Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pozdrav ljudi. Ja verovatno živim u pećini a da ne znam. Viđao sam po oglasima kartice neke koje su rudarile, ali nikad nisam proveravao šta to stvarno znači, prvi put u životu sada čujem za ovo. Elem, da skratim priču. Pročitao sam jedno pedeset strana i ukapirao sam o čemu se ovde radi. Imam samo jedno prosto i kratko pitanje da mi odgovorite vi koji radite ovo već neko vreme. Da li postoji računica da pustim komp da radi ovo sa dve overklovane 7850 jedno 15 sati dnevno u proseku? Koliko tu može para da se valja?

koja je rachunica sa industrijskom strujom?
pogotovo posle poskupljenja.

@genijalcina
***, glupi, paranoichni i tvrde glave :D

Poslednja izmena:
I kako bi se tačno izračunalo ko koliko troši? Ni to nije baš najjednostavnije, jer ne može tačno da se zna: ova gomila hardvera troši ovoliko pošto W a ona toliko :), može otprilike + - 10%

Postoji uticnica sa kojom moze da se izmeri koliko trosi racunar npr ...

Jel pricate o unimeru? A ja mislio da je on precizan.

Ne, nego uticnica koja pokazuje kada se ubode nesto u nju koliko izvlaci struje. Unimer je izuzetno precizan, samo objasni ti meni kako ces unimerom da izmeris potrosnju na uticnici? :)

koja je rachunica sa industrijskom strujom?
pogotovo posle poskupljenja.

To jos ne znam ali cu saznati kad moje masine odnesem tamo.Trebalo bi da bude da ovo sto sad trosim oko 1600kw kosta 4500din

To je kul. Vishe nego duplo jeftinije od zelene i plave zone.

Poslednja izmena:
još malo besplatnog reklamiranja btc-a na bbc-u. i nije neka vest.

sa ltc-om se recimo može ići i plaćati usluge (registrovane) javne kuće.

https://www.ltcasics.com/index.php?route=product/product&product_id=95

kada smo kod toga - tj. legalne trgovine virtuelnim novcem - LTC je u velikoj prednosti zbog brzine: transakcije su 4 puta brže u odnosu na BTC, što je u trgovini "na malo" važno.

Poslednja izmena:
Pa pojavile su se jos pre godinu dana virtualne sponzorushe, koje su se skidale za BTC-e

meni se ovo reklamiranje virtuelnih valuta na javnim glasilima nikako ne sviđa: takve reklame dovode gomile morona koji uopšte ne razumeju koncept virtuelnih valuta, i koji kupuju kao muve bez glave.

to je ok ako dolaze i ulažu u hordama. ali mislim da to nije slučaj. oni se uglavnom vode onim: kupuj jevtino, prodaj skupo - i to odmah, ako je moguće. drugim rečima još više duvaju u balon, a što više duvaju, to će bolnija korekcija da bude.

Sto bolnija to bolja za trgovinu na berzi, jel tako? :D

kako za koga bolne. najbolnije će biti za rudare, koji su na dnu lanca. za trgovce je to prilika da kupe jevtino.

za BTC su korekcije zdrave i poželjne.

kako za koga bolne. najbolnije će biti za rudare, koji su na dnu lanca. za trgovce je to prilika da kupe jevtino.

za BTC su korekcije zdrave i poželjne.

Mislim da je najmanje bolna za rudare, u svakom momentu mogu da prodaju do tog trenutka napravljeno i da ne IZGUBE vec zarade u ovom trenutku preko 15% mesecno na ulozene novce, u ekonomiji sam godinama i takav vid zarade je "POKLON"

Dok trgovci mogu da zarade i da izgube, sanse su pola pola. Mislite da ne postoje igraci koji su kupovali na 28$ kad je koin bio manje poznat pa kasnije pao dosta pa isti skocio na 10$ i ti ga igraci prodali da bilo sta izvade.

Moj drugar je kupovao akcije Soje po 35eura a pre neki dan je prodavao za 8e po komadu a cena je u medjuvremenu bila i 4eura...

Sta je sigurnije pretvarati novcice u dolare ili evrice, pod tim mislim na transakciju

Poslednja izmena:
Ako ides preko banka intese isplatu (opcija bank wire na goxu) na 1000$ isplacenih legne ti na racun 974$.. dok kod eura na 1000 poslatih legne oko 980..

Sve je to mali %, ali ako ides isplatu tom metodom, budi spreman na glavobolju i gubljenje zivaca.. jer jos od pola decembra sa mtgox postoji neko kasnjenje u isplati na racun (gox je promenio korespodentnu banku preko koje posluje). Zato imas menjacnicu koja za malo veci % to odradi mnogo efikasnije, i sto je najbitnije, nerviranja bez :D

Ja sam prvi bio protivnik te menjacnice zbog vecih % nego kod banke, a onda jednom prilikom kad mi je kesh bio preko potreban, gox je kasnio vise od 20dana, da bi mi na kraju pisali da $ ne salju u Belorusiju, Hrvatsku i Srbiju..

Ja licno planiram da predjem na trgovinu preko bitstamps-a jer menjaci nude nize % nego za trgovinu na goxu ;)

Ne znam kakva su iskustva drugih minera sa isplatom?

Poslednja izmena:
Ledio reche da njemu glatko proshlo sa eurima direkt sa goxa na banku posle 2-3 dana

Nisi me dobro pohvatao sto se tice te isplate.Jeste bilo cekanja skoro 20 dana,ali kad sam im poslao mail i pitao sta se desava oni su proverili u roku od par sati,izvinuli se i uplatili mi za tri dana.Ja sam to shvatio kao slucajnost koja se eto desila meni :eek: bas prvi put.Da sam odmah reagovao verovatno bi bilo odmah i reseno.

Ovo ode na 26. Ova menjacnica bitcoinsi.rs malo ima veliku proviziju 8-9% i koji kurs banke intese kupovni srednji prodajni

Poslednja izmena:
Ovo ode na 26. Ova menjacnica bitcoinsi.rs malo ima veliku proviziju 8-9% i koji kurs banke intese kupovni srednji prodajni

Ne moraš da koristiš njihove usluge ako ti ne odgovaraju uslovi. Kada ti legne novac na devizni račun možeš da ga podigneš u toj valuti.

ni meni nista nije jasno . Koliko znam da bi prebacio na devizni opet moras preko Bitcoinsi ici ili ja gresim ?

Nisi me dobro pohvatao sto se tice te isplate.Jeste bilo cekanja skoro 20 dana,ali kad sam im poslao mail i pitao sta se desava oni su proverili u roku od par sati,izvinuli se i uplatili mi za tri dana.Ja sam to shvatio kao slucajnost koja se eto desila meni :eek: bas prvi put.Da sam odmah reagovao verovatno bi bilo odmah i reseno.

Ok. Znachi otvorim devizni rachun u banci nekoj na svoje ime, pustim evre sa goxa,
sachekam 4-5 dana, ako ne legne lova, pushtam mejl podrshci goxa..
Kad pitaju ovi iz nashe banke za svrhu uplate, neshto im smrmljash u IT fazonu i to je to.
Samo nigde na goxu ne vidim opciju za taj transfer....verovatno sam corav :D

Vrh Dno