Šta je novo?

Windows 8

Probao i ja ovo cudo,tj i dalje pokusavam,ali kad god koristim Win 8 imam fakin utisak da komp mene kontrolise a ne ja njega... uzas,bar za mene...

Jok,bice da sam mator... klinci odusevljeni,ja zgrozen... vracam se na DOS! :D

Ma moraš prvo, kao kučićima, da im pokažeš ko je BOSS ne DOS. Mene i moji kučići *****avaju, pa sad gledaj....

Poslednja izmena od urednika:
E, znate sta me interesuje...jel moze da se igraju XBOX360 igrice na kompu na ovom windowsu 8 za male pare?

Ne.

Hmmm...pa video sam u store da ima neke ponude, ali ne znam da li moze da se kupi...Tako zarko zelim da igram God Of War da je to strasno :D

Pa God of War možeš da igraš na Playstation 2 emulatoru, ako imaš dovoljno brz računar za to.
Samo što to nema nikakve veze sa Windows-om 8.

Nema emulatora za ps3.

Doslo vreme da 'pocastim' masinu svezim sistemom. Kako se pokazao Win8? Da li je problem da se aktivira za stalno?
Kako se pokazau u radu u odnosu na Win7?
Racunar se koristi za net, filmove, muziku, photoshop, development i igrice. Da li da predjem na 8 ili da ostanem na 7?

Ne vidim zašto bi prelazio na Win8.

Nisam pratio kako se pokazao u radu, pa reko ajde da pitam, sta zna kad cu vec da radim sistem...

Ja baš nikakvu razliku nisam primetio u odnosu na Win7, osim što me ceo Metro UI trip nervira i ne služi mi ničemu.

Meni je trebalo par dana da se naviknem na promenu tj. Metro, ali sada mi je sve super. Brze se podize u odnosu na Win 7, gasi se takodje poprilicno brzo mada ne mogu da se setim tacno kako mi je bilo na Win 7, a pored svega toga sticem utisak da mi radi malo "tecnije". I nisam za ovih par meseci imao skoro nikakve probleme da je nesto zezalo, da nije radilo ...nijedan BSOD. Ja u principu sada ne vidim razlog da se vratim na Win 7 :)

Poslednja izmena:
Ne bi se vratio ni slucajno...imam original Windows 8 i moram priznati da je MNOGO brzi od sedmice. Imam SSD i podize mi win8 za oko 20 sec, nekada i manje...dok je sedmica bila za nekih 30-35. Sedmica kada se gasila trebalo joj je pola sata da pogasi sve prozore i programe, dok win8 odma sve ugasi. UI mi je do j :)

Ne vidim zašto bi prelazio na Win8.
Mada nema mnoga razloga ni da ne prelazi. U svakom slučaju za neko vreme ćeš morati da pređeš na nešto novije, ma koliko 7mica bila dobra, pa bolje se privikavati ranije. Nije to baš neki skok u bezdan, puno stvari je isto ili slično.

Poslednja izmena:
Zivahniji je po pitanju svega . Evo ti moje poredjenje u koje sam nisam mogao da poverujem . Imam ssd i na njemu sam koristio win7 ultimate na laptopu i sad to radi kako radi ... Sledeca stvar izvadio sam ssd i vratio hdd od 500gb na 5400 rpm potom instalirao win 8 i koristio 2 meseca . Moj utisak je sledeci iako to mnogi nece prihvatiti . Win8 mi je radio daleko bolje i brze na obicnom hdd-u od win7 na ssd-u . I jos nesto , dobro vam je poznato koliko Kaspersky Internet Security kolje hdd a imao sam ga instaliranog na oba hdd-a .

Koliko vidim ovde sve lite useri, nikome ne smeta sto u Win8 ne mozes od svog naloga da napravis krstenog admina jer UAC ne moze da se iskljuci na fin nacin. Jedna, do sada najprostranjenija tehnika gasi jednu bitnu funkcionalnost (Metro Store) dok druga iako radi ono sto je zamisljeno i nije bas full admin, ali bar te ne smara sistem svaki put kada hoces da napravis neku izmenu u Program Files...

^ upravo tako malo se brze butuje isto tako se brze gasi plus se brze otvaraju stranice na firefoxu itd itd . Potanje je dana kada cu opet da instaliram win8 jer ne stizem od posla ...

^ upravo tako malo se brze butuje isto tako se brze gasi plus se brze otvaraju stranice na firefoxu itd itd

Kod mene ovaj novi Firefox (19.x) koci samo tako pri otvaranju novih tabova. Chrome radi kao podmazan. Mada Windows nema veze sa tim kako rade Chrome ili Firefox, to je do samih aplikacija.

Dok sam vrsio takoreci testove bio sam na Firefoxu verzije 18 a sad do cega je ne znam . Samo sam se izjasnio sta sam ja primetio ;)

Koliko vidim ovde sve lite useri, nikome ne smeta sto u Win8 ne mozes od svog naloga da napravis krstenog admina jer UAC ne moze da se iskljuci na fin nacin. Jedna, do sada najprostranjenija tehnika gasi jednu bitnu funkcionalnost (Metro Store) dok druga iako radi ono sto je zamisljeno i nije bas full admin, ali bar te ne smara sistem svaki put kada hoces da napravis neku izmenu u Program Files...
Enterprise ?

Zivahniji je po pitanju svega . Evo ti moje poredjenje u koje sam nisam mogao da poverujem . Imam ssd i na njemu sam koristio win7 ultimate na laptopu i sad to radi kako radi ... Sledeca stvar izvadio sam ssd i vratio hdd od 500gb na 5400 rpm potom instalirao win 8 i koristio 2 meseca . Moj utisak je sledeci iako to mnogi nece prihvatiti . Win8 mi je radio daleko bolje i brze na obicnom hdd-u od win7 na ssd-u . I jos nesto , dobro vam je poznato koliko Kaspersky Internet Security kolje hdd a imao sam ga instaliranog na oba hdd-a .

Да ли си користио исту садржину програма на обе верзије за време тих 2 месеца или? Имам један ссд додатни па реко можда да пробам да видим како иде. Могли бисмо на првој страни ставити шта ради а шта не ради од програма на 8-ци за сада.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno