Šta je novo?

Windows 8

Nemoj Enterprise , ne može Media center na njega,. samo Pro sa ili bez MC.

cesto je pocelo da se povecva broj obrtaja ventilatora na CPU sam od sebe bez ikakve potrebe nabije veliji broj obrtaja drzi neko vreme pa susti na normalu a CPU nema nikakvo opterecenje, u cemu moze da bude problem.

pa sigurno nije do windows-a, ako nije ni nikakav proces mozda je pasta slaba a i kuler pun pa je onda malo bucnije.. moras da vidis to da proveris ako vec kazes da nema ni jedan proces koji to radi..

pa sigurno nije do windows-a, ako nije ni nikakav proces mozda je pasta slaba a i kuler pun pa je onda malo bucnije.. moras da vidis to da proveris ako vec kazes da nema ni jedan proces koji to radi..

kuler je cist CPU nema opterecenje, sve radi normalno i odjednom sa 3000-3200 obrtaja digne na 4200-4500-4700 i tu drzi neko vreme pa oda spusti na onu prvu vrednost.

I jos nesto da pitam koju verziju win8 da koristim:
en_windows_8_x64_dvd_915440.iso
Win8ENT-x64-en-US-Pre-Activated.iso
Dell_Windows8_x64.iso
Windows_8_Pro_EN-US_x64.ISO

Poslednja izmena:
sada sam primetio da kada pustim neki youtube za kratko vreme nabije obrtaje.

E ljudi...pricao sam sa nekima koji su install ovaj windows 8...i zale se mnogi... Kazu da ce mozda biti bolje sa SP1 ali za sada da je prilicno bagovit. Interesuje me da li je stvarno tako, jer mi se ne da da install taj pa da opet moram da rusim, pa install 7-icu, a vremem mi je da malo refresh sistem :)
Znaci recite mi da li je ok da install 8 i ako postoji mogucnost, u inbox mi posaljite link, ili odakle da skinem. Ako je moguce neka bude Pro jer imam 2 god CD-key za windows 8 Pro.

Hvala unapred :)

E ljudi...pricao sam sa nekima koji su install ovaj windows 8...i zale se mnogi... Kazu da ce mozda biti bolje sa SP1 ali za sada da je prilicno bagovit. Interesuje me da li je stvarno tako, jer mi se ne da da install taj pa da opet moram da rusim, pa install 7-icu, a vremem mi je da malo refresh sistem :)
Znaci recite mi da li je ok da install 8 i ako postoji mogucnost, u inbox mi posaljite link, ili odakle da skinem. Ako je moguce neka bude Pro jer imam 2 god CD-key za windows 8 Pro.

Hvala unapred :)

Lupaju gluposti

Pa zato pitam vas. Drug instalirao, i odma unistall posle malo prckanja. Kaze baguje jako i ceka SP1 da se to sredi. Kaze da ne treba skidati i installirati windows 8 pre SP1.

Kakav bre SP1 za 8micu. Promenili su način sa 8micom. Sada će ići samo Upgrade/Update svakih otprilike 6 meseci. U pripremi je win Blue koji će promeniti štošta. Furni ti 8micu Pro sa media centrom ako ti treba, meni ništa ne fali i bez toga. Sa 3rd party softwerom sva multimedia čak i televizija radi odlično. I XP i W7 su puni bagova takođe pa ljudi naučili kako da zaobiđu.

Pa ko je sada u pravu a ko ne? :)
Ako postoji mogucnost daj mi u inbox posalji link najboljeg w8.

Mislim da te gospodin iznad trolluje. Koristim Windows 8 otkako je RTM izasao, samo sam imao problema sa ASUSovim drajverima za zvucnu ali i to je kasnije reseno.

Super...jos samo da mi objasnite te sve skracenice na brzinu i da mi kazete koji je najbolji i i am good to go :)

Naravno da ne trolujem, imas jos jednu temu o iskustvima sa Win8 kao i ovu pa procesljaj.

Ma dobro...odlucio sam da install to...e sada citao sam da se moze instalirati bez Cd-a...znaci sa kompa istall preko sedmice, pa onda obrisem sedmicu. :)

Posle flešovanja biosa, hard disk se vratio u ide(ata) režim, nikako da ga prebacim u sata(ahci) mod...probao razne twakove registrija i dobijam stalno bsodove, komp neće da se uplai...šta da radim? a da ne reinstaliram sistem zbog toga? hvala puno ako neko pomogne

jedino potencijalno rešenje koje sam našao je

I found the solution without having to do a manual registry hack!

Click the Restart button with Shift key and follow the prompts for "Advanced Options" through several screens. Eventually, you end up at a screen that tells you upon reboot you will be able to so many things including starting in Safe Mode. The only button will be a "Restart" button on this screen.
Reboot. BEFORE Windows starts, enter BIOS setup.
Change the SATA mode in BIOS to whatever you would like: IDE, AHCI or RAID(XHD).
Boot into Windows. Step 1 configured Windows to ask you what type of boot options you would like to use. #4 is Safe Mode. This will get the proper drivers for the BIOD setting loaded on the system, into memory, and the registry configured correctly for you. No other configuration is required.
Reboot Windows in normal mode. Windows will use the configuration that it automatically self-fixed in step 4.

i kažu da je uspešan način, ali prvi deo mi nije nikako jasan, kliknem restart i držim šift? mislim ne kapiram ne ide mi, komp se restartuje....molim vas drugari pomagajte!

jeste, hvala uspeo sam, nego me je bunilo što nisam imao power i restart dugme zbog startisback menija... a preko njega nije htelo, startisback sam maknuo na kratko i odradio po uputstvu i ne treba nikakav registri hack, šljaka hard u ahciju :)

Install sam Windows 8 i jako mi se svidja kako izgleda sam sistem, i moram priznati da je prilicno brz i ima puno korisnih opcija. Interesuje me da mi pomognu oni koji imaju Windows 8 da mi kazu da li je moguce da mi svira muzika iako nisam u chrome nego na primer u startu ili desktop-u. Znaci kada se prebacim na desktop on prestane da svira, ali vreme tece i dalje. Moze li se promeniti da mi stalno svira muzika sa youtube npr.

Sa tim nemam problema u FF ali pogledaj dole na zvučniku kod sata, klikni na nega pa na Mixer, trebalo bi da ima za Chroma, verovatno je na mute.

Ma jok...nema u zvucniku chrome. A kontas me sta hocu da kazem?

*Edit* Resio sam...bio mi je chrome u windows 8 modu, i bio je kao zaseban onaj prozor...nisam imao ni one gore ikonice ni nista....bolje je ovako :)

Poslednja izmena:
bolje je kad je u win8 modu, jer tad imas vise ekrana na raspolaganju... oko 2-3cm zauzimaju ove dve trake vertikalno, toga u win8 nema

Ali ne cujem onda ako odem u drugi prozor muziku iz chrome. To mi je jedini problem...sve ostalo je na strani windows 8 mode.

Ne radi mi "Prodavnica"
bez-naslova.jpg

Nova je instalacija, original win. Ne radi od starta.
Ima neko neki predlog ?

Cim mi vec 100-ti put ignorisete pitanje (da li je moguce da mi chrome bude u windows 8 modu a da mi svira youtube i kada promenim prozor) znaci da ne znate odgovor....ili me ignorisete ovako :D

Cim mi vec 100-ti put ignorisete pitanje (da li je moguce da mi chrome bude u windows 8 modu a da mi svira youtube i kada promenim prozor) znaci da ne znate odgovor....ili me ignorisete ovako :D
Pa možda i ne može, pređi na FF, kod mene to radi. Nije Metro aplikacija ali radi i to i TV i još može neka igrica i .... Jedino mi se mešaju svi ti zvuci pa ispadne kakofonija, nikako mi ne uspeva da zvuk sa TV kartice pošaljem na zadnje zvućnike.
Možda bi o tom problemu mogao da se raspitaš na Chrome forumu ako ga ima a verovatno da.

Ipak ne moze...ali mogu da se podele prozori...tako da dok radim na desktop-u radi mi pored i chrome i youtube mi svira :)

Nazad
Vrh Dno