Šta je novo?

Crysis 3

^^ I došao si ovde da nam to objaviš? .. Pa igraj BF3. Igram ga i ja.

Igram na konfiguraciji iz naslova, sa podešavanjima koje mi je ponudio geforce experience. Skoro sve je na high, osim nekih stavki na very high. Igra je prelepa, u momentima pauza od makljaze, samo se zagledam. Svakako preporuka da se odigra, ne znam kako moze bilo ko ko da kaze, da nije za prelazak.

Da li ima nesto (ne znam sta) kao u win7 da se kartica koja nije dx11 prikazuje kao da jeste virtuelno, to mi rece drug da on kao ima pa ako laze on mene lazem i ja vas, a ako je to stvarno onda moze i na starijim da se igra?

Da li ima nesto (ne znam sta) kao u win7 da se kartica koja nije dx11 prikazuje kao da jeste virtuelno, to mi rece drug da on kao ima pa ako laze on mene lazem i ja vas, a ako je to stvarno onda moze i na starijim da se igra?
gluposti totalne, taj zna koliko ja o strumfovima :D

meni se ovo sviđa, stigao do 4-e misije i za razliku od C2 ovde je na mene grafika ostavila isti taj wow efekat kao i C1.. nekako je "živa", ceo taj prostor i okolina.. za face respect, ali ima i delova gde su teksture očajne, recimo ona benzinska pumpa kod minskog polja u drugoj misiji.. ali ne vuče me nešto jednostavno, bukvalno igram po misiju za dan (sat vremena, stealth fazon, lagano).. farcry 3 me je držao bukvalno prikovanog za stolicu, ovo ne.. imam utisak da su sposobni napraviti potpuno fotorealističnu grafiku, samo ih koči spor napredak hardvera :)

Samo ih koci multiplatform pristup.

ne znam kako moze bilo ko ko da kaze, da nije za prelazak
Svaka igra je za prelazak naravno one koje nadju svoje obozavatelje!Crysis serijal ne nudi nista,sem predobre grafike,ali apsolutno nista!Gameplay je ispod proseka,ako ga uopste i ima!Za ovo vreme koliko sam na forumu u sve tri Crysis teme se uglavnom raspravljalo ko koliko ima Fps-a i na kojim podesavanjima ko igra!Retki su oni koji su pisali kako im se svidja prica i sam gameplay!Ja sam je takodje probao,presao prvu misiju,video sam sta sam video i tu verovatno i stajem!Za mene je Singularity(nije bas poznata igra) tri koplja ispred Krize!

Poslednja izmena:
Sad ce nex da te zamrzi. :D Gotov si macko.
Al kad vec pljujemo, ni druge igre ne nude bilo kakav izazov, sve se svodi na hypovanje pred izlazak igre i masivan marketing. Kao i ovo uslovljavanje za dx 11 only. Mislim, a sta to nude da bih kupio novu grafu ? 5 sati prosecnog gejmpleja ?

^
Bas tako!Ja sam prestao sa kupovinom novog hardvera onda kad sam kupio ovu moju grafu iz potpisa,a namenjao sam se svega i svacega,bas zbog tog hajpa,a i omatorio sam valjda pa mi se vise nista i nesvidja!Ipak je ovo za onu mladju generaciju koja tek sada pocinje sa igranjem!Valjda je to i normalno!

Moram da se nadovezem, na ovo do duse mislim da je sam gameing u sustini rezultat subjektivnog osecaja, npr sto sam stariji to na mene vise u gameingu utice sama radnja(dali mogu da se sazivim-stopim sa njom) i dali mi sam ambijent-igrivost-samo stapanje stvara osecaj koji dozivljava lik kog vozim....., mozda nije adekvatno poredjenje ali npr ME/1/2/3 sa svojim sirokim istrazivanjem univerzuma i sporednim misijama i samim zavrsnicama, dead space serijal(recimo osecaj praznine u svemiru ili tumaranje supljim napustenim hodnicima wrecked brodova, udaljeni zvuzi agonije dusmana) ,FC3(radnja iz prvog lica i tetovirana "takozvana Citra:)") pogotovo u meni javljaju mnogo bolji taj subjektivni osecaj i stapanje sa likom koga vozim nego sto to radi kriza 3, mozda cak i vise kriza 2, ne umem bolje da objasnim al sam ih tako doziveo, kriza 3 mi je nekako naj plasticnija(bez obzira na ultra dobru grafiku), kao da sve gledam iz nekog neunistivog odela i osecam se potpuno sigurno :smoke: ,mozda je u tome problem.... i by the way igram na veteran modu i igra mi je prelaka uz sve stelth mod prskam ih ko sirocice a u meni ,ushicenost grafikom koja se postepeno vremenom pretvara u prazninu.....

