Šta je novo?

ZTE Grand X

Meni stvarno sve radi bez problema, ali samo na UK V3 romu.
Ako I meni crkne :O a ja fleshnuo, to po mojoj logici ne mogu da provale??

Ako crkne (kao moj) niko se nece ni truditi da sazna da li je bio flesovan...po mojoj logici :D

..a inace imao sam situaciju da mi je na G300 crkao zvucnik a ja ga flesovao i terao "custom" ROM na njemu, posto me mrzelo da vracam na stock ja ga posaljem takvog i niko "a" nije rekao :) ..doduse vratili su ga na stock da se ja ne mucim :D

Hahaha, dobro onda. Samo kako da crkne, wtf sa ovim primerima. Ako i ovaj moj ispusti dusu, trazicu samo zamenu za drugi telefon.. :) uz malo srece.

Ti javi sta budes uradio i ako ti daju drugi.

Ne moze da se bira telefon po specifikjacijama u zameni vec po ceni.
izvor je zdrav razum. Fiat Stilo i BMW1 su slicnih gabarita i specifikacija pa bi ja evo prvi licno dao ovu moju kantu od Stila, i jos 3 takva za serie1.

Evo šta kaže neko ko je zadužen da se u ovu problematiku razume bolje od svih nas:

Poštovani,

ukoliko nemaju isti model, možete tražiti raskid ugovora odnosno povraćaj novca, s tim što će biti problem odrediti koliki je taj iznos novca obzirom da je telefon kupljen za određenu svotu, a ostatak se otplaćuje preko paketa.
S druge strane, ako ipak pristanete na drugi telefon, po zakonu, on ne sme biti lošiji od prethodnog, već isti ili bolji. Trebalo bi da bude u istoj cenovnoj kategoriji i istih karakteristika, svi faktori određuju kvalitet, pa ukoliko postoji neki najsličniji onda bi to ispunjavalo uslov, ali ukoliko ne postoji, ponavljamo, možete samo dobiti telefon sa boljim performansama, nikako slabiji.

Srdačan pozdrav,
--
Centar potrošača Srbije

i u dodatku, kao razjašnjenje:

Poštovani,

Vi bi trebalo da snosite razliku u ceni jer i kad bi Vam izvršili povraćaj novca ukoliko bi došlo do raskida ugovora, opet ne biste mogli za taj iznos da kupite jedan od tih telefona sa sličnim karakteristikama, obzirom da su skuplji.
Tako da, ukoliko možete da se dogovorite sa njima, izaberite koji Vam odgovara, a ukoliko Vam nude samo neki u istoj cenovnoj kategoriji, onda biste morali ili to da prihvatite ili da doplatite za bolji.

Srdačan pozdrav,
--
Centar potrošača Srbije

Što znači da je ipak cena ta koja određuje, ali ako u istom cenovnom rangu nema telefona sa istim ili boljim karakteristikama, onda imam pravo na raskid ugovora i povraćaj novca ili zamenu za slabiji ili zamenu za jači uz doplatu.

Eto, čisto da znate na čemu smo, ako budete imali potrebu za tim, barem na papiru. Kako će Telenor da protumači taj isti papir, to ćemo još videti...

Poslednja izmena:
Kako vam je telefon riknuo sam od sebe uopšte mi nije jasno :wall:. Meni za sad fala bogu radi al opet kontam ako treba da rikne onda je bolje što pre nego da mi rikne za godinu dana mada ja imam garanciu na 2 godine čini mi se al me brine da tako brzo rikne ničim izazvan?

Poslednja izmena:
Pa zato što je đubre, a ti si imao sreću da ti se padne kršten primerak :).

Kako vam je telefon riknuo sam od sebe uopšte mi nije jasno :wall:. Meni za sad fala bogu radi al opet kontam ako treba da rikne onda je bolje što pre nego da mi rikne za godinu dana mada ja imam garanciu na 2 godine čini mi se al me brine da tako brzo rikne ničim izazvan?

