Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

i5 3570k @ 4ghz za sada bez dizanja voltaže + hyper 212evo

idle 30C
load 61C

Temperatura Athlon 3000+ Barton

konacno sam pojacao konfiguraciju i ubacio bartona 3000+
cini mi se da je temperatura nesto visa.kazem cini mi se
pogledajte jel to u redu

Hehe ..obnovio si se sa proc-om starim 10 godina. Velika je to temp za idle, mada zavisi i kakvo ti je kućište i ambijentalna temp.

Edit: vidim sad da ti je matična na oko 30c, možda hladnjak nije dobro postavljen.

Poslednja izmena:
Dosta bolje, samo ne znam kako je uspjela da se nakupi prašina, ako si skorije postavljao taj CPU. Čuje li se mnogo taj fan na preko 4000 obrtaja?

i nije bilo nesto mnogo prašine,ali su žičice koje napajaju kuler bile ispod kucista kulera priklještene pa čini mi se da je bio malko (dovoljno da ne hladi kako treba)izdignut kuler i vazduh verovatno nije bio 100 posto usmeren već je malo bežao....a kuler se čuje,onako,standardno nije nešto ni previše glasan,ali ni tih...

Poslednja izmena:
3570k 28 stanje mirovanja - 52 u igrama na 3.8 koriscen samo turbo boost.

U sobi poprilicno toplo, moze mozda koji stepen dole ali mrzi me da stelujem vent. :)

Untitled.jpg

Evo i dokumentovane moje max temperature. U sobi je inače toplo, negde oko 23, 24, 25 stepeni

Prilozi

• temp.png
    temp.png
    906.6 KB · Pregleda: 121
Šta mu fali, nek malo gori :) Ovo verujem da je najgora moguća varijanta što se temperature tiče jer je i GPU radio 100%. A misliš da je to velika temeratura za njega? Ipak je to na ~1.5v (ja sam izgleda jedini ubo primerak 965 koji ima deff napon 1.475)

EDIT: Inače idle mi je sada 37 stepeni sa sobnom temperaturom 24 stepena, a u vreme testiranja je bilo 25stepena u sobi i max je išao na 67.5

Poslednja izmena:
G630 kuler podesen na 12,5 %
idle 30-35 pun odmor
load 50-60 ....oko 60 c pocinje da kuler da odradjuje .....

Šta mu fali, nek malo gori :) Ovo verujem da je najgora moguća varijanta što se temperature tiče jer je i GPU radio 100%. A misliš da je to velika temeratura za njega? Ipak je to na ~1.5v (ja sam izgleda jedini ubo primerak 965 koji ima deff napon 1.475)

EDIT: Inače idle mi je sada 37 stepeni sa sobnom temperaturom 24 stepena, a u vreme testiranja je bilo 25stepena u sobi i max je išao na 67.5
Velika temperatura jeste definitivno, max za daneba je 62c eventualno do 64 i to pod linpakom, pod p95 ne bi trebao da ti ide preko 60(a i to je mnogo), ja dok sam koristio vazdusno hladjenje na danebu i voltazom preko 1.452v morao sam da otvaram stranicu kucista kad igram nesto zahtevno sa naklokovanom karticom, evo ti dokle gura 955 na 4100ghz za 212+ push/pull 2x excalibura Capture9555.JPG za 4.0 mu je trebalo 1.440v i temp nije presla 55c.

Sve je to super, ali ovaj moj phenom po deff radi na 1.475v znači na deff kloku radi na 1.475 i tako gura do 3.8ghz, sve preko traži 1.5v

Ok, kapiram VID je 1.475v i pri opterecenju-load usled vdropa(llc off) vuce 1.400v-1.416v i ta voltaza generise toplotu, koji set ti je u biosu llc i vcore za 4.0g?

Nema sta to je to....verujem ne mere bolje...samo za taj klok i voltazu cini mi se da moras bolje da ga ladis ili da ga malo spustis u realnijih 62c.......67core na p95 je bas dosta, s obzirom da Linpak greje jos jedno 3-5c vise od p95 predpostavljam da ne moze da prodje 20ak krugova......ne znam......koliko je mudro da ga drzis tako za svaki dan.....

Stress i Idle Stres prva i druga mirovanje 20 sec nakon stres-a :-D T2 Hladnjak sa keramickom pastom.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    49.2 KB · Pregleda: 77
  • 2.jpg
    2.jpg
    41 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Nema sta to je to....verujem ne mere bolje...samo za taj klok i voltazu cini mi se da moras bolje da ga ladis ili da ga malo spustis u realnijih 62c.......67core na p95 je bas dosta, s obzirom da Linpak greje jos jedno 3-5c vise od p95 predpostavljam da ne moze da prodje 20ak krugova......ne znam......koliko je mudro da ga drzis tako za svaki dan.....

Evo danas sam odradio "bateriju" testova pri ambijantalnoj temperaturi 20-22*C i delta temperature su zanimljive :) Gde je max temperatura koju sam izmerio 57.1 (ali je tu delta temperatura 36,1). E sad, način na koji sam testirao je po meni worst case scenario, jer u pozadini radi furmark i grafika se vrti na 75-80*C tako da je temperatura merena u tim uslovima. Kada ugasim furmark temperatura pada u proseku za 5-6*C.
A sve ovo radim jer planiram jedan za mene "zanimljiv" cooler test, tako da ko je iz mitrovice i ne treba mu njegov cooler na 3-4h neka me slobodno kontaktira :)

Prilozi

• temp 3.6ghz ambient 22c.png
    temp 3.6ghz ambient 22c.png
    797.4 KB · Pregleda: 71
  • temp 3.8ghz ambient 21c.png
    temp 3.8ghz ambient 21c.png
    824.6 KB · Pregleda: 67
  • temp 4ghz ambient 20c.png
    temp 4ghz ambient 20c.png
    830.2 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Ova baterija ti izgleda mnogo mnogo bolje na duze staze(pogotovo poslenji cut), sta si uradio pa si spustio temp za 10c, ako se ne varam poslednji put u istim uslovima temp je bila 67c?

Otvorio prozor :) I spustio temperaturu u sobi na 20 stepeni :)
Šalim se, otvorio sam prozor, ali sam i skontao da mi je isključen ventilator koji stoji dole na CM 690 i uvlači vazduh, tako da je to jedina razlika.
Opet kažem, ovo je po meni najgori scenario jer i grafika radi u full-u, kad ugasim fur mark, temperatura padne još dodatnih 5, 6 stepeni, tako da sam sa delta temperaturom od 38.5*C ja zadovoljan sa ovim cooler-om, biće uskoro mali test par cooler-a, što old school, što new school :)

Poslednja izmena:
puno je to jako, moj g630 u idle ~20°-18° a u loadu 40° u vrh glave sa def coolerom
ne na sintetici.

sa fabrickim kulerom 35-40 u idle, u loadu 50-60jake igre ...
sa novim lc kulerom ( duplo veci hladnjak od fabrickog )30-35 u idle nema sanse manje da bude ......
kod mene je sobna temperature 20-24 stepena mozda i to malo utice.

a mozda mi zapao vruc primerak........

G 1610 nb B 75 ploci u leru 30 ,a
45-50 u petoj brzini!
sobna temperatura 20-24 c !

Intel Q8200 blago kloknut na 2.8ghz, real temp mi pokazuje 42 stepena u idle.. Jel ovo malo puno?

kod mene cpu 58c na Prime sa grejanjem u stanu.
Phenom II six core 1090T na 4.18 Ghz to jest masina iz potpisa.

Ako nekoga zanimaju voltaze.
CPU full load na Prime: 1.54v
cpu/nb: 1.38v
NB: 1.25v
HT: 1.25v
VDDA: 2.60v
RAM: 1.60v
Ostalo default.

Treba uskoro da se stavi nova pasta Noctua NT-H1 pa cemo videti.

Jesi l otvarao kućište? Može biti da je puno prašine. Možda bi pasta trebalo da se promijeni.

Zatvoreno je kuciste, nije do prasine jer to cistim cak i previse :)... Moguce da treba nova pasta

i7 870 stock, sve na difoltu. Ambijentalna ~15ak stepeni.

Sa boxom u prajm95 izbijao preko i do 85 stepeni, sa Cooler Master Hyper 212 EVO koji sada koristim trenutno ne prelazi 60. Neposredno posle mountovanja kulera nije prelazio ni 50 za 1200RPM (oko 85% od maximuma na 1400RPM), ali sam usled nekih problemcica skidao kuler, vracao box, butao, cackao i nisam dodavao pastu, tako da se temp popela za jos ~10 stepeni. U svakom slucaju, jako sam zadovoljan.

Vrh Dno