Šta je novo?

Alcatel OT-997

Jazo i drugi alkatelcani pomozite mi pobogu... :)

Da li jos neko od Vas ima uzduzne sitne linijice koje se povremeno pojavljuju,bez nekog pravila?
Da li je to osvezavanje ekrana,da li je to normalno majku mu za ovaj tip ekrana.

Pojavljuju se bez ikakvog pravila,veoma su sitne i celom duzinom ekrana. Najvise ih primecujem na plavoj pozadini...

Pomozite mi alkatelchani,da li da ga nosim u servis ili da smatram ovo normalnim?

Jazo nekrunisani 997 Kralju pomozi mi barem ti ako ostali 997 gurui nece...
:d
Hvala svima unapred.

Jazo i drugi alkatelcani pomozite mi pobogu... :)

Da li jos neko od Vas ima uzduzne sitne linijice koje se povremeno pojavljuju,bez nekog pravila?
Da li je to osvezavanje ekrana,da li je to normalno majku mu za ovaj tip ekrana.

Pojavljuju se bez ikakvog pravila,veoma su sitne i celom duzinom ekrana. Najvise ih primecujem na plavoj pozadini...

Pomozite mi alkatelchani,da li da ga nosim u servis ili da smatram ovo normalnim?

Jazo nekrunisani 997 Kralju pomozi mi barem ti ako ostali 997 gurui nece...
:d
Hvala svima unapred.
Namestao sam par 997 i 997D i nijedna nije to imala,nism ni na mom 997D to primetio.Bolje ti to nosi u servis druže.

Ja imam poprečne koje idu polako na gore :d

Nemojte se zezati sa tim, samo nosite u servis.

Ja nisam primetio nikakve linije, ni uzduzne ni poprecne. Bolje vi to nosite u servis... Jedini veci bug koji sam primetio do sad je da mu signal oslabi kad je na punjacu, ponekad se cak i izgubi nacisto, ali cim ga skines sa punjaca radi ekstra, mnogo bolje nego prethodna xperia. Citao sam neke Nemacke sajtove o njemu, kazu da ovo nastaje zato sto su mu antene za prijem signala stavljene u donji deo, pa punjac odvlaci signal ili tako nesto. Takodje sam na tom sajtu nasao objasnjenje za pitanje koji mnogi postavljaju, zasto se baterija u pocetku brzo prazni pa posle sve sporije. To je namerno uradjeno od strane alcatela, a to isto rade i mnogi drugi proizvodjaci. U sustini baterija se ne prazni, vec je nastelovana da joj se naglo spusti voltaza, jer ako dugo vremena bude na najvecoj voltazi vrlo brzo ce stradati. Cak i kad je na punjacu, ona se ne puni sve vreme, vec kad dodje do 100% prekida punjenje, pa samo dodaje po malo na svaka 2 sata...

ozbiljan bre. kad kliknem na battery pa onda na grafik (history details), na onoj sivoj boji se vidi. mislim vidi se ako si psihopata, niko normalan to ne vidi, čak ni ja što znam da su tu ne vidim svaki put, valjda zavisi od svetla ugla itd. i moraš da gledaš sa 10cm da bi video. ako je to tvoje nešto upadljivije od ovoga/lako primetno, onda to nije to

ozbiljan bre. kad kliknem na battery pa onda na grafik (history details), na onoj sivoj boji se vidi. mislim vidi se ako si psihopata, nikonormalan to ne vidi, čak ni ja što znam da su tu ne vidim svaki put, valjda zEavisi od svetla ugla itd. i moraš da gledaš sa 10cm da bi video. ako je to tvoje nešto upadljivije od ovoga/lako primetno, onda to nije to
Pa da,to bi možda bilo to,tako i ja,kada ga gledam izbliza i skoncentrišem se vidim ih...

A zašto to tako,da li je problem to neki ili je to tako?

:(

pa ako gledaš izbliza i koncentrišeš se na linije može da bude problem, ali ne sa telefonom :d

pa ako gledaš izbliza i koncentrišeš se na linije može da bude problem, ali ne sa telefonom :d
HAHAHAHA,
ma najgore mi je što sam ja takav,kada vidim tako nešto,opteretim se i posle stalno buljim da ih uhvatim...
Obuzme me to totalno...
:D
Mislim da sam malo skrenuo,to je sigurno,ali je i sigurno da se linijice pojavljuju,a ne znam zašto...

ozbiljan bre. kad kliknem na battery pa onda na grafik (history details), na onoj sivoj boji se vidi. mislim vidi se ako si psihopata, niko normalan to ne vidi, čak ni ja što znam da su tu ne vidim svaki put, valjda zavisi od svetla ugla itd. i moraš da gledaš sa 10cm da bi video. ako je to tvoje nešto upadljivije od ovoga/lako primetno, onda to nije to

