Šta je novo?

Alcatel OT-997

I ja sam primetio ovaj problem,nema veze da li je ukljucen mobile data ili ne,mora da se ugasi mobile data,pa da se iskljuci telefon,pa se ukljuci,pa se ukljuci mobile data i tek onda proradi... To se desava samo posle koriscenja vajrlesa...

srećom ovo mi se još nije desilo :)
al zato mi je juče zabo najstrašnije, odsekao se od mreže (siva gore ikonica za signal), nedostupan sam, ne mogu da zovem, kad zovem ne mogu da prekinem?! restart ne pomaže?! tek kad sam ugasio fast boot i tako ga restartovao je proradilo... pošto sa tim fast bootom valjda i ne gasi telefon skroz kad ga gasiš

Kad je telefon iskljucen i kada se drzi: Power Button + Volume Up dobija se meni za restore, i tu ima i opcija reboot, koja radi full reboot
Dok Power Buttom + Volume Down daje opcije za testiranje ali isto ima opciju za full Reboot.

Inace nakom update-a se pojavljuje zvuk na kameri, za svaku sliku. On se moze iskljuciti u opcijama na originalnoj kameri, ali ne na drugim kamera programima.
Ja sam na kraju preimenovao audio fajl koji se poziva prilikom slikanja, naravno to zahteva root, i fajl se nalazi valjda na system/media/audio/ui/ ,a fajl se sove neshto cameraclick valjda...

Btw koga bude zanimalo overklokovanje vidim da kinezi prodaju telefone sa istim ovim SOC-om, tj MT6577, kao dual core na 1.2 GHz, tako da je to znaci provereno da moze na malo vecim frekvencijama da radi :) Mada nema potrebe za time ja mislim... a ne bih ni preporucio xD

Poslednja izmena:
E ovako celokupno uputstvo za one koji zele da skinu softverske dugmice a da imaju punu funkcionalnost:

Na kraju ce izgledati ovako: http://www.youtube.com/watch?v=nVEQeTs-Sz0

Koraci:
1- uslov je da telefon bude rutovan, ja sam pratio ovo upustvo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2046865
2- instalirati SuperSu sa Google Play-a
3- instalirati i pokrenuti LMT Launcher, link za program: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1330150
4- kada pita za superuser prava pristupa pritisnite Grant
4- podesiti ga da se startuje prilikom startovanja sistema, tj. u opcijama Autostart TouchService podesiti na vrednost 1
5- otici na root sistema koristeci na primer Total Commander za android
6- uci u folder system/
7- editovati build.prop, tj, naci liniju "qemu.hw.mainkeys=0" i izmeniti je u "qemu.hw.mainkeys=1"
8- snimiti fajl, kada pita da promeni atribute fajla - prihvatiti
9- Rebootovati (tj, ugasiti telefon, a nakon toga drzati Power button + Volume Up i izabrati Reboot now ( izabira se gore/dole na volume dugme, a power dugme je kao OK) )

I to je to, System bar ce biti uklonjen, a uvek se moze vratiti ovako:
- editovati build.prop, promeniti qemu.hw.mainkeys=1 u qemu.hw.mainkeys=0 , i uraditi full reboot opet

LMT launcher se aktivirati po pritisku na desno stranu ekrana, ali to se moze podesavati vec
evo nekog linka: http://www.youtube.com/watch?v=cDFOHG8cn_A

Inace veoma kul programce, mogu da se podese gestures i sve i svasta, al meni je za pocetak dovoljno da samo menja funkciju softverskih dugmica :D

Poslednja izmena:
Ne mora da se restartuje telefon i da se gasi konekcija. Ja sam taj bug imao na xperii, a na 997d mi se nije desavao do sad. Dovoljno je da upalite flight mode i ugasite i sacekate desetak sekundi i proradice konekcija...

Nije lose ovo da moze da se uklone tasteri, ali mi se ne svidja taj launcher koji mora da se koristi. Ja bih te tastere sklanjao samo kad igram neke ozbiljnije igrice i koristim navigaciju i nikad vise...
P.S. Instalirao sam battlefield bad company 2 i radi bez greske...

Nije lose ovo da moze da se uklone tasteri, ali mi se ne svidja taj launcher koji mora da se koristi. Ja bih te tastere sklanjao samo kad igram neke ozbiljnije igrice i koristim navigaciju i nikad vise...
P.S. Instalirao sam battlefield bad company 2 i radi bez greske...

Za to mozes da koristis Force Full Screen applikaciju sa Google Play-a, uklonis po potrebi tastere(dole) i notifikacije(gore), i vratis ih, bez restartovanja telefona.
Ali LMT launcher(ili neku slicnu aplikaciju ima ih na gogle play-u) onda samo startujes jednokratno, bez podesavanja da se startuje uvek, i koristis Home preko njega...
i verovatno je pozeljno da instaliras SuperSu pre toga da bi ti i Back button radio, meni nije htelo bez... ali Home button ce ti raditi u svakom slucaju... :)

A meni je ok LMT launcher jer kad drzim telefon u ruci, palcem mogu da lako dohvatim stranu ekrana, i onda kliknem na back/home/recent/... sta znam... drzacu tako nekoliko dana da vidim kako ce da bude :D

Poslednja izmena:
Zasto programi kao sto su metal detector na ovom telefonu ne rade tj svi pokazuju maksimum uz nenormalnu vibraciju ?

Joj prijatelji kako sam se sad smejao.Na Mobilnom svetu neki lik Demijan ,mislum da ga ima i ovde na forumu,non stop prosipa gluposti,najnovija mu je da je sigle core CPU na 995 brzi od dual core na 997,i kao zato je 995 skuplji telefon,a na oglasima 995 ima na kilo a niko ne prodaje svoj 997 i 997D to sve govori.Odavno se tako slatko nisam smejao kad sam citao neki post.

To sto ga na oglasima nema puno nije zato sto je telefon besprekoran nego zato sto ga nema kod operatera. MTS ga je uvrstio u svoju ponudu i bio je veoma pristupacan ali je to trajalo jako kratko. Meni je iskreno jako zao zbog toga jer i ja takodje mislim da je za ulozeno-dobijeno najbolji telefon trenutno u ponudi. Valjda ce se jos neki operater smilovati i uzeti 997 u svoju ponudu ili ce moda MTS uzeti drugu turu telefona.

kakav crnjak,crkao mi zvucnik.u toku poziva poceo samo da krklja melodiju i odjednom je prestao,pokusavao sam sve,al zvuka ne ispusta.sreca pa mogu razgovarati,dobro da nije i to otislo.

Posle bozica pravac u servis, zamena zvucnika ne bi trebala dugo da traje. Bedak u svakom slucaju.

Joj prijatelji kako sam se sad smejao.Na Mobilnom svetu neki lik Demijan ,mislum da ga ima i ovde na forumu,non stop prosipa gluposti,najnovija mu je da je sigle core CPU na 995 brzi od dual core na 997,i kao zato je 995 skuplji telefon,a na oglasima 995 ima na kilo a niko ne prodaje svoj 997 i 997D to sve govori.Odavno se tako slatko nisam smejao kad sam citao neki post.
Ma daj bre,pratio sam to,ne znam odakle ti vise snage da se raspravljas sa ljudima. Telefon sam govori za sebe kakav je. Za taj novac sigurno najbolji. Isao sam u petak sa drugom da kupi ovaj tel,hteo je sa jednom karticom,i verovali ili ne,nema ga nigde za novac koji pise na mobilnom. U jednoj radnji su mi rekli da 997D nije zvanicno stigao i da ga zato nemaju. To objasnjava njegovu cenu od 185e. Drugar je uzeo 997 u jedboj radnji,200e,originalna kutija,garancija telekom srbija. Meni deluje da je uzet na paket pa prodat u radnji,ali bema veze,bitno je da shljaka. :)

