Šta je novo?

HDD za 24/7

Iskreno u biosu nisam gledao kako ga prepoznaje (niti me zanima), win7 ga je video lepo i formatirao u jednoj particiji sto mi je bitno, tako da cu kad dodje vreme kupiti jos jedan.
A isao sam na blef, posto za moju DFI plocu nisam nasao iskustva na netu sa 3TB diskovima.

Interesuje me moze li na WD Red sistem?
Meni je solidno radio na WD Green dok nije dobio lose sektore pa sam u zamenu dobio ovaj,iako svi tvrde da su grinovi spori nisam primetio da je sporiji od mog prethodnog WD Blu koji imao kes 8mb i 7200 obrtaja a koji sam prodao i dan danas radi.
Sad mogu li ovaj red koristiti i kao sistemski ili uzeti neki polovan za to ili pak prodati ovaj red i uzeti Seagate sa 7200 obrtaja?

Ja sam dobio info, ne znam gde beše, da red može, i ja ga čekam, i biće sistemski ... koja je tvoja veličina?

Pa sto ne bi mogao sistem na WD Red? Bice sporije ali ce raditi.

Naravno da moze sistem na Red, disk kao i svaki drugi... medjutim, ja to ne bih radio ni u ludilu.

Ne sa onakvim vremenom pristupa.

[TROLL]
Ma gde moze sistem na WD Red, dobro kaze CAR. Sistemski disk MORA biti ssd.
Zamisli da ti se browser i fejs ucitavaju dve sekunde duze, neces biti prvi koji je nesto lajkovao.
[/TROLL]

OnTopic:
4x WD Red 2TB u Raid5 daju skoro iste performanse kao 4x WD Black 1TB u Raid5.
Nije neka prevelika razlika u buci mada je subjektivan osecaj da su Red diskovi tisi.
Meni je tesko to da odredim jer stoje u prilicno bucnoj okolini.

Poslednja izmena:
Imam komp sa ventilatorima ispod 6db i wd blue urla u odnosu na red (probao jedan po jedan). A black mogu misliti.

[TROLL]
Ma gde moze sistem na WD Red, dobro kaze CAR. Sistemski disk MORA biti ssd.
Zamisli da ti se browser i fejs ucitavaju dve sekunde duze, neces biti prvi koji je nesto lajkovao.

Srecom si stavio to troll, sasvim opravdano... da se neko slucajno ne bi zeznuo i shvatio te ozbiljno.

Ne, ne treba SSD... ali ne treba ni hard sa ogromnim acces time-om od 20ms.
Ali tebi je ionako svejedno, isto ti je 0.1 i 20ms. Za fejs.

Ako može 8mica na debelo matorom PATA od 80GB ili isto tako bednom SATA 1 disku, a da se ne ubiješ od dosade čekajući da se nešto otvori, e onda valjda može na sve.

Tom logikom - koji ce nam i 7200RPM diskovi, koji ce nam i Raptor-i od 10K... u krajnjoj liniji, koji ce nam i SSD-ovi.
To moze, to tera, gura, kotrlja.

Sta ce nam napredak uopste... sto na ovom polju, sto na bilo kom drugom.

Ok, treba mi hitno odgovor - HDD SATA3 2TB WD Caviar Red WD20EFRX, 64MB - ovo je prava stvar za storage?

Ok, naruceno. Sistem mi je na Samsung-u 128Gb 830 a za storage cu taj WD RED. Kakav je savet za particionisanje storage HDD-a od 2Tb-a na Win 7 64? Mislio sam da stavim jednu NTFS particiju i to je to ili su mozda bolje 2 zbog eventualnog kvara particije i gubljenja podataka, mislim da li je sigurnije drzati 2 particije ili jednu?

Ok, naruceno. Sistem mi je na Samsung-u 128Gb 830 a za storage cu taj WD RED. Kakav je savet za particionisanje storage HDD-a od 2Tb-a na Win 7 64? Mislio sam da stavim jednu NTFS particiju i to je to ili su mozda bolje 2 zbog eventualnog kvara particije i gubljenja podataka, mislim da li je sigurnije drzati 2 particije ili jednu?

Ja sam ranije delio, a sad picim jednu - zgodnije je kad se ima vise diskova, a i lakse je organizovati backup.

I ja sad drzim uglavnom sve na jednoj, na svakom hddu tako..

Kako hladniji od Green serije, evo 1Tb WD Green 5 stepeni hladniji od 2Tb WD RED u Idle-u :(

PS Komponente ne stoje u klasicnom kucistu, vise na nekom brench ramu tako da nema grejanja

Prilozi

• bench 2.jpg
    bench 2.jpg
    570.7 KB · Pregleda: 88
  • aaaa.jpg
    aaaa.jpg
    717.4 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni je isto 3tb red hladniji za 1-2 stepena od svih greenova koje imam, jedino mi je samsung 840 pro hladniji od red-a za 1 stepen u proseku.

Generalno red bi trebalo da je hladniji za koji stepen od green-a, ali kao što reče Garson, možda ti je zapao neki "topliji" primerak.

Kada sam prebacivao podatke(negde oko 850Gb) znaci u load-u oba su imala 47 stepeni sa tim sto je WD Green padao na 46 sa vremena na vreme.

Na RED-u stoji datum proizvodnje januar 2013 a na Green-u januar 2011.

Poslednja izmena:
SSD koliko znam nema ocitavanje temperature, to sto hw monitor npr pokaze nema veze sa zivotom.

Tolika? Pa jel 10 stepeni razlike? Pobogu.

Ne razumem sta si hteo da kazes sada, ako je WD Green MagicMaster-a iste temp kao i moj onda je njegov RED ladniji od mog 7-9 stepeni u Idle-u, zar je to malo?

Ne razumem sta si hteo da kazes sada, ako je WD Green MagicMaster-a iste temp kao i moj onda je njegov RED ladniji od mog 7-9 stepeni u Idle-u, zar je to malo?
Cek, jel 7-9 ili je 5?
Drugo, ne mozes porediti sa nekim drugim u drugoj masini, mozda je tamo bolje hladjen. ;)

Cek, jel 7-9 ili je 5?
Drugo, ne mozes porediti sa nekim drugim u drugoj masini, mozda je tamo bolje hladjen. ;)

Ok, ok, samo diskutujemo, zato smo valjda i svi ovde. Zato sam ja MagicMaster-u rekao da baci neki screen ovde da bas vidimo temp i da uporedimo. Razumem da ima jos zainteresovanih za RED pa eto da ljudi unapred znaju sta da ocekuju.

Nazad
Vrh Dno