dsdt fajl, koji ne mora čak ni da se nalazi na istoj particiji niti da stoji u Extra folderu... Po dafaultu se dsdt stavlja uvek u Extra folder ili u root particije, odakle se učitava uvek automatski bez flag-a, ali ako ga preimenuješ ili izmestiš odatle nema ništa od dsdt-a i zato postoji ovaj flag za dsdt. Što se P-States / C-States opcija tiče vrlo verovatno da se neće pozivati osim u slučajvema gde je pored DSDT-a ubačen u Extra i SSDT.aml, to je onda malo drugačija sitauacija... A čak i da se pozove ima razlike kada je ova opcija uključena od situacije kada nije... Proveri malo boot logove pa onda izvodi zaključke...

U principu stvar je individualna i zavisi od ploče do ploče. Na nekima ćeš dobiti P-States error prilikom butoavanja ukoliko ova opcija ili recimo dropSSDT nisu uključene.

proverio sam vrlo dobro... flag za dsdt ne mora da stoji jer je podrazumevana lokacija po defaultu extra folder i osim ako nije na drugoj lokaciji ili sa drugacijim imenom moze a i ne mora da stoji u org.chameleon.Boot.plist-u... isto je i sa drugim predefinisanim flagovima, dok god je njihova default-na vrednost time sto ces samo da potvrdis to isto i da cekiras u wizardu ili ubacis flag u org.chameleon.Boot.plist ne menjas nista.. tako da to sto si reko liku da postavi flag za EthernetBuiltIn na YES ne menja nista, a i kernel cache nece da iskljuci tako sto ce da destiklira opciju u wizardu vec da postavi flag UseKernelCache = No u org.chameleon.Boot.plist-u, jer te opcije u wizardu ne rade nista sem sto ispisuju ono sto je vec podrazumevano, za P-States / C-States nisam siguran.. kod mene je barem tako, a verovatno i kod drugih ili slicno. evo malo o boot flagovima http://legacy.tonymacx86.com/wiki/index.php/Org.chameleon.Boot.plist

Samo da se javim i da se puno zahvalim korisniku Vlada>>> iz razloga sto mi je tako dobro skockao DSDT da je to za pricu. Jos mi ostaje samo da resim sleep i imam full operative Hack Mac!!!! Hvala jos jednom prijatelju!!!

Pozzz

@shamankg

Ništa i drugi put... ;)

Nisam ti uglavio patch za EHCI izlaze... Kod mene na Foxconn P35A to nije moralo, ali vidim da se to kod tebe malo razlikuje pa je možda to razlog zašto ti sleep ne radi propisno. Uglavi to parče koda za svaki slučaj, pa onda isprobaj...

Kod:
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                {
                    Store (Package (0x04)
                        {
                            "device-id", 
                            Buffer (0x04)
                            {
                                0x3A, 0x3A, 0x00, 0x00
                            }, 

"AAPL,clock-id", 
                            Buffer (One)
                            {
                                0x01
                            }
                        }, Local0)
                    DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                    Return (Local0)
                }

Za drugi izlaz treba da staviš beše koliko se sećam 0x3A, 0x3C, 0x00, 0x00 ili možda beše kontra... Hmm, ne sećam se tačno, pa progooglaj to za svaki slučaj...

proverio sam vrlo dobro... flag za dsdt ne mora da stoji jer je podrazumevana lokacija po defaultu extra folder i osim ako nije na drugoj lokaciji ili sa drugacijim imenom moze a i ne mora da stoji u org.chameleon.Boot.plist-u... isto je i sa drugim predefinisanim flagovima, dok god je njihova default-na vrednost time sto ces samo da potvrdis to isto i da cekiras u wizardu ili ubacis flag u org.chameleon.Boot.plist ne menjas nista.. tako da to sto si reko liku da postavi flag za EthernetBuiltIn na YES ne menja nista, a i kernel cache nece da iskljuci tako sto ce da destiklira opciju u wizardu vec da postavi flag UseKernelCache = No u org.chameleon.Boot.plist-u, jer te opcije u wizardu ne rade nista sem sto ispisuju ono sto je vec podrazumevano, za P-States / C-States nisam siguran.. kod mene je barem tako, a verovatno i kod drugih ili slicno. evo malo o boot flagovima http://legacy.tonymacx86.com/wiki/index.php/Org.chameleon.Boot.plist

Flag za DSDT je tu iz drugih razloga, a to što si napisao je otrpilike potvrda onoga što sam i ja rekao. Imaš ljude koji recimo sele svoj HDD sa Hackintosha na Macintosh i njima ne treba Chameleon na osnovnoj particiji niti Extra folder pa ni DSDT. Celu stvar pokreću sa USB fleša na Hackintošu, a DSDT mogu recimo da ostave gde žele. Zbog toga i zbog testiranja modovanih DSDT-a je ta opcija tu prisutna, premda se baš konkretno ta za DSDT veoma retko koristi...

Što se tiče ostalog bio sam gore napisao da sve zavisi šta neko koristi od hardvera... Kod mene recimo ako ne stavim EthernetBuiltIn na yes, pošto mi je računar vezan preko WiFi D-Linka, povremeno sam imao situaciju sa resetovanjem ethernet podešavanja...

Kernel Cache sam mu rekao da izgasi jer je po defaultu izgašen pod ML-om i ta opcija služi da ga forsira u određenim situacijama ali podrazumeva da su dodatni kextovi za PC obavezno smešteni u defaultnom System/Library/Extension folderu, a ne u Extra/Extesnion folderu jer onda se ne učitavaju i objektivno neko ko ovo ne zna može zbog toga sebi da napravi problem ukoliko neke drajvere drži u E/E folderu... Pod ML-om je tako, ranije to nije moralo, pa je sad praksa da se svi drajveri obavezno zbog ovoga instaliraju u S/L/E što recimo MB post instalcioni paket upravo i radi iz ovog razloga.

Svaki flag u kameleonu postoji tu sa razlogom, što naravno ne znači da se pojedine stvari neće pokrenuti ako su odrećeni flegovi isključeni. Hoće naravno, ali kada su isključeni odrećeni setovi instrukcija idu direktno preko OS X-a, dok u situacijama kada su uključeni sve to što je flegovano pegla i prepravlja i dopravlja sam kameleon. Najbolji primer su ti podešavanja za p-states i grafiku.

Nego da se ne ubeđujemo ovde oko ovoga, što se mene tiče naka svako radi kako mu drago. U principu ništa nikoga ne košta da određene stvari drži uključene u kameleonu jer koliko sam ja barem mogao da skontam iz dosadašnje prakse koja nija mala da se razuememo, bezbednije je svakako i ne može da škodi, s tim što naravno treba i to reći, se cela ta stvar sa bootloaderima menja i razvija. Ranije se nije moglo zamisliti propisno pokretanje sistema bez recimo ForceHPET opcije, danas to više nije slučaj, tako da objektivno gledano ima dosta istine i u ovom tvom zapažanju...

Poslednja izmena:
@shamankg

Ništa i drugi put... ;)

Nisam ti uglavio patch za EHCI izlaze... Kod mene na Foxconn P35A to nije moralo, ali vidim da se to kod tebe malo razlikuje pa je možda to razlog zašto ti sleep ne radi propisno. Uglavi to parče koda za svaki slučaj, pa onda isprobaj...

Kod:
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                {
                    Store (Package (0x04)
                        {
                            "device-id", 
                            Buffer (0x04)
                            {
                                0x3A, 0x3A, 0x00, 0x00
                            }, 

"AAPL,clock-id", 
                            Buffer (One)
                            {
                                0x01
                            }
                        }, Local0)
                    DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                    Return (Local0)
                }

Za drugi izlaz treba da staviš beše koliko se sećam 0x3A, 0x3C, 0x00, 0x00 ili možda beše kontra... Hmm, ne sećam se tačno, pa progooglaj to za svaki slučaj...

Sve sam pokusao sto se ovog patcha tice, ali mi ne ide da namestim sleep funkciju nikako....steta, a bas sam mislio da se jos neko vreme provucem sa ovom konfiguracijom, kad ono ne lezi vrze...

Hvala Vlado jos jednom na trudu i cimanju.

Pozzz...

Samo na Gigabyte pločama je u tom delu koji podrazumeva Power Managment sve bilo ok i pored njih su imale takođe i Foxconn u to vreme dok su išle te P35 ploče i možda još poneka. Na njima je radilo sve ko od šale, na ostalima je uvek bilo problema...

Možda i može da se namesti uz odogovarajući sleep enabler ili još neki DSDT patch, i uz neki modovani power managment kext. Pročešljaj malo forume koji se bave ovom tematikom...

Ili jednostavno probaj da namestiš samo hibernate umesto klasičnog sleepa. Zadnja Chimera je dobro skockana i radi sve propisno što se buđenja tiče...

Poslednja izmena:
Intel HD2500

Jel uspeo neko da potera full QE & CI na Intel HD2500 na 10.8.3, videh na tonymac forumu da sa novim updateom 10.8.3 ima device id i podrsku za ovu graficku i da treba samo odgovarajuci efi string

Pozdrav ljudi,
Je l ima nekog da ga dobro sluzi dual boot (Windows 8 i ML) sa istog ssd-a, u uefi-ju preko clovera? Ako je neko odradio bio bih mu zahvalan da mi prosledi uputstvo jer na netu ne mogu da nadjem. Instalacija i podesavanje ML nije problem. Sve radi kako treba kada su sistemi na razlicitim diskovima.
Instalirao sam Windows 8 na particiju od 60Gb i sve je ok. Nakon toga sam instalirao ML i preko Clovera sa USB-a bootovao u MAC OS X. Instalirao Clover i po restartu pojavio se Clover boot menu, ali niti sam mogao da pristupim Windows-u (samo crni ekran) niti Mac-u (restartovao bi se nakon ucitavanja i sve jovo nanovo). Nakon ovoga sam isao na rebuild BCD i sada je Windows opet default dok je particija sa OS X-om netaknuta.
Sta mi je ciniti? Hvala unapred.

Pozdrav, imam jedan disk koji sam namenio za OSX, WD250gb sata.
Interesuje me da li imam kompatibilan hw.
Intel E8200
3Gb rama
Gigabyte p35ds3l
GeForce GTX550ti

- Da li ovaj OS moze da se instalira sa USB Flash-a, posto ne koristim CD/Dvd vec par godina?
Hvala.

Poslednja izmena:
Instalirao sam Mountain Lion na EP35ds3l i proslo je ok. Moras da ukljucis AHCI. Uspelo je sa USB-a.

Nazad
Vrh Dno