Šta je novo?

i7 3770K OC -_-?

+1

:lupko:

Demiose, don't feed the trolls :D

Ne znam zasto mi onda pokazuje ocenu 7,9?

Zbog kolicine memorije, pre svega... kad vec nisi upoznat. Sigurno nije zbog tog ekstremnog kvaliteta iste ili pak svemirske brzine od ~1600MHz.
Zamisli, tako je i meni na prethodnom sistemu pokazivalo tih istih 7.9 - a imao sam svega 6GB, i to na slicnoj frekvenciji k'o ta tvoja (1680MHz).

2 mirza82:
Hmmm, nisam neki experat, ali meni je i onih njegovih ~56GFlops na tih 4.5GHz malo... mislim, kad imam u vidu da ja sa tim istim i7-3770K sa default setovanjem (i ukljucenim turbo modom, dakle na 3.9 giga) imam ~55GFlops. I to je sa memorijom na 1600/1866MHz (CL9), dok na 2666MHz (C11) ima tih istih ~56GFlops. Isto regularan LinX, nista SP1, nista AVX. Isto HT-on, kao i njemu.
Nije poenta u memoriji, ocito, cisto da se razumemo... ono sam naveo samo da se vidi kako se malo, tj. prakticno nista ne dobija... vec sto ja na 3.9GHz imam prakticno isti skor k'o on na 4.5GHz. Nesto tu ne valja - da l' meni, da l' njemu :D

A sto se memorije tice, vidim da se raspitujes... pojuri onaj Patriot Viper 3 Series, moj savet. Dok jos ima. Crnu (Black Mamba) il' crvenu (Venom Red)... eventualno mozda cak i plavu (Intel Extreme Masters), mada je ona nesto skuplja, a sigurno ne vredi... to sve vec po licnim preferencijama :)
Ima ih u 1600, 1866 i 2133MHz brzinama... moj savet ona od 1866MHz, sa CL9 deklaracijom. Mislim da svaka moze da se natera na 2133MHz sa CL11, za to sam prilicno siguran. Ko zna, mozda bi i 1600-tka mogla da se nategne na toliko, vredi/treba probati.

Rade fabricki na 1.5V sa svim tim brzinama... naravno, uvek moze i da se odsrafe malo vise, mada ne primecujem da se nesto dobija. Cak naprotiv, ove frekvencije bi mogle da se dostignu i sa nesto nizim naponom - 2133MHz tera 7-8 prolaza u MemTest-u 86 sa 1.4V, a 2200MHz isto to radi sa 1.45V. Tu bi negde trebalo da su limiti, do nekih ~2300MHz plafon, pretpostavljam... 2400 je vec misaona imenica, to nece da butuje ni sa 1.68V.
Tako da - jeftina, solidna stock brzina, moze fino da se klokne... a dizajnerski/estetski je apsolutno savrsena. Zaista, jedan od najlepsih modula koje sam ikada video (a stvarno sam ih video dosta), lepse mi izgledaju cak i od ovih Dominatora Platinum kad ih stavim jedne do drugih.

Hvala na ovom postu o memoriji, gledam da pazarim neku finu i brzu. :D
Na Mambu sam i bacio oko, bas tu na 1866MHz, pa kad je pazarim probacu ovo sto si rekao da ladno moze na 2133 sa CL11.

@Car Kad smo vec kod ocena. Predhodni setup koji sam imao bio je g41, e3400, kingston 1333. Zbog procesora default je bio 800mhz za memoriju. Memoriju sam dizao jedino preko mnozioca. A pocetna ocena je bila 6.2 ako se ne varam. Ali za sigurno znam da kad sam dizao klok, da je i ocena isla gore. A ortak ima neki patriot na 2133 ili koliko vec, digao je brzinu i mislim da ima 7.7

Hvala na ovom postu o memoriji, gledam da pazarim neku finu i brzu. :D
Na Mambu sam i bacio oko, bas tu na 1866MHz, pa kad je pazarim probacu ovo sto si rekao da ladno moze na 2133 sa CL11.

Siguran sam 99%... kao sto sam, uostalom, u tolikom procentu siguran da su sve to potpuno iste memorije, sa identicnim cipovima. Mislim na ovo 1866 vs. 2133MHz... za ono oko boje 'ladnjaka sam 100% siguran :D
Tako bar nesto procitah na par mesta, a i sudeci po testovima... moz' do 2200-2250 i to mu dodje to. Tesko nesto vise preko toga. Kazem, jedino nisam siguran za onu 1600MHz varijantu, da li je i to identicno... ako ne budem dokon, mozda uzmem jedan kit, cisto da probam. Ako ce isto da se klokuje k'o i ova od 1866, nema veze, cak super - gust je veci, jer bi procenat overloka utom bio jaci, sa 1600 na ~2200MHz :p

2 grickodj:
Ne kazem da ne utice brzina, ali niti je jedini, niti je najbitniji faktor. Pre ce biti da je sama kolicina prvi i osnovni faktor.
Kao ilustracija koliko WEI nema veze sa vezom - sa onih 6GB na 1840MHz, kako rekoh, imao sam maximalnih 7.9. Sa ovih 8GB - a na 1866MHz - imam 7.8.

