Kad ja kupim nesto drugo, onda popravljam taj konektor pa se vi takmicite sa mojim ocem :d
Primetio danas da nece nijedan klip na YT da mi radi, mogu do sutra da pritiskam play nema sanse, jel to treba novu verziju Bade da odradim ili je nesto drugo, imam neku 2.0 jos iz septembra prosle god. tako nesto?
Probao preko telefona software update na 3g da odradim a ono stoji loading i stoji i stoji moze tako do ujutru, drugog nacina nemam jer mi zeznut konektor za usb, moze li preko telefona da se odradi update, radio neko?
Primetio danas da nece nijedan klip na YT da mi radi, mogu do sutra da pritiskam play nema sanse, jel to treba novu verziju Bade da odradim ili je nesto drugo, imam neku 2.0 jos iz septembra prosle god. tako nesto?
Probao preko telefona software update na 3g da odradim a ono stoji loading i stoji i stoji moze tako do ujutru, drugog nacina nemam jer mi zeznut konektor za usb, moze li preko telefona da se odradi update, radio neko?
Da se zvanicno odjavim sa temeMalo mi je zao telefona, ali sam kupio bolji i android - SGS2. Elem, kad sam ga nakacio na Kies da prebacim kontakte prijavio mi je novu verziju FW, pa ako neko hoce sa tim da se zeza, samo napred.
I bez sim kartice shljaka, a moze i na net ako ima WIFI u dometu
CAO WAVE, STETA STO SI BADA!
Jeste, taj sistemski. Onda je samo mene nesto zezao, srecom nakon restarta je proradio.Proradio i meni YT, sve kao pre i HQ, a widget za vreme radio normalno, ako mislis na ovaj sistemski na prvoj stranici, gde su i vesti, kalendar, vreme...
Meni je Wave primarni i jedini telefon, tako da ocekujem fer protivnike.
I meni takodje.Stajem na crtu :d
Instalirao sam Kies na Windovs 7 ali nema sanse da mi Kies podrzi Wave 8500.Da li neko zna sta da radim.
@Mx
Koji ti Wave imaš i jel možeš da vidiš negde koja je to verzija firmvera u pitanju? Da li si telefon uzeo kod Telekoma, Telenora ili u prodavnici / preko oglasa? To je bitno zato što za Srbiju postoje tri verzije firmvera: TSR (Telekom), MSR (Telenor) i SMO (valjda vanila).
Sada sam baš gledao na netu i kol'ko vidim poslednja verzija firmvera za Wave S8500 je bila u Julu 2012. Wave II (S8530) je poslednji apdejt dobio u novembru iste godine, ali je zato (prema njihovoj evidenciji) Wave III (S8600) dobio apdejt u januaru ove godine i to u Francuskoj.
Ček, jel to verzija firmvera koji imaš u svom telefonu ili verzija firmvera koju ti nudi? Mene zanima šta ti to nudi.
Mene ni ne zanima apdejt Bade već firmvera za telefon, a to nije isto. Svaka verzija Bade je imala barem desetak izdanja firmvera - izbacivali su ih praktično svaki mesec.Fora je sto bada 2 nije dobila ni jedan zvanican update.
A v1.0? Ja sam telefon kupio sa v1.0 i apdejtovao ga na v2.0, preskočivši v1.2.Znaci bio je samo firmware kojim se preslo sa 1.2 na 2.0 i to je to(pre vise od godinu dana).
Ne znam ja o kakvim ti bagovima pričaš, al' jedine dve stvari koje meni smetaju kod Vejva su nedostatak VoIP aplikacija i malo RAM-a. Bada 2.0 je u mnogome popravila memorijski menadžment i omogućila VoIP aplikacije, mada niko nikada ni jednu nije izbacio.Obzirom da je 2.0 nedovrsena i puna bagova(s pravom je mnogi zovu beta verzijom) to je zesca ispala Samsunga.
Mi u Srbiji smo dobili samo jedan jedini firmver baziran na Badi 2.0, ali su mnoge druge zemlje nastavile da dobijaju apdejte čak godinu dana kasnije. Ti apdejti nisu donosili nekakve nove fičere, niti su menjali API (nove verzije Bade) već su samo otklanjali bagove.Ocekivao sam posle par meseci neku ispeglanu verziju(npr 2.2),koja bi bar malo poboljsala ovu postojeci...ali nista ni posle godinu dana![]()
Pa ni ne treba nam novija Bada, već samo upeglaniji firmver i VoIP aplikacija.Noviju badu od ove necemo sigurno dobiti,tu smo gde jesmo,kao ni Tizen,koji ce biti rezervisan samo za nove uredjaje...
Od tog portovanja Androida nema ništa i to nema veze sa otvaranjem koda Bade. Ništa nam Badin kod ne bi značio jer je problem u drajverima za modem, za koji niti ima specifikacije niti drajvera otvorenog koda. Problem je daklem u drajveru za HW, a ne u Badi.Jedini spas lezi u portovanju androida.mada i to traljavo ide posto samsung nece da otvori badu.:-devil-:
Samo? Pa šta će mi telefon sa koga niti mogu da telefoniram niti da šaljem poruke?!?!? A i taj port je urađen pre više od godinu dana i od onda se nije maklo, niti će.Za sada je uspesno portovan android ali bez modema.
Wave jeste odličan telefon, ali ne i odličan smartfon - što nikada nije ni bio. Imajući u vidu koliko je koštao...Dakle nas wave moze hardverski da izgura android i to bi onda bio odlican tel.Ovako s badom,to je nedovrsen telefon,kao neki ne dovrsen uredjaj,ni tamo ni 'vamo :d
Kao što rekoh, otvaranje koda Bade ne bi ništa značilo za portovanje Androida.Znajuci Samsung,pitanje je da li ce uopste otkljucati badu kako bi se portovao android...
Mnoge evropske zemlje su dobile nekoliko verzija firmvera, baziranih na Badi 2.0, mesecima posle nas tako da bi (samo teoretski) mogli da se zeznu pa i nama da proslede neki od tih.Sto se tice bade ona je mrtva to je i sam samsung rekao, tako da ne znam kakav update ocekujete, jer ga biti nece.
Mojoj ženi je primarni i njoj je super. Pravi pristojne slike (mada je kamera na 2.0 mnogo sporija i lošija), ima fenomenalan zvuk i dobar imenik sa LinkedIn kontaktima itd. Jeste mu mali ekran za neki pristojan surf, al' da može nekad nešto na netu da se pogleda može, a i za njenu (malu) ruku je daleko udobniji nego neka "papuča" sa dijagonalom 4,7".Kome treba malo pametniji telefon od dumb njemu je bada dobra, ali ko trazi nesto vise na badi nema sta da radi.
I dobar je kao sekundarni telefon, kako ga i sam koristim.
mada je kamera na 2.0 mnogo sporija i lošija
Kao sto sam i naveo,nije bilo nikakvih update-ova.Mene ni ne zanima apdejt Bade već firmvera za telefon, a to nije isto. Svaka verzija Bade je imala barem desetak izdanja firmvera - izbacivali su ih praktično svaki mesec.
Jedan te isti,samo su menjali region codeMene ni ne zanima apdejt Bade već firmvera za telefon, a to nije isto. Svaka verzija Bade je imala barem desetak izdanja firmvera - izbacivali su ih praktično svaki mesec.
Prelistaj malo temu u nazad pa ces videti o kakvim bagovima pricam.95% postova na ovoj temi od pojave bade 2.0 su o bagovima :dNe znam ja o kakvim ti bagovima pričaš
Ako si ubedjen u tu svoju tvrdnju,zasto bi cekao da nam "proslede neki od tih",jednostavno flesujes svoj tel na koji hoces firmwer od tih i resis problem,to ti je 5 minuta posla.Mnoge evropske zemlje su dobile nekoliko verzija firmvera, baziranih na Badi 2.0, mesecima posle nas tako da bi (samo teoretski) mogli da se zeznu pa i nama da proslede neki od tih.
Nije mi ovo bas najjasnije,ispade da je nemoguce napisati te drajvere za Wave.kao da je u pitanju neki Space Shuttle a ne najobicniji telOd tog portovanja Androida nema ništa i to nema veze sa otvaranjem koda Bade. Ništa nam Badin kod ne bi značio jer je problem u drajverima za modem, za koji niti ima specifikacije niti drajvera otvorenog koda. Problem je daklem u drajveru za HW, a ne u Badi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari