Šta je novo?

Targo Telekom

Prilicno siguran, pre vise od pola godine komsija koji izdaje stan, hteo je da uzme internet bez UO zbog novih stanara (postoji obicna kablovska koju je ubacio jos pre 10god) odbili su ga bez problema i rekli da mora ugovor

Nije tako, moze bez ugovorne obaveze ali se prikljucenje placa 6950 + u 1/2 manje brzine (DL).

@mimago pa ako ti se kompjuteri uopste nevide u mrezi, onda, ili firewall blokira komunikaci ili nisi lepo namestio router/ont.

@P307 Tako i ja mislim da je, vrlo mi je cudna informacija da ne daju bez ugovora net.

netacno ... moze bez ugovorne sa odredjenim penalima , isto kao i kod sjbb-a ikoma i ostalih ... po isteku ugovora nema nikakvih penala ... istekao mi isti pre godinu i nesto i i dalje dobijam dupliranja brzina i paket mi je isti kao da sam pod ugovorom ... ne volim ih ni ja puno al da lazem ne mogu :)

Imam ja 3D TV (Samsung).
Sad sam skenirao DVB-C na Targu.
HighTV je 3D kanal i nalazi se na 103 kanalu. (Probao sam sa aktivnim 3D naočarima, kvalitet OK).
Usput videh da je došlo do tumbanja i gašenja nekih privremeno dodatih kanala u rasponu 101-110, a to je bilo i najavljeno od 31.12.2012.
Sada je raspored:
101 Bloomberg
102 RT DOC
103 HighTV 3D
104 Russia Today
105 France 24
106 TV Stara Pazova

Poslednja izmena:
Nikako da procitam o Targo internetu utiske onih koji su prikljuceni, da li rade dobro, da li imaju deklarisane brzine, da li ima prekida u radi i ako ima koliko cesto. Koja je sudbina Targo telekoma u sklopu afere Dulic i Nuba Invest. Da li imaju nameryu da drze mail server i da uvedu IPV6.

Od oktobra koristim TT, imam konstantnu brzinu vecu od deklarisane, a dostupnost servisa im je zaista 99% kao sto su obecali. Zamerka je sto i dalje nema EPG na digitalnoj i nema Fox kanala.

@lega99: Što se tiče mog iskustva, mene su priključili 25. oktobra i od tada do danas zaista nemam ni jednu zamerku u pogledu brzine jer je uvek bila kao i na papiru, nikad ispod, uvek u proseku od 1-6Mbps veća od one na papiru. Prekida za sada nisam imao. Za ostala pitanja će ti odgovoriti neko ko je malo više upućen :D

P.S. Još nisam dobio ni jedan račun o_O xD

Poslednja izmena:
Jel ima neko 3D TV? :D

Pozdrav,
Registrovah se ovde kako bih pohvalio TARGO za inicijativu u vezi 3D televizije.
Pre oko mesec dana pazario sam LG smart 3D i tada sam presao i na TARGO sa RVa (NBgd) kako bih imao dobar TV digitalni signal i brz internet (20/10) za gledanje 3D sadrzaja preko neta.
Ova brzina neta je taman zadovoljavajuca za gledanje 3Da, bio sam zadovoljan kvalitetom prikaza digitalnih i HD TV kanala, ali sam se podosta nervirao zbog siromasne ponude vezane za TV paket. Vec znate da osim dobrog signala i 2 HD programa bonusa do sad od njih nismo dobijali nista od onoga sto uz DTV moze da ide. Nadam se da ce se jednoga dana i tu popraviti, a pre svega bi mogli da puste elektronski vodic za programe, pa polako dalje...

Ipak ovo sa 3D test signalom "High TV 3D" kanala koji emituje 24/7 3D sadrzaje me je totalno oduvalo. Evo vec par desetaka sati blejim po kuci sa 3D cvikama (srasle su mi sa obrvama).
Odlican potez TARGO ekipe i nadam se da nece samo ostati na tome: par dana test signala da nam zagolica mastu i nadu da smo i mi ravnopravni clanovi virtuelne svetske zajednice.
Svaka im cast - samo da potraje...

Nikako da procitam o Targo internetu utiske onih koji su prikljuceni, da li rade dobro, da li imaju deklarisane brzine, da li ima prekida u radi i ako ima koliko cesto. Koja je sudbina Targo telekoma u sklopu afere Dulic i Nuba Invest. Da li imaju nameryu da drze mail server i da uvedu IPV6.
Već par meseci imam TT internet 10/5 nikada prekid, brzine merene preko speedtest sajta uvek veće nego deklarisane.Bilo problema kod uvođenja ali ne da sam ih čekao neko je neko sjebao nešto na instalacijama na susednom ulazu, tako da im to ne uzimam za zlo...TV nisam uzimao i verovatno neću dokle god nema FOX kanala (***a za to se ne pitam jedini)....

