Šta je novo?

OPREZ !!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Zdravo dragi forumashi , danas sam imao jako lose iskustvo sto se tice trgovine preko interneta , nakon zvanja kojekakvih brojeva kako bih dokazao pravdu odustao sam , posle sam gledao po forumima i nasao da ja nisam prvi koji je izigran od strane ovog korisnika , sa obzirom da clan prodaje samo it opremu , laptopove ,telefone racunare i opremu moguce je da ce da postavi oglas i na ovaj forum stoga zelim da vam skrenem paznju da i vi neprodjete kao ja i dobijete crep umesto paketa koji ste ocekivali ..

Jovan Radovanov Jagodara BB 26340 Bela Crkva 064/412-59-24 - to su podaci clana koji je nasamario mnogo ljudi preko interneta a i mene !!! Ljudi nzm sta da vam kazem budite oprezni , malo sam trazio po netu kazem jos jednom ovo nije prvi put , ima cela grupa ljudi iz Bele Crkve koji se bave ovakom rabotom , moj savet ako ne morate nemojte kupovati nista od ljudi iz Bele Crkve!

Neki link, nesto jos ?

koja suma je u pitanju, prijavi u supu

Ma internet oglasi su puni prevara. Samo licno preuzimanje, ako bas nisi u mogucnosti, onda samo slanje od iskusnijih clanova(prodavaca) i to AKS-om uz prethodnu naznaku otvaranja paketa i provere stanja na licu mesta.

Zdravo dragi forumashi , danas sam imao jako lose iskustvo sto se tice trgovine preko interneta , nakon zvanja kojekakvih brojeva kako bih dokazao pravdu odustao sam , posle sam gledao po forumima i nasao da ja nisam prvi koji je izigran od strane ovog korisnika , sa obzirom da clan prodaje samo it opremu , laptopove ,telefone racunare i opremu moguce je da ce da postavi oglas i na ovaj forum stoga zelim da vam skrenem paznju da i vi neprodjete kao ja i dobijete crep umesto paketa koji ste ocekivali ..

Jovan Radovanov Jagodara BB 26340 Bela Crkva 064/412-59-24 - to su podaci clana koji je nasamario mnogo ljudi preko interneta a i mene !!! Ljudi nzm sta da vam kazem budite oprezni , malo sam trazio po netu kazem jos jednom ovo nije prvi put , ima cela grupa ljudi iz Bele Crkve koji se bave ovakom rabotom , moj savet ako ne morate nemojte kupovati nista od ljudi iz Bele Crkve!

Napiši tačno šta ti se desilo ili da se tema briše.

sa jedne strane je lepo sto si ovo podelio sa nama, i verovatno sprecio da jos neko odavde bude prevaren.

Sa druge strane, nisi nista konkretno napisao, gde si nasao njegov oglas, o cemu je tacno rec, i sta se dogodilo.

Zamisli da svako napise necije ime, prezime, adresu i telefon i bez ikakvog objasnjenja stavi "cuvajte se prevaranta" :)

+1
Napisi lepo sta, kako, ovako "bombastican" naziv teme, a nista konkretno, sem podataka o pomenutom...
pozz

Provera paketa pre preuzimanja,od danas nije moguca ni preko AKS-a,tako mi je receno. Pazljivo samo,nakotilo se svega i svacega..

Pre svega morate i mene da razumete znaci ceo dan mi je u glavi nered!!! NJegov oglas sam nasao na Sajtu KupujemProdajem nazalost link ne mogu da vam dam jer je clan posle sat vremena blokiran i izgleda da ja nisam bio jedini kojeg je prevario , sta se tacno deslio : ja sam uzimao 2x2gb rama ddr2 za 3000dinara , a drugar je kupovao grafiku 6850 8000dinara , ja sam dobio 2x32mb sdrama , drugar je dobio neku tnt grafiku nesto staro , naravno pokusao sam da kontaktiram prodavca koji je 2 telefona razlicita ostavio na ta 2 paketa i ni na jedan broj se nejavlja .. Pokusali smo u posti da uradimo nesto ali uzalud , nikakve molbe tuzbe i slicno ne pomaze , znaci cak smo ponudili i da nam nevrate pare ali samo da ih on nedobije , ali kazu da ne mogu nista da urade!! Kada sam kontaktirao administraciju KupujemPordajem receno mi je da ce clan vec blokiran jel je jutros isto stigla poruka od drugog clana koji je prevaren za mobilni telefon , administracija mi je rekla nesto u ovom stilu : Morate da pazite od koga kupujete stvari , vidite da clan ima malo pozitivnih ocena .. i slicne stvari (pazite meni je sve to jasno , ali otkud sam znao da ce bas danas lik poceti da radi prevare .. A kad pogledam sa druge strane pa i ja imam malo ocena ali nikada nikoga ne bi prevario ) i tako sve u krug.. U toku danasnjeg dana sam se kucko na Rapidbelgrade i dobio sam informacije od jednog clana da je upoznat sa tim i da je neko vec pisao o tome na forumu Krstarice gde je on urednik! (Rekao mi je da bi bilo dobro da podelim svoje iskustvo sa drugima kako bi i drugi znali)!!

idi u sup i prijavi, pre je minimum za koji se panduri cimaju bio 15.000 sada je smanjen na 5.000 din, znaci pravac sup

Sutra idem direkt , javicu sta sam uradio!!!

