Šta je novo?

Dark Souls

Videh, probah, deinstalirah
Malo previse konzolitisa za moj ukus. Sta reci kad su ubdeljivo najeziviji apsekt igre kontrole :smash:

Jel si uopšte ubacio dsfix i dsmfix (mouse)? Ja sad baš cepam i odlično su sređene stvari.

Greota da joj ne das sansu zbog kontrola. Jedva cekam da mi stigne XBox 360 wireless pa da je obrnem kako zasluzuje.
Igrao sam do negde trecine sa onim dodacima za kontrolu misem, ali jednostavno nije to to.

Ne znam koji si dsmfix koristio ali ovaj poslednji je odličan. Bukvalno nemam zamerku za kontrolu kamere.

Videh, probah, deinstalirah
Malo previse konzolitisa za moj ukus. Sta reci kad su ubdeljivo najeziviji apsekt igre kontrole :smash:

A sta to znaci, konzolitis? Ja sam do skoro bio iskljucivo pc igrac, to mi je i dalje najomiljenija platforma, ali ona ne polaze iskljucivo pravo na dobre ili vrhunske igre. Licno imam za pc volan za voznje, arkadni stik za sf4, gamepad za igre tipa Prince of Persia (i da, Dark Souls), joystik za stari dobri Starlancer i njemu slicne...

Neke igre jednostavno nisu namenjene da se igraju na km kombinaciji, to ih ne cini nista manje dobrim.

A sta to znaci, konzolitis? Ja sam do skoro bio iskljucivo pc igrac, to mi je i dalje najomiljenija platforma, ali ona ne polaze iskljucivo pravo na dobre ili vrhunske igre.
Kolega, vidim da si stosta zakljucio samo na osnovu ove jedne reci, ali ne brini nisam ovde da blatim konzole ili zapocinjem console vs pc war.
Moj komentar se odnosi samo na PC verziju ove igre. Dakle, konzolitis je izuzetno opasna vrsta gripa :)P) od koje igre obolevaju prilikom portovanja sa konzole na PC (hence the name).
Poznati simptomi ukljucuju: lose kontrole, losu optimizaciju, lose opcije unutar igre ili nedostatak istih, teksture nizih rezolucija i moj omiljeni - potpuno preslikavanje kontrola sa konzole (gde li mi je left bumper na tastaturi? :trust: )

Druge aspekte nisam spominjao, sto bi i bilo neozibljno bez ulozenog odredjenog vremena u samu igru. Dakle jednostavno igra ima dovoljno pomenutih simptoma da me spreci da u njoj uzivam.
Mozda cu pokusati opet posle jos kojeg patcha ili moda ( i jesam koristio dsfix)

A ova recenica

Neke igre jednostavno nisu namenjene da se igraju na km kombinaciji, to ih ne cini nista manje dobrim.

nema nikakve logike. Ako se igra pravi/portuje za PC, onda razvojni tim ima obavezu da napravi i kontrole koje ce na istom raditi kako treba. Sta je sledece, "igra izgleda kako izgleda jer nije namenjena za monitore, zato koristite televizor!" E pa ***, ako je igra za pc, onda je za pc, sve drugo su izgovori neodgovornih i lenjih timova ili nedostatak vremena/sredstava

Poslednja izmena:
Igra je i sa takvim portom (koji nije ni planiran, već su odlučili da izađu u susret igračima koji su potpisivali razne peticije da bi igra uopšte izašla za PC) je više PC igra u duši nego 99% PC igara koje su se pojavile poslednjih godina. Problem sa grafikom i podešavanjima se rešava lagano rešava podešavanjima u okviru dsfix-a.

Što se tiče kontrola gameplay, težina igre, AI protivnika je balansiran za igranje na gamepadu i igranje na bilo čemu drugom bi urušilo balans, a taj balans je najbitniji aspekat u ovoj igri. Niti je moguće ovakvu igru balansirati za više kontrolora na umu, jer bi uvek na nekom kontroloru bilo lakše ili teže igrati nego što je zamišljeno. A isto tako gamepad je sastavni deo PC gaminga, pošto je oduvek bilo igara koje je bolje igrati na njemu (pa čak i PC only igara), kao što je uvek bilo igara koje je bolje igrati na k/m kombinaciji. I isključivost oko toga u današnje vreme nije dobra, i ako zbog toga želiš da propustiš remek delo, to je velika greška.

Poslednja izmena:
Kolega, vidim da si stosta zakljucio samo na osnovu ove jedne reci, ali ne brini nisam ovde da blatim konzole ili zapocinjem console vs pc war.
Moj komentar se odnosi samo na PC verziju ove igre. Dakle, konzolitis je izuzetno opasna vrsta gripa :)P) od koje igre obolevaju prilikom portovanja sa konzole na PC (hence the name).
Poznati simptomi ukljucuju: lose kontrole, losu optimizaciju, lose opcije unutar igre ili nedostatak istih, teksture nizih rezolucija i moj omiljeni - potpuno preslikavanje kontrola sa konzole (gde li mi je left bumper na tastaturi? :trust: )

Druge aspekte nisam spominjao, sto bi i bilo neozibljno bez ulozenog odredjenog vremena u samu igru. Dakle jednostavno igra ima dovoljno pomenutih simptoma da me spreci da u njoj uzivam.
Mozda cu pokusati opet posle jos kojeg patcha ili moda ( i jesam koristio dsfix)

A ova recenica

nema nikakve logike. Ako se igra pravi/portuje za PC, onda razvojni tim ima obavezu da napravi i kontrole koje ce na istom raditi kako treba. Sta je sledece, "igra izgleda kako izgleda jer nije namenjena za monitore, zato koristite televizor!" E pa ***, ako je igra za pc, onda je za pc, sve drugo su izgovori neodgovornih i lenjih timova ili nedostatak vremena/sredstava

Bice da ti igre ne igras zbog onoga sto jesu nego iz nekih drugih pobuda. Nemas brige, tu je Crysis 3 tema pa slobodno udri po pohvalama. Btw. za mene su i Crysis i Skyrim teski konzolitis samo da znas.

Posle perioda privikavanja na kretanje , parry-riposte , isprobavanja široke game oružja i bejbi koraka ,

Odgovorno tvrdim da je Dark Souls, brat bratu, jedna od 3 najbolje igre koje sam ikad igrao (a igrao sam igri ne zna im se broj).
Surova , mračna , nemilosrdna , muška . Kao što neki kolega napisa "Zmaj je zmaj, a ne neka cica-maca".
Igra kao i većina dobrih japanskih zahteva apsolutni fokus i stalno razmišljanje . Button mash se ne prašta, zapravo svaka neopreznost i opuštanje.

DS fix (najnoviji) radi savršeno, tehnički besprekorno. Jedina zamerka igri je nedostatak pauze, mada se vrlo brzo može ići na quit i nastaviti na istom mestu . Živi bili, možda je ubace u DS2.
Skoro baš pričam jednom prijatelju hvalospeve o DS i on mi kaže da ju je prešao 7 puta za redom ( NG+++++++ ). Opa !

Što se mene tiče, još uvek sam na prvom prelaženju , ostali su mi Gvindolin, Blek dragon Kalamit , Bed of chaos i Gvin . Ali gledam da pokupim sve što se pokupiti može za NG+ , farmujem duše u onom predsoblju u Anor Londou pre bitke sa Ornstajnom i Smaugom .
Moja filozofija - Charred Gold set ili Painting guardian , dark grain ring, kloranti ring i Gargojl halberd / Blek Vitez Sword /Kristal halberd / Fire Estoc u zavisnosti od situacije. Magije Soul Spear/Homing Kristal Soulmass.

Igra me inače neodoljivio podseća na ovo :)
[youtube]zSnrBgdAFQo[/youtube]

Pitanje - da li postoji drugi način da odem u Lost Izalith , osim davanjem humanity-ja onoj sestri od Quelaag sa finim sisicama ?

Mozes kroz demon ruins samo je put "malo" duzi.

Što se tiče kontrola gameplay, težina igre, AI protivnika je balansiran za igranje na gamepadu i igranje na bilo čemu drugom bi urušilo balans, a taj balans je najbitniji aspekat u ovoj igri. Niti je moguće ovakvu igru balansirati za više kontrolora na umu, jer bi uvek na nekom kontroloru bilo lakše ili teže igrati nego što je zamišljeno.

Ova ideja bi još i pila vodu da je upitanju neki od žanrova gde je gamepad superiorniji. Stvarno misliš da nikako nisu kontrole mogli da prilagode igranju na k/m-u?:trust:

Bice da ti igre ne igras zbog onoga sto jesu nego iz nekih drugih pobuda. Nemas brige, tu je Crysis 3 tema pa slobodno udri po pohvalama.