Poslednja izmena:
Ovde se najvise raspravlja o lekovima pa tek onda o grafici (iako je gomila postova pobrisano ali uzalud). A o prici i gameplayu uglavnom pricaju oni koji nemaju problem sa prva dva. A takvih je jaaaako malo... A gosn +1 niti je igru omirisao ili ceka neki lek pa da kaze kako je PC gaming propao i da su ga konzole unistile ili tovari temu offtopicom tek reda radi

Uglavnom standardna tema kao i sve druge. Igra izadje, krece smaracina o lekovima, i naravno o grafici sto je i normalno pogotovo kad je ovakav tip igre u pitanju. Ljudi se zale, imaju probleme, neki se oduseve i tako to...probas, vidis, batalis ako ti se ne dopada, nije sad da si dao pare:)

Poslednja izmena:
Mali off: Ne da si upario graficku i procesor, nego kida! :d

gpu usage ponekad dodje na 99 :d

Bottleneck edition , duhovitije nego cijela bench clubbing sekcija ...

ljudi kako ubiti zadnjeg bosa?? potrosio sam sve dopune za nanosuit i sve metke ali njemu nije nista ? :)

A gosn +1 niti je igru omirisao ili ceka neki lek pa da kaze kako je PC gaming propao i da su ga konzole unistile ili tovari temu offtopicom tek reda radi

Lep si mi nadimak zadenuo. Ne ljutim se. Cak stavise, govori o meni da se sa dosta ljudi slazem sa ovog foruma. Sa tobom recimo ne. A po defaultu bih trebao jer si mod, ali eto vidis ne. Tvoja opsesija dobrom grafikom izlazi iz ukusa subjektivnog, vise vuce ka nekom obliku manije, jer svaki tvoj post se zasniva na ignorisanju ociglednog, a to je nedostatak atmosfere, price pa i samog gejmpleja za mnoge igre, a pogotovo za ovu.
Starac ti je par puta dao cinjenicno stanje kad je rec o Krizi, koliko je fejlovala na mnogo nivoa, a ti se samo nasmejes i nastavis po svom.

Jeste SPOILER, ali sam morao da okacim ovaj video. Naime, ovaj boss me je najvise zaintrigirao, kako su samo dobro osmislili ovog alien-a, svaka im cast.

Napominjem jos jednom, SPOILER.

Jesam ja jedini koji stice utisak da sa very high texturam , smaa medium 2tx i low ostalim opcijama igra izgleda super sa odlicnim framerate-om od 50-70. Nista preterano lepse ne izgleda na very high s tim sto fps padne na 20-25. Svidjaju mi se ovakve igre koje sa low setovanjima izgledaju penal. Da ne znam da su takva podesavanja zakleo bih se da radi u fulu :smoke:

Jesam ja jedini koji stice utisak da sa very high texturam , smaa medium 2tx i low ostalim opcijama igra izgleda super sa odlicnim framerate-om od 50-70. Nista preterano lepse ne izgleda na very high s tim sto fps padne na 20-25. Svidjaju mi se ovakve igre koje sa low setovanjima izgledaju penal. Da ne znam da su takva podesavanja zakleo bih se da radi u fulu :smoke:

Sto ce reci da engine skalira odlicno , a sve na max je za ove sa 500E kartama da ne placu sto su ih toliko platili ...

Veverica je kriva za zahtevnost

Prilozi

• Crysis3 2013-02-24 23-59-28-32.jpg
    Crysis3 2013-02-24 23-59-28-32.jpg
    241.5 KB · Pregleda: 244
  • Crysis3 2013-02-24 23-55-23-65.jpg
    Crysis3 2013-02-24 23-55-23-65.jpg
    270.5 KB · Pregleda: 233
Prsnuli ste vevericu....

Probao sam ovo sto je zlatan napisao i fps je bolesno visok a igra samo malo losije izgleda.

