Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Meni sve radi bez problema preko potplayera, koji s kombinacijom lav dekodera i madvr renderera daje bolju sliku nego interni plejer. Sve varijante 3d mkv fajlova bez problema rade preko potplayera. Kad pustiš sliku na TV, on sam posle par sekundi prepozna 3d signal i onda samo treba da stisneš 3D dugme.

Samo ga treba podesiti kako treba... po ko zna koji put kačim ovo.

http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/#Step7

Mali pirate, sve probleme koje ima st50 imaće i svi ostali modeli iz 2012. Ne nasedaj na fore ovih trgovaca koji samo hvale svoju robu na sva zvona.

To su mane vezane za panasonicov proizvodni proces 2012. i prisutne su na svim modelima, a u kolikoj meri će biti prisutne zavisi od toga kakav ćeš primerak da ubodeš, a ne koji model uzimaš.

Takođe, da li će i u kolikoj meri tebi te mane smetati zavisi isključivo od tvojih kriterijuma i oka. Nekom možda uopšte ne smetaju neke stvari, dok nekom to može da bude apsolutni dealbraker.

Svakako treba da pogledaš negde uživo tv jer je veoma povoljan i ako se zanemare te mane, daje zaista fantastičnu sliku. Tako ćeš najbolje prosuditi da li je ovaj (ili bilo koji drugi tv) pravi izbor za tebe.

Panasonic i samsung se kolju za titulu najbolje plazme trenutno, ali oba brenda imaju neke karakteristične mane vezane za njihov proizvodni proces i one mogu da budu dealbreaker potencijalnim kupcima, ali i ne moraju.

Ali kad se sve sabere, panasonic st50 je trenutno zaista najpovoljnija kupovina kada se pogleda odnos cena-kvalitet-veličina dijagonale, zato gledaj da ga pogledaš što pre dok ne nestane sa lagera. U HU će to biti verovatno relativno skoro, dok će kod nas verovatno moći da se nađe još neko vreme posle toga.

Ali kao što Kraken kaže, mislim da je najbitnija stavka izbor prodavca koji će poštovati zakon o zaštiti potrošača i omogućiti ti brzu i lagodnu zamenu ukoliko dobiješ loš primerak.

Poslednja izmena:
Malipirat je već kupio TV u Neptunu, pre dve nedelje i jače.

Au, da... zaboravio sam...

Dobro, mislim da su oni ok što se tiče zamene itd, čini mi se da sam čitao o tome na nekoj od prethodnih strana...

Јесам ћапио у Нептуну, добио примерак са проблемом вертикалиних линија (vertical banding). Заменио за примерак који не пати од тих бубица. Јесте да је код овог примерка нешто израженију проблем line bleeding, заправо треба времена да се човек навикне на 50 инча па да почне да тражи длаку у јајету 🙂
Елем, а про по 3Д слике. Хвала Kobayashi Maru што је још раније послао линк и пепоруку за PotPlayer. Јесам ја наместио лепо и LAV кодеке и madVR (много једноставније у MPC него у PotPlayer), али 3Д слика једноставни није тако оштра када иде преко рачунара у односу на варијанту када иде директно преко ТВ-а. Не могу то да снимим (без 3Д наочара нема 3Д слике), али када ми иде преко рачунара као да су ми нешто мутнији објекти у позадини (преко ТВ-а је све тип-топ оштро). Зато сам (поставио слику са опцијама) и питао која се варијанта 3Д приказа бира (3D, SBS 2D->3D, SBS 2D->2D...)?

Унапред хвала на одговору

Mnogo sam se zezao sa 3d enkodeovima i na kraju sve batalio i poceo da gledam iskljucivo full br 3d. Sto i drugima preporucujem 🙂

Te varijante biraš samo kada ručno biraš koji #D hoćeš ,kada ti tv sam prepozna 3d, onda samo stisneš 3D dugme na diljincu i to je to. Možda ti je drugačije podešen 3D settings za hdmi in s kompa u odnosu na preset s internim plejerom. Pokušaj da podesiš pod 3D settings i pod advanced settings sva podešavanja za 3D da ti budu ista pa onda uporedi.

Meni je sve tip top što se tiče 3D-a preko potplayera.

Imam samsungove 4001 cvike i crosstalk primetim možda samo par puta u toku gledanja filma (kod nekih filmova ga nisam ni primetio)... a to je stvarno zanemarljivo.

Takođe, kada gledam neki 2d sadržaj pa ga konvertujem u 3D (dubina podešena na min), posterizacija i false countouring se dosta manje primećuju... tako da kad gledam nešto bitno, kao što je bilo finale AO danas, gledao sam konvertovano u 3D (prenos sa eurosporta), jer kad gledam u 2D-u, pri krupnim kadrovima Nole i Marej su toliko bili potkačeni posterizacijom da su izgledali kao da su cell shade-ovani. To se najviše videlo dok kamera u krupnjaku prati nekog od njih dok čeka da vrati servis, pa se klati levo-desno. Kad sam konvertovao sliku u 3D, situacija se dosta popravila, ostao je samo mali motion blur.

Krakene, koristiš li PowerDVD ili TMT 5 za 3D BD-ove ili možda nešto treće?

Ja nikako da nabavim neki valjani hdmi 1.4 kabl, tako da sam do sada gledao samo 3D mkv-ove i čak sam i s njima bio zadovoljan. Uopšte se ne primećuje toliko sakaćenje rezolucije koliko sam očekivao.

Uzeću valjda za koji dan kabl, pa da vidim kako izgledaju Avengersi i poslednji RE u 3D BD-u. Zbog mog xonara hdav 1.3, vezan sam za TMT 5, jer mi samo preko njega bitstrimuje hd audio, dok ću sliku slati direktno iz gpu-a u TV, valjda će to raditi. GTX 570 iz nekog razloga neće nikako da mi bitstrimuje hd audio, čak i ako sam udenuo onaj tmt-ov dll u folder LAV dekodera... neće pa neće.

Inače, TMT 5 ima dosta opcija što se tiče 3D-a, tako da se nadam da će mi to sve šljakati kako treba.

Poslednja izmena:
Баш лепо што се јавио неко ко има VT50. Да ли би ти могао да пустиш следећи снимак:

http://netload.in/dateiQr2U1qvtoQ/The.Running.Man_1987.720p.BluRay.DTS.x264-HDCLUB.mkv.htm

снимиш изглед екрана (макар и мобилним) и поставиш је овде?

Vertical banding и DSE су Panasonic-ове умотворине за 2012-ту годину. То се не среће ни код Samsung-а, ни код LG, нити је то постојало код модела од пре пар година. Оно што горе поменути снимак показује је Line bleading и то је карактеристично за плазме. Опет код Samsung-a, нешто мање израженије, као и проблем задржавања слике - image retention.

Поздрав
Upravu si:Klanjanje. Javlja se Line bleading sa ovim snimkom. Da li to sad znaci da mi je TV sa defektom:shock:? Ali sto se nejavlja kada se pustaju ostali mkv video fajlovi? Kakvi su rezultati ako se ovaj snimak pusti npr. na neki LED? Moram da probam.

Poslednja izmena:
Na E6500 nema ni tračka lajn blidinga na ovom snimku kao sto se i vidi na slikama od pre par strana.

Da li je neko okačio TV na zid? U uputstvu navode da minimalni razmak treba da bude 7 cm. Većina držača, koji se ne pomeraju, su širine 22 mm -25 mm. Da li ima potrebe da tražim šire?

To se misli razdaljina od zida da je makar 7cm. Pošto i mene čeka to isto da li se koriste ona četiri šrafa pozadi jasno izolovana? Njih izvadim i tu kačim držače?

Iako još nemam TV kod kuće, pretpostavljam da su to ti vijci. Isto je kao i na monitorima sa VESA standardom.

Da li moze neko da me posavetuje u vezi Panasonicovog st50 modela gde bi mogao najpovoljnije u Madjarskoj u sopstvenoj reziji da pazarim TV i kako se ostvaruje povracaj poreza do detalja...Unapred hvala!

Ja sam istraživao gde da ga kupim u Mađarskoj i na kraju je ispalo da su ga edigital i Mediamarkt već povukli iz prodaje. U međuvremenu je Neptun imao akciju za 120000RSD uz BlueRay player na poklon pa sam pazario tamo pre 2 nedelje jer se cena svodi na isto, a ipak mi je garancija ovde sigurnija.

Povrat poreza
Naglasiš da želiš obrazac za povrat prilikom kupovine u prodavnici. Oni ti sve popune i overe. Na granici sa mađarske strane(carina) moraju da ti overe da si izneo TV iz Mađarske. Ako dobiješ GlobalBlue obrazac u radnji (plave boje) možeš podići ovde u Reifeissen banci (U BG i NS samo) ali od tih 27% PDV dobiješ samo oko 15-16%. Ako dobiješ redovan zeleni obrazac vraćaš se u Mediamarkt ili edigital (ne znam kako je za ostale) i dobijaš keš, ali u roku od 6 meseci u MM ili 3 meseca u edigitalu(ovo obavezno proveri). U Mediamarktu dobiješ svih 27% (deliš ukupnu cenu sa 1.27 da dobiješ iznos bez PDV).

Nadam se da sam pomogao.

Poslednja izmena:
Sta da vam kazem osim da sam odusevljen plazmom! Evo vec nekoliko dana kako je imam. Uzeo sam 42". Kada sam pustio full HD i ovako na smanjenom osvetljenju, boji i kontrastu sam se zabezneknuo kakva slika. Hvala bogu pa nisam uzeo LCD, mada se ni jednog trenutka nisam ni klackao na strani LCD-ea nego je bila samo opcija. Prosto ce mi biti zao drugara kada budem poceo da im pokazujem sta je prava full HD slika onim koji poseduje LCD-ove :-devil-:🙂

Jedino sto sam primetio da kada pauziram sliku ili je pretezno bela slika cujem malo zujanje. Ne znam da li je to sastavni deo rada plazme ili ne.

Dobio sam uz TV nesto sto se zove veliko i malo feritno jezgro. Da li je pozeljno ih staviti i na koje kablove i da li je bitno na pocetku kabela, sredina ili kraj?

Poslednja izmena:
Sta da vam kazem osim da sam odusevljen plazmom! Evo vec nekoliko dana kako je imam. Uzeo sam 42". Kada sam pustio full HD i ovako na smanjenom osvetljenju, boji i kontrastu sam se zabezneknuo kakva slika. Hvala bogu pa nisam uzeo LCD, mada se ni jednog trenutka nisam ni klackao na strani LCD-ea nego je bila samo opcija. Prosto ce mi biti zao drugara kada budem poceo da im pokazujem sta je prava full HD slika onim koji poseduje LCD-ove :-devil-:🙂

Jedino sto sam primetio da kada pauziram sliku ili je pretezno bela slika cujem malo zujanje. Ne znam da li je to sastavni deo rada plazme ili ne.

Dobio sam uz TV nesto sto se zove veliko i malo feritno jezgro. Da li je pozeljno ih staviti i na koje kablove i da li je bitno na pocetku kabela, sredina ili kraj?
Pogotovu SD signal kod Plazme je fenomenalan. Kada se jednom naviknes na plazmu, tesko je posle da predjes na LED. Uzivaj u slici.

SDobio sam uz TV nesto sto se zove veliko i malo feritno jezgro. Da li je pozeljno ih staviti i na koje kablove i da li je bitno na pocetku kabela, sredina ili kraj?

Piše ti u uputstvu, feritna jezgra se stavljaju na lan kabl ako tako sprovodiš net do TV-a. To su ona dva veća, koliko se sećam, ali ne znam za šta je ovo malo jezgro. Mislim da piše lepo sve u uputstvu...

Isti utisci oko st50, sve je odlicno, jedino mi to usmereno zujanje smeta koje se cuje kada se sedi tacno ispred tv-a, a pogotovo kada naidje svetla scena, a zvuk je tih. Mnogi ni ne cuju, ali meni zna da zasmeta.

Sad sam nesto gledao po internetu i zgleda da ST60 nece biti u velicini od 42".

Za americko trziste verovatno ne. Specifikacije za evropsko trziste jos nisu izasle. Cisto da se zna, modeli za americko i evropsko trziste se razlikuju, evropski modeli dolaze i u manjim dimenzijama.

Pravi sajt za informisanje: panasonic.net/avc/viera

Pozdrav

U pravu si ono je bilo za Američko tržište.

Piše ti u uputstvu, feritna jezgra se stavljaju na lan kabl ako tako sprovodiš net do TV-a. To su ona dva veća, koliko se sećam, ali ne znam za šta je ovo malo jezgro. Mislim da piše lepo sve u uputstvu...

Malo je nejasna slika na upustvu a ne postoji ni opis svrhe istih. Ali ako je namenjeno iskljucivo za LAN kabel onda mi nije potrebno, jer ce tv biti privremeno na lan-u dok ne nabavim wifi ruter.

-------------

Mislio sam da cu moci da preko RCA kabla prikljucim resiver pa da slusam na zvucnike. Ili sam nesto pogresno uradio ili moja zamisao nije moguca. U pitanju je stariji Sony resiver, znaci nema S/PDIF kao sto imaju savremeni uredjaji.
Iskoristio sam onaj petorstruki RCA kabel, prikljucio za AUDIO a drugi kraj u resiver AUDIO IN i kako vidim to je izgleda namenjeno samo za AV prikljucke znaci i slika i audio da ide preko toga.
Ispadne da ni ne mogu sada da iskoristim kucni Hi-Fi za zvuk. Posto sam na isti nacin povezao PC.

Poslednja izmena:
Taj komplet činčeva ti je za input, ne za output signala.

Jedini način da outputuješ zvuk sa TV-a na risiver je preko s/pdif kabla ili preko hdmi-a i avr-a koji podržava hdmi arc (audio return channel).

U tvom slučaju to možeš da izvedeš jedino ako imaš eksterni digitalni tjuner od kablovskog operatera, pošto oni imaju i analogni i digitalni output (činčevi i s/pdif).

Ima jos jedan nacin. Ima klasican izlaz za slusalice, ja sam ga spojio na pojacalo i slusam na zvucnicima tako. Jedino sto je pojacavanje odvojeno na "headphones volume".

E, da. Lepo si se setio... a s obzirom da je to izlaz za sluške, jer nemaš problema kad pojačaš malo ton na pojačalu? Radi sve ok?

Da li neko zna zašto mi se preko dvi to hdmi kabla (dvi to hdmi adapter pa na njega hdmi kabl u mom slučaju) ne prikazuje dvi input settings?

Trenutno koristim dvi to hdmi adapter i na njemu hdmi kabl koji ide u tv, a kad stavim dvi kabl prvo, pa na njega dvi to hdmi adapter u tv, onda ne mogu ni sliku da dobijem...

Ima li neko sličnih iskustava?

Poslednja izmena:
Vidim ja da cu morati da kupim i resiver neki novije proizvodnje.
Hvala na konsultaciji.

E, da. Lepo si se setio... a s obzirom da je to izlaz za sluške, jer nemaš problema kad pojačaš malo ton na pojačalu? Radi sve ok?

Lepo radi tako, nema nikakvih problema, dobar je signal. A na tv-u pojacam na 60-80% headphone volume...

Pozdrav!
Meni treba sutra da stigne TX-P42ST50E i bas sam planirao da ga vezem na analogne zvucnike (neki Altec lansing ATP-3) 0 tako mi je do sada radio LG LCD.

Zar ne postoji i SCART na plazmi preko kojeg moze da se dobije analogni stereo signal? I da li taj analogni stereo dobijam bez obzira da li gledam cable tv ili HDMI ulaz (npr imam PS3 i hocu da dobijem analogni audio iz plazme)?

Jel neko probao taj SCART ?

Kada bih npr na daljinskom od TV pojacavao zvuk ili smanjivao - da li dobijam te izmene jacine i kada zvuk izlazi analogno (preko SCART_a) pretpostavljam da ne ?

Poslednja izmena:
SCART na TVu je za ulaz, nije za izlaz.

Nazad
Vrh Dno