Šta je novo?

Alcatel OT-997

nije ni meni radio sa tim auto podešavanjima... evo šta treba u sys.txt
screen_xy="800_480:736x442/480x698"

u multimode.ini koji je u data.zip/android_ui (koji si skinuo za 800x480 rezoluciju)
m3=700..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,600..960,"800_480"

Meni iGO radi sa ovim podesavanjima... ;)

Jel ste videli kako je reseno ovo sa donjim tasterima na huawei ascend mate, prosto a genijalno. Nadam se da ce tako nesto da naprave i za ovaj nas, barem sa root-om da funkcionise...

Jel ste videli kako je reseno ovo sa donjim tasterima na huawei ascend mate, prosto a genijalno. Nadam se da ce tako nesto da naprave i za ovaj nas, barem sa root-om da funkcionise...
Daj link i gde si to video,da vidimo kako su to resili.

Mogli su ovi iz alcatela odmah da to ugrade kad su vec napravili ovakvu masinu :) Valjda ce to da isprave, mada meni u principu ne smeta, vizuelno bi svakako doteralo masinu do savrsenstva (serem malo ali tako je) dok funkcionalno ne smeta nista ni ovako jer kad se pusti film ili video ide pun ekran tako da, sto se mene tice mogu kako hoce.

E da ovo sa Huawei-jem je skroz OK, samo sta ako aplikacija u kojoj si vec ima nesto za taj gesture (koji vraca dugmice) pa ti ne bude radilo? Meni opcija da se smanji velicina software dugmica izgleda kao dobra. Sad su valjda 65 piksela, meni bi odgovaralo cak 20 samo da bude jer je isto pritisnuo ga dole pri dnu ekrana ili direkt na njemu u sredini dugmeta. :)

Alcatel ot 997 koristim 10 dana i to mi je prvi android telefon. Vrlo sam zadovoljan brzinom i brojem programa za njega. Međutim ima nekoliko stvari koje ne mogu da namestim... Nikako mi ne polazi za rukom da namestim da mi tastatura kada je telefon uspravan bude obicna sa 12 dugmica.:zgran: Sve sam probao, u podesavanjima namestim na 12 digit mode, ali tastatura ostaje QWERTY! I ne mogu da namestim ovakav widget 2012_12_16_23.49.43.png Skinuo sam sa Google Play 3d flip clock i jos neke, i uvek budu preko celog ektrana i bez ovih fensi brojeva.

Mislim da moras da ukljucis T9 da bi ti ta tastatura radila. Nisam siguran posto koristim qwerty. Instaliraj kii tastaturu, mnogo je bolja i imas sve opcije koje ti trebaju... Kako to mislis preko celog ekrana? Imas verovatne razlicite velicine vidzeta da ubacis. Ovo na slici ti je 4x2. Sto se tice izgleda slova, probaj da promenis temu za vidzet ili font... poz

Može i on ali je siromašniji dosta (bar free verzija). I da dodamo još i beautiful widgets i zaokružili smo:)

Da li je bug ili po defaulti prednja kamera pravi mnogo tamne slike

Ko ima 977 ? Da li da ga nosim u servis

Na strani 65 sam napisao uputstvo za one kojima treba prevod, mada pretpostavljam da je Klaus, taj lik sto je pravio uputsvo mnogo bolje napisao, a ja mu dao ideju preko Youtube-a. :) Mali svet :)
Inace gledajuci njegov review sam i odlucio da kupim telefon :D

Disejblovao sam fabričku kameru, instalirao FV-5. Kako da prebacim u video mod ovu kameru ??
I kako da vratim fabricku ?? Nema je vise u all application.
Ajde pomagajte jer sam tot-laik za android..

Poslednja izmena:
FV-5 nema video mod.

Desno dugme od ''home'' dugmeta,zadrzi malo duze,potom idi na manage aplications,izlistaj skroz dole pri dnu (tu su ti sve disejblovane aplikacije),nadji stock kameru,pa enable

FV-5 nema video mod.

Desno dugme od ''home'' dugmeta,zadrzi malo duze,potom idi na manage aplications,izlistaj skroz dole pri dnu (tu su ti sve disejblovane aplikacije),nadji stock kameru,pa enable

Druze molim te kazi mi koje je ''home'' dugme, jer sam se nacisto zagubio sa ovim...:crash::crash::crash:
Ima odozgo power i sa starane volume dugme koje od njih??

Druze molim te kazi mi koje je ''home'' dugme, jer sam se nacisto zagubio sa ovim...:crash::crash::crash:
Ima odozgo power i sa starane volume dugme koje od njih??

Dole imas tri tastera:

Ti zadrzi malo duze ovaj taster koji je naznacen crvenim okvirom.

Dalje imas upustvo sta da radis ;)

Ne ide, kad drzim to dugme ne dobijam disejblovane app i nemam nigde manage aplications ..??
izvini sto sam dosadan ali mi dodje da tresnem tel o patos..

Da li ste videli da na kraju ovog testa stoji: Operativni sistem i procesor/hrdver
Android OS, v4.0.4 (ICS) + Jelly Bean nadogradnja
Ne verujem da bi mts to napisao da nema pouzdanu informaciju da ce biti update-a sigurno... :)

Ne ide, kad drzim to dugme ne dobijam disejblovane app i nemam nigde manage aplications ..??
izvini sto sam dosadan ali mi dodje da tresnem tel o patos..

Ne radi to ni kod mene.Probaj u Settings/Applications/Running,pa na dnu ekrana show cached processes

Da li je bug ili po defaulti prednja kamera pravi mnogo tamne slike

Ko ima 997 ? Da li da ga nosim u servis

IMG_20130114_181931.jpgIMG_20130114_181204.jpg

ova tamna slika je s prednje kamere, ova svetlija s glavne bez blica
da li je i vama ovako
da li da nosim telefon u servis
da li ima neka podesavanja, mada sam nekoliko puta resetovao na factory default

Resio sam ...fala bogu zamalo da ga :smash:
Seting/sd card&phone storage/ total space/apps ( zadrzim malo) i izbaci sve instal app i medju njima i deakrivirane.
Samo enable i sad radi..
Hvala svima na pomoci.

@spaad...I to moze Settings/Applications/All...samo treba da se setim da moze da se skroluje i u desno :lupko:

Poslednja izmena:
Isto to imaš Settings/Applications/Running/ALL.Pogrešio sam kod prethodnog posta.Samo pomeriš kolonu u levo i dobiješ sve aplikacije.

@Dejan2003
Prednja kamera je jednostavno takva. Nije korisna za fotografisanje jer je rezolucija 640x480 i jedino je korisna za video pozive. Meni preko skypa radi odlicno ali osvetljenje u prostoriji mora biti dobro inace ce video biti jako taman. Preporucujem ti da u stock aplikaciji za kameru prebacis na prednu kameru i u modu za video scene mode namestis na night! Tako ce senzor primiti mnogo vise svetla i slike i video ce biti dosta svetliji ;) pozz

Poslednja izmena:
Vrh Dno