Šta je novo?

Huawei G300

Ajmo mala pomoc ako moze... Ovako drug ima ovaj telefon i probao je da ubaci neki tamo rom i naravno neuspesno i sada mu se pojavljuje bela traka po sred ekrana nit moze da se upali ,niti da hard reset niti sta... I kolika je cena servisa toga, da mu srede?

Pogledaj ovde ako znas english
http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/

ili ovde ako preferiras na srpskom
http://forum.androidsrbija.com/viewforum.php?f=258&sid=0f5741d2012234659238554cd8e057f2

Pozdrav ljudi. Da li može mala pomoć? Pre par meseci sam presao na ICS. Skinuo sam ga sa huawei sajta,nabacio na karticu i isao na opciju update from memory card (ili tako nešto) i sve je bilo ok,ali već neko vreme neće da mi radi blic na kameri. E sad,da li neko zna gde da skinem neku aplikaciju za kameru umesto ove fabricke ili šta već da radim. Hvala unapred

Ja umesto Go Launcher Ex stavio ADW i mnogo mi se vise svideo...Mozda probam i taj TSF

Pozdrav ljudi. Da li može mala pomoć? Pre par meseci sam presao na ICS. Skinuo sam ga sa huawei sajta,nabacio na karticu i isao na opciju update from memory card (ili tako nešto) i sve je bilo ok,ali već neko vreme neće da mi radi blic na kameri. E sad,da li neko zna gde da skinem neku aplikaciju za kameru umesto ove fabricke ili šta već da radim. Hvala unapred

Uradi fabricki reset iz menija.

Do danas sam koristio ADW launcher i bio sam veoma zadovoljan. Danas se nakanih da probam TSF Shell ( neka verzija 1.7.9 beta) i mogu reci da sam prezadoviljan. Ima dosta opcija, radi veoma brzo i evo za ceo dan nisam osetio nikakav lag. Od danas moj favorit. :rolleyes:

Cek cek nadjoh da nije kompatibilan sa Huawei G300?

Drugari, devojka mi se zali na slabo trajanje baterije, evo sad cu poslati SS iz battery odeljka..

1364505120648.jpg
1364505120895.jpg
1364505121023.jpg
1364505122081.jpg
1364505122797.jpg

Fleshovan je Stock + rom . .

Koliko ja znam taj stock+ rom ima paul #19 kernel koji je podesen na min 308mhz takt ili tako nesto u no frill aplikaciji. Meni je tako podesen telefon leteo ali baterija je kratko trajala. Probaj da spustis donju frekvenciju na minimalnu vrednost i obavezno cekiraj ono "set on boot" da zapamti. Ovo ti pisem po secanju, mozda sad i nije tako ali proveri.

Koliko ja znam taj stock+ rom ima paul #19 kernel koji je podesen na min 308mhz takt ili tako nesto u no frill aplikaciji. Meni je tako podesen telefon leteo ali baterija je kratko trajala. Probaj da spustis donju frekvenciju na minimalnu vrednost i obavezno cekiraj ono "set on boot" da zapamti. Ovo ti pisem po secanju, mozda sad i nije tako ali proveri.

Pa to je i meni palo na pamet, ali posto devojka nije pored mene nisam mogao da vidim, a ona nece da ceprka.. Hvala.. ;)

g300 drzi dan. i to je to. svaki android drzi dan. malopre sam pricao sa drugom koji ima ipone 4 i isto mu drzi dan. to je tako. ako oces vise ides na 3310 i tacka. problem se javlja sa ljudima koji su imali dumbfon i onda su presli na smartone, i odjednom im smeta sto moraju cesce da ga pune. svako vece kad spavam ja neka spava i on, sta mu fali da bleji na punjacu. generalno ne vidim cemu tolika frka oko baterije na bilo kom uredjaju...

Problem je sto je ovo rezultat od ovih 16 sati sa minimalnim koriscenjem, par minuta, par poruka, i malo fb messengera, screen on od 4 sata govori o tome koliko je malo koriscen, inace ona ima skoro 7,8 meseci ovaj telefon tako da nije od juce kod nje i zna sta moze da ocekuje, ali ovo izleda poprilicno lose i ocigledno je problem u romu..

pozadinski procesi. generalno meni se to svidja. taj sam problem imao na webos jer tamo sve stalno radi. na androidu upalim navigaciju i ako ugasim ekran kao da je nisam ni palio, posle cekam opet nekoliko minuta da uvati fix, bem ti takav os. generalno ja bih trejdovao batery life za pravi multitasking. webos je bio zakon, nego nije palm mogao da rebne milijarde da ubedi koze da im treba smartfon. sad svaka dzudza ima smartfon, ljudi koji do skora nisu znali sta je pixel. u stvari ni sada ne znaju. u poslednje vreme sam generalno poceo da odbijam da pomognem ljudima kad vidim da im je komp ili telefon na srpskom. stvarno ne mogu kad im kazem preko telefona "cut", a cujem, jel to ovo: "iseci"? isecite vi kome ocete, ja idem odavde :/

Poslednja izmena:
Screen on od 4 ipo sata? Malo korišćen telefon? Jel se ti da prostis (zaje.bavas)?

Ne malo, ali realno nista sto bi posrkalo batteriju.. A i drzala je i duze pod istim uslovima, pa zbog toga i pitam.. Plus to sto je ona naviknuta da drzi osvetljenje abnormalno nisko..

Pa kod svih android telefona prosek je 4-5 sati screen on-a sa uptime-om (16-22h)...

Prvi mi je pik FB app sa messengerom, dalje idu sve ostale app sa background sync-om

fb unistava bateriju, to da... svaki background sync unistava bateriju, 3g isto... ja moj generalno drzim na 2g modu da imam gmail push i to je to... za forume je 2g opet dovoljan, pa i za skype poruke. gura dan, dan i po, kako kad.

4 sata screen on i 16 usage i ti kažeš da je to malo? To je sasvin ok rezultat.

Kupi joj Note2 i nece imati problema sa baterijom.

Auuu ljudi nagrdiste me... :(

Nzm kakve su mogucnosti tog telefona kad je baterija u pitanju, jer sam ga par puta koristio, devojka studira u Le, ja u BG tako da kad dodje kod mene, nisu mi telefoni, tableti i racunari na prvom mestu :D , ali eto ona zapela kako joj ne drzi kao pre i Bog.. Inace jel moguce da ako neko od vas koristi Stock + rom, da nije moguce prebacivanje app na SD card na njemu?

ok, tri stvari su mi falile kad sam sa gb presao na ics: radio, all backup i notification settings.... bez prva dva nikako nisam mogao, pa sam ih namestio odmah uz vasu pomoc ovde, a ovo trece mi nije bilo hitno i nisam jurio. sad mi treba a ne mogu nigde da nadjem. jel ima neko apk za huawei notification settings za ics? hvala

Huawei ne moze bez vendora koji ce ti preopteretiti ram svojim bloatware-om. Instaliraj power toggles, vrhunska aplikacija, ne moze bolje.

Meni na nexusu radi odlično, a drug ima G300 i njemu sve radi...

Nema na čemu;)
Evo ja ovako koristim Screenshot_2013-03-30-17-32-58.png

da, tako isto sam i ja stavio, s tim sto ovo 2g-3g dugme me samo odvede u settings da sam promenim, sto je opet brze i bolje nego da rucno idem do tamo...

Bolje i to nego settings pa tamo-vamo...:p

Jel zna neko dobar i ne mnogo skup huawei servis u Bgu ili NSu?Telefon je pregazen kolima pa zato garancija ne vazi...Unapred hvala

Imam ja isti taj rom i mogu ti reci i meni toliko drzi baterija cak i malo manje, mislim na screen on. Ali ja minimalno koristim telefon tako da mogu 2,3 dana izdzati sa njim, primetio sam da ponekad buguje ovaj rom bas i nisam odusevljen sa njim. Inace na njegovom originalnom 2.3 mi je drzao i po 6 dana:-D

13% discharging
2d 0h 15m on battery

cell standby 34%
phone idle 32%
voice calls 14%
wifi 7% (wifi running 8h 20m)
maps 5%
android system 4%
screen 4% (time on 3h 1m)

b952 ics zvanicni.

Nazad
Vrh Dno