Pa meni je normalno radio juce, nikakvih problema nije bilo i kad sam dosao kuci ja ga ostavio na sto, otisao do wc-a i kad sam se vratio vidim ekran jos uvek sija, reko da ga ugasim da ne vuce bateriju bezveze, ja klik na power dugme, on nista. Ja pritisnem opet i drzim duze kao kad ga palim - opet nista. Pipnem touch - ne reaguje. Izvadim bateriju i stavim je opet, drzim dugme za paljenje al nista, ekran se ne pali niti daje ikakve znake zivota. Pokusam uci u recovery - opet nikakvi znaci zivota. Pomislim reko da nije prazna baterija , prikljucim ga na punjac al nista, niti pali ekran niti se pali lampica. Znaci vrisnuo.

Danas ga je cale odneo u Telenor na reklamaciju, kaze da nije bilo nikakvih problema oko prihvatanja telefona. A kao mogucni razlog za kvar radnica u Telenoru mu je navela anti-virus! Kada je rekao da nije koriscen nikakav anti-virus onda je dobio predavanje kako anti-virus mora da se koristi da on to sve cisti i bla bla... I sad na kraju ispade ako imas anti-virus zbog njega ti je vrisnuo telefon, a ako ga nema onda je zato sto treba da ga imas a ti ga nisi imao xD

Pa meni je normalno radio juce, nikakvih problema nije bilo i kad sam dosao kuci ja ga ostavio na sto, otisao do wc-a i kad sam se vratio vidim ekran jos uvek sija, reko da ga ugasim da ne vuce bateriju bezveze, ja klik na power dugme, on nista. Ja pritisnem opet i drzim duze kao kad ga palim - opet nista. Pipnem touch - ne reaguje. Izvadim bateriju i stavim je opet, drzim dugme za paljenje al nista, ekran se ne pali niti daje ikakve znake zivota. Pokusam uci u recovery - opet nikakvi znaci zivota. Pomislim reko da nije prazna baterija , prikljucim ga na punjac al nista, niti pali ekran niti se pali lampica. Znaci vrisnuo.

Danas ga je cale odneo u Telenor na reklamaciju, kaze da nije bilo nikakvih problema oko prihvatanja telefona. A kao mogucni razlog za kvar radnica u Telenoru mu je navela anti-virus! Kada je rekao da nije koriscen nikakav anti-virus onda je dobio predavanje kako anti-virus mora da se koristi da on to sve cisti i bla bla... I sad na kraju ispade ako imas anti-virus zbog njega ti je vrisnuo telefon, a ako ga nema onda je zato sto treba da ga imas a ti ga nisi imao xD

Da li si imao nešto instalirano što može da utiče na rad telefona tj da li ti je rutovan telefon da li si imao neki drugi rom na telefonu?

Poslednja izmena:
Moj je isto naprasno crkao i to u dzepu.20 minuta pre crkavanja dobio sam sms (da ce crci:d), procitao poruku i stavio fon u dzep.Posle toga u dzepu sam osetio da je vruc, izvadio sa ga i bio je vreo i upaljena ona crvena lampica.Rekoh zaglupio se i izvadim bateriju -vratim je i nista ,to je to, nikakve znake zivota nije davao.

Ja sam u subotu ponovo flashovao sistem na dexovan ruski rom, ubacio novu memorijsku karticu: Transcend 8GB class 4 (po preporuci jednog druga koji je imao iste probleme sa zakucavanjem dok to nije uradio) i iskljucio report za poruke, i mogu vam reci da mi do danas nije ni jednom zakucao niti mu kasne poruke (nadam se da ga necu ureci)...

PS: Kad bi neko jos ovo proverio bilo bi super...

Poslednja izmena:
Da li si imao nešto instalirano što može da utiče na rad telefona tj da li ti je rutovan telefon da li si imao neki drugi rom na telefonu?

Nisam nista posebno instalirao bas u poslednjih par dana sem jedne igrice i nju malo igrao, "BattleFriends at Sea" je u pitanju ali nju imam i na drugom telefonu i tabletu tako da nije do nje. Nisam ga rootovao, niti menjao ROM jer nisam imao problema a nisam zeleo da ih stvaram pa je bio stock.

Nema to veze sa rutovanjem, saznao sam od jednog poznanika koji radi u telenoru da je stotinak telefona poslato na reklamaciju. Jednostavno telefon je trash, zte je u cilju da napravi sto jeftiniji telefon sa sto boljim performansama otisao predaleko i isporucio polu gotov proizvod.