Ma daj bre,pratio sam to,ne znam odakle ti vise snage da se raspravljas sa ljudima. Telefon sam govori za sebe kakav je. Za taj novac sigurno najbolji. Isao sam u petak sa drugom da kupi ovaj tel,hteo je sa jednom karticom,i verovali ili ne,nema ga nigde za novac koji pise na mobilnom. U jednoj radnji su mi rekli da 997D nije zvanicno stigao i da ga zato nemaju. To objasnjava njegovu cenu od 185e. Drugar je uzeo 997 u jedboj radnji,200e,originalna kutija,garancija telekom srbija. Meni deluje da je uzet na paket pa prodat u radnji,ali bema veze,bitno je da shljaka. :)

Nevolim to kad neko namerno obmanjuje ljude i cini smicalice drugima samo da bi se on zasmejao i zabavio.Ako nece ili nemozes da pomogne ljudima netreba im ni odmagati.Ima nas svakavih na ovom svetu.

@ Jaza meni je taj poznat,imao sam duele sa njim,tako da se ne uzbudjuj druze,lik uglavnom baljezga ;-)

Prebacivanje konatakta, poruka i ostalog može se uraditi direktno preko telefona na PC.
Prvo trba da skinete One Tach Manager za PC : http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_997d.html

Kad to uradite pratite instalaciju. Program mi se direktno instalirao na Srpski jezik.

Pri povezivanju telfona i PC-a potrebno je iz menija telefona naći već instaliranu aplikaciju onetouch Manager i pokrenuti je. Prilikom povezivanja potrebno je ubaciti šifru ili IP telefona koja se ispisuje prilikom povezivanja (traži Wi-Fi). Ja sam se povezao preko USB-a. Prilikom povezivanja na programu koji je inastaliran na PC u na vrhu se nalazi PODEŠAVANJA pa idite na opciju POVEZIVANjE ukoliko se automatski ne povežu uređaji. Bez problem je našao Wi-FI iz druge zgrade jer ja trenutno nemam net. Ja sam se konektovao preko IP broja telefona koji se automatski ispiše u toj aplikaciji na telefonu.
Posle samo izvršiti sinhronizaciju. Kliknete na kontate i sinhronizaciju.

Da li ima neko resenje za moj problem,postavio sam pitanje na 64 str:
"povezao sam telefon sa parrot hands free uredjajem u automobilu, sve je proteklo ok prilikom uparivanja, ali prilikom izlaska iz automobila bluetooth se sam iskljuci, i ukoliko zelim da se povezem sa nekim telefonom ili bilo kojim uredjajem nemam mogucnost da opet ukljucim bluetooth.Sta moze da bude problem?"
Danas ista situacija,povezivanje proslo ok,medjutim kada sam izasao iz automobila, i ponovo usao kroz 10 min, bluetooth se sam iskljucio i nije bilo moguce opet da se ukljuci.Prevlacenjem prsta u podesavanjima na mod "ukljuci" automatski se vraca na "iskljuceno".Po dolasku u stan, prvi put sam iskljucio mob i odmah iskljucio bluetooth je i dalje bio neupotrbljiv, tek kad sam mob iskljucio i ostavio ga par min tako iskljucenog, i opet ukljucio bluetooth je proradio?
Ova funkcija telefona mi je izuzetno znacajna zbog svoje bezbednosti , posto radim kao trgovacki putnik, i bas me nervira sto ne funkcionise kako treba.Da li je moguce da je Nokia 5800 imala bolje resenje kada je ovo povezivanje u pitanju.
Nadam se da ce neko da mi pomogne u resavanju ovog problema. Ili je jedino resenje da zovem ovlascenog servisera?

Da li si proverio timeout u podrsavanju za BT? Stavi never timeout i ne bi trebalo da se to desava...

odmah sam podesio na "never time out" :( , tako da to nije razlog zasto dolazi do blokade bluetooth

Koji player mi preporucujete za HD filmice sa ekstenzijom .mp4 da ce sigurno da ga pusta i da ce sklanjati softverske tastere?

Fala.

P.S. Od svih plejera koje sam probao jedino BS pusta .mp4 ali ne sklanja dugmice..
:(

Poslednja izmena:
Šta će ti HD filmovi kad nemaš HD na telefonu?

Koji player mi preporucujete za HD filmice sa ekstenzijom .mp4 da ce sigurno da ga pusta i da ce sklanjati softverske tastere?

Fