Šta je novo?

Starcraft 2 -Heart Of The Swarm (HOTS)

Jel neko primetio da se APM drugacije racuna jos od beta verzije HOTS-a(vazi i u WoL)? Pre bih imao oko 90-100, sad imam oko 150-170. U cemu je fora?

Blizzardov odgovor oko APMa u HotSu:

A number of players have noted that the APM calculation appears to have changed. We can confirm that there is an issue here, and we're working on a fix that should come with a patch after the release of Heart of the Swarm. Furthermore, we've long had a goal of changing APM so that it is perfectly accurate with regard to real time. We continue to work on that, and intend to have more to say about that in a few weeks.

Pobogu,pa zar je prica zaista tako losa kao sto kazete?
Jim n' Sarah: Luv adventure?

Otprilike. Samo, i to je na dugom štapu. Otprilike je "tek smo se ponovo našli, a kažu da su mi roknuli Džima, idem da se svetim..." u čemu pomažu Naiška, Usišaša, Žalešaša, Iša, Abatur...dobro je dok ne ispadne da svaki Zerg ima svoje kršteno ime...

Dobra je fora u kampanji sa modifikovanjem jedinica u zavisnosti od želja igrača, kao i dodeljivanje posebnih osobina Kerigenovoj kako se leveluje...

Hoce li biti narodne verzije za SP kampanju kao sto je bilo za wol?

^ Bice naravno, dajte im malo vremena, nisu odmah razbili ni Wotl. :) BTW, ovo ce biti prvi put da necu uzimati originalnu Blizz igru, ne samo zbog mog opsteg zgrazavanja na poslovanje firme, koja sa vremenom sve vise lici na EA, a svojevremeno je vazila za "poslednji bastion PC gaminga", vec i zbog cinjenice da je kampanja prakticno jedino sto me interesuje, a po ovome sto moze da se procita na poslednjih par strana, upravo je to najtraljavije odradjen deo igre...

Upravo završih kampanju i nije loša, štaviše uživao sam igrajući je. Slažem se, moglo je mnogo bolje, ali baš kao što neko reče gore, deluje kao neki jeftini SF film, što ne mora da bude nužno loše. U svakom slučaju sam se zabavio, ionako je u Starcraftu glavna stavka MP.
Obrnuću kampanju još jednom-dva puta sigurno do izlaska LotV, i to je to.

Izuzetno me je nerviralo to što moj računar, iako star kao biblija, nije mogao na više od 25 fps (nekad i dosta manje) da istera nijednu veću bitku. Igrao sam na medium podešavanjima, dok MP igram na medium/high i nemam takvih problema, zapravo vrlo retko padne fps.

@all, postoji nacin da se igra HotS "maltene" i bez ikakvog narodovanja ;)
http://sc2.nibbits.com/forums/43/view/1420/starcraft-ii-licence-generator-works-with-all-versions
Sve lepo pise u PRVOM postu te teme.

HotS je za MP izasao otprilike just in time, taman su pocele da se opet vrte bajate kombinacije i strategije na turnirima, da je postajalo dossadno ;)
SP... tehnicki mislim da su se trudili, medjutim, nekako ne drzi ni sekund :( Price nema... slaba je, ne znam kako da objasnim uopste :D Najpribliznije bi bilo reci da u pogledu cele price ovo izgleda kao 0.00001%, a ocekivano je 33%. Meni vise lici na neku od oni "training" missions nego SP :)

Ja sam dovoljno razocaran SP-om da ipak necu da ih podrzim verovatno :D Ne mogu da se zalim na "DRM", nema ga... to sto kao treba BNet account sada me ne bi tangiralo, jer ipak dozvoljava offline play kada nema neta, i nije ni blizu bilo koje druge seme DRM-a.
Podrzacu ih opet verovatno kupovinom time-pass-a ako se bude prodavao (to su accounts koji su bili dostupni na nedelju i mesec dana, full feature za net kafee, vrlo jeftino).

OT: Ja nikako da probam kako radi SP na HD4000. Medjutim boje su SKROZ drugacije nego one kada se koristi nVidia. Saturacija je prilicno veca. Probacu da snimim pa pokazem na sta mislim tokom vikenda. HD4000 boje izgledaju nekako "veseije", pa mogu reci i prirodnije ;)

Poslednja izmena:
meni su misije mnogo interesantnije od onih iz WoL

ps. procitah negde da gorepomenuta fora za igranje SP vise ne radi, pa proverite to

I meni su misije zanimljivije u HotS kao i ceo Zerg koncept. Mada slažem se da priča nije baš na nivou.

