Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Tako si i 06.02 rekao kad je cena bila oko 21$ da ide veliki pad. Tad sam ti rekao a i evo sad na 24$ ti kazem da nema velikog pada cak naprotiv.

Mislim da je vecini ljudi koji nisu ulagali mnogo krivo sto je cena novcica oko 24$ (trenutno)

Sta ti mislis Djole? :cool:

a ti znaš koliko sam ja uložio? :d

i to što sam rekao pre par dana - to i dalje mislim. to što bi ti da se ubeđuješ ko je u pravu, a ko nije - mene ni najmanje ne interesuje.

sorry, to su sve tvoje projekcije. ja svoje procene gradim analizom i realnim kretanjima na burzi.

Poslednja izmena:
@Cacak Juce je coin u jednom trenutku pao na nekih 22.5 $.....

@Cacak Juce je coin u jednom trenutku pao na nekih 22.5 $.....
Znam citirao sam tvoj post kad je bio 24$ a juce je maksimalno bio 24.37$ :D

a ti znaš koliko sam ja uložio? :d

i to što sam rekao pre par dana - to i dalje mislim. to što bi ti da se ubeđuješ ko je u pravu, a ko nije - mene ni najmanje ne interesuje.

sorry, to su sve tvoje projekcije. ja svoje procene gradim analizom i realnim kretanjima na burzi.

Mozes da mislis sta hoces, ne branim ti a i ne mogu. Samo sam se vratio na tvoj post gde si rekao da ce veliki pad a ono do danas veliki skok od preko 12%...

Poslednja izmena od urednika:
S jedne strane nekako mi suvise dobra cena da bih verovao da ce se odrzati.
S druge strane verujem da su zalihe coina kod kopaca na minimumu. Do sada je vecina kopaca naplatila svoj rad. Ne verujem da iko od nas ovde ima neki stek. Vise manje sve smo izmenjali. Tom logikom ponuda bi morala jako slaba, dovoljna da pokrije potraznju tako da je jako moguce da cena nece ici ispod ovoga.
I dalje mi je sve ovo suvise dobro ali dok traje nemam nameru da kukam.

deluje predobro da bi bilo istinito i da ce se nastaviti, ali neka bude i 14-15e bez vecih oscilacija, opet super, u odnosu na ono kako je bilo pre mesechak dana.

Samo sam se vratio na tvoj post gde si rekao da ce veliki pad a ono do danas veliki skok od preko 12%...

ne kapiraš.

možeš se vraćati na moje postove koliko ti je volja, a možeš ih i tumačiti kako ti je volja, jer ja nemam nameru da se uopšte raspravljam ko je u pravu na internetu, ako razumeš šta hoću da kažem.

ja zarađujem i na rastu i na padu BTC-a. ;)

i zaista me ne zanima cena/procena od danas do sutra.

Vise manje sve smo izmenjali. Tom logikom ponuda bi morala jako slaba, dovoljna da pokrije potraznju tako da je jako moguce da cena nece ici ispod ovoga.

ovo nije tačno, jer sitna riba prodaje. oni koji su nagomilali novčiće (nakon konsolidacije) ne prodaju ništa.

pored toga, na svakih 10 minuta na tržište stigne novih 25 novčića. ;)

Poslednja izmena:
Koliko ima krupnih riba koji imaju brdo novcica i koji bi izmenjali sve sto imaju do te mere da bi oborili cenu trajno?
O tome ti ja pricam. Novcica uvek ima u steku ali daleko manje neko pre 2 meseca jer smo dobar deo prodali a cena je i pored sve nase prodaje nastavila da skace.

i zaista me ne zanima cena/procena od danas do sutra.

Ne zanima te a vec tri puta u poslednjih 20 dana pises kako ce nagli pad. Lepo pogadjas...

ovo nije tačno, jer sitna riba prodaje. oni koji su nagomilali novčiće (nakon konsolidacije) ne prodaju ništa.

pored toga, na svakih 10 minuta na tržište stigne novih 25 novčića. ;)

Koliko ima krupnih riba koji imaju brdo novcica i koji bi izmenjali sve sto imaju do te mere da bi oborili cenu trajno?
O tome ti ja pricam. Novcica uvek ima u steku ali daleko manje neko pre 2 meseca jer smo dobar deo prodali a cena je i pored sve nase prodaje nastavila da skace.

Bas tako, dosta kopaca je prodalo novcice na ceni od 15 do 17$ i sad sve sto se iskopa u roku od par dana odmah se prodaje jer niko od nas ne moze da pojmi ovako dobru cenu.
Mislim da ne postoji ni jedan rudar ovde a da nije prodao vecu kolicinu kod cene do 17$ npr.

Evo i dalje skace 24.44$ novi maksimum.

nije ti dobro pitanje.

pravo pitanje bi bilo: koliko ima onih koji bi nakon što prodaju sve što imaju od BTC-a za $, te dolare vratili nazad u BTC?

a drugo pitanje je: kada bi (po kojoj ceni) kupili nazad BTC?

Poslednja izmena:
nije ti dobro pitanje.

pravo pitanje bi bilo: koliko ima onih koji bi nakon što izmenjaju sve što imaju od BTC-a za $, te dolare vratili nazad u BTC?

a drugo pitanje je: kada bi (po kojoj ceni) uzeli nazad BTC?

Pa posto ti zaradjujes i na padu i na rastu novcica da li si kupovao na 20$ i preko ?

Da li vidite kako dif skace

Nema veze raste i cena :D...

uh....samo da potraje...i da ne skochi puno struja....i asic josh da okasni malo, tj da se ni ne omasovi....pa mozda kontam da ipak ponovo pojacham pogone.