Pokušaj da skupiš nekoliko ljudi koji su prevareni od strane iste osobe i prijavite ih policiji zajedno, kao jedan oštećeni. Kumulativno gledano, napravio je veliku prevaru. Kontaktiraj KP, ako žele, da povežu sve koji su prevareni od strane iste osobe.

Poslednja izmena:
Cena za kradju a verunem i za prevare nije vise 15 vec 5 hiljada tako da ti i drug spojte tuzbu u sup i to je to.

idi u sup i prijavi, pre je minimum za koji se panduri cimaju bio 15.000 sada je smanjen na 5.000 din, znaci pravac sup
Ne radi se o muriji već o sudstvu, sudija ne želi da sudi jer je 'mala' vrednost štete, pa s tim u vezi policija ne želi da se cima ali će verovatno zabeležiti postojanje tog dela. ;)

Jos ako neleti neki IT "potkovan", moze da ga prekori jer nisu kompatibilna podnozja za grafiku i memoriju...:wall:
Salim se, ali tip je bas baraba [da ne koristim nepristojne reci, a ima ih u nasem recniku, poprilicno] i malo mi lici na onoga sa cepanicom@lap top-om.
Znaci, ipak je poslao kakvu takvu memoriju i kakvu takvu graficku, nije mu bilo problem, vec verovatno i neka vrsta zadovoljstva, sto vec moraju strucnjaci da rastumace...
Tog SDRAM-a i te graficke ima sigurno kraj svakog drugog kontejnera, ali ga nije mrzilo da to zapakuje i posalje.
pozz

Je l' si siguran da je iz Bele Crkve i da mu to nije lazno ime i adresa?

Pre dosta vremena predviđao sam sajtu KP svetlu budućnost, ali sad tek shvatam koliko sam pogrešio. Sve je više primera prevare. KP ima dosta pogodnosti za prodavca (prodaja bez provizije, više prostora za slike...), za kupce (dogovaranje oko cene preko poruka, nije potrebna registracija da bi videli kontakt prodavca...), ali džaba sve to kad klinac od 13 godina može da otvori nalog pod lažnim imenom sa lažnim podacima i da nalupa sebi par pozitivnih preko ostalih otvorenih naloga i odradi prevaru ko od šale. Od podrške sajta 'leba nema. Posedujem nalog na KP, dosta toga sam prodao/kupio i imao sam ok iskustva do sada. Mada, i na svojoj koži sam osetio pokušaj prevare, ali sam pravovremeno reagovao i uspeo da spasim poslati predmet. Mislim da ubuduće ima smisla kupovati sa tog sajta samo ako je prodavac iz ili okolina tvog mesta uz obavezno lično preuzimanje. Ne pada mi na pamet da razmišljam da li će mi lik poslati cepanicu, crep, dršku od motike ili migavac od FAP-a. Odem do prodavca, vidim predmet i završim posao.

Problem je pravna rupa koja već decenijama zjapi u Srbiji i koja onemogućava da se procesuiraju sitni prevaranti, bez obzira na koji način obavljaju prevaru ili krađu. Krađa šahtova, felni il' akumulatora sa kola, krađa goriva, prodaja cepanica su sve prevare koje sudstvo ne procesuira. Tada ni policija ne može da deluje (jer ona ne sme da hapsi bez naloga sudije) a pogotovo ne može uredništvo KP ništa da uradi. Oni pravno ne mogu ništa. ...sem da angažuju batinaše protiv prevaranata, ali bojm se da bi onda KP uredništvo zaglavilo mardelj.

Mislim da KP nije problem tj oni su sajt preko koga ljudi oglasavaju robu,zainteresovani se javljaju i (ne)prave dogovor sa oglasavacem.Tu se sajt KP zavrsava.To sto mi kao prodavci ili musterije bivamo prevareni je nasa greska jer verujemo ljudima i oslanjamo se na kurirske sluzbe.Samo licno preuzimanje/prodaja moze donekle da izvadi stvar.A ni to nije garancija....Sve ostalo,Mup,zalbe,sudovi su mlacenje prazne slame.
Ljudi pamet u glavu....
Kissme hvala.

Pa upravo zbog takvih sajt propada. Ubuduče nema teoretske šanse da ja nešto kupim/prodam, a da ne bude lično... Totalno sam izgubio poverenje u taj sajt (tačnije u ljude koji na svakakve načine valjaju robu na tom sajtu).

Opet kupujem prodajem... kakav je to bilmez, za 'leba nemao.

