Šta je novo?

LG Optimus L9

ako vas zeza kao mene preporuka je da promenite racunar,na drugom radi bez greske,verovatno ostali neki fajlovi ko zna od cega pa se ne podudara,inace update u toku..:)

sta sad izbacio mi je ovu gresku,skinuo soft sa neta i krenuo da instalira i stoji ovako sta da radim
14032013007.jpg
14032013008.JPG

ja bi ga ostavio tako jedno pola sata (čitajući postove drugih stekao sam utisak da update traje prilično dugo) ako ni posle sat vremena ništa ne bude, proveri da li imaš nekog protoka preko neta, da li uopšte nešto skida ili ne ako ne isključi i pokreni istu stvar ponovo, neko je ovo već napisao pre par stranica, zaglavilo, isključio, pokrenuo ponovo i onda je odradilo do kraja!!!

skunuo ga sa usb,,sva sreca ima jos uvek staru verziju i radi,,ne znam da li preko lg sajta da radim jer preko ovog je izbacio tu gresku, sta mislite,,da backup je uradjen,sad sam ukljucio ponovo i opet skida softver sa neta znaci jos sat vremena cekanja..strasno

pa ko zna koliko hiljada korisnika skida taj isti update u ovom trenutku :p

ma plasim se samo da se nesto ne zezne i ostanem bez telefona..

Imao sam prilike da detaljnije proucim ovaj model danas na faksu, kolega ga ima vec nekih 2-3 meseca i licno je prezadovoljan. Ja sam se dvoumio izmedju ovog i nexus 4ke, posto vec odavno imam prezastareli 3g; zasad, LG9 mi se, pored svih regularnih funkcija koje u potpunosti zadovoljavaju svakodnevne potrebe, kao sto su muzika/mp3 dok sam na bajsu, navigacija, povremeni net i sasvim solidna kamera, itekako cini kao best buy u tom cenovnom rangu, a i vidim da je to preovladavajuce misljenje vecine ucesnika u temi. Jedino mi je ostalo pitanje gde i pod kojim uslovima da ga uzmem, ali bih radije zaobisao neke od ovih krvopijskih postpaid paketa (koliko god zvucalo cudno, do sad sam samo bio na prepaidu, i iskreno ne osecam da sam lisen icega sto postpaid korisnici imaju, a i mesecno ne trosim neki bog zna kolko veliki iznos za racun), mada verovatno ima i nekih povoljnijih opcija kod pojednih operatera.

Uradio update i sve radi, ali... Ali telefon se nenormalno počeo grejati, možda spremim i neki obrok na njemu?
Takodje SD kartica (Kingston 16GB class 4) koja je do sada radila bez problema, skeniranje traje pola sata!?
Bateriju mi crpi kao lud?
Šta raditi?
Stavio sam ga na punjač i čekam da se napuni pa da ponovo probam, ovako ne valja.
Kako da ga vratim na ICS, koja je procedura?
Ili da ga vratim na fabrička podešavanja, pa da uradim bekap?

Neka aplikacija ti je zabola CPU na 100%. Probaj prvo da ga restartuješ, pa ako ne pomogne onda fabrički reset.

I kod mene je skeniranje uzasno sporo. Ne znam sta ga koci ovoliko?

Meni se sa proslim updejtom grejao ko lud, sad je ok :)

Zeleo bi da rootujem lg optimus l9.. da li mozda ima neki tutorijal ili objasnjenje kako to da uradim posto nemam pojma nista o tome..

Probao na dva racunara jedan win8 i jedan xp sp3, ni na jednom nisam uspeo update,ni preko jedne opcije,pc suite, lg updater, kdz ubacivanje direkt... telefon nije brickovan,sve sljaka..ali nece da updatuje..

Idi nekoliko strana unazad, neko je postavi link sa preciznim objašnjenjima za root-ovanje.

Napunio sam mobilni, uključio i onda problem sa skeniranjem kartice, karticu od 16GB mi je skenirao pola sata i potrošio 10% baterije!?
Sad sve radi super, animacije su lepe, nema grejanja kao sinoć, ali ovaj problem sa skeniranjem sd kartice me baš nervira.
Ima li način da se to sredi ili da kupim novu karticu u klasi 10?

Sve radi super posle update-a, jedino shto sad ne mogu da povezem File Manager sa Dropboxom.

Ja nemam sd karticu, pa dosta duze traje skeniranje memorije kad prebacim neku sliku program za skrivanje slika. Verovatno je upadate napravio gomilu foldera koje sada treba da preceslja da bi osvezio galeriju. Mislim da nema veze sa brzinom kartice, jer je ni nemam pa dosta duze traje i kod mene.

eto i meni se desava da mi recimo ne rade par programa koja su radila na predhodnom,sad na JB nece,,,

Juče sam pokušao da ubacim IGO u ovaj LG. Od kolega sa foruma sam dobio IGO folder koji treba da se prekopira na SD karticu. Međutim kada to pokušam, iskopira se deo i onda stane, zaglupi se neko vreme i izbaci poruku da taj dokument ne može da se iskopira. Problem je što se to desi svaki put za neki drugi dokument/ folder. Posle nekoliko pokušaja nije mi dozvoljavao da uopšte prekopiram IGO folder. Pokušao sam sa drugim dokumentom i išlo je bez problema. Da li neko zna šta se dešava?

Pre nego ga update na JB, da vas pitam samo. Odradim backup preko LG software, i onda idem na update i pustim ga da sam odradi posao?

Veceras cu da se poigram, nisam stigao sinoc.

EDIT:
Sta se dobije samo rutovanjem? Prvi Android telefon, nisam se nesto mnogo oko toga zanimao. :)

Poslednja izmena:
Juče sam pokušao da ubacim IGO u ovaj LG. Od kolega sa foruma sam dobio IGO folder koji treba da se prekopira na SD karticu. Međutim kada to pokušam, iskopira se deo i onda stane, zaglupi se neko vreme i izbaci poruku da taj dokument ne može da se iskopira. Problem je što se to desi svaki put za neki drugi dokument/ folder. Posle nekoliko pokušaja nije mi dozvoljavao da uopšte prekopiram IGO folder. Pokušao sam sa drugim dokumentom i išlo je bez problema. Da li neko zna šta se dešava?

jel radis preko telefona? Izvadi karticu i probaj preko citaca direktno.

Da, da radim preko telefona, ali čitač kartica nemam, jedno mogu da pokušam da stavim u drugi telefon.

sad ni meni igo ne radi,prebaco na memorijsku i ne radi,da li je od JB ili od cega ko ce znati

Mislim da ima posebna verzija IGO za JB, bar mi se tako učinilo kad sam gledao po netu.

Ja sam samo update-ovao na JB i IGO i dalje normalno radi kao na ICS.
Jedini problem čitanje SD kartice. 15-20 minuta iščitava karticu od 16GB class 4. Da li uzeti class 10?

Koliko sam shvatio, to prebacivanje na karticu nesto ne radi. Instalirao sam Real Racing 3, prebacio ga na karticu, skinuo dodatne fajlove sa neta i na kraju je opet memorija telefona bila popunjena.

Nazad
Vrh Dno