Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

^ To nije RAM, već interna memorija. Većina WP telefona ima 512MB RAM-a (prosečno, ima onih koji imaju više, ali ima i onih koji imaju manje).

@ProMaster, ona je uvek bila povoljna kod nas baš zato što ima WP. Mala potražnja, niža cena.

Poslednja izmena:
^ To nije RAM, već interna memorija. Većina WP telefona ima 512MB RAM-a (prosečno, ima onih koji imaju više, ali ima i onih koji imaju manje).

@ProMaster, ona je uvek bila povoljna kod nas baš zato što ima WP. Mala potražnja, niža cena.

U pravu si. Zamenio sam teze :D.

Ma ok manja potraznja to je ok, ali mi nije ok da neko kupi taj telefon da 500e i posle ga prodaje 100e, zato sam i sam oprezan sad kad kupujem WP8, nasao sam u FR za oko 350-400e Lumiu 920, samo me plasi da prodjem kao neki vlasnici titana i omnie.. A ni sam nisam siguran koliko bi je nosio, jer sam po tom pitanju komplikovan, nesto me smori za ned dana, nesto za par meseci, nikad telefon nisam nosio duze od 6 meseci.. aa da SE K750i njega sam furao godinu dana, jer je bio bOOm tada i nista bolje nije bilo neko vreme.. :)
Zato za sebe kao alternativu na neko vreme vidim Omniu (ali mi je mali ekran) ili Titana za oko 200e, eventualno Lumiu 900 ali je u FR mnooogo skupa 250-300e a i problem kod nje je sto nema custom romova, dok za titan ima koliko hoces.. Ali njega treba posle prodati.. :D

Ma ok manja potraznja to je ok, ali mi nije ok da neko kupi taj telefon da 500e i posle ga prodaje 100e, zato sam i sam oprezan sad kad kupujem WP8, nasao sam u FR za oko 350-400e Lumiu 920, samo me plasi da prodjem kao neki vlasnici titana i omnie.. A ni sam nisam siguran koliko bi je nosio, jer sam po tom pitanju komplikovan, nesto me smori za ned dana, nesto za par meseci, nikad telefon nisam nosio duze od 6 meseci.. aa da SE K750i njega sam furao godinu dana, jer je bio bOOm tada i nista bolje nije bilo neko vreme.. :)
Zato za sebe kao alternativu na neko vreme vidim Omniu (ali mi je mali ekran) ili Titana za oko 200e, eventualno Lumiu 900 ali je u FR mnooogo skupa 250-300e a i problem kod nje je sto nema custom romova, dok za titan ima koliko hoces.. Ali njega treba posle prodati.. :D

Što jes, jes.

Najbolje i nabrže se prodaju Lumia 710, 800 i Omnia 7.
Tek od skora je malo krenuo HD7 ali je generalno loš što se jačine zvučnika i jačine zvona tiče. Katastrofa.

Tek od skora je malo krenuo HD7 ali je generalno loš što se jačine zvučnika i jačine zvona tiče. Katastrofa.

Najveci problem HD7 je mnogo loš ekran. Po meni, najbolji WP7 telefon je Omnia 7. SAMOLED je odličan za WP, zbog specifičnog UI-a.

Što jes, jes.

Najbolje i nabrže se prodaju Lumia 710, 800 i Omnia 7.

Imao sam ga mesec, dva, ali meni najvise smeta to sto ima one otvore gore i dole i ne daj Boze da se zadesis u nekoj prostoriji gde ima malo vise prasine, sve se to brzo napuni i posle niko ziv ne ocisti, jednom mi je ostao dok smo imali neke majstore na stolu, posle je morao pod kompresor da ide posto izgleda odvratno sa onim.. Pa za 800 nzm kolko se lako prodaje gledam na oglasima dugo budu pre nego sto se prodaju, dok omnia ide lako, vrv zbog AMOLED ekrana.. Kad bi negde mogao da vidim Titan, da li ima izrazene pixele ili ne zbog rezolucije, mada kapiram da nije tooliko strasno, tu rezoluciju imaju i pojedini 7-inchni tableti, a ovo je znatno manja povrsina ekrana..

Nije strasno sto s titana tice ima 200ppi, nije kako bi trebalo ali nije ni kanales.. :D

Poslednja izmena:
Ima 200ppi ali je displej kvalitetan pa pikseli ne dolaze do izražaja.

Najveci problem HD7 je mnogo loš ekran. Po meni, najbolji WP7 telefon je Omnia 7. SAMOLED je odličan za WP, zbog specifičnog UI-a.

