Šta je novo?

i7 3820+ rIVe+super mega=5ghz

turok

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
270
zbog peha sa alu-sinom, nije se ovo moglo desiti ranije.
nakon lapovanja (uz demijevu strucnu pomoc:)) procesora
img1912us.jpg

i kulera
img1910gj.jpg

malko se poigrah na brzaka, merak mi je bio da vidim tih 5ghz... iiiiiiii...
5ghz ht on:
test5sb.jpg
5ghz ht off:
5htoff.jpg

koriscena je konfa iz potpisa, svi testovi radjeni u zatvorenom kucistu, koriscena pasta je prolimatech pk-3. komentari, pitanja, pozdravi i cestitke dobrodosli:D
mozda bude sledio update, mislim da ovo moze i bolje:-devil-:

Poslednja izmena:
@turok

svaka čast druže extra je,čestitam za postignuti MHZ ili GHZ,takođe sve pohvale za Demiosa a i za tebe.......:smoke:

Najlepsi deo hardwera je uvek lapovan cpu :)
Mislis da mozes do 5.2 da ga nagnas ? :p

nisi pustio linx sa celom kolicinom ram-a....
nisam, rekoh da je bilo na brzaka, a i ovo mu sasvim lepo nabija temperaturu:p mislis da mozes bolje?:p

@turok

svaka čast druže extra je,čestitam za postignuti MHZ ili GHZ,takođe sve pohvale za Demiosa a i za tebe.......:smoke:
hvala druze, pohvale od tebe znace:)

Najlepsi deo hardwera je uvek lapovan cpu :)
Mislis da mozes do 5.2 da ga nagnas ? :p
ne mogu na 5200, ne odgovara mi zbog mnozioca i strap-a... ali mozda cu probati na 5250, ako maznem onu coolaboratory:D

....i jachi kuler :D

u svakom sluchaju, extra skor....zeznuo si me za gflopse :D

Poslednja izmena:
eh kad sam ja to radio.... demios sve zna :)

nema tu stabilnosti dok ne okrenes sat i po linx-a sa celom kolicinom ram-a.... onda moze da nastupi odusevljenje... za sada je fake :)

evo i mojih 140 gflops-a....sa celom kolicinom ram-a , sat vremena linx....

Prilozi

• 4.9_1.52v_16gb_140gflops.jpg
    4.9_1.52v_16gb_140gflops.jpg
    584.1 KB · Pregleda: 302
Poslednja izmena:
:p pa ja ti rekoh da mi je rodjendan, a ti nista:D:wave:
ooo, hvala hvala, ali nisi se ni ti jos predao:)

Pa sta se zalis, jel kazes da si uz demijevu pomoc lapovao, sta ce ti bolji poklon za rodjendan?
Inace, mene zanima sta ti je duvalo u Super Mega?

vidim ja na pomolu je neki ~5ghz, gflops intel kompetishan :D 2600k vs 3770k vs 3820....

mozemo da organizujemo :)

vidis, sa ogromnom voltazom,1.52v, linx sa celim ramom sat vremena... i samo 90 c max... to moze samo H100 plus coolaboratory liquid ultra :)

da je bolji primerak, sa manjom voltazom bi mogao na 5 ghz mozda i vise... a bio bi ultra hladan sa ovim hladjenjem :)

Poslednja izmena:

vidis, sa ogromnom voltazom,1.52v, linx sa celim ramom sat vremena... i samo 90 c max... to moze samo H100 plus coolaboratory liquid ultra :)

da je bolji primerak, sa manjom voltazom bi mogao na 5 ghz mozda i vise... a bio bi ultra hladan sa ovim hladjenjem :)

Ali na 4900MHz. :p

pa ne moze vise ovaj primerak mirza... to je to... neka bilo ko stavi voltazu na proc 1.52v i pusti linx sat vremena sa celom kolicinom ram-a.... a da temp ne predje 90 c.... veoma veoma tesko..

kul je to i krasno... sa tecnim metalom i "vodenim" hladjenjem si losiji od mene, i po taktu, i po gflopsima.
1. kaze se "napon", a ne voltaza.
2. moze li neki malo sveziji shot? a ne iz aprila prosle godine.
3. nisi uradio sa celim ramom, nego sa 12gb.
4. samo za tebe, kad vec prozivas(pri tom sa jacim kulerom, skalpiranim procesorom), a ne umes da pohvalis, sprema se shot-ic sa 12gb. cisto da se vidi ciji je veci(gflops, lololo).

e blago tebi.... to je sa celim ramom jer je ostalo zauzeto u sistemu... ne prozivam te, ne pali se, samo sam rekao da napravis linx da bude regularan a ne 20 min sa 6 gb rama... a ti poredis gflops-e na dve razlicite platforme... imas quad channel.. itd.... nisam hteo da se takmicim sa tobom, vec samo da ti kazem da malo ohladis, tj bez lozenja :)

p.s. sa ivy-jem moze da se upored neki 2600 k ili 2700 k... a platforma koju ti imas je druga prica...

a posto vec hoces da se takmicis ciji je veci, molim te da pre toga obratis paznju na sledeci link :)

http://www.anandtech.com/bench/Product/551?vs=523

uzivaj , sa 15% slabijim proc-om :) tzv. super-otkinuce :)

Poslednja izmena:
Turok, zasti nisi stavio tecni metal umesto paste ?

moj ti je savet da kad vec imas tako dobru plocu, prodas taj krsic, greota je da vozis taj neozbiljan cpu na toj ploci... uzmi 3930 k i onda priznajem , respect... ovo je za sada samo funny :)

jos jednom kome sta nije jasno, neka pogleda semafor :)

http://www.anandtech.com/bench/Product/551?vs=523

kralju, odgovaraj na pitanja.
ja jos ne videh masinu koja trosi tacno 4gb rama kad je sistem ukljucen, sto znaci da test nije sa celim ramom, nego sa podesenih 12gb.
neozbiljan procesor ili ne- ja imam bolje rezultate nego ti.
ne prozivas? pa sto si onda dosao u temu, i kacio shotove druge platforme i procesora?

i, evo, specijalno za tebe:
5012gb.jpg

3930k jeste ozbiljniji svakako, ali to da je ovaj neozbiljan mozes da okacis macku o rep.

@duls: nisam trenutno u prilici da to uradim, mozda ce biti uskoro. planiram jos da se igram.

Poslednja izmena:
Pocelo je zahuktavanje... :D

Pohvale za lapovanje i Demiosa...dobar rezultat.

Moracu i ja malo jos da nategnem svoj 2600k.

Pitanje je off, ali da li neko zna gde ima da se nabavi kod nas 2x 8GB Mushkin redline 1866?

jedna zanimljivost koju sam zaboravio da spomenem. nisam mogao da ukljucujem realtemp koji inace koristim, jer sa njim postoji problem- cim ga pokrenem smanjuje mi multiplier na default(36). cim ga ukljucim, smanjuje multi, i tako ostaje sve dok ne resetujem masinu... win mi jeste u haosu, ali zaista nemam pojma sta je ovde problem. mozda nesto utice na aisuite...

Svaka čast za trud. Odličan rezultat.

Hteo sam i ja da malo protegnem noge ovom mom 2700k, pogotovu sada sa novim radijatorom, ali me je Intel sprečio u tome na vrlo pokvarenu foru.
Elem, flashovao sam novi BIOS na mojoj DZ67bc i gle čuda više ono što zadaš u BIOS-u kao OC dođe samo kao pusta želja. Deo opcija je zaključan, pogotovu za neka fina podešavanja napona i što je najlepše od svega ne može više da se vrati stari BIOS.

Bravo Intel svaka Vam se dala. Sada mi nije žao što izlaze iz posla sa matičnim pločama.
http://downloadcenter.intel.com/Det...OSVersion= &DownloadType=BIOS

Dok ne promenim ploču u neku krštenu, nema ništa od takmičenja, barem od mene.
Uživajte i nategnite tih 5.2ghz.

da, turok je bio kod mene na ubrzanom kursu iz lapovanja :D, a sam je klokovao.
techni metal, neki drugi put, ostalo mi je josh malo od moje tube...pa...neshto cemo smisliti (mozda ako lazhni kazanova bude hteo da donira :D)

ajmo, manje priche vishe shotova, bez prozivki i dizanja tenzije ;)

@Turok

Sjajan rezultat, to je LinX AVX verzija?

Nazad
Vrh Dno