Hahaha, ovo me podseća na rečenicu kojom, zbog nedostatka ikakvih argumenata, pojedinci brane filmove - "Ako ti se ne sviđa, idi gledaj Transformerse!"
Biće da još uvek ima dosti ljudi koji svaku kritiku omiljene im igre shvataju lično. Ljudi moji, ja za "srž" igre ništa nisam ni rekao, ali kao port je stvarno loša.
Igre igram prevashodno da bih se zabavio, a ako mi bilo koji aspekt toliko smeta da mi onemogućuje uživanje, neću je ni igrati. Verujem da je tako i sa ostalima.

insomniume , igrao si igru pola sata do sat , ukokao možda jednog do dva bossa, i prenagljuješ sa zaključcima.

stavi dsfix , i igraj kontrolerom . Imaš saitek analog odličan za 5 evra i sredi ga uz pomox x360ce . Nećeš imati nikakvih tehničkih problema.

Antec,
gde bre , leba ti, kroz demon ruins do lost izalitha , sve živo sam pretražio nemam blage veze gde je taj duži put ?
ps. - da li na dužem putu spašavaš Solairea ili se biješ sa njim ?

Poslednja izmena:
insomniume , igrao si igru pola sata do sat , ukokao možda jednog do dva bossa, i prenagljuješ sa zaključcima.

stavi dsfix , i igraj kontrolerom . Imaš saitek analog odličan za 5 evra i sredi ga uz pomox x360ce . Nećeš imati nikakvih tehničkih problema.

Komentar bi bio na mestu da sam kritikovao bilo šta drugo, osim simptoma lošeg portovanja. Hoćeš da kažeš da bi ti simptomi nestali da sam duže igrao??

Ne govorim ja o priči, pa da može da menja u toku igre, ili su kontrole dobre ili nisu.

o čemu govoriš onda ?

ne svidja ti se igra ? pa šta onda tražiš na temi posvećenoj ovoj igri ?

@Lepi Kokan, na duzem putu koliko znam ubijas Solairea. Ako imas dovoljno humanitya daj onoj sisatoj.

OGROMAN SPOILER.

Trebas da prodjes onog debelog bossa, Firesage demon se zove, pa se onda cini mi se spustas niz stepenice (moguce da je tu negde i bonfire) i dolazis do one bele magle iza koje je Centipede demon. Od njega uzimas prsten sa kojim mozes hodati preko lave i samo pratis put. Solaire je iza mosta na kome stoji Titanite demon.

Komentar bi bio na mestu da sam kritikovao bilo šta drugo, osim simptoma lošeg portovanja. Hoćeš da kažeš da bi ti simptomi nestali da sam duže igrao??

Ne govorim ja o priči, pa da može da menja u toku igre, ili su kontrole dobre ili nisu.

Ako sa dsfixom nisi ubacio i dsmfix onda nista nisi uradio. Ako ti ni sa dsfixom ne odgovaraju kontrole onda ***. Ne vredi propustiti ovakvu igru samo ako te mrzi da podesis dva ini fajla. Mozemo ti reci podesavanja.

Nisam neki gamer - odigram manje od desetak igara godišnje, ali me Dark Souls potpuno zarobio. Trenutno sam na devedesetom satu provedenom u ovoj igri.

@Lepi Kokan, na duzem putu koliko znam ubijas Solairea. Ako imas dovoljno humanitya daj onoj sisatoj.

Uf ! daću joj sa zadovoljstvom !

Inače , ukoko sam i Firesagea i Centipedea i uzeo orange charred ring, al sam odmah požurio gore da uzmem onaj ember ispod onog platoa gde je Ceaseless Discharge . Pojma nemam kako nisam video taj put ...

Inače, poštedeću Solairea , gotivan mi je nekako , deluje mi kao totalni perverznjak .

Hehe. Malo je slabije uočljiv prolaz. Nisam pažljivo čitao postove, sad tek vidim da si skoro sve glavne cepnuo.

Ovo za Solairea si zaključio na osnovu onog dijaloga iz Anor Londoa :)? Stvarno je jedan od pozitivnih likova.

aa ... ludak . :)

Simptomi loseg portovanja nestaju kada prikljucis Xbox gamepad ili neki kineski + x360ce (saitek je dobar, sto rece kokan) i podesis dsfix (stavis visoku internu rezoluciju i uzivas u downscaled slici). Tu i tamo opadnu performanse ali se to desava u svim igrama, nikada nisu sve oblasti jednako dobro optimizovane. Ali tako podesena igra radi kako bog zapoveda i izgleda solidno.