+1
Jedan od lepsih ekrana uopste + izuzetno kvalitetno metalno kuciste. Imala je jos par prednosti (mada je meni ekran sam po sebi dovoljan :), recimo imala je NAND memoriju naspram memorijskih kartica kod HTC-a pa je kopiranje islo dooosta brze.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=825724
Kvalitet zvuka koji daje na headphone out-u je isto dosta bolji od ostalih WP7 telefona pa eto kome je bitno da zna. Po meni jedina mana je kamera, jednostavnoi je ispod kvaliteta ostatka uredjaja

Inace, po prvim specifikacijama koje je MS dao, telefoni su morali da imaju minimum 512mb RAMa i 8gb storage memorije, sto se 2010. smatralo viskoim specifikacijama, pa odatle tako visoke cene. U medjuvremenu su dileri skontali da ne ide prodaja po tim cenama pa su opadale vremenom... VIP na zalost nije to skontao, bas me zanima sta ce da rade sa tim Omniama za 500e :)

Posle su kao hteli da naprave budget telefone pa imamo krseve sa 256 RAMa i 4gb storage sto je bas tuga. Ne rade sve aplikacije, a 4gb je stvarno smesno pogotovo sto ostane manje od 2gb za korisnika... Nastavak te price je HTC 8S sa 4gb rama, koji je i najjeftiniji WP8 uredjaj trenutno, ali po meni prilicno losa investicija zbog ogranicenog prostora za aplikacije

Poslednja izmena:
Hmmm. Meni se recimo kamera i kamkorder bas svidjaju, odnosno pravi dobre slike i usudio bih reci, vrlo dobar video. Kada uporedim slike sa predjasnjeg galaxy nexus-a, nekako su mi suvise slicne karakteristike (ukoliko zanemarimo full hd). S' druge strane, kada uporedim slike i video sa LG E900 i omnia 7, vidi se ogromna razlika u korist omnie. Snimanjem u slabijim svetlosnim uslovima kod LG-a uslovljava tamnim izgubljenim detaljima, dok kod omnie je za korak ispred, i video u losijim svetlosnim uslovima je korektan. Snimak danju kod LG-a je opet losiji zbog (verovatno) vece kompresije, pa snimak obiluje kockicama i u savrsenim svetlosnim uslovima. To su neke moje vizije i testiranja, jer meni, pored glavne funkcije telefona, veoma bitna stavka je i kamera. Imam gomile aparata, ali mi je nekako postalo smorno da vucem tesku opremu, pa mi mobilni sa ok kamerom vise nego dobro vrsi posao (98% slikanje klinaca).
U poslednje vreme sam poceo da bacam oko na PureView, pa za koju godinu :D kada bas padnu cene (ako i padnu), pored omnie, mogao bi da se pocastim i sa NokLom :)

Sacekaj da izadje Nokia EOS koja ce imati pravu Pure View kamericu pa da njoj padne cena ;).

Steta za 710, to je jedini telefon koji ima sve Nokia aplikacije i custom romove (osim qualcomm L800). A stvarno je skroz drugo iskustvo bilo koristiti Nokia WP od ostalih proizvodjaca. JA sam 7.8 imao istog dana kad je iscureo, i dan danas furam taj rom posto je final. Nokia sekcija u Marketplace-u je ogromna, dosta besplatnih i Nokia exclusive only, skoro da i ne treba otkljucavanje zbog toga. Recimo steta sto Nokia Drive nema normalne mape za Srbiju, na zapadu je bas hvale, a s obzirom da Navigon kosta 50e lep poklon je besplatna navigacija...

Ne znam da li ste primetili gledajuci filmove i serije, evo konkretno ja gledam Hawaii five O i NCIS Los Angeles i u tim serijama se iskljucivo nose Lumie 900, 920, HTC HD7, u onim istrazivackim lab su sve surface-i i fura se skype za konverzaciju... Ukratko sve MS proizvodi pa ne verujem u slucajnost, cudno mi je da se MS ovim putem reklamira, evo ono vece je bio film Hamilton 2 (svedski) i opet WP telefoni.. :D

Ako si gledao seriju "Tracara" (posto su u toj seriji telefoni glavni uredjaji jer na njima saznas za traceve haha :p) video bi da su tu razni modeli ali najmanje je bilo Androida, a najvise BlackBerry-a, IPhone i WP modela (bas tim redosledom kako sam nabrojao), kod glavnih aktera naravno :D I da to je sve marketing, nema slucajnosti :)

Ako si gledao seriju "Tracara" (posto su u toj seriji telefoni glavni uredjaji jer na njima saznas za traceve haha :p) video bi da su tu razni modeli ali najmanje je bilo Androida, a najvise BlackBerry-a, IPhone i WP modela (bas tim redosledom kako sam nabrojao), kod glavnih aktera naravno :D I da to je sve marketing, nema slucajnosti :)

Heheh ti i tvoj BB, oc li da padne jedna 10-ka?? :D :D Nisam inace ledao seriju.. :)

Evo malo testova.
Neka svako okaci svoje ako je u mogucnosti (koristeci dole navedenu aplikaciju).