Da li vidite kako dif skace

Diff ludo skace rekoh da su Evropljani sa skupljom strujoj popalili masine zbog velike cene novcica, trebalo je jos malo da saceka da Evropejci rasprodaju makune :)
Trenutna procena diff-a 3.468.340

uh....samo da potraje...i da ne skochi puno struja....i asic josh da okasni malo, tj da se ni ne omasovi....pa mozda kontam da ipak ponovo pojacham pogone.

"Ubice" nas struja, razvalice nas u nocnoj tarifi plus porast od minimum 12% .

Koji su ti trenutni kapaciteti?

4x7950, a bio je i preko 4ghash.
drzimo fige da ovo potraje shto duze.

Mozda je steta ali ubi coveka struja, kao i Mige-a.
Ako ne mozes da se uglavis u plavu tarifu onda je bolje da ugasis masine i rasprodas visak.
Ja sam ovaj mesec potrosio 1350KW ali nisam kopao s tri grafike. Tek na kraju meseca sam pojacao. Sada cu bi biti na samoj granici crvene tarife, plasim se cak i da ne predjem.
Dobrim delom zbog toga i drzim relativno niske klokove, trudim se da trosim sto manje. Jos ovaj mesec mi je frka zbog grejanja, posle toga ce mi biti malo lakse.

Mozda je steta ali ubi coveka struja, kao i Mige-a.
Ako ne mozes da se uglavis u plavu tarifu onda je bolje da ugasis masine i rasprodas visak.
Ja sam ovaj mesec potrosio 1350KW ali nisam kopao s tri grafike. Tek na kraju meseca sam pojacao. Sada cu bi biti na samoj granici crvene tarife, plasim se cak i da ne predjem.
Dobrim delom zbog toga i drzim relativno niske klokove, trudim se da trosim sto manje. Jos ovaj mesec mi je frka zbog grejanja, posle toga ce mi biti malo lakse.

Mige sa skoro 4gh jedva da ne ulazi u crvenu, sta cemo mora i o tome da se vodi racuna.

Koja je tvoja snaga, da li ti sve stoji u kuci na jednom brojilu?

Sa 4 ghasha sam bukvalno bio na ivici....1605 kwh....a tada sam stalno imao nekih mini pehova i nestabilnosti
pa nisam hteo da rizikujm da ih prebacujem u vikendaju 75km od bga. A prodao sam pola pogona jer eto...nisam hteo
da previshe rizikujem u sluchaju pojave asica...zato sam i proshao osrednje samo...nisam pukao nishta, a nisam ni
zaradio koliko sam mogao. Ali dokle god je plus, moram biti zadovoljan.

1600Mhash-a, 3x7950, grejem se na struju, sve je na istom brojilu.
Ovo mi je mozda i neki limit, moram da pazim na struju. Kad prestanem da grejem imacu malo lufta ali do tada moram da cutim.

Koja je granica izmedju zelene I plave?

Edit

Jel zna neko koliko je uvodjenje novog brojila...kladim se 500+ evreja :)

Poslednja izmena:
350 KW ili 480W na sat

Poslednja izmena:
Sa 4 ghasha sam bukvalno bio na ivici....1605 kwh....a tada sam stalno imao nekih mini pehova i nestabilnosti
pa nisam hteo da rizikujm da ih prebacujem u vikendaju 75km od bga. A prodao sam pola pogona jer eto...nisam hteo
da previshe rizikujem u sluchaju pojave asica...zato sam i proshao osrednje samo...nisam pukao nishta, a nisam ni
zaradio koliko sam mogao. Ali dokle god je plus, moram biti zadovoljan.

Tako je. Cutimo i kopamo, ja sam imao nekih problema tokom leta, hvala Bogu to je sad ok, inace bi sad imao desetine GH-a...

1600Mhash-a, 3x7950, grejem se na struju, sve je na istom brojilu.
Ovo mi je mozda i neki limit, moram da pazim na struju. Kad prestanem da grejem imacu malo lufta ali do tada moram da cutim.

Grejanje na struju te ubija, znam i sam, ja sam u kuci na granici zbog hladnjace pa sam razdvojio na dva brijila...

Koja je granica izmedju zelene I plave?

Preko 1600 kilovata ide Crvena zona sumraka.

Zona sumraka krece 1 marta

cacanin je napisao(la):
Grejanje na struju te ubija, znam i sam, ja sam u kuci na granici zbog hladnjace pa sam razdvojio na dva brijila...
Gle, ne ubija mene cena tog grejanja. S obzirom da se grejem na struju ja jako malo placam. TA pec mi potrosi sigurno 450KW struje mesecno, masina sa 3 grafike jos toliko. Ostatak neka se rasporedi na sve ostalo. Frizider, 2 zamrzivaca, bojler rade non stop. Mene samo brine broj potrosenih KW-a. Jos samo mrvicu da izdrzim i kad prodje hladno vreme onda gasim TA pec i ne razmisljam o struji je imam 450KW vise za trosenje.
gaca je napisao(la):
Zona sumraka krece 1 marta
Ostace tu dovoljno lufta i kad poskupi struja. Daleko je veca frka kad udjes u crvenu. Zamisli tek sada crvenu tarifu od marta, to gledam da izbegnem po svaku cenu ;)

ja sam poceo da trazim smestaj za moje grafike i to iskljucivo gde ima industrijska struja...drugacije ne ide ..
juce kupio jos jednu 5850 za 10k i sad mislim da sam na ivici crvene zone ...:d

Poslednja izmena:
Vrh Dno