E sad, ako ti je to cim ti onda i nisi PC igrac. Najbolje PC igre nikada nisu bile ispeglane i cesto su imale tonu bagova na launch-u. Ali su bile super kvalitetne kada se gleda gejmplej sto je dovodilo do toga da se oko njih okupe moderi i isprave sve probleme (mada Skyrimu nazalost ni moderi ne mogu puno pomoci). Ova igra nema veliku modding zajednicu ali ima tok coveka koji je stotine sati sprcao na dsfix, koji popravlja sve probleme. Ako je tebi tesko da skines i namestis za minut ono na sta je on potrosio hiljadu puta vise vremena, onda si razmazen i preporucujem ti konzolu gde sve radi iz prve i sve je optimizovano i svi "portovi" dobro rade.

Fallout, Stalker, ARMA, Bloodlines, GTA, Gothic 3 - sve su to primeri odlicnih igara koje su potpuno polupane izasle na trziste ali su ih moderi sredili do neprepoznatljivosti. Verovatno ni njih nisi igrao jer je "port" los.

Poslednja izmena:
@Insomnium X Čoveče moraš odigrati ovu igru, da ne ponavljam milion puta ispričanu priču. Umesto što gubiš vreme objašnjavajući nam nešto što svi već znamo, potroši nekoliko desetina minuta na štelovanje dsfixa i eventualno mousefixa i piči. Ja je igram na kopiji dualshock-a od 550dinara i nemam ama baš nikakvih problema (ne prepoznaje mi igra lepo DualShock2 zbog onog adaptera, ništa ne pomaže).

Poslednja izmena:
ma batali ga bre , vidiš da čovek već sve zna i šta više da mu pričamo .

nego, psarase, jesi li podesio pad u x360ce ? ako jesi, nema šta tu da zaebava i ne prepoznaje ...
za sve koji imaju bilo kakav joypad ,

trenutno najbolji program za emulaciju xinputa (pretvaranje bilo kog analog joypada u xbox360 kontroler) -

voila !
http://code.google.com/p/x360ce/downloads/detail?name=x360ce.App-2.1.2.190.zip&can=2&q=

eto . više nemate opravdanja . prepare to die .
(takodje i za beskrajno nerviranje vezano za isto to umiranje :) )

Poslednja izmena:
Znam odavno za taj emulator, spasao me je kod darksiders. Ovde ne sljaka, uvek mi je x i y na desnom stiku pomesano. Nije to ni bitno, igram na kinezu, radi kao sat, plug&play. Moram kad budem imao vremena da iskopam neku semu za taj dualshock2 i da ga prepakujem na usb.

Xpadder je dobar program za konfiguraciju gamepada... Samo napravis profil kako ti odgovara zavisno od igre do igre. Ja ga koristim i kao daljinski za pointer i desktop preko gamepada kada mi je prebaceno na TV.

Poslednja izmena:
Znam, ni on nece. Neverovatno. Inace sam ga i ja koristio za daljinski dok nisam instalirao unified remote na androidu, sad mi je telefon daljinski.

Da li postoji nacin da se uklone letterbox-ovi, koristim dsfix i nativna rez mi je 1280x1024..

Da li postoji nacin da se uklone letterbox-ovi, koristim dsfix i nativna rez mi je 1280x1024..

Nisam siguran, ali mislim da igra podrzava 5:4 rezoluciju samo sa letterbox-ovima. Isti slucaj je bio i sa The Last Remnant, tako da pretpostavljam da je i ovde tako, mada me nemoj drzati za rec.

Igra je radjena za 16:9 odnos strana i DSfix ne moze da to resi. Ukoliko nemate 16:9 monitor moracete da zivite sa crnim straftama, nazalost.

Edit: Ispravka, tako je bilo kada sam ja zadnji put probao da menjam (imam 16:10 monitor i navikao sam se na letter box). Probaj ovo:

are u using latest dsfix?, if so go into dsfix file and select "borderlessFullscreen 1", then in game in settings select windowed!, then boot it and you should be good, it did not work with old dsfix i still had border, but in windows8 with new fix its good.

Poslednja izmena:
Moze li ukratko, sta instalirati pored osnovne igre iz "prodavnice" za najoptimalniji osecaj pri igranju na misu i tastaturi ?

Nazad
Vrh Dno