Vidim da se pominju performanse. Ja sam imao ogromnih fps dropova u nekim misijama. Sve na high iako je suggested Extreme (ha ha dobra fora). U MP je sve OK tj. fps zakucan na 60 (vsync) što je i najbitnije.

Posle D3 koja je i ujedno poslednja blizz igra koju sam kupio, ovo mu dodje i nekako ocekivano. 40e za 6 novih jedinica i sp kampanju koja je pritom meh, blizzardu treba jedan dobar reality check... Ako im je za ovo trebalo 2.5g bolje da se ubiju, done when its done, pfff...

Otprilike. Samo, i to je na dugom štapu. Otprilike je "tek smo se ponovo našli, a kažu da su mi roknuli Džima, idem da se svetim..." u čemu pomažu Naiška, Usišaša, Žalešaša, Iša, Abatur...dobro je dok ne ispadne da svaki Zerg ima svoje kršteno ime...

Dobra je fora u kampanji sa modifikovanjem jedinica u zavisnosti od želja igrača, kao i dodeljivanje posebnih osobina Kerigenovoj kako se leveluje...

Al' aj sto je popizdela nego sto joj nije ni palo na pamet da je to fora i da treba da istrazi tu informaciju... Mnogo, ali mnoooooogo rupa ima i to stvarno ne lici na onaj Blizzard koji je napisao prvi deo (pa cak i WoL kampanju). Sve mi se cini da su sve prebacili u protoss kampanju.

Nije valjda da je tolko više krš SP priča od SP-a u WoL, koja mi je bila OK ali najviše mi se svidela izvedva.

Onda ipak neću da kupim HotS samo zbog SP-a, možda ga uzmem ako jednom prodam nešto na D3 ali kolko igram načekaću se za to.

Prica je krsh, def. to niko nije kontrirao.
A kako je uradjena... pa ono... tehnicki odlicno, nekome cool nekome manje.

Nibbits fora (izmenjena) radi i dalje valjda.

Izvodjenje je do jaja, optimizovana je bolje nego WoL, nove jedinice su interesantne, UI je mnogo mnoooogo bolji i pregledniji i kompletan MP je generalno bolji. Custom games vade celu igru (meni) i naravno najbolji MP ikada.

Posle D3 koja je i ujedno poslednja blizz igra koju sam kupio, ovo mu dodje i nekako ocekivano. 40e za 6 novih jedinica i sp kampanju koja je pritom meh, blizzardu treba jedan dobar reality check... Ako im je za ovo trebalo 2.5g bolje da se ubiju, done when its done, pfff...

Ako kupujes SC2 radi single-player kampanje, onda ni ne ocekuj vise. HotS naspram pocetka WoLa je dramaticno razlicit sto se tice MPa, samo sto to manjini igraca u SC2 zajednici nije dovoljno ocigledno.

Brood War je isto doneo 6 (u stvari sedam, dva DT-a se kombinuju u Dark Archon) novih jedinica i isto je koštao 30-40$ u vreme kad je izašao. Da li im je i tada trebao reality check?

Tada je trebao jos vecci (novac je vise vredeo), medjutim BW je imao celu kampanju, a u to vreme je bilo bitnije offline nego online iskustvo.

Brood War je isto doneo 6 (u stvari sedam, dva DT-a se kombinuju u Dark Archon) novih jedinica i isto je koštao 30-40$ u vreme kad je izašao. Da li im je i tada trebao reality check?

Tada nije, ali ako se zadovoljas sa onime sto je pre 15g bilo standard, onda ti danas sasvim treba... Jednostavno ne vredi 40e. A to sto si fanboy to pusti na stranu...

Sve zavisi sa koje se strane posmatra stvar. Činjenica je da su se iskvarili kao i sve velike firme. Ove ekspanzije im dođu kao neka vrsta dodatnog prihoda s' obzirom da nema pretplate na SC2. To se može i opravdati pošto su za ove tri godine odlično ispolirali MP deo koji je najvažnija komponenta SC2. I naravno nastavljaju i dalje u dobrom smeru. Sa te strane im skidam kapu.

