Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo jos dva bencha. Prvi sa manjim score-om je uradjen brzo nakon startovanja telefona, pa je moguce da je radio nesto u pozadini. Drugi sa vecim score-om je uradjen ubrzo posle.
Corvius svaka cast , mogao bi i neki ROM da napravis dok imas Optimus 3D da se vezbas na njemu.Pratim temu i vidim da ste ostali ti i Masinac jos na O3D,i nadam se da ce te ubrzo i vi preci na neki drugi telefon ,jer LG nezasluzuje takve korisnike.

@Corvus Corax : Svaka cast za kernel , malo sam u guzvi ovih dana oko kolokvijuma ali planiram veceras ili sutra da isprobam ovaj tvoj kernel pa javljam utiske 😀

@Corvus Corax : Probao sam kernel al nisam hteo da se javim dok nisam izvukao veci skor od tvog 😀 Svaka cast, odlican kernel 😀

A sad malo ja, nasao sam bootanimaciju sa Nexus 4 pa ako nekom treba nek se posluzi, odlicno izgleda 😀

2pq5gye.png

Download - Nexus 4 bootanimation!

Instalirate iz recovery-ja na sledeći način:
-Install ZIP from SD Card (tu izaberete ovaj zip sto se skinuli)
-Reboot

* no need to wipe anything *

Drugi način za instalaciju: * root required *
-Download bootanimaciju sa linka gore
-Otvorite zip i iz system/media extraktujte booanimation.zip na sdcard
-Otvorite Root Browser
-Premestite "bootanimation.zip" u /system/media (owerwrite staru bootanim)
-Promenite permissions na 644 (rw-r-r) i owner na 0:0 (root:root)

Radi na svim ROM-ovima!

Prilozi

• 2012-12-26 20.27.30.png
    2012-12-26 20.27.30.png
    172.2 KB · Pregleda: 82
  • Bootanimation_change_permissions.jpg
    Bootanimation_change_permissions.jpg
    221.5 KB · Pregleda: 76
  • Jelly_Bean_Boot_Animation.png
    Jelly_Bean_Boot_Animation.png
    26.2 KB · Pregleda: 75
^ Haha Nemam nista protiv veceg score-a. 😀 Reci mi, na kom je to taktu? Probao 1.3GHz ili 1.4GHz?

na 1.2GHz 😀 Nisam probao nista jace jer sam pre ovoga isto imao kernel na 1.2GHz a pre neki dan je pocelo nesto da me zeza, izvuce mi bat za 2h (screen ON) pa hocu da testiram jel do kernela ili neka aplikacija koju battery stat ne vidi.

I 1.3GHz bi trebalo ok da radi. Na 1.4GHz mozda vec bude problema, nisu svi procesori isti.

Koristicu ovaj par dana pa cu onda probati 1.3GHz mada ne verujem da ce se primetiti razlika u nekom normalnom koriscenju, mozda jedino u testovima ali videcemo...

Sad videh tvoj post na XDA. Neces imati signal ni sa jednom verzijom CM10, nebitno da li je 1512 ili 2512. Tvoj bootloader je starija verzija nego sto je potrebno da bi prepoznao IMEI i radila mreza. Pogledao sam jos onog dana kada si iscitao one fajlove.
Ako zelis da koristis CM10, moras da ubacis poslednju verziju boot-a (15. novembar 2012., poznatu kao Bernie's files).

Tako sam i ja shvatio ali je neki decko na prethodnoj strani bio napisao da je kao ispravljen taj bug i da sad normalno radi sa starim bootloaderim i 21e basebandom pa sam zato flesovao da probam,a posto naravno ne radi postovao sam tamo da bi ljudi znali. Hvala na objasnjenu u svakom slucaju.

Izgleda da je ovaj novi CM10 nightly jedan od najboljih, popravili su camera and youtube bug,kazu ljudi i da je touch jos osetljiviji i ceo sistem brzi. Da li je neko odavde probao? ja sam u iskusenju da probam 🙂

Odavno nisam nista pokvario :smash: tako da ozbiljno razmisljam o novom nightly-ju.Izgleda da su dobro odmakli sa ovom poslednjom verzijom i da se isplati fleshnuti.Ionako mi je stock vise dosadio.Javim se sa impresijama cim uhvatim malo vise slobodnog vremena.

Izgleda da je ovaj novi CM10 nightly jedan od najboljih, popravili su camera and youtube bug,kazu ljudi i da je touch jos osetljiviji i ceo sistem brzi. Da li je neko odavde probao? ja sam u iskusenju da probam 🙂

Ja imam zelju da probam zadnji cm ako mi neko pomogne sa detaljnim uputstvom za backup stock rom-a i stavljanje novog cm-a 🙂

Ja imam zelju da probam zadnji cm ako mi neko pomogne sa detaljnim uputstvom za backup stock rom-a i stavljanje novog cm-a 🙂

Za backup jednostavno odes u recovery --> backup and restore -->backup , i pustis ga da uradi svoje 😀 ..sad imas bekapovan ceo ROM sa svim sto trenutno imas na njemu.

Sledece je da moras da flesas bernieve fajlove ( LINK ) s tim sto ne flesujes nv1.img i nv2.img. Kada si to uradio jednostavno skines CM10 ROM , kopiras ga na root sd kartice , restartujes u recovery i ides na wipe data, wipe cache, advanced --> wipe dalvik cache , zatim install zip from sd card --> install from sd card (ako ti ne file na sd, ako nije onda ides na "..from internal" ) i odaberes zip fajl koji si skinuo i prebacio na sd root. Posle toga je sve automatski i kad zavrsi tvoje je da restartujes telefon i to bi bilo to. Imaj na umu da prvi boot zna da potraje i ako ovo nikad nisi radio onda detaljno iscitaj xda da ne brickujes telefon.

Probao sam CM10, zadovoljan, radi, cak je i baterija fino trajala (ne secam se statistike nemojte me sad u detalje ali je bilo osetno bolje u odnosu na stock sto je i ocekivano). Medjutim izostanak 3D-a iako ga nesto preterano ne koristim mi se nije dopao, jelte kad izbijes 3D iz optimusa dobijes samo optimus a to mi nije to tako da sam se opet vratio na v21e stock u iscekivanju boljih vremena mada prema trenutnoj situaciji prije ce me meteor pogoditi nego ICS al eto.

Probao sam CM10, zadovoljan, radi, cak je i baterija fino trajala (ne secam se statistike nemojte me sad u detalje ali je bilo osetno bolje u odnosu na stock sto je i ocekivano). Medjutim izostanak 3D-a iako ga nesto preterano ne koristim mi se nije dopao, jelte kad izbijes 3D iz optimusa dobijes samo optimus a to mi nije to tako da sam se opet vratio na v21e stock u iscekivanju boljih vremena mada prema trenutnoj situaciji prije ce me meteor pogoditi nego ICS al eto.
Da li si imao problema sa galerijom i kamerom? U poslednje vreme sve vise koristim galeriju jer me mrzi da pisem stvari na faxu pa ih slikam i kasnije pregledam...
Ako jesi da li bi mogla da se instalira neka druga applikacija za galeriju tipa QuickPic i da radi?

Flesovao sam CM10 malopre, prvi utisci su odlicni, telefon je brz, sve je smooth, ne laguje, mnogo lepse izgleda, GoogleNow je odlican , svaki put je bez greske prepoznao sta sam rekao 😀 ...za sada sam zadovoljan, jedini bug je sto se telefon frezuje kad pokrenem kameru. Izgleda da je popravljen bug za galeriju jer galerija normalno radi 😀 sve u svemu zadovoljan sam i ostavicu ga za sad 😀

Stari iGo mi radi bez problema. Hocu ovaj novi iGo Primo, ali imam problem. Kada ga instaliram, sve je ok. Pokrenem ga i on mi pokaze da li hocu srpski ili engleski (ostale jezike sam izbrisao jer mi nisu potrebni), i sad bilo da kliknem srpski ili engleski, sledeci korak mu je licence, taman da udarim accept on ugasi program iGo 🙁 i svakki put tako. Skinuo sam sa nekoliko razlicitih sajtova i uvek isto. Da nema veze nesto sto o3d ima 3d ili tako nesto?

Ne bi trebalo da ima, licno nisam koristio Primo vec onaj obicni i gomilu drugih navigacija i uvek su normalno radile zato ne msm da ima veze s'tim..

Ja ne znam da li je ovo samo kod mene neki bug ili ne, ali meni baterija na CM10 ne moze da izgura ni 2 sata screen on :/ ...svidja mi se ROM ali moracu da ga promenim..

Sa CM10 samo neki problemi brate, resio sam ga se na vreme (citaj odmah) jeste dobar jeste sve ali nije to to, ovako sam navikao na stock da se tu i tamo zabaguje, pa restart i tako prolaze dani, meseci do boljeg sutra :cigar:

I ja sam moj O3D vratio na stock V21f, nerviralo me da skoro svaki put na CM10 prilikom gledanja video klipa na youtube telefon se zamrzne. Kada bi to resio podesavanjem takta procesora (CPU Governors) ne bi dolazilo do zamrzavanja ali bi tada baterija jedva izdrzala ceo dan (normalno koriscenje).
@shane_89: Imam instaliran iGo Primo na telefonu radi bez problema, posalcu ti na pm odakle sam ga kupio🙂

Sa CM10 samo neki problemi brate, resio sam ga se na vreme (citaj odmah) jeste dobar jeste sve ali nije to to, ovako sam navikao na stock da se tu i tamo zabaguje, pa restart i tako prolaze dani, meseci do boljeg sutra :cigar:
I koji ROM sad koristis?
I ja sam moj O3D vratio na stock V21f, nerviralo me da skoro svaki put na CM10 prilikom gledanja video klipa na youtube telefon se zamrzne. Kada bi to resio podesavanjem takta procesora (CPU Governors) ne bi dolazilo do zamrzavanja ali bi tada baterija jedva izdrzala ceo dan (normalno koriscenje).
@shane_89: Imam instaliran iGo Primo na telefonu radi bez problema, posalcu ti na pm odakle sam ga kupio🙂
Nema vise zamrzavanja samo treba da flesujes novi bootloader i svi problemi u CM10 su reseni.

Voleo bih da najzad izadje taj zvanicni ICS. Polako izlaze aplikacije koje su samo za 4.0+. A ne ostaje mi se bez 3D-a i HDMI.

Vratio se na stock v21e, sad vidim da ima i v21f, nisam probao ima li neko link na kdz fajl, sta je novo u f verziji. Juce ja pokrenem onaj neki Unreal Engine test i na kraju benchmarka 51 FPS prosek, fin rezultat i tacno mi bude zao hardverski zver od fona kojeg je LG na softverskom planu unistio totalno, a mogao je uci u legendu.

Jel neko slucajno imao situaciju nekad sam se davno zalio i ovde da mi se fon gasi, pratio, pratio i skapirao da se svaki put nakon sto ga ponovo bootam pojavi update za neku aplikaciju,znaci kad se pojavi auto-update neke app a ja na wifi instant mi se fon ugasi. E sad, uzmem ja i ugasim auto-update na Play Store-u (sad mi samo kad otvorim moje aplikacije u store-u javi da ima nova verzija i to je to), medjutim za one preinstalirane aplikacije (Google+,Maps i sta vec ima) sam krene update-ovati bez obzira sta ja odabrao. A mucilo me mesecima, bas me ubijalo u pojam, sad bar znam sta je ali ne znam kako da resim da radi normalno.

Sto se tice ICS-a, ako ga uopste bude bice dobro samo radi custom romova, prema iskustvu koje sam imao sa O2x ICS stock romom traljavo i na brzinu napravljeno. Mada meseci odmicu update se ne pojavljuje nisam pesimista ali ne ocekujem nista posebno i to ne ocekujem definitivno u prvom kvartalu ove godine.

Hvala, ja sam uvek stavljao EU open, a koliko vidim na ovom linku tu je poslednji v21e, cini mi se samo Madjarska ima v21f, sta je novo sa ovom verzijom, isplati li se raditi update sa v21e uopste?

Auuu pa zar je moguce da jos OD3 nije dobio zvanicni ICS,stvarno takav telefon LG da upropasti sa softverom i updejtima.Sreca pa sam ga prodao na vreme.

Hvala, ja sam uvek stavljao EU open, a koliko vidim na ovom linku tu je poslednji v21e, cini mi se samo Madjarska ima v21f, sta je novo sa ovom verzijom, isplati li se raditi update sa v21e uopste?
Ja nisam primetio neku razliku, osim sto je verzija V21f novijeg datuma OCT-09-2012.

Nazad
Vrh Dno