Šta je novo?

Windows 8

treba ti barem 1gb ram. drajveri za graficku ti nece trebati jer ima svoje... i kapiram da ce izbacivati neke greske, posto trazi neki set instrukcija koji nemaju ti stari procesori....

Ako imate starije komponente win 8 može lako da prepozna i da pronađe drajver.
I pored sve dikusije moja preporuka WINDOWS 8 definitivno

Ma nalazi i za najnovije...bez problema...

Takodje i od mene preporuke...po meni je mnogo bolji od sedmice...malo sam u pocetku bio skeptican dok sam se navikavao na metro,ali sada se ne bih nikad vratio na sedmicu...

Poslednja izmena:
Ljudi ovaj AV na win8 zaista lepo radi, vec duze vreme mi je instalirana win8 na lapu i nisam imao nista sem nje.. Evo sad uradim Avirom scan, kad ono nista, sve cisto.. Jel moguce da je stvarno odradio AV dobar posao ili je ova Avira slogirana???

Poslednja izmena:
Ljudi ovaj AV na win8 zaista lepo radi, vec duze vreme mi je instalirana win8 na lapu i nisam imao nista sem nje.. Evo sad uradim Alvirom scan, kad ono nista, sve cisto.. Jel moguce da je stvarno odradio AV dobar posao ili je ova Alvira slogirana???

Sta ti je to Alvira, da nije Elvira?

Naravno tako se nemoze donosuti sud o AV-u, normalno da je komp cist ako nije skidano i startovanjo "djubre"....

Sta ti je to Alvira, da nije Elvira?

Naravno tako se nemoze donosuti sud o AV-u, normalno da je komp cist ako nije skidano i startovanjo "djubre"....

Ma greska, AVIRA je.. :D Nju sam prvo naso free neku pa reko da pustim.. pa pazi, non stop sam na netu, otvaram sve zivo, skidao sam neke programe za brata, gde mi je par puta ovaj av javljao da moguce da bude stetan i tako to.. pa reko da nisam zakacio nesto.. :) Ali u principu bolji je nego na ranijim verzijama win-a..

MSE na 8mici jeste daleko bolji od onog na 7mici ali to ne znači da je adekvatan. Koliko vidim kotira se sasvim na dnu free AVa, neki čak insistiraju da nije pravi AV nego samo zakrpa za još nepoznate malware. Ima toliko dobrih free antivirusa koji ne mogu da naprave nikakva usporenja na novijim kompjuterima, tako da ne vidim zašto se neki bolji nebi upotrebljavao. Kod mene recimo ovoga trenutka Avast ˝troši ˝ 16 MB memorije, 0.2% procesora a samo FF sa 4 otvorena taba 660 MB a Flash plugin 378, tako da je stvarno zanemarljivo. Neznam zašto neki misle da Defender ne upotrebljava ništa od resoursa? Ništa nije lakši na sistem nego ostali, tako da ni taj argument nije validan.

Prednost MSEa je što zahteva minimalan ulaz od korisnika i mali broj false positiva. Ima neke druge probleme - mali procenat detekcije - čak su dva puta pali na AV testu - problem pri skeniranju, što možete videti na bilo kom direktorijumu punom exea - sa MSEom treba vremena dok se ikonice ne pojave, a i zauzeće procesora je tad visoko. Ja sam ranije koristio Avast, ali Sandbox u sedmici i problemi sa Windows 8 BSODom su me naveli da probam BitDefender Free, koji radi sasvim ok. Većini neće odgovarati zato što nema exclusions i još neke stvari, ali to rešavaju... Mada, kad izađe Avast 8 kompatibilan sa Win8 - probaću...

Nešto tu ne štima sa avastom za 8micu, Avast 7 divno se slaže sa Win8. Verovatno imaju problema sa Metroom i da radi kao AP. Verovatno će ga terati da radi kroz Store i na Cloud u. Svi su se nešto naoblačili poslednjih godinu dve. Lako je onima sa brzim internetomostali ima da se udave.

Nešto tu ne štima sa avastom za 8micu, Avast 7 divno se slaže sa Win8. Verovatno imaju problema sa Metroom i da radi kao AP. Verovatno će ga terati da radi kroz Store i na Cloud u. Svi su se nešto naoblačili poslednjih godinu dve. Lako je onima sa brzim internetomostali ima da se udave.

meni avast zabode net skroz :D ne mogu ni jednu stranicu da ucitam, guglao da resim problem, ali dzaba, a vidim jos neki korisnici imaju isti problem, i morao sam da se vratim na MSE

Čini mi se da su još od Consumer Preview-a najavljivali. Danas sam na brzaka probao, rade bez problema Temple Run 2 i b92.

Trenutno ubacujem Windows 8 na usb preko Windows to go , javljam kako radi ako uspem!

Onda sigurno imaš Enterprise. Baš me zanima na koliko raznih kompjutera može da radi.

Nemam orginal USB za Windows to go , koristim običan hakovan po upustvima sa nekih sajtova! Spor je već par sati mi ubacuje! Pretpostavljam da imam USB 3.0 USB da bi mi znatno brže ubacio!

jel ovo neka sala? kako?

BlueStacks je emulator Androida. Zadnja verzija koju sam probao je radila ocajno, ova sada radi okej. Jedino Dead Trigger i slicne ultra zahtevne tablet igre ne rade bas najbolje, ostalo radi fino.

Kome treba jos djubre sa androida.... mozda poneka igrica i to je to

Android je mnogo više od poneke igrice kako ti kažeš

G@W traži li neke dodatne zahteve za instalaciju

Nisam najbolje razumeo na sta mislis. Instalira se kao svaka druga aplikacija, nikakve plugin-ove nisam morao da dodajem (ako uporedimo sa VirtualBox). Ako mislis na specificne hardverske zahteve mislim da je samo potreban moderan PC, nema posebnih zahteva za bas odredjenim hardverom.

U pozadini se vrti BlueStacks Agent Online (valjda neka vrsta virtualne masine), cak i po gasenju same aplikacije (app player widgeta). Integracija sa Win8 je fino odradjena, precice ka svim aplikacijama se nalaze u posebnoj Apps biblioteci koju pravi sama aplikacija i koja se nalazi medju ostalim bibliotekama sistema (documents, music, video etc.)

Aplikacije pretrazuje sa vise Android marketa, ne samo sa Google Play-a.

Hvala ti za info.

Kako je rešeno prepoznavanje platforme jer kad sma pre nekih dve godine probao ovakoe nešto ništa nije moglo da se instalira sa marketa jer se prepoznavalapogrešna platforma. KOliko sam te razumeo šta god poželiš na ovoj emulaciji možeš da instaliraš

Imam win8 koji nije iso file, kako da od njega napravim da bude iso file jer bih hteo da bootam sa flash memorije. Molim, za neki tutorijal na srpskom.

Ljudi od kad sam instalirao win 8 imam problem sa hardom,dakle hard se sam od sebe optereti na 100% i to recimo traje negde oko 60s i naravno windows stoju zakucan dok to traje,pocelo je veoma cesto da se desava i sve vise me zivcira,najcesce kad kortstim chrome ili mozilu a nekad i u drugim situacijama.
Probao sam neka resenja sa neta da obrisem kes u browserima,probao sam i komandu CHKDSK /F u cmd.exe,probao sam da iskljucim Microsoft sowtfare shadow copy provider medjutim nije pomoglo..

Superfetch 99%, to možeš da vidiš u task manageru šta koristi hard.

Čim ga nema, može i bez njega.:) Imaš dosta programa za vraćanje Start dugmeta, pro-google-aj.

Nazad
Vrh Dno