Reality check treba tebi koji si kupio vec drugu igru od njih i kukas, a ne njima koji nude proizvod (nisu ti ga uvalili sa racunom sa struju), i igracima koji ga prvenstveno kupuju zbog MP. A da si barem malo upoznat, znao bi da 3 jedinice donose 2897498 novih taktika i naredne 3 godine zabave.

Sve zavisi sa koje se strane posmatra stvar. Činjenica je da su se iskvarili kao i sve velike firme. Ove ekspanzije im dođu kao neka vrsta dodatnog prihoda s' obzirom da nema pretplate na SC2. To se može i opravdati pošto su za ove tri godine odlično ispolirali MP deo koji je najvažnija komponenta SC2. I naravno nastavljaju i dalje u dobrom smeru. Sa te strane im skidam kapu.

Koga zanima samo SP, gleda sa strane da treba dati 40e da bi dva dana iamo zanimacije :) Dzaba nama da gledamo sta su dodali u MP, to placamo kroz gledanje reklama na turnirima ;)

Tada nije, ali ako se zadovoljas sa onime sto je pre 15g bilo standard, onda ti danas sasvim treba... Jednostavno ne vredi 40e. A to sto si fanboy to pusti na stranu...

Ako ćemo pošteno pre 15 godina je bio bolji standard što se tiče paketa koji se dobija za određene pare u odnosu na danas, i to se odnosi na skoro celokupnu gejming industriju. Da ne igram MP, prvi ne bih dao 40e za kampanju koja se spiči za 10 sati (barem ne za 10 sati "okej ali ništa spektakularno" zabave). Što se tiče MP-a kompletno novo i drastično bolje iskustvo opravdava cenu. Naravno, možemo raspravljati o tome koliko je novih funkcija trebalo biti prisutno još u originalnom WoL-u.

Moze na PM link kako da zagejmim SP offline ?

Reality check treba tebi koji si kupio vec drugu igru od njih i kukas, a ne njima koji nude proizvod (nisu ti ga uvalili sa racunom sa struju), i igracima koji ga prvenstveno kupuju zbog MP. A da si barem malo upoznat, znao bi da 3 jedinice donose 2897498 novih taktika i naredne 3 godine zabave.

Ovo mi je njihova 5 igra... Da upoznat sam, jer sam bio master league, a u war3 medju top igracima u Srbiji, tako da barem mene preskoci te price. Ali nisam vise klinac koji moze da posveti 5h+ dnevno igrajuci mp i prosto ne vidim vise uzivanje u tome, sem poneki casual mec da odigram sa vreme na vreme. Poenta cele moje price je da je bezobrazno sto ovo nazivaju expanzijom i sto im je za ovo navodno trebalo 2.5g, a pritom cene igru skoro kao full. Zna se sta je exp, pa cak iako je MP focus. Nesto tipa relic kako je svojevremeno radio expanzije, cela nova frakcija, +2-3 nove jedinice po starim frakcijama + kampanja za sve frakcije. Ne bih se vise zadrzavao ovde, ko voli nek uziva, ja sam samo izrazio moje misljenje prevashodno razocaran shitom od D3 i neispunjenim ocekivanjem hots-a.

Sad sam odgledao cinematic-e još jednom između kojih postoji naracija koja vas vodi kroz priču. To je deo onog behind the scenes blu-ray diska koji dolazi u CE, inače najbolji deo u CE je definitivno art book.
Uglavnom, najmanje mi se sviđa ona primal zerg epizoda, mnogo lakše mogu da svarim patetiku između Džima i Sare nego to. Jesu preterali sa patetikom, koje treba da bude mnogo manje, ali taj primal deo kao da su pravili jer nisu znali šta drugo da stave u kampanju. Nekako taj deo izgleda prilično neubedljivo i uopšte mi nije legao.

Jesi uopste svestan koliko bi trebalo balansirati igru da se ubaci jos jedna rasa? Ako vec kazes da si bio master 1v1. 2.5 godine im ne bi bilo dovoljno da sve iskombinuju. To sto Warhammer 40k nikad nije pravljen u smislu da se promovise esports daleko olaksava stvari.

Nazad
Vrh Dno