Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Baš me zanima kako je Samsung rešio hlađenje, pošto taj Snapdragon na 1,9 može samo još više da se greje.

^ Ovo je samo mozda 10% Geek sveta... Ostalih 90% ce rado kupiti telefon... Za neke od nas je ovo strasno ukljucujuci i mene, za ostale i nije...

Iskreno 99% korisnika androida i ne zna za cm. Mada ako tražite pure google iskustvo glupo je kupovati samsung (ili koji god) i to očekivati, kao što od nexusa ne treba praviti galaxy, tako ni od galaxy-ja ne treba praviti nexus.

+1, sad to krenuh da napisem :) ali zato ta plastika pri vecim temperaturama garant ima da se topi i dezintegrise, pogotovo ko ostavi u autu da mu radi kao navigacija i jos ga ostavi na punjac a sunce bije li bije kroz staklo :)

Kad se shebe kupis novu za par dolara i pun gas:)

Kad se shebe kupis novu za par dolara i pun gas:)

i to je tacno :)

@Gizmo se kladimo :) stavi neki plasticni telefon sa jakim specifikacijama na sunce da radi benchmarke i gledaj sta se desava :) jes da je glupo to raditi ali eto, moze da se desi...

Poslednja izmena:
Da se jako jako zagreje moze, ali da se topi... ne bih rekao. Ta plastika nije toliko tanka da cak i na najvecem suncu pod punim opterecenjem krene da se topi.

ne znam..mozda su na S3/S4 koristili neke kompozitne materijale ali sudeci po nekim drugim plasticnim telefonima itekako moze, naravno ne da se istopi skroz ali da pod prstima imas utisak da je deformises :)

Aluminijum lakše prenosi toplotu, pa ti to lakše i osetiš pod prstima, ali samim tim se i procesor bolje hladi. Kada je telo telefona plastično, grejanje je lokalizovano, pa može doći i do veće temperature na jednom mestu. Zato kažem da me baš zanima kako su to rešili i sprečili potencijalno pregrevanje procesora (pošto u telefonima još uvek nemamo kulere sa ventilatorima koji duvaju i hlade ih :p).
Doduše, na našem tržištu će ionako verovatno biti Exynos, koji radi na nižem taktu, pa se neće ni grejati toliko.

^ Moze vodeno hladjenje :d

Nije to Xperia Z :) . Nju ubaciš u neki water case kad se pregreje, i ohladiš je. To bi bilo super, otvoriš, bućneš telefon i zatvoriš :d

Inače, na temu topljenja - izguglah da je temperatura topljenja polikarbonata 149°C, tako da ono...

Pa to, najjace da bi napravili kuciste telefona od plastike koja se topi tako lako. Takav propust se ni u ei nisu ne bi desio.

E vidis, ladno XZ ima vodeno hladjenje. Mozda bi telefon mogao da pripremi i vodu za caj kada nema elektricnih uredjaja u blizini, npr odigras 15-ak minuta neku hd igru i kada se dovoljno zagreje ubacis telefon u solju/casu sa vodom, ostavis par minuta i ubacis filter kesicu zeljenog caja :d

Poslednja izmena:
Inače, na temu topljenja - izguglah da je temperatura topljenja polikarbonata 149°C, tako da ono...

A exynos na S2 ide do 95, a na S3 moze da ide do 120, tako da nema sanse da se otopi ;)

Ma super je to što se plastika ne topi, al' ja bih se jako zabrinuo kada bih video temperature od 100+ stepeni na desktop procesoru, a kamoli na nečemu što držim u ruci.

Ma super je to što se plastika ne topi, al' ja bih se jako zabrinuo kada bih video temperature od 100+ stepeni na desktop procesoru, a kamoli na nečemu što držim u ruci.

Ja mislim u igricama i realnom nekom radu, da ne moze telefon da ode na vise od 50-60 stepeni... OC i benchmarks mogu cuda da naprave ;)

Nije to Xperia Z :) . Nju ubaciš u neki water case kad se pregreje, i ohladiš je. To bi bilo super, otvoriš, bućneš telefon i zatvoriš :d

660.3 °C
Aluminium, Melting point

kad se vec gadjamo besmislenim brojkicama sa raznoraznih benchmarka :D

Velika steta za CM. Mada ko ga kupi koristice ga sa stock romom.

Mi sa S1 imamo srecu sto postoji Nexus S pa su vjeorvatno dosta toga portovali sa njega, jer ima identican HW. Nadam se da cemo dobiti CM11 :) svaka cast CMu za sve uradjeno.

Kad izlazi KLP orijentaciono :beer:

Poslednja izmena:
Kakvo topljenje ne pricajte gluposti.
Zamisli ljeti plastikanera u ruke sa znojavim rukama ima da klizi bas kao sapun. :D

Aluminijum se brzo zagrijava prenosi toplotu (sto je dobro za hladjenje telefona) ali se brzo i hladi. Isto kao pec "Spasoje". :)
Sve u svemu radije bih to nego uglacanu plastiku ako je to presudno.

Biće i on furunica svakako, ali zbog plastike ta toplota se neće toliko prenositi na šaku kao kod aluminijuma.
Zato će se sporije hladiti jer aluminijum brže odvodi toplotu nego plastika pa to i nije toliko pohvalno.
+1, sad to krenuh da napisem :) ali zato ta plastika pri vecim temperaturama garant ima da se topi i dezintegrise, pogotovo ko ostavi u autu da mu radi kao navigacija i jos ga ostavi na punjac a sunce bije li bije kroz staklo :)
:d:d:D :laugh::laugh::banana::banana: NA ovom forumu je uvek zabavno....živeo forum....
Istopi se Galaxy sunce ti..brže ga turaj u frižider.----:d

Poslednja izmena:
Zato će se sporije hladiti jer aluminijum brže odvodi toplotu nego plastika pa to i nije toliko pohvalno.

:d:d:D :laugh::laugh::banana::banana: NA ovom forumu je uvek zabavno....živeo forum....
Istopi se Galaxy sunce ti..brže ga turaj u frižider.----:d

Jedino sto moze da se desi je da se telefon iskljcui i apsolutno nista vise.. Eventualno da se baterija brze prazni, ali kako je na punjacu od toga nema nista, znaci samo gasenje.. Koje crno topljenje aman ljudi... :(

Kao da nismo na IT i hardverskom forumu gde bi ljudi trebali da znaju da danas svaki chip poseduje tehnologije koje ga ugase kada distigne predvidjenu temperaturu za tako nesto.

Kao da nismo na IT i hardverskom forumu gde bi ljudi trebali da znaju da danas svaki chip poseduje tehnologije koje ga ugase kada distigne predvidjenu temperaturu za tako nesto.

Ajd i to.... nego što će plastika da se dezintegriše i istopi? :D

Nazad
Vrh Dno