Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Evo sada ne radi ni NFS niti bilo koja druga aplikacija koja zahteva internet konekciju, kada otvaram sve one najpoznatije sajtove otvara mi ono (pogledajte moj prosli post) , a bench i jos neki sajtovi mi rade :p Konektovan sam na wifi i bio sam ovako vec 2 meseca, ali sada su one linije koje pokazuju jacinu signala sive a ne plave a ima ih dosta (nije do slabog signala)... Help !

Ako su sive onda nisi spojen na net. Rekonfiguriši WiFi pristup, restatrujuj ruter, itd... Treba da budu plave kad si konektovan.
Što se tiče futrole, ja sam ovakvu (kao ona crna gore) uzeo plavu u tehnomarketu, materijal na opip kao onaj za ronilačka odela, da ga tako nekako opišem, ako je za tab sa dokom, taman je ako za sam tablet, plivat će, treba onda nešto tesnije.

Poslednja izmena:
Proveri datum i vreme.

Sad seo da malo odmorim, surfovao malo neobavezno i primetio sam da mi Webkit (originalni "pretrazivac") radi neuporedivo bolje sa mobilnom verzijom Bench foruma??? Dok Chrome-u treba par sekundi da uopste krene da otvara sledecu stranu. Za to vreme,moj HTC mobilni, star skoro 3 godine, otvara mi forum trenutno. Dalje, na nekim sajtovima, situacija je skroz obrnuta. Chrome dosta bolje radi od originalnog browsera. Zbog majke sam prebacio na srpski i prokletu cirilicu, pa imam utisak kao da citam neki strani jezik. Ako zanemarimo iseci i "nalepi", nema teorijske sanse da ikada zapamtim kako se recimo na "srpskom" kaze Favorites... :mad:

Kakva su vasa iskustva sa surfovanjem??? Koji browser najbolje radi?

Inace, ogroman plus Guglu za srpsku govornu podrsku. Ono je neverovatno kako dobro i precizno radi. Na ekranu koji se pojavi kada se malo duze drzi home, pa predje prstom na Google krug koji se pojavi (valjda je to Google now), ne kapiram najbolje one "kartice" cemu sluze, ali prebacicu jedan dan na engleski, pa cu pogledati.... Jedino nema "vokalnog" odgovora na srpskom, ali ja sam i sa detekcijom govora prezadovoljan. Pogodi sta zelim da trazim u sekundi!

Realno, koliko smo mali, Google se neverovatno potrudio oko srpskog, samo mi se ne dopada sto svuda guraju cirilicu, koju ni mi sami ne koristimo, ali zaista, svaka cast za lokalizaciju!

Poslednja izmena:
Realno, koliko smo mali, Google se neverovatno potrudio oko srpskog, samo mi se ne dopada sto svuda guraju cirilicu, koju ni mi sami ne koristimo, ali zaista, svaka cast za lokalizaciju!
Хоћеш рећи не допада ти се то што су свеснији од нас око тога које је наше национално писмо :)

Тужно је то што нам је софтвер на матерњем језику толико стран, а све је само ствар навике. И мени је раније било чудно јер сам од 7ме године имао рачунар са оперативним системом на енглеском језику, али данас без проблеме упоредо користим и системе на енглеском и оне на српскохрватском.

...што су свеснији од нас око тога које је наше национално писмо..
.српскохрватском.

Mi nažalost još nismo svesni da nema srpskohrvatskog.:D

Šali na stranu ćirilica se vezuje za Srbiju ali bi bilo dobro kad bi bilo ponuđeno i latinično pismo. Sve što je napisano latinicom Google automatski dodeljuje hrvatima

Poslednja izmena:
Opušteno kad može SANU pre tri godine da izda rečnik sa nazivom jezika koji nepostoji već četvrt veka što neko ne bi mogoa da upotrebi taj isti izraz:crash:

Nemogu da otvorim ni jedan googlov sajt, pa ni google.com :( Nikada se pre nije desavalo...
Svuda kao sto vidite prijavljuje istu gresku, nije mi jasno zasto i samo firefox nudi opciju da ipak udjem :/

Datum na tabletu ti je otišao na 1-1-2000 (vidi ti se iz imena screenshotova) pa svaki sertifikat vidi kao "not yet valid".

Evo sada ne radi ni NFS niti bilo koja druga aplikacija koja zahteva internet konekciju, kada otvaram sve one najpoznatije sajtove otvara mi ono (pogledajte moj prosli post) , a bench i jos neki sajtovi mi rade :p Konektovan sam na wifi i bio sam ovako vec 2 meseca, ali sada su one linije koje pokazuju jacinu signala sive a ne plave a ima ih dosta (nije do slabog signala)... Help !

Sivi pokazivač za wi-fi znači da je nakačen na AP. Poplavi kad uspe da pozove kući tj nalači se na Googlove servere.

Nema cak ni pistanja tona na snimljenim video snimcima? Voleo bih to da proveris. Jer kod mene i jos kod mnogih ima.

Update: pisao sam ASUS-ovom globalnom support-u o problemu "pištanja" kod video snimaka, i oni su me uputili na lokalni servisni centar. Tamo su, nakon dijagnostike, zaključili da treba zameniti matičnu ploču, tako da je uređaj još uvek na servisu.