Na kraju sam podesio ovako : 1680x1050, smaa 4X (medium), very high teksture a ostala podesavanja low (object, shading, shadows) i medium (game effects, particles, post proc,water), AF 16x, motion blur low.. i igra bukvalno leti, 40-120 fps u hodnicima, jos je 5850 na 815/1250 i matori 12.4 drajveri, prosto neverovatno koliko mocno izgleda a kako dobro radi. Slicno bi trebali da podese svi sa slabijim masinama, kada sam vratio sve na medium a ostala podesavanja kao sto sam naveo,imao sam padove na 25 fps a razlika u izgledu je mizerna.

Malopre sam se nakanio da ozbiljno igram ali igra zakuca na drugom nivou.

Malopre sam se nakanio da ozbiljno igram ali igra zakuca na drugom nivou.

Primeni Rfix.

Inace, konacno imam vremena da se ozbiljnije posvetim krizi, pa sam cackao podesavanja i dosao do nekog finog balansa izmedju performansi i kvaliteta slike (mada je ona vrhunska i na nizim setovanjima). Instalirao sam Nvidia GeForce Experience i pustio da mi setuje podesavanja za igru. Smanji je shading na medium, shadows na high, i object na medium, smaa 1x. Usao sam tako u igru i video da radi mnogo bolje, e onda sam polako povecavao opciju po opciju, ono sto je bilo medium to na high, postavio sam smaa medium (2TX). Usao sam u igru sa novim podesavanjima, igra je radila isto, cak sa boljim podesavanjima nego sto mi je GeForce experience predlozio. Tako da, ko ima GTX 680, moze da proba ova moja podesavanja. Fps je minimum 48, a 80% vremena je izmedju 55-60. Limitiran je na 60 preko Precision-a.

Evo, kako to izgleda kod mene:

Prilozi

• Crysis3_2013_02_25_02_42_08_700.jpg
    Crysis3_2013_02_25_02_42_08_700.jpg
    337.6 KB · Pregleda: 130
  • Crysis3_2013_02_25_02_42_15_707.jpg
    Crysis3_2013_02_25_02_42_15_707.jpg
    357.6 KB · Pregleda: 134
  • Crysis3_2013_02_24_09_36_20_491.jpg
    Crysis3_2013_02_24_09_36_20_491.jpg
    537.3 KB · Pregleda: 138
  • Crysis3_2013_02_24_09_42_16_780.jpg
    Crysis3_2013_02_24_09_42_16_780.jpg
    728.2 KB · Pregleda: 155
  • Crysis3_2013_02_24_09_51_05_601.jpg
    Crysis3_2013_02_24_09_51_05_601.jpg
    903 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Igrao sam i zavrsio sa svim detaljima na high, osim FSAA na 4x. Nije bilo problema , stucanja, ispada na desktop, osim u slucajevima
ulaska na II i III nivo. Sve to za 7h igranja i zavrsenih 20% igre. Neznam cemu frka sa fluiditetom sam igre, obzirom da imam skoro 3 god.
staru masinu.

Ne znam kako vama ljudi , ostalo mi je jos malo da zavrsim , ali neki virus gripa koji me dva dana razbija je mnogo lakse uz ovo pao ...

Igra lepo izgleda, ali ko sto sam vec pomenuo, ova tehnologija je dostigla svoj vrhunac jos pre 6 godina kada je iskocio 1. deo, od koga ovaj u principu nista drasticno bolje ne izgleda. Inovacije od tada su se svele na tesalaciju koja se jedva i primecuje u igri, i neke sminkerske filtercice koje vise niko ziv i ne primecuje ili izgledaju jeftino i drugorazredno, poput onih vodenih refleksija po tunelima.

Inace evidentno je da igra mnogo bolje radi sa shadingom podesenim na low. Ostale stvari mogu komotno da se odvale do daske ili skoro do daske, igra jedva primetno izgleda malo losije nego kada je sve u fullu. Postprocessing je standardno ostao slaba tacka jer opet nepotrebno smara i obara FPS, kao i partilkli sada. Nisam bas siguran o cemu se tu radi jer zblja ne mogu da uocim razliku u ovom delu na veryhigh i low. Na pocetku se primecivalo da je kisa malo tanja, ali sada u gradu zbilja ne vidim razliku a fps vrtoglavo ide dole kada se ovo odvali do daske. Ne dopada mi se sto fps drasticno oscilira tj pada i skace na nekim potpuno bezveznim mestima, ali u nacelu moze se reci da su 3. deo sasvim solidno ispeglali za grand finale.

Gejmplej necu ni da komentarisem jer tu je odavno vec sve receno... ,)

Poslednja izmena:
Vrh Dno