Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Evo jedno pitanje. 808 ima u sebi fm transmiter, medjutim na mom telefonu ne mogu da nadjem niti instaliram aplikaciju za njega. Na sajtu nokie sam procitao da je u nekim zemljama koriscenje fm transmitera zabranjeno pa mozda zato neki telefoni nemaju tu opciju, medjutim na njihovoj listi Srbija dozvoljava koriscenje fm transmitera a ovaj firmware telenorov izgleda nema tu opciju. Da li moram neki drugi firware da instaliram da bi mogao da koristim tu opciju ili ne?

Koliko se sećam softver za našu zemlju nije imao fm transmiter, morao je da se flešne softver druge zemlje koji podržava. Tako je ranije bilo pre par god. dok su bili aktuelni stari modeli n79, n82 itd.
Pogledaću kasnije da li ima kod mene, gde bi trebalo da ima opcija? *** ne znam, nije mi nikad trebalo.

opcija se nalazi u meniju, play via radio, ili mozes da je koristis tako sto udjes u media player i kad pustis neku pesmu, u opcijama imas polje play via radio.

^nema ni kod mene, promeni product code i ubaci verziju sa fm t.

1.png

2.png

@SretenBG,
Nemesis Service Suite (NSS), instaliraj kao virtuelnu mašinu tj. prvu opciju koja je već štiklirana odaberi, probao sam da iščitam i radi tj. iščitava, evo moje:

Imaš uputstvo za promenu:
http://www.keyables.com/2012/05/how-to-change-nokia-product-code-with.html
Kodove ćeš naći na google, npr. možeš ovaj UK black product code 059M943 (samo ne znam da li je za UK dozvoljen fm transm.).

@ed_hunter, jesu za wp modele, šljaka ok, a za symbian:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?260025-Srbija-u-Navteq-u&p=3173510&viewfull=1#post3173510

kako bre sve isto, 80mb mapa za srbiju? pa to je ogromno. e stvarno nokija ne zna kud vozi. os koji im je prvenac i koji im je toliko love doneo su prvo bacili u zapecak a posle i obustavili... da su toliko love u marketing ulozili u symbian i da su lansirali najjaci hardverski telefon na svetu sa najboljom kamerom na svetu na symbianu i da se uopste nisu upustali u ovo sr*nje sa ms-om bolje bi prosli. da je 808 bio neki besni quad sa 4.3 ekranom 1280x800 + besplatna navigacija oduvali bi sve, i da su ponudili nagradu ya portovanje sa androida kao bb sad, ljudi bi se zainteresovali da prave programe za symbian jer realno nije los os.

eb ga da je bio još i quad morala bi ogromna baterija(ali baš) i fizički bi bio znatno veći i težak preko 250 grama ako ne i 300

a symbian bi morali da pišu maltene od 0 da bi 4 jezgra mogla da se koriste kako treba, ne znam šta će da urade sa ovim EOSom na WPu baš me zanima kako će to da radi..kad se pojavljivala 808 imali smo gomiletinu slika dok je nisu predstavili a od ovoga ni thumbnail :)

Baterija na 808PV sa uvek upaljenim 3g gura 2 cela dana sigurno, nekad i 3. Ako bih ugasio 3g isla bi 4 sigurno. Osvetljenje 50%

Snimak je vrhunski.

Odlično je ispala slika sa 808, više nego odlično ako gledam koliko je osvetlio xenon.

Pa prastari SE k800/k810 sa xenonom ima da opere svaki Android u totalnom mraku, ovolika razlika u korist 808 nije uopste cudna :)

Ne bih rekao da ima neki model ugrađen jači xenon od 808, bolji je od xenona na npr. N8 itd.
Kao što ima i ugrađenu zaštitu do 140dB, snimaš koncert bez distorzije do 140 dB, HAAC (High Amplitude Audio Capture) - tri mikrofona...
920 snima mono a ne stereo kao 808... ima svašta nešto u 808 :)

Poslednja izmena:
^isina nisam imao prilike da vidim telefon uživo niti sam video da je neko kačio slike sa tim modelom. Imao sam davno C905 (inače volim sony brend) i znam kakave su slike (odlične, blic nije jači od 808). Satio ima još bolju kameru, ne znam za blic. Šteta što telefon nije popularniji, takođe vrti symbian, manji displej od 808 a ista rezolucija.

Koji telefon si imao pre ove nokie 808 ? Cisto da vidim koja je razlika u rezoluciji i da li smeta ta uboga rezolucija na 4" ekranu. Samo zbog toga me odvraca od kupovine.

mislim da bi to ti sam morao da probaš pa da vidiš jer nemamo svi iste kriterijume kad je "smetanje" u pitanju :) po meni rezolucija je više nego izvikana..istina je da ekran oštrije izgleda ali nije nešto bez čega se ne može, pogotovo ako ne držiš telefon 10 cm ispred očiju

Koji telefon si imao pre ove nokie 808 ? Cisto da vidim koja je razlika u rezoluciji i da li smeta ta uboga rezolucija na 4" ekranu. Samo zbog toga me odvraca od kupovine.
Menjam telefone često, ajde neke da nabrojim u poslednjih par meseci dva S3 (beli i plavi), iP4s, HTC One X, Nexus 7 itd. sada Note 2.
Displej je odličan na 808 (nisam video bolji na suncu), uživo kada ga budeš pogledao nećeš verovati da je ta rezolucija, ili ćeš pomisliti isto što i ja "ako 808 ima rezoluciju 360 x 640 i ovako dobro izgleda displej, onda ostali proizvođači sa napucanim rezolucijama opasno fulaju na papiru" :)
Svakako pogledaj telefon pre kupovine na nekom štandu operatera ili nekoj radnji, možda tebi nije ok, ali ti garantujem da ćeš se prijatno iznenaditi sa displejom (obzirom na rezoluciju na papiru).

Havajac je čudo, čudoooo :p

Nazad
Vrh Dno