"CPU: 04,489
Data: 02,178
Memory: 01,410
Graphics: 05,892

Handset: LG LG-E900

Tested Using MultiBench 2 for Windows Phone"

Nabash na jako finu aplikaciju koja mi je u suštini i trebala. Zove se Phone Dialer i grupiše pozive što difoltni Dialer ne radi a meni to očajnički treba.
Evo ss-otova da vidite o čemu se radi: Screen Capture.jpg, Screen Capture (1).jpg, Screen Capture (2).jpg.

Heheh ti i tvoj BB, oc li da padne jedna 10-ka?? :D :D Nisam inace ledao seriju.. :)

Hahahaha pa ako bog da i pare mi padnu s neba pada 100%, mada mi je nekako bolji Q10 :D Al da ne trujem temu uglavnom M$ je velika reklamna masina (bez obzira sto ga ne gledamo na reklamama u vreme nekog filma) :D

Izvrteo sam ovaj bench na Lumia 800

CPU: 06.606
Data: 01.264
Memory: 01.848
Graphics: 08.368

Evo i HA DE DVOJCICE.. :D

CPU: 04.924
Data: 02.418
Memory: 01.413
Graphics: 06.861

Lumia pokidala. . :D

@ProMaster:
- Ponudih juče nekom liku 160€ :d za HTC Titana i on se bog zna kako uvredio. Hitno mu za lovu a limitirao cenu na 200€ :d...Reko mi je da je extra fon i da je 200 taman cena za tu robu...
***. Propade nam dogovor. Objasnih mu da je to OK cena ali ako ga ja platim toliko, teško ću ga prodati kao ni on što ne može :) :) :)...

EUREKA!!!

Našao sam način kako da obrišem Live Account a da ne moram da radim Hard Reset telfona ;) i da na njemu ostanu svi podaci osim mejlova i Phone Booka koji se skida sa Live-a.
Etra fora i extra funkcioniše. Okačiću uputstvo večeras kada dođem sa posla...

@ProMaster:
- Ponudih juče nekom liku 160€ :d za HTC Titana i on se bog zna kako uvredio. Hitno mu za lovu a limitirao cenu na 200€ :d...Reko mi je da je extra fon i da je 200 taman cena za tu robu...
***. Propade nam dogovor. Objasnih mu da je to OK cena ali ako ga ja platim toliko, teško ću ga prodati kao ni on što ne može :) :) :)...

EUREKA!!!

Našao sam način kako da obrišem Live Account a da ne moram da radim Hard Reset telfona ;) i da na njemu ostanu svi podaci osim mejlova i Phone Booka koji se skida sa Live-a.

Pa pazi mogo si jos 10-15 da mu ponudis vise, ako bas hoce, ali si 100% upravu.. on mozda sad trenutno drzi cenu oko 230e su vec dugo na oglasima(a i ne prodaju se realno), ali cim stignu WP8 low budget telefoni za slicnim performanama, njemu je odzvonilo,dace ga i za 100e..

Ima na oglasima Lumia 620 nova za 200€ !!!

Ovaj lik je dugo drzao cenu 270 pa 250 pa 230 i juce roknuo na 200 :d.
... a lepo sam mu ponudio 160 i odmah da mi pošalje, aliiiii...
Rekoh mu da ako se meni ne svidi telefon, kome ću ga ja prodati za 200€ kada ni on ne može...
A, bogme i star je malte ne 2G što znači da je baterija poprilično rikavela...

Poslednja izmena:
Ima na oglasima Lumia 620 nova za 200€ !!!

Ovaj lik je dugo drzao cenu 270 pa 250 pa 230 i juce roknuo na 200 :d.
... a lepo sam mu ponudio 160 i odmah da mi pošalje, aliiiii...
Rekoh mu da ako se meni ne svidi telefon, kome ću ga ja prodati za 200€ kada ni on ne može...
A, bogme i star je malte ne 2G što znači da je baterija poprilično rikavela...

Ma ako je samo baterija onda je super.. Jel to onaj iz Bg-a iz Rakovice? iz comtrade-a?
:D

EUREKA!!!

Bas me zanima, posto sam muku mucio sa e900 (nije bio moj glavni live nalog i nisam mogao da ga obrisem sem hard restarta)

LIVE ACCOUNT ERASING !!!

WP7 ROOT TOOLS->explorer->Application Data->Microsoft->Outlook->Stores->store.vol promenite ekstenziju (ja sam kod sebe dodao .txt), reboot i to je to ;).

Poslednja izmena:
Vrh Dno