WEI.png

E sad, da li na tu krajnju ocenu utice to sto je u prvom slucaju memorija radila u triple-channel postavci, dok je sad u dual-channel, a WEI, taj savrseni alat za ocenjivanje performansi, eto tu razliku "vidi"... da li mozda pak latencije igraju ulogu, s obzirom da je u prvom slucaju bilo sa CL7, a sada je CL9... sta je to, sto postavku sa manjom kolicinom memorije, koja pritom radi i na nizoj brzini - ocenjuje *bolje* nego onu sa kolicinski vecom i brzom memorijom... ko ce ga znati.
Ili je jednostavno WEI glupost neopevana, nema nikakve logike i smisla i ne treba ga gledati uopste? Da, bice da je to. Oduvek bilo.

Siguran sam 99%... kao sto sam, uostalom, u tolikom procentu siguran da su sve to potpuno iste memorije, sa identicnim cipovima. Mislim na ovo 1866 vs. 2133MHz... za ono oko boje 'ladnjaka sam 100% siguran :D
Tako bar nesto procitah na par mesta, a i sudeci po testovima... moz' do 2200-2250 i to mu dodje to. Tesko nesto vise preko toga. Kazem, jedino nisam siguran za onu 1600MHz varijantu, da li je i to identicno... ako ne budem dokon, mozda uzmem jedan kit, cisto da probam. Ako ce isto da se klokuje k'o i ova od 1866, nema veze, cak super - gust je veci, jer bi procenat overloka utom bio jaci, sa 1600 na ~2200MHz :p

Ne, nisam ni sumljao u tvoju tezu, nego sam se ja lose izrazio.
Filing je uzeti 1866 i roknuti je na 2200. :D

Ili je jednostavno WEI glupost neopevana, nema nikakve logike i smisla i ne treba ga gledati uopste? Da, bice da je to. Oduvek bilo.

AMIN!!!

Ne, nisam ni sumljao u tvoju tezu, nego sam se ja lose izrazio.
Ama ne bre, lepo smo se mi razumeli, nista se nisi lose izrazio... samo sto ja ne mogu 100% da garantujem da ce bas *svaka* da ide na 2133MHz, pa zato jos jednom potvrdih onih 99% :D

Ruku na srce, ne mogu ni sa 99%, al' ajd' sad... :d
Filing je uzeti 1866 i roknuti je na 2200. :D
A jos je veci filing uzeti 1600 i roknuti je na 2200 :p

Koliko donosi u sintetickim i realnim performansama. Tvoj je bas brz 2800, recimo neki 2400mhz jel bi se videla osetna razlika u ondosu na 1333mhz i na 1600mhz?

U mom slucaju filing je....?!? Uzeo sam module na 2800MHz i ne mogu da ih poteram...Sto se tice IMC ,mogu do 2774 MHz. Tu je kraj...
Pa, ti ces sam znati da ocenis taj i takav filing... tako da vidi ti to sam, mada meni se po glavi mota rec "fail" :p

A ***, ne moze uvek da se ubode, sta da se radi :)
Nista, Nidzo... drugi IMC, tj. drugi CPU, nema tu mnogo mudrovanja :)

A ***, ne moze uvek da se ubode, sta da se radi :) Nista, Nidzo... drugi IMC, tj. drugi CPU, nema tu mnogo mudrovanja :)
Za svaki dan procesor odlicno radi u kombinaciji kada je memorija na 2666 MHz. Uzeo sam proc od kuma malo da se poigram,njegov je...

Vidim da i ti imas dobru memoriju. Ako bi se naslo vremena da probamo kakav je IMC kod tvog primerka proca,bas me zanima...;)

Ok gledacu da se uskoro prinovim ali sada su mi glavno grafika i monitor tu ce otici ono 60-70 hijlada tako da slaba vajda od memare uskoro....

Igrao sam igrice par dana odraio neke bencmarke itd sve u fulu linx 40 kruga prolazio ok. Danas prvo u CS zatim i u 3dmrk ventage test za cpu odma zabode niti moze da se izadje na alt f4 niti da se udje u task menadzer. E sada jel to treba veci napon ili nesto drugo posto je napon bio 1,23 a ja na netu video sada da treba 1.26 pa na vise....

Za svaki dan procesor odlicno radi u kombinaciji kada je memorija na 2666 MHz. Uzeo sam proc od kuma malo da se poigram,njegov je...

Vidim da i ti imas dobru memoriju. Ako bi se naslo vremena da probamo kakav je IMC kod tvog primerka proca,bas me zanima...;)

Pravo da ti kazem - vremena nemam ni za lek, nazalost... pa ni ovo cudo, od kako ga uzeh, ne upalih propisno vise od 5-6 puta.
A memoriju sam maltene prvi put ubo tek pre par dana, nisam vise mogao da je gledam onako brand new u kutijama - a da pritom ne znam ni da li radi, jerbo je dalek put presla da bi stigla do mene :D

Pa tako sklopih/sklepah nesto na brzaka, metnuh onaj box coler povrh procesora jos brze (posto ovi Dominator-i, naravno, pod NH-D14 ne mogu ni pod razno) i onda sa zebnjom ocekivah sta ce da se desi po stiskanju power dugmeta... 'oce li da baci sliku ili ce samo da vrti ventilatore uz neki error code :d
Na srecu, sve se probudi iz prve, pojavi se slika na monitoru, udjoh u bios... tamo 1333MHz takt kao default (ona JEDEC varijanta, iz SPD-a), pa to promenih u 2666, cisto da vidim hoce li memorija da ispuni svoju deklaraciju, a vala hoce li i IMC da izdrzi taj takt ;)
I to prodje, upali se komp, pa ja brze bolje poterah Memtes86+, da vidim kako se tamo pokazuje na default frekvenciji... i kad izvrti 10-ak prolaza, najzad odahnuh u potpunosti :D

Eto, to je uglavnom sve sto sam ja dosad uradio sa ovom memorijom - a vala i celokupom platformom... bas sam se izigrao, mora se priznati.
Nego, sve mi se cini da nesto vise od te toboz "igranke" nece ni biti, jer kao sto rekoh, ono masivno cudo sa svojih skoro 5.5cm visine (!!!) sanse nema da stane pod Noktuu... te mislim da ce u oglase vec za koji dan, nazalost, pa da neko drugi okusava srecu sa njima i IMC-om svog procesora. Nazalost, kao sto rekoh...

I7 3770K + MSI Z77 MPower....memorija Muskin Redline 1866Mhz.....Noctua NHD14 ....napon 1.26V za 4.5GHz....LinX temperaure zlo....max. 84C...da li je to normalno....i dobro bi dosao savet za 4.6GHz...4.7...4.8GHz....hvala unapred....

to ti je to u sushtini. ako hocesh malo bolje temperature onda lapuj (papa garancija) i cpu i kuler i turi techni metal.
a najbolje naravno, pazljivo skalpiranje + lapovanje i svuda techni metal....cenim u ovom poslednjem cluchaju i do 20c dole temp.

.....posto izgleda ne mogu da koristim izgleda vise IBT....predlazete Prime...ili sta za testing npr....4.6 ili 4.7GHz.....plus....pitanje na vazduhu....za svaki dan....max napon i koliko GHz uz to?

poslednja verzija prajma (27.9 built 1, ja mislim) ti je mozda najkompletnija za testiranje, a ne przi toliko cpu kao avx linx.
za drugo pitanje...najbolje sam se pograj...pre ce ti temp biti limitirajuci faktor nego napon...moja slobodna procena....1.37v i 4700...85c u prajmu...

Ovo mi sada postaje zanimljivo....jeste da sam malcice batalio forum....no izgleda da je 3570k i 3770k...stavljen u zapecak....tj. mnoga poznata lica su odradila preskok....nikada manje tema i postova....

pa kad su mucak za klok, tj greju se vishe pri istom, skupi ko ochi, a hz za hz su jako blizu sa sendicima.
a da bi dobio isti klok kao sa sendijem, morash da skalpirash, menajsh paste, rizikujesh garanciju i shebavanje istog....
samo jako jako ambiciozni malobrojni ljudi ce se odluchtii na taj korak, ja ih mozda znam dvojicu i to je sve.

za sve je manje vishe, po meni, "zasluzan" amd sa svojim krepi novim procesorima.

ja bih opet radije i ishao na mozda 3820 i7 nego li na 3770k...npr
to sam govorio i ranije, a pogotovo sada posle turokovih "laganih" 5ghz avx linx sa 3820, shto je misaona imenica za neskalpiran 3770k.

ma odmah na 39xx seriju i uzivancija :)

S obzirom da sam ovo stavio "iz prve"...Kojim putem ici, pitanje je sad...snizavati voltazu il' dizati multiplier:)

4.7GHz_1.28V.jpg

To je taj napon i ja sa tim naponom mogu ici toliko mada nema potrebe sve ionako leti i na ovome :)

Nazad
Vrh Dno