Želim da vam prenesem svoje razočarenje ovim tabletom. Naime posle samo dva meseca od kako sam ga novog kupio, počeo je da baguje tač: sam od sebe skakuće, otvara programe, neće da se otključa, podrhtava. Pošto sam ga neko vreme tolerisao krenuo sam u rešavanje problema kako ga ne bi davao u servis na ko zna koje vreme. Probao sam da ga pročistim (prilikom uključivanja power + volume -) zatim resetovanje na fabrička podešavanja i ništa. U početku sam mislio da sam ga dotukao nekom aplikacijom ali on luduje i kad je sveže fabrički resetovan.
Na kraju sam ga sluđen poslao u servis pre dva dana i sad mi ostaje samo da čekam.
Malo sam razočran u ASUS zbog ovog kvara a malo zbog kvaliteta izrade (tablet krcka po ivicama). Ranije sam imao viewsonic 10s koji je čvrst kao kamen kad se uporedi sa transformerom.
Inače, dok je tablet radio bio sam zadovoljan i brzinom i stabilnošću sistema. Interesuje me samo kada mi ga budu vratili još koliko će da bude ispravan dok ga opet nešto slično ne snađe (obzirom da je bio mažen i pažen pa je neslavno završio).

Želim da vam prenesem svoje razočarenje ovim tabletom. Naime posle samo dva meseca od kako sam ga novog kupio, počeo je da baguje tač: sam od sebe skakuće, otvara programe, neće da se otključa, podrhtava. Pošto sam ga neko vreme tolerisao krenuo sam u rešavanje problema kako ga ne bi davao u servis na ko zna koje vreme. Probao sam da ga pročistim (prilikom uključivanja power + volume -) zatim resetovanje na fabrička podešavanja i ništa. U početku sam mislio da sam ga dotukao nekom aplikacijom ali on luduje i kad je sveže fabrički resetovan.
Na kraju sam ga sluđen poslao u servis pre dva dana i sad mi ostaje samo da čekam.
Malo sam razočran u ASUS zbog ovog kvara a malo zbog kvaliteta izrade (tablet krcka po ivicama). Ranije sam imao viewsonic 10s koji je čvrst kao kamen kad se uporedi sa transformerom.
Inače, dok je tablet radio bio sam zadovoljan i brzinom i stabilnošću sistema. Interesuje me samo kada mi ga budu vratili još koliko će da bude ispravan dok ga opet nešto slično ne snađe (obzirom da je bio mažen i pažen pa je neslavno završio).
Taj problem su imali gotovo svi, ocigledno da ovaj tablete moras da celicis kad ga kupis da se ne bi razmazio, inace i ja sam razocaran asusom sto se tice toga...
Nego, predlozite mi nekoliko dobrih igrica koje se placaju, malopre sam nasao dobrih jedno 5-6 i nijedna nije kompatibilna

Taj problem su imali gotovo svi, ocigledno da ovaj tablete moras da celicis kad ga kupis da se ne bi razmazio, inace i ja sam razocaran asusom sto se tice toga...
Po tvom iskustvu (ili drugih) koliko traje popravka (vreme provedeno u servisu) i šta mogu da očekujem obzirom da je nepuna dva meseca star - novi tablet ili zamenu tača?

Ja sam juce bio kod druga i igrao se sa njegovim transformerom i tablet je odlican ali ima jedna mana koja prati i prime model ali je ovde nisu ispravili.Znaci kad se spoji tablet sa tastaturom,tablet je dosta tezi od tastature tako da pri dodiru ekrana lako se moze desiti da tablet pretegne tastaturu i napravi havariju :) Nije mi jasno zasto samo u tastaturu nisu stavili 3-4 tega i ucinili sve stabilnijim

Ja sam juce bio kod druga i igrao se sa njegovim transformerom i tablet je odlican ali ima jedna mana koja prati i prime model ali je ovde nisu ispravili.Znaci kad se spoji tablet sa tastaturom,tablet je dosta tezi od tastature tako da pri dodiru ekrana lako se moze desiti da tablet pretegne tastaturu i napravi havariju :) Nije mi jasno zasto samo u tastaturu nisu stavili 3-4 tega i ucinili sve stabilnijim

Baš tako, i ja nisam mogao da verujem da su uradili takav propust, mogu da objasnim jedino tako da nisu bespotrebno hteli da povećaju težinu, ali mogli su to uraditi i većom baterijom, šta bi falilo.

A tf300tg??

:banana:

Ekstra!

Nego, može ukratko novine koje donosi 4.2.2 i prednosti istog u donsu na postojeći JB?

Sounds good :-D. Nego, jel update ide kao FOTA ili ručno? I postojeći podaci će ostati sačuvani?

ima li neka zastita samo za tablet ali da moze da se zakaci na dock bez akrobacija? Klinci se navukli na 300t, pa mi frka da ga ne ispuste. iPad1 su ispustali 10-ak puta na pod i nije mu nista jer ima neku jeftinu zastitnu masku.

Razmisljam o kupovini tableta od 10", pa sam nesto razmisljao o ovom modelu, ali citanjem postova vidim da skoro svaki ima neku manu, a dugotrajnost i tac su najbitniji, zar ne? Da li biste mi preporucili ovaj model?

Nazad
Vrh Dno