Potvrdjujem ovo, vide se ponekad na sivoj povrsini, meni najcesce kada ukljucim google play, a spor mi net, pa dugo stoji siva dok ga ne ucita :) Ali ni to nije svaki put, mislim da ima veze koliko ti je puna baterija u tom trenutku, i koliko je osvetljenje ekrana. Telefon imam mesec dana, i te linije sam primetio svega par puta za to vreme, tako da nije strasno :)

Potvrdjujem ovo, vide se ponekad na sivoj povrsini, meni najcesce kada ukljucim google play, a spor mi net, pa dugo stoji siva dok ga ne ucita :) Ali ni to nije svaki put, mislim da ima veze koliko ti je puna baterija u tom trenutku, i koliko je osvetljenje ekrana. Telefon imam mesec dana, i te linije sam primetio svega par puta za to vreme, tako da nije strasno :)

Ok,
definitivno smo ustanovili da linijice postoje,osim Jaze,ali on je zaljubljen u svoju mašinu pa nije realan. :d

Nego,jel ovo kvar ili?

Zezao sam ove za grand,plašim se loše karme... :D

Ok,
definitivno smo ustanovili da linijice postoje,osim Jaze,ali on je zaljubljen u svoju mašinu pa nije realan. :d

Nego,jel ovo kvar ili?

Zezao sam ove za grand,plašim se loše karme... :D

ahahah :D i kod nas na ZTE Grandovim telefonima počele neke sitne glupe greškice da se pojavljuj da bi na kraju počeli telefoni redom da otkazuju, na svu moju sreću moj Grand još nije odapeo, a kad će ne zna se. Sve je to kina drugari da ja vama kažem, samo što jedni imaju potpis Alcatel a drugi HTC, ili koji god pa i IPhone se sklapa u kini. Btw ja pitao drugara koji živi i radi u Parizu u IT prodaji da li je čuo sa Alcatel kaže naravno da jeste ali da je problem u tome što iza toga stoji Kineska manufaktura tako da se on lično ne bi usudio da kupi taj telefon iako je štovalac pomenute firme. Toliko o tome ...

Poslednja izmena:
Pusti ti to nego pitaj drugara jel zna nešto o linijama :D

Samo nisi naveo dali su linije žute ili bele :D

Pa da,lako je Vama da se sprdate sa linijama,
a to što ću ja načisto da skrenem to nikom ništa.

Drugar iz Pariza je gori od mene,kao ima poštovanja prema toj kompaniji,a onda kineska manofaktura...

Taj ima bipolaran poremećaj ličnosti.
:D

Kod mene je zakucao senzor blizine, kad god uspostavim poziv gasi se ekran bez obzira da li ga drzim u ruci ili prislonim glavi, ekran se ne pali dok druga strana ne prekine razgovor. Probao fabricki reset ali nije pomoglo. Ako niko nema neku ideju moracu da ga nosim u servis.

Sa obzirom sa softverom i hardverom sa kojime se susrecem na poslu, ovaj telefon radi fenomenalno xD
Po tome kineske kompanije imaju mnogo bolji kvalitet od americkih... Mislim da se i meni desilo da izgubi signal na par sekundi dok je na punjacu. GPS je malo sporiji. i kad lupkas sa zadnje strane po sredini, cuje se da ima malo praznog prostora xD E i da staklo se zamasti kada jedes burek prstima pa onda koristis touchscreen :p

Nego poprecne linijice koje idu polako na gore na grafiku za bateriju i na google play-u dok se ucitava, vidim ih i ja, i video sam i pre nego sto ste spomenuli, ali ja sam mislio da je to tako namerno, kao stranica se ucitava, ili za bateriju kao odaje energiju sta god... nisam ni pomislio da je bug, i da li je ?

Sad sam izvalio da kad rotiras telefon linijice i dalje postoje, ali u istom smeru ? Ako je ovo bug, dal je do Alcatela ili do Androida... ne znam ja... :)

Poslednja izmena:
Ja mislim da je logično da se telefon ugasi i da se upali kad druga strana prekine vezu. Mislim da je i kod mene tako.

Poslednja izmena:
Jeste ako je na uhu.Ako je na stolu ekran mora ostati upaljen,mislim da je covek o tome pricao.

Da ti ne stoji brightness na auto?

Treba tako, upališ ekran na power dugme ako hoćeš da prekineš

Ne može kažem da ne reaguje ni ns jefan taster.Do juče je radio normalno. Imače osvetljenje nije na auto.

U pravu ste, sada sam proverio,dok zvoni drugi telefon ne gasi se ekran.

Ja sam taj problem resio kalibracijom proximity senzora,imate apk na netu.

Mozda malo smaram, ali da li moze neko da okaci uputstvo za iGO. Probao sam vec sa dva uputstva koja sam nasao. Jedno mi nije funkcionisalo, a na drugom ne rade linkovi. Aj ako ima neko ko je uspeo, neka okaci linkove i ostalo. Hvala

Nazad
Vrh Dno