Šta je novo?

Alcatel OT-997

@peyota, probaj kako sam napisao, te napiši da li sam lupio ili je tačno :)

Hvala na odg. ALi nema sile da odradim ovo na windows 8. Prvo neće ADB (tj hoće ali se telefon ne prepoznaje u droid tools), a neće ni alcatelov manager da ga vidi...

Pa kad koristis Win8, ko ti je kriv... :p
Droid tools je za XP/Vista/7. Trkni do komsije pa odradi. :d

@peyota, probaj kako sam napisao, te napiši da li sam lupio ili je tačno :)

Ajde gospodine objasni zašto mora na wifi da se kači prvi put? I nadji mi na tapatalk sajtu, znači njihovom da piše da mora wifi... Traži internet konekciju (bilo kakvu).

Mora, nisam ni ja znao do malocas, sad sam izvalio da je stvarno tako. Ja prethodnih nekoliko dana nisam bio kuci, i nisam imao pristup WiFi-ju vec samo 3g mrezi, zezao me tapatalk pa sam prvo obrisao kes, pa podatke, pa vratio backup, pa skinuo drugu verziju i instalirao i nista nije pomoglo, ponovo nije hteo da radi. Pre 10ak minuta se zakacih na WiFi i iz prve je ucitao onu listu i probasao benchmark forum. Zasto su to tako glupo odradili ne znam, ali tako je

@Djilkosh, ne treba da se izvinjavaš niti priznaš da nisi upravu (to može neko ko je realan), dovoljno mi je da si nešto novo naučio :d
@peyota, izbriši TT ali iobavezno i keš, instaliraj ponovo poslednju verziju Tapatalk 2.4.11 i probaj. Ako nemaš javi na pp da ti pošaljem link.

Poslednja izmena:
Strider jesi na mts-u ako jesi onda je to known issue? :) posto se već pisalo u temi da imaju probleme ljudi koji koriste mts-ov internet za tapatalk i to na Bench forumu... Ja sa vipom nemam problema...

Sad probao da dodam forum preko Vip 3G i ne mere. Izbacio mi gresku. Mora WiFi kako god...

Sad ću da probam i ja sam na VIP-u... Mada kad malo bolje razmislim možda su to novo ubacili... Ja imam backup i nikad ne dodajem, bilo mi je notorna glupost kad je Ivan rekao da treba wifi...

Moraću da idem da vidim na tapatalk forum šta se dešava...

Edit: Nece ni preko Vip-a ni preko wifi-a... Nesto je do njihovih servera, tako da ne mora ovo da bude da je samo wifi.

EDIT2: Otkrio sam sta je problem... Morate da se sign up-ujete i da napravite account i onda moze i preko wifi-a i preko mreze... Zasto mora sign up ne znam, ali eto resenje je tu... Znao sam da je glupost neka, jos me cudi, zamislite da neko nema wifi, pa majku mu ne bi mogao da koristi taptalk...

Poslednja izmena:
Obrisao sam sve i ponovo instalirao verziju 2.4.5. Ne mogu ni da registrujem Tapatalk ID. Mislim da cu da odustanem...

Nikad nisam primetio ovaj problem sa Tapatalkom. Mada uvek ga restorujem iz TB-a i uvek brišem proxy iz APN-a.

Prva tura 997 je bila otkljucana,tj mogao si bilo koju karticu da koristis,uzimao ja za svaju pa sam probao :)

jeste i dalje je otkljucan, evo jutros mi sigao

da li neko moze da mi kaze kako da vratim fabricku ikonicu google play-a, sad imam onu hakovanu sa smajlijem a neradi mi market

Poslednja izmena:
Jedno pitanje. Koristim Handcent za poruke iako sam oznacila da mu ova app bude po difaultu za poruke, podesila pasvord, i podesila da bude zakljucan i handcent i fabricke poruke, sad vidim da se u fabricke ulazi bez ikakvih problema i bez sifre. Je l neko moze da proba ovo?! Ili zna u cemu je problem?!

Kada snimam kamerom dobijam 3gp snimke sledecih karakteristika: mpeg 640x480 , 4:3 , 5991kbps , 25 fps , 127kbps stereo.Da li je moja kamera dobro podesena iako nije kako se to radi u podesavanjima jer mi je tamo stavljeno kvalitet snimka visok.Ceo dan se petljam sa tim i nisam siguran da li je to ok?

Ova kamera snima u rezoluciji 1280 x 720.

Idi na kvalitet i stavi da bude na ''visok'',stim sto ces ici dva puta na desnu stranu sa strelicom.

Da budes siguran da si izabrao 720p snimanje,srtrelica sa leve strane ne sme da postoji.

Stock kamera,da li namerno ili ne,stavljena samo da snima u 3gp formatu. Programima na marketu mozes podesiti da snima i mp4 format,ali slike ubedljivo najbolje prolaze sa stock kamerom.

E sad,ako bas hoces mp4 format,imas gomilu konvertora,pa konvertuj

Ova kamera snima u rezoluciji 1280 x 720.

Idi na kvalitet i stavi da bude na ''visok'',stim sto ces ici dva puta na desnu stranu sa strelicom.

Da budes siguran da si izabrao 720p snimanje,srtrelica sa leve strane ne sme da postoji.