Zar na recimo...Halo oglasima niko nikog nije za:hump:?

Zbog ovakvih likova KP i jeste obrukan, iako sam sajt i uredništvo ne snose odgovornost za prevare.

a ko da je mnogo tesko odraditi sistem za registraciju naloga gde mozes da das svoju adresu, skeniranu licnu kartu i pasos recimo i da taj korisnik dobije neki "approved" status.. ne znam zasto ne postoji takav neki sistem, lako se sve da proveriti i odraditi.. ako neko planira trgovinu preko sajtova ima smisla napraviti takav neki sistem.. pa ja bih se prvi iscimao jedan dan da dostavim sve potrebne podatke da bi potencijalni kupac bio siguran i imao garanciju da nece dobiti macku u dzaku

Ali... pročitaj teme baš na ovom našem forumu u vezi zaštite ličnih podataka. Tek tu vlada neviđena paranoja, gde vidiš da velikom broju građana (pa i članova ovog foruma) ne pada na pamet da "svoje podatke ostavlja kojekude".

K'o što rekoh u temi o cepanici:
Tu se dolazi do kontraverznih stavova, jer, sa jedne strane imamo te priče oko zaštite ličnih podataka i (ponekad opravdano) paranoičnih da ikome daju svoje podatke, a sa druge strane nemamo nikakvu zaštitu protiv anonimnih "saradnika" koji se kriju iza te priče oko zaštite ličnih podataka.

a ko da je mnogo tesko odraditi sistem za registraciju naloga gde mozes da das svoju adresu, skeniranu licnu kartu i pasos recimo i da taj korisnik dobije neki "approved" status.. ne znam zasto ne postoji takav neki sistem, lako se sve da proveriti i odraditi.. ako neko planira trgovinu preko sajtova ima smisla napraviti takav neki sistem.. pa ja bih se prvi iscimao jedan dan da dostavim sve potrebne podatke da bi potencijalni kupac bio siguran i imao garanciju da nece dobiti macku u dzaku

Bilo to nekad na Limundu,kad su videli da ne pali postavili real-time azuriranu JMBG bazu gde ako za tek juce promenjenu adresu napises staru neces proci proveru... i sta im vredi....

Ma ako hoce drzava da zastiti ljude ona ce to i uraditi, za 5min mogu da odrede adresu nekog clana, samo provere IP i kontaktiraju provajdera. Onda treba sud da odreze nekog na par godina, Vucic da to stavi na naslovnu stranu Blica i Kurira, i znas kako bi se smanjila ova ekspanzija prevara prilikom trgovine na internetu...

Problem je sto nikog nije briga, bitnije im je da sto vise napune dzepove dok su na vlasti

Samo unosan taj posao sa prevarama. Eto taj zezne njih 5-6 mesecno za 5000-15000din. Nek je prosek 10000din po osobi, izadje na 50-60000din mesecno. i ko mu sta moze. niko nista. Tera dalje bez posledica.

prevara jovan kp

Je l' si siguran da je iz Bele Crkve i da mu to nije lazno ime i adresa?

ja sam takodje prevaren za masinicu daiwa, i otisao sam do bele crkve na adresu pomenutog!!!

adresa nije tacna, covek cije je ime i prezime je samo maska. ali posle raspitivanja o njemu, pronasao sam ga i ponadao sam se da je sve reseno. zatim posle razgovora sa njim on otkrivam je prevaren od strane drugog lica, pravo ime prevaranta je NIKOLA prezime neznamo. koji je zavrsio na sud zbog drugog krivicnog dela. tj. laznih dokumenata, i kazne koja ga je vec cekala. tako da je sad u pritvoru.
a jovan kao licnost je covek sasvim ok. nadrljao zbog kriminalca, razne optuzbe su stigle na njega. jovan ga je tuzio za kradju indentiteta.
ja ne mogu da tuzim raspitao sam se u policiji posto suma ne prelazi odredjenu granicu. tako da sam bez veze pukao i za put. uglavnom osta ja bez moje 2400din i troskova postarine. :S:

Imao sam slično iskustvo sa tom razlikom da se čovek predstavljao pod jednim imenom na kupujem prodajem iz Bele Crkve , predmet je grafika HD5570 koja mi je bila potrabna za sklapanje jedne mašine pri čemu sam bio ograničen vremenom a istu tu grafiku je prodavao pod drugim imenom sa adresom iz Babušnice na limundu . Prepoznao sam da da nešto nije u redu zbog slika koje su identične . Kad sam ga upozorio da me zavlači jer nije hteo da pošalje dok mu neprođe licitacija na limundu a za koju je negirao da je njegova počeo je da preti da će mi doći na adresu da me prevaspitava . Prosto nemam reči za ovakve osobe a takođe ko me poznaje lično zna da je ovakva pretnja u mom slučaju prilično smešna čak iako zanemarimo činjenicu da su mi komšije u zgradi pripadnici mup-a verujem da bi susret samnom bio prilično iznenađenje .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno