Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

hvala, trenutno pise da je TRC najisplativiju, da se prelazi na njega?

koji pool preporučujete osim 50btc.com pošto mi on u poslednje vreme nešto baguje, malo radi pa ne radi a pošto mi stiže nova karta za rudarenje ne bih da radi u prazno

Ja koristim btc guild, uzimaju 5%, ali za razliku od 50btc radi normalno,

guild za PPLNS uzima 3% sto je ok obzirom da su sada ubedljivo najveci pool i otvaraju blokove kao od shale. slush je 2% mislim, bitminter je 0% ali je ispod 2Th sto znaci da su podlozni losoj sreci, posebno kad snaga ovako skace kao sada. to bi bila i neka moja preporuka

Hmm na btcguild-u kažeš otvaraju blokove brzo, koliko to može uticati na nekog malecnog minera kao što sam ja, jel se dobija npr 1-2% više u proseku za mesec dana recimo, nego na ostalim poolovima? Ja nešto baš i nisam uzimao u obzir niti sam razmišljao tome do sada.

62$ :d...

zbog čega tako skače cena? pre nedelju dana je bilo 36€ sad je 46€

Hmm na btcguild-u kažeš otvaraju blokove brzo, koliko to može uticati na nekog malecnog minera kao što sam ja, jel se dobija npr 1-2% više u proseku za mesec dana recimo, nego na ostalim poolovima? Ja nešto baš i nisam uzimao u obzir niti sam razmišljao tome do sada.

Sto je veci pool vece su sanse da se dobija bas onoliko koliko je predvidjeno, tako da je to bitnije za nekoga sa velikom snagom ko sto manje da rizikuje sa prihodom. Generalno je bitno da je pool stabilan da ima sto manje rejeted (invalid) serova i da je sto manji fee. E sad kada mreza raste ovako naglo kao sada i verovatno i vise u danima koji su pred nama manji poolovi su ugrozeni time da ako im se blok otegne vec sledeci diff je mnogo veci i to se ponavlja. Ako je pps nece imati da da isplate rudare a ako nije ovi ce opet biti na gubitku. Mineri ce ih zbog toga napustati i prelaziti na vece poolove koji mogu da odrze trku sa rastom snage mreze.

zbog čega tako skače cena? pre nedelju dana je bilo 36€ sad je 46€

poslednji skok sigurno ima veze sa ovim sto se desilo oko kipra.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/37272...skih-depozita-na-Kipru-je-nepravedno-i-opasno

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/372829/Plan-pomoci-za-Kipar-oborio-evropske-akcije

Procena je da ce sve vise kapitala pred ovako necim bezati iz banaka na razne strane medju kojima je i btc. Ako se to bude desilo a indikacije su da je krenulo, ova vrednost na kojoj smo sada moze ostati propustena prilka za mnoge zbog toga sto je protokolom utvrdjena kolicina btc koja ce ukupno postojati veoma ogranicena. Nasuprot tome vec deca u vrticima znaju da dolare i ostali papir finansiski mocnici stampaju koliko im treba.

Poslednja izmena:
Sajt je jako lep ali Text je klasičan američki Bullshit

Pa super, videli da je pocela velika lova da se vrti pa bi da stave sapu na to i drze pod kontrolom. Koga boli **** sta oni zele.

Demokratija ili ti demonkratija ali umesace se garant

hvala, trenutno pise da je TRC najisplativiju, da se prelazi na njega?

Aj' prvo informišite nas (njubare :D ) šta sve može da se kopa pod Win-om?
Nemam mogućnosti (drugu mašinu) da sada prelazim na Linux...

Sve se pod Win-om moze kopati. Samo ne znam koji miner je preporucen za Terracoin. Jel moze CgMiner?

Moze sve, samo ne znam na koji sajt da gledam isplativost, jedan kaze ovoliko, drugi onoliko, najbolje da se lepo preracuna

Sve se pod Win-om moze kopati. Samo ne znam koji miner je preporucen za Terracoin. Jel moze CgMiner?

Trc koristi SHA 256 algoritam. Iz cega kopas btc isto kopas i trc. Samo promenis username i pass koji dodelis.

Radi li kod vas PAYOUT na 50BTC ?

Propadosmoo bracoo :d

Ja vise ne znam da li da kupujem, da prodajem, da stekujem, da menjam u druge valute :D ode na 50 evra ni kriv ni duzan :D

Pa kako da ih cuvamo kad se svi bojimo nekog velikog pada... Ja licno sam bio ubedjen da ce posle polovljenja ici cena duplo gore, na max 30$ i nisam ispostovao SEBE vec prodao po 15.5 vecu kolicinu i zato sad prodajem kako napravim 2-3 komada...
A stalno govorimo treba cuvati... Mislim da ih niko od nas ne cuva...

Imaju safirke u ponudi 31.800...

Pa kako da ih cuvamo kad se svi bojimo nekog velikog pada... Ja licno sam bio ubedjen da ce posle polovljenja ici cena duplo gore, na max 30$ i nisam ispostovao SEBE vec prodao po 15.5 vecu kolicinu i zato sad prodajem kako napravim 2-3 komada...
A stalno govorimo treba cuvati... Mislim da ih niko od nas ne cuva...

Imaju safirke u ponudi 31.800...

Bas tako... Meni licno svaka cena preko 30-35 evra sasvim odgovara, i cim skupim 0.5 novcica ode na prodaju. Sve preko toga mi je extra profit :)

Ja imam 7 novcica, cekacu jedno $70 pa da sve prodam. Taman da uzmem 2x 7850 i napajanje.

Vrh Dno