Već par meseci imam TT internet 10/5 nikada prekid, brzine merene preko speedtest sajta uvek veće nego deklarisane.Bilo problema kod uvođenja ali ne da sam ih čekao neko je neko sjebao nešto na instalacijama na susednom ulazu, tako da im to ne uzimam za zlo...TV nisam uzimao i verovatno neću dokle god nema FOX kanala (***a za to se ne pitam jedini)....

Јел си добио први рачун и након колико месеци?

Ја сам чекао месец и по од потписивања уговора и дошли су викенд пред нову годину да ми уграде сад не знам дал ће тих 2 дана да ми рачунају као онај бесплатан месец што сам добио од комерцијалисте. Иначе је брзина нета ок ноћу имам и дупли даунлоад односно као да имам пакет од 20 и нешто мбит а имам овај основни. Да ли се то још некоме дешавало? Оно што је минус је пинг који ми често достиже неприхватљиво велике бројеве за оптику мада се играм преко бежичне конекције али не верујем да то може много да квари везу.

Ta dva dana ces platiti, a besplatno ces dobiti mesec ceo.
Pa svima je uvek veca brzina nego sto je u ugovoru, cak nekad i toliko koliko si naveo :D

Hvala na odgovorima, definitivno prelazim na Targo, ne treba mi TV samo net.

Јел си добио први рачун и након колико месеци?

Ја сам чекао месец и по од потписивања уговора и дошли су викенд пред нову годину да ми уграде сад не знам дал ће тих 2 дана да ми рачунају као онај бесплатан месец што сам добио од комерцијалисте. Иначе је брзина нета ок ноћу имам и дупли даунлоад односно као да имам пакет од 20 и нешто мбит а имам овај основни. Да ли се то још некоме дешавало? Оно што је минус је пинг који ми често достиже неприхватљиво велике бројеве за оптику мада се играм преко бежичне конекције али не верујем да то може много да квари везу.

Jes pa da ti kažem pa da me provale ;) btw bio sam vredan sa komšijama i bonovima za nove članove

Jes pa da ti kažem pa da me provale ;) btw bio sam vredan sa komšijama i bonovima za nove članove

У сваком случају боље да останемо анонимни за ове њихове представнике по форумима па колико траје да траје....ћ:)

Poslednja izmena:
Kako mogu da vidim da li mi se neko "sa strane" nakačio na wireless od Targovog ONT-a?

Telnetuj se na ONT sa root/admin. Unesi enable pa zatim s/s za ulazak u shell.
Sa cat /proc/net/arp mozes da vidis sta ti je nakaceno. Mozes da vidis i sa arp.

Ja i dalje cekam da se pojavi Targo internet kod mene. Bili su i prikupljali potpise i od tada ni traga ni glasa. :)

Izgleda da je ipak sve u redu, niko mi nije nakačen već ima neki problem sa Targovim serverom na SpeedTest-u pa mi je za download pokazivao između 7 i 15Mbps, i malopre sam odradio Speedtest ka telekomu, Veratu i Telenoru i stanje je redovno...~23Mbps download :D

Koristim targo vec skoro 2 meseca i za sad nisam doziveo ni najmanji moguci prekid.
Pre uvodjenja targa sam bio dugogodisnji korisnik sbb-a, sa cijom sam uslugom bio prezadovoljan, ali su me visestruko bolji upload, kao i manji ping zbog koriscenja optike privukli da predjem na targo.

Jel jos nekom skocio ping drasticno?

75405671.png

Jel jos nekom skocio ping drasticno?

Kod mene, probao par puta:

2430034253.png

najbolji nacin da pogledas ping jeste da pingujes koristeci terminal (*nix) ili cmd (win os)
speedtest.net nije bas najbolji nacin da procenite kakav je speed i ping :)

Ma radio sam sve to i ping i tracert, podudara se sa speedtest-om i pingtest-om, samo mi je lakse da pomocu ova dva ilustrujem. I u igri mi je takodje skocio ping.

Poslednja izmena:
Sad sam probao i ping je 0. U svakom slucaju, i dalje sam prezadovoljan kako sve radi.

Vrh Dno