Stock kamera,da li namerno ili ne,stavljena samo da snima u 3gp formatu. Programima na marketu mozes podesiti da snima i mp4 format,ali slike ubedljivo najbolje prolaze sa stock kamerom.

E sad,ako bas hoces mp4 format,imas gomilu konvertora,pa konvertuj

Nije visok, nego treba da stoji FINE ...i da ne sme da postoji strelica sa leve strane! :D

slike ubedljivo najbolje prolaze sa stock kamerom.
daj bre prestani da ložiš narod :D
stock je najgora moguća opcija. probavao u istim kadrovima sve moguće aplikacije i stock je uvek najmutnija, najmanji fajl... vignette je najbolja od ovih što sam do sad probao, dobijao sam slike i po 6.5MB (ti se beše hvalio sa 1.5 MB na stock :d )

Prvi put da se slozim sa Djilkosem :D oko necega,a to je cinjenica da stock kamera na svakom telefonu ce uvek dati bolje slike,nego neka aplikacija koja je namenjena ''svakom telefonu''

Sto bi onda ljudi se trudili praveci stock kamere.

Evo ako gresim,neka me drug Djilkos demantuje :d

Poslednja izmena:
ma to što vi pričate su teorije (i to koje ste vi razvili :D), u praksi je neka skroz druga situacija.
Što ljudi prave custom romove ako fabrika tako dobro sve stock napravi?
na telefonima koje imaju dobru stock kameru moguće da univerzalno rešenje ne radi tako dobro, u ovom slučaju (na 997) stock je očajna i ne izvlači ni blizu maksimum iz hardvera.

edit: a najjače je što teoretišete vas dvojica koji ni nemate ovaj telefon :D

Poslednja izmena:
Stock je bolja za video, ali za slike je uzas. Za njih koristim camera jb+ i bolja je 100x. Nego za****te to, jel moze neko da mi kaze zasto telefon nece da mi sacuva fajlove na karticu, npr kada skidam nesto sa neta, iako ima slobodnog mesta. I kad udjem u gallery sve slike su zatamnjene. Tj nema preview. Hoce da ih otvori kad kliknes, ali vrlo sporo i ne sacuvava preview. Do sad mi je ista ta kartica radila odlicno...

Iskreno i preko camera fv5 i preko stock je ***** ako ćemo realno. Preko noći je neupotrebljiva zbog blica koji okine pre ili kasnije, bas sam sa devojkom isprobavao kod nje... To je neki bug nadam se da ce da isprave...

Probao sam gomilu app camera i nijedna neće raditi kao stock sem što će imati fensi filtere koji će kao "ulepšati" sliku. Može da služi za instagram sa debelim filterima. Pa čak i posle moje debele obrade u Lightroom-u, a kasnije i pokušavao u PS-u ništa nisam mogao da uradim.

Isto iskustvo imam i sa mojim GS2 doduše ajde bolja kamera, pa nemam potrebe za nečim, ali toliko su spore ostale aplikacije da sa stock aplikacijom mogu da opalim 10 slika za redom, sa nekom drugom mogu 7...

Jednostavno džabe povecavas detalje i prostor sa slikama od 5-6 MB, kad imaš lošu kameru i to ne može ništa da se ispravi...

Jedina zamerka kažem da je kamera, a ko je ne upotrebljava puno tj. koristi je malo njemu će biti pun pogodak ovaj telefon. Kome je bitna kamera, treba ga zaobići.

Opet to je moje mišljenje i gledanje stvari na ovaj telefon, svako ima svoje.

edit: a najjače je što teoretišete vas dvojica koji ni nemate ovaj telefon :D

Vojkane,ti si zaboravio da sam ga imao na nekoliko dana :D

Daj reci koju aplikaciju za kameru da dzidnem,i koja podesavanja da stavim za istu,pa da vidim rezultate?

Edit: Nasao sam koja ti je najbolja,isprobacu,pa javljam rezultate ;)

Poslednja izmena:
probaj isti kadar i to sa lošijem svetlom jer ćeš tu najlakše videti razlike

Primetih juce kada mi se ispraznila baterija da je telefon bio budan celo vreme od kada sam ga skinuo sa punjaca preksinoc, a verovatno je bio budan dok se i punio. Sinoc sam ga stavio na punjenje i kada se napunio stavio sam ga na hibernaciju do jutros i opet isto. Bio je budan celu noc i otanjio je bateriju za nekih 27%. Ne znam sta moze biti uzrok, primetio sam da google map najvise vuce, ali to mi se nije desavalo ranije (da bude budan non stop) pomisljao sam i da izbrisem google aplikaciju ali nisam uspeo jer nema opcije, verovatno fabricki predodredjena da "dzedzi" tu.

Poslednja izmena:
Isključi sve u Google maps vezano za location settings.

Sada cu da probam, a setih se da sam juce nesto cackao po goole mapsu posto nisam mogao da ga izbrisem, mozda sam nesto dohvatio od usluga pa mi vuce, Hvala.

Instaliraj better battery stats pa vidi šta ga drži budnim, nema potrebe da gasiš location service...

Vojkane hvala za ovaj vignette, skinula sam sa neta , odlican je :D....mada nesto sam malo probala , al vidim da su slike skroz ok i negde su oko 5mb! Ne znam sta ljudi ocekuju od kamere mobilnog telefona ovo je i vise nego super!

Nazad
Vrh Dno