Izgleda da sam ga urekao :(...Malopre se zakucao, ali se u roku od par min sam resetovao, tj znatno brze nego inace...Zaci sad nam ostane da cekamo da rikne pa da ga nosimo na reklamaciju jer ovako nece prihvatiti zbog flashovanja roma

Hahahaha, covek cita misli! :d Evo meni se cak i na ovom UK romu zakucao na pozivu, ali se posle sam povratio. Ako rikne i poprave ga, ne bih ga sigurno uzeo.

Izgleda da fon samo meni radi kako treba :( na kraju cu od muke morati da ga tresnem o pod pa da mogu da ga menjam za neki drugi, ako bih ga vratio u telenor i kazao da imam problema i da se telefon povremeno zakoci oni bi ga verovatno uzeli i poslali u servis i tamo ga verovatno flesovali ili sta ti ja znam da bi ga na kraju vratili sa konstatacijom da je sve ok. Moracu da ga nateram da poludi :D ali on nece da se zakoci ali nikako, sta da radim nisam pametan?

Pa uživaj u tome što ti telefon radi dobro, *** :D!

Izgleda da fon samo meni radi kako treba :( na kraju cu od muke morati da ga tresnem o pod pa da mogu da ga menjam za neki drugi, ako bih ga vratio u telenor i kazao da imam problema i da se telefon povremeno zakoci oni bi ga verovatno uzeli i poslali u servis i tamo ga verovatno flesovali ili sta ti ja znam da bi ga na kraju vratili sa konstatacijom da je sve ok. Moracu da ga nateram da poludi :D ali on nece da se zakoci ali nikako, sta da radim nisam pametan?

Ajda da menjamo da ostane bar jedan ispravan :D

Hahaha,nadam se da ovo čitaju ljudi iz Telenora i predstavništva ZTE-a.

Gomila ljudi koja se dogovara kako najlakše da im umre telefon da bi mogli da zamene kantu...

:D

Saosećam se sa Vašim bolom,ali kao što sam već rekao,skupite se svi i svi zajedno u Telenor,zovite Kurir obavezno.
:)

Upravo su me zvali iz servisa, odobrena mi je zamena telefona. :)

E sad, dobra stvar je što ga više nema u Telenoru, zvao sam ih da pitam, oni sad čekaju odluku nekog glavonje koji će telefon nuditi u zamenu.

Opaaa.
Znači, po specifikacijama pašće LG P760 :d ili sl.

Šalim se, naravno.
Mom drugaru su umesto HD2 dali HD7... Gledaj da izboksuješ nešto dobro.

Poslednja izmena:
kad bih mogao ja bih se zamenio za taj LG L9 :D ali me ne pitaju ništa :)

Trebam savet oko antivirusa.
Razmišljam da ubacim neki antivirus, konkretno kaspersky me zanima jer ga koristim kod kuće na desktop računaru i veoma sam zadovoljan njime, naravno ja bih instalirao onu free verziju, ono što me zanima jeste da li i koliko mi je uopšte potreban taj antivirus s jedne strane i koliko on ustvari usporava i ometa rad telefona s druge strane.

Poslednja izmena od urednika:
kad bih mogao ja bih se zamenio za taj LG L9 :D ali me ne pitaju ništa :)

Trebam savet oko antivirusa.
Razmišljam da ubacim neki antivirus, konkretno kaspersky me zanima jer ga koristim kod kuće na desktop računaru i veoma sam zadovoljan njime, naravno ja bih instalirao onu free verziju, ono što me zanima jeste da li i koliko mi je uopšte potreban taj antivirus s jedne strane i koliko on ustvari usporava i ometa rad telefona s druge strane.

Antivirus za Android je čista drpačina para za one koji plaćaju.
Nemoj se nositi tom mišlju o antivirusu za Android jer ti naprosto nije potreban.

pozz

Hvala na savetima drugari slažem se sa vama u vezi antivirusa da mi nije potreban tako da ga neću ni instalirati osim klijenta za brisanje (clin mastera) koji mi je već instaliran.

Odobrili su mi zamenu za L9, samo čekam da stigne jer ga nema nigde u Bg. :D

Sad svi u molitvu, da i vama crkne Grand X. :D

Nazad
Vrh Dno