Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

jedino pitanjce posto priznajem da nisam nesto upoznat. Na koji nacin mozes da nakacis preko wi fi tablet na TV , osim naravno da tv ima wifi funkciju ? Razmisljao sam da uzmem inace neki Tv pa nebi bilo lose ako bih mogao da ih uparim

Ne mora ni tv da ima WiFi funkciju, dovoljno je da u HDMI port tv-a ubacis neki od onih Android HDMI stick-ova poput ovog i onda nekom aplikacijom kloniras ekran telefona/tableta na tv

Ne mora ni tv da ima WiFi funkciju, dovoljno je da u HDMI port tv-a ubacis neki od onih Android HDMI stick-ova poput ovog i onda nekom aplikacijom kloniras ekran telefona/tableta na tv

ok ,hvala . Malo je skupa cela ta prica . A da li postoji mogucnost da se preko onog uredjaja android tv dongla spoji na tv?

Moze neko da ostavi link do paranoid androida? Zadnje stabilne verzije...

ok ,hvala . Malo je skupa cela ta prica . A da li postoji mogucnost da se preko onog uredjaja android tv dongla spoji na tv?

Pa i nije, onaj HDMI stick mozes da kupis za nekih 60$ (ja sam ovaj od 80 naveo samo kao primer) i onda on obicnog tv-a napravis smart tv koji kosta duplo vise od obicnog. Nisam razumeo ovo drugo pitanje.

Taman sam sve pripremio, odradio unlock i root i ne mogu rom da skinem. Imaju neke probleme sa serverom. Sutra cu da probam opet...

Upravo sam probao mts-ov 3g net preko usb i ppp widgeta (daju ga 2gb za dinar mesečno uz box). Ok radi al me nešto zanima ako neko zna. Jel ima neka fora za sms-ove i drugo, bitnije, kako da ispratim stanje tj potrošnju pošto koliko sam primetio tablet misli da je na wifi-ju. Jel ima neka fora za to. (nexus je naravno wifi varijanta)
Hvala.

Jel neko uspeo da namesti telenorov 3g modem (ZTE MF190 valjda) na nexusu? instalirao ppp widget ali nezeli da se konektuje.

Jel neko uspeo da namesti telenorov 3g modem (ZTE MF190 valjda) na nexusu? instalirao ppp widget ali nezeli da se konektuje.
Jesi li ugasio Wi-Fi pre toga? Vidi log file pa guglaj, meni neće Alcatel X500D i kao odgovor sam našao da ne dobija dovoljno ampera i da treba da ga zakačim na usb HUB sa eksternim napajanjem. Nisam probao još uvek.

Upravo sam probao mts-ov 3g net preko usb i ppp widgeta (daju ga 2gb za dinar mesečno uz box). Ok radi al me nešto zanima ako neko zna. Jel ima neka fora za sms-ove i drugo, bitnije, kako da ispratim stanje tj potrošnju pošto koliko sam primetio tablet misli da je na wifi-ju. Jel ima neka fora za to. (nexus je naravno wifi varijanta)
Hvala.

Da, postoji na marketu dobra app sa slanje SMSa. Zove se GO SMS Pro.
Da, pokusaj u Dialeru (trebalo bi takodje da ga instaliras sa marketa, preporuka exDialer) da ukucas poruku sa textom: stanje, na broj 797. Ili ono sto predhodno mozes da uradis je da uz pomoc pomenutog GO SMS Pro-a probas isto ovo sto sam napisao.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Od danas ne mogu da koristim moju HSPA+ (3G) konekciju, WiFi standardno radi, resetovao par puta tablet, vadio micro SIM i bez uspeha... sa telefonima hvatam pun signal od provajdera (Telenor).Tablet nije rootovan, stock jelly bean 4.2 je na njemu. Pre nego ga odnesem na reklamaciju, hteo sam da postavim pitanje ovde, svaki savet bi mi dobrodosao, hvala!

Od danas ne mogu da koristim moju HSPA+ (3G) konekciju, WiFi standardno radi, resetovao par puta tablet, vadio micro SIM i bez uspeha... sa telefonima hvatam pun signal od provajdera (Telenor).Tablet nije rootovan, stock jelly bean 4.2 je na njemu. Pre nego ga odnesem na reklamaciju, hteo sam da postavim pitanje ovde, svaki savet bi mi dobrodosao, hvala!

Da li si siguran da je sve u redu sa tvojom Data karticom?
Probaj da ubacis tu Data karticu u neki od telefona? Znam Micro SIM ne ide u SIM, treba adapter, itd...
Dobro bi bilo i sa nekom drugom Data karticom da probas saobracaj u tvom tabu.

Hvala pavleproma na odgovoru, micro sim je u potpunosti ispravan i testiran na telefonu a tablet je u medjuvremenu zavrsio na reklamaciji...

jedino pitanjce posto priznajem da nisam nesto upoznat. Na koji nacin mozes da nakacis preko wi fi tablet na TV , osim naravno da tv ima wifi funkciju ? Razmisljao sam da uzmem inace neki Tv pa nebi bilo lose ako bih mogao da ih uparim

A kojom aplikacijom mozes da kloniras ekran sa jednog na drugi android uredjaj?

Koliko sam ja razumeo, ta opcija je ugrađena u 4.2 android, to je onaj novi wireless standard. Za sad, pored N7 tu funkciju podržavaju i N4 i Xperije Z, Zl, T i TX...

ako bih na primer uzeo televizor koji je smart kao SAMSUNG UE32EH5300 koji bi imao WiFi , na koji nacin bih mogao najednostavnije da ih povezem i da vidim sliku sa n7 na Tv-u

Nema N7 samo N4...

U pravu si, reklamirao je Google da je ta podrška feature 4.2 Androida, a sad pročitah da ga samo N4... Ne postoji jednostavan način za mirror ekrana.

Za gledanje filmova i puštanje muzike preko wifi-ja na tv je po meni najbolji "airsync by double twist"

Poslednja izmena:
Jos jednom da potvrdim, AirSync by doubleTwist odlicno radi u kombinaciji sa Xbox-om, pusta muziku, filmove i prikazuje slike kao podmazan. Ako neko ima WiFi tv neka ga proba.

Poslednja izmena:
juce je vracen gigatronu, i videcemo sta ce dalje biti. mada kazu da nisu imali nijednu reklamaciju na isti,iliti rade savrseno :)
ove linije na ekranu nisu ogrebotine, jer kad se uglanca nestanu na kratko. vise izgleda kao da je sa unutrasnje strane neki defekt.
sto se tice tog da nece da se upali, kazu to nije kvar, zaglupeo android, hm :)
a treca stvar koju sam naveo je leva ivica koja se lagano podigla, pa na tim mestima kad se pritisne, razliva se ekran, kao solarni digitronac.
pa sad, videcemo sta ce reci.

evo ovim putem obavestavam sve na izuzetnu nekorektnost gigatrona. naime, 3. januara sam reklamirao uredjaj zbog gore navedenih razloga. najvazniji razlog koji mi smeta je defekt sa unutrasnje strane ekrana. osim sms obavestenja da je tablet poslat u ovlasceni servis na popravku, evo za mesec dana me niko nije nasao za shodno pozvati i reci sta se desava, a kad je zovem naidjem na neverovatnu drskost. prvo je i reklamacioni list poslat nepotpun, pa sam ja morao da saljem slike defekta ekrana jer oni to nisu primetili. posle toga, ceka se ekran da stigne. o zameni mogu samo da sanjam. ako se pozovem na zakon o zastiti potrosaca, oni se pozovu na neke seminare gde su ucili da ja nisam u pravu i da ne mogu ja da ocekujem novi uredjaj.

"Уколико се недостатак појавио у периоду од 6 месеци од куповине - претпоставља се да вам је роба продата са недостатком, односно да је трговац тај који треба да докаже да роба није имала недостатак."

ali, welcome to serbia. mrtvo slovo na papiru. apsolutno ste nemocni. kada pitam, a kada mogu da ocekujem popravku, pri cemu ja njih smaram i zivkam, kazu u "primerenom roku",.dakle, nema sanse da dobijete nov uredjaj, a popravku cekate u primerenom roku. jer "zamislite kad bi svi vracali". i to ja lose tumacim zakon, mogu da ga vratim "samo ako npr. nema wifi a u specifikaciji pise da ima, e to je nesaobraznost". a to sto je ekran sav defektan, to je valjda estetika, ..bem li ga. :mad::mad::smash:

Ja sam u winwin-u zamenio tab doduse nije nexus vec alcatel, ali bez ijedne reci mi dali drugi potpuno nov i rekli ako i taj ne valja da se vratim slobodno pa da gledam nexus ili galaxy tab...

Ja sam u winwin-u zamenio tab doduse nije nexus vec alcatel, ali bez ijedne reci mi dali drugi potpuno nov i rekli ako i taj ne valja da se vratim slobodno pa da gledam nexus ili galaxy tab...

blago tebi, mene do danas, osim sturog sms obvestenja da je uredjaj poslat u ovlasceni servis (12.01.2013), niko nije nasao za shodno da pozove, i detaljno obavesti o podnetom zahtevu i predlogu njegovog rešavanja, a sto je i njihova zakonska obaveza. Razuman rok, kazu moze biti i 50 dana. Na moj predlog zamene, uporedjen mi je defekt ekrana sa pucanjem kaisa na novom autu. Veoma nekorektno i zlurado poredjenje. Jer, kazu mi, kao sta sad pukne ti kais na autu posle 5 meseci i ti trazis nov auto. Dakle, poredi kais kao potrosni materijal na autu sa defektom ekrana tablet racunara, koji je i dizajniran tako da mu ekran bude kljucna karakteristika za funkcionalnost citavog uredjaja, ocigledno je nesaobrazan specifikaciji proizvodjaca i nameni koju ima. Ne treba ici na seminar za tako nesto.Ekran ne odgovara opisu niti svojstvima , niti ima kvalitet i funkcionalnost koju tablet Google Nexus 7 treba da ima. Kraj price.

zasto bi ti radili zamenu ako moze da se uradi popravka ?

Rok za resavanje servisa je 45 dana posle toga su duzni da ti daju novi uredjaj, ti cekaj i napravi se mutav do tog roka i onda otidi tamo, nemoj da im se javljas na tel onda moraju pismeno da te obaveste sto najcesce zakasni, pojavi se tamo posle 45 dana i trazi novi uredjaj. Moras malo i ti biti drzak i bezobrazan!

Rok za resavanje servisa je 45 dana posle toga su duzni da ti daju novi uredjaj, ti cekaj i napravi se mutav do tog roka i onda otidi tamo, nemoj da im se javljas na tel onda moraju pismeno da te obaveste sto najcesce zakasni, pojavi se tamo posle 45 dana i trazi novi uredjaj. Moras malo i ti biti drzak i bezobrazan!

Pricas napamet. Po vazecem zakonu rok za resavanje reklamacije je doslovno nazvan "primerenim", koliko god to bilo, ovako ili onako. Jedini rok predviđen zakonom je obaveza primaoca tj. prodavca/uvoznika da u roku od 15 dana od dana prijema artikla na reklamaciju, odgovori o nacinu resavanja reklamacije tj. nesaobraznosti, i to pismeno, u suprotnom, moze se obratiti trzisnoj inspekciji koja ima ovlascenje da kazni prodavca/uvoznika, ali zbog prekoracenja TOG roka.

Zakonski rok je 45daba da mora da se odradi servis tu nema price!!! Do tada mogu da te vozaju i da ti daju obavestenja razna a duzni su da te obaveste sta je sa aparatom i da li ceka deo do 15 dana!!!

Vrh Dno