Šta je novo?

HTC One

Ma samoled je odlicno resenje za mobilne uredjaje zbog ajd' da kazem atraktivnog prikaza i zbog prave crne boje (a pri prikazu iste i stedi iz poznatih razloga) i ja sam stvarno ''fan'' crnih tema, pozadina, UI-a itd ali definitivno samoled ima problem sa belom bez obzira na kalibraciju. Ne smeta to svakome ali meni se cini da je super lcd3 keva :d Zato odmah idem u poslovnicu operatera koji prvi dobije One, zbog ekrana i zvucnika :)

Pa ne postoji samo crna boja :D Gdje su ostale ? :D lcd ga sije i to dobro u kvalitetu prikaza tj. vjerodostojnosti slike.

Drugacije je verovatno kada se svi ovi ekrani porede uzivo i vrlo verovatno XZ ima najgori prikaz crne i uglove gledanja tj sigurno je tako ali gledajuci sve ovo nijedan displej nije krs i da ljudi po forumima dzabe izgibose ratujuci :) U ovom poredjenju ekran Nokie i Sony-a su ''najlosiji'' pa opet deluju sasvim ok a sto se tice ostrine i prikaza bele bolji su od samoleda sto se jasno vidi. Meni je ovde One displej ''pobednik''.

Meni je bolji izbor samoled za telefone nego lcd.
Na primer za tv moze lcd,neka budu realne boje,na telefonu mi trebaju nerealne boje jer sve lepse izgleda.
Ko god od drugara pogleda ekran svi se oduseve dok su ravnodusni na lcd.
Malo je nas naprednih korisnika koji znano razlike medju ekranima.
Obican korisnik hoce da to izgleda napucano pa zato svako i stavi samoled ispred lcd.

Savrseno me zabole sta misli bilo ko od drugara ili bilo kakve "publike" - bitno mi je kako meni izgleda ;)

Evo konkretno kad citam na tapatalku, crna pozadina , bijela slova, vide se pixeli na prelazima, dok kod lcda kristalno cisto i jasno. Nekako je mnogo ostrija slika na lcd uporedjivao sam.

Drugacije je verovatno kada se svi ovi ekrani porede uzivo i vrlo verovatno XZ ima najgori prikaz crne i uglove gledanja tj sigurno je tako ali gledajuci sve ovo nijedan displej nije krs i da ljudi po forumima dzabe izgibose ratujuci :) U ovom poredjenju ekran Nokie i Sony-a su ''najlosiji'' pa opet deluju sasvim ok a sto se tice ostrine i prikaza bele bolji su od samoleda sto se jasno vidi. Meni je ovde One displej ''pobednik''.

Ljudi vole da navijaju, tako je i na automobilskim forumima, ljudi ratuju zbog 0.1s prednosti do 100km/h nekog Audija, BMW-a i Mercedesa i oko njihovih vremena na stazi, iako je to totalno nebitna stvar :D

Evo konkretno kad citam na tapatalku, crna pozadina , bijela slova, vide se pixeli na prelazima, dok kod lcda kristalno cisto i jasno. Nekako je mnogo ostrija slika na lcd uporedjivao sam.

To je zbog rasporeda subpiksela, amoled obicno ima rgb (osim onaj na gs2) dok ips ima pentile matricu, pa zato daje nesto ostriji prikaz, ali tu dosta veliku ulogu ima i rezolucija

Mnogo volim testove kada bacaju telefone :D
Sa cime su lepili One,sa pljuvackom? Onaj deo odmah odpao.

Ma kakvi tajvanci kakvi bakraci oni su dobri kao radna snaga i spomoc celikim firmama.
Konkretno tajvanska firma Epistar radi LED osvjetljenje za Samsung LCD. Takodje rade i LED sijalice, imam jednu, nisu lose. :)

Savrseno me zabole sta misli bilo ko od drugara ili bilo kakve "publike" - bitno mi je kako meni izgleda ;)

Zabole i mene,nisam zbog njih kupio telefon.
Samo hocu da docaram koje je misljenje prosecnog korisnika koji nema pojma o rgb,pentile,uglovima gledanja trt-mrt.
Njemu je bitno da do jaja izgleda a na amoledu je tako,na lcd nazalost ne.

Meni je bolji izbor samoled za telefone nego lcd.
Na primer za tv moze lcd,neka budu realne boje,na telefonu mi trebaju nerealne boje jer sve lepse izgleda.
Ko god od drugara pogleda ekran svi se oduseve dok su ravnodusni na lcd.
Malo je nas naprednih korisnika koji znano razlike medju ekranima.
Obican korisnik hoce da to izgleda napucano pa zato svako i stavi samoled ispred lcd.
jos nisam vidio nekoga ko je bio ravnodusan na ekran One X :D
amoled obicno ima rgb (osim onaj na gs2) dok ips ima pentile matricu, pa zato daje nesto ostriji prikaz, ali tu dosta veliku ulogu ima i rezolucija
jesi siguraaaan? ;)

Ljudi vole da navijaju, tako je i na automobilskim forumima, ljudi ratuju zbog 0.1s prednosti do 100km/h nekog Audija, BMW-a i Mercedesa i oko njihovih vremena na stazi, iako je to totalno nebitna stvar :D

To je zbog rasporeda subpiksela, amoled obicno ima rgb (osim onaj na gs2) dok ips ima pentile matricu, pa zato daje nesto ostriji prikaz, ali tu dosta veliku ulogu ima i rezolucija

Amoled obicno ima pentile, onaj na sgs 2 ima rgb i to je super amoled plus, da je pentile 480x800 na 4,3'' to bi znacilo bas los prikaz. Ovako SGS 2 ima ostrinu prikaza otprilike kao da je qhd rgb na istoj rezoluciji.
IPS/TFT/LCD/LED LCD/Super LCD/3 imaju rgb i zato je prikaz ostriji u odnosu na pentile samoled iste rezolucije.

Njemu je bitno da do jaja izgleda a na amoledu je tako,na lcd nazalost ne.

Slazem se delimicno :) Ljudi se oduseve i sa prikazom samoleda a i sa led lcd sa braviom. A kapiram da je tako sa bilo kojim novijim displejom sa odgovarajucom rezolucijom.
A Gizmo cini mi se rece posle kratkog testa One-a da skoro bolji displej nije video, znaci samoled vise nije u prednosti kao pre 2+ godine, osim sto ce jos dugo imati najbolji prikaz crne ;)

Poslednja izmena:
Meni je moj One X LCD ekran mnogo lepshi od Galaxy S3 SAMOLED-a, ima prirodnije boje i nije onako "napucan" kontrastom. Imam i HTC Desire sa AMOLED ekranom i kada gledam njega posle One X, izgleda mi skroz jadno sa malom rezolucijom i crvenkastom belom...

Poredis neuporedive telefone.
Samo toliko.
I sacekajte da dodje s4 pa da vidimo full hd amoled kako izgleda,za sad htc one ima najbolji displej.

Poredis neuporedive telefone.
Samo toliko.
I sacekajte da dodje s4 pa da vidimo full hd amoled kako izgleda,za sad htc one ima najbolji displej.

Pa evo ti poredjenje, o tome i pricamo :) Pored poznatih prednosti samoleda jasno se vidi i losiji prikaz bele u odnosu na ostale (green tint).

Nista se nece promeniti, bar ne na ovom forumu, ko voli samoled ovaj novi sa S4 ce mu biti najbolji displej, ja volim samoled displeje ali mi je za sada bolji super lcd3 na One, zato i hocu da probam One cim se pojavi. Jednostavno, nudi veoma zive, zasicene a opet realnije boje, odlican kontrast i bolje osvetljenje uz mnogo bolji prikaz bele i malo losiju crnu.

Covek poredi super lcd2 sa prastarim amoled i boolja rezolucijom.

Nisam mislio na to poredjenje nego na ovo sa phone arene :) Znaci SG IV samoled ce imati green tint kao i do sada i to se jasno vidi. Ostalo je odlicno a crna najbolja.

Poslednja izmena:
Covek poredi super lcd2 sa prastarim amoled i boolja rezolucijom.
Neka uporedi one x sa s3,oni su pandan.
Ja sam isto bio ocaran sa one x dok nisam pogledao displej na s3,jednostavno mi sve izgleda lepse.

http://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494/1

http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s4-vs-htc-one-vs-apple-iphone-5-display-test-confirms-amoleds-can-finally-do-accurate-colors/
http://hi-tech.mail.ru/review/misc/iPhone5_HTCOne_SGS4_test-rev.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Ja nikad nisam imao taj problem sa Amoledom sto se bele tice SEM sa One S. Koji je vukao na zutu boju, posebno pod odredjenim uglom ali nista strasno.
Dakle Galaxy S, S II i S III nikad, bela je bila bela kod mene bez ikakvih problema. Imao sam jos telefona sa Amoledom N8 recimo i takodje nije bilo tih problema.

Poslednja izmena:
U *** gde se nalazi baterija.. Ne znam da li je ovako kod drugih mobova koji nemaju mogucnost vadjenja baterije.. Na n4 koliko pratim baterija je odmah ispod poklopca ? Na htc one ne daj boze da ti rikne baterija..

Ja nikad nisam imao taj problem sa Amoledom sto se bele tice SEM sa One S. Koji je vukao na zutu boju, posebno pod odredjenim uglom ali nista strasno.
Dakle Galaxy S, S II i S III nikad, bela je bila bela kod mene bez ikakvih problema. Imao sam jos telefona sa Amoledom N8 recimo i takodje nije bilo tih problema.
jedino ako nisi imao sa cim da uporedis direktno... ja sam poredio bijelu na sgs2 i DHD, i sgs3 i One X (znaci ekran samo bijelu prikazuje), i def. na amoledu vuce na plavichastu!

Sledeći put kad budeš koristio neki Samsung na amoledu, promeni u display settings da ne budu toliko jarke boje, pa ćeš malo ugasiti tu plavičastu...

^nista to ne pomaze, samoled ima ''hladan'' prikaz i bela vuce na plavo/zeleno/sivo sto se i vidi ovde, na 0:40 :

[YOUTUBE]0zDlaax-boY[/YOUTUBE]

ovo modovi su do jaja i menjaju prikaz/saturaciju ostalih boja ali ocigledno ne i bele.

Imam opciju screen calibrate. I ima red green blue , red gamma, blue gamma, green gamma. Kako je najbolje podesiti, koje vrijednosti staviti :)
syrepyby.jpg

Procitaj u temi o tom kernelu uz koji dolaze ta podesavanja,pretpostavljam da je to neki custom rom i kernel.
Na galaxy s2/s3-note/note2 ima opcija dynamic,standard,natural,movie pa svako odabere ono sto mu odgovara.

Sledeći put kad budeš koristio neki Samsung na amoledu, promeni u display settings da ne budu toliko jarke boje, pa ćeš malo ugasiti tu plavičastu...

ae, znam to! :p Probao, naravno, i opet dzaba, bijela nikad nece biti bijela

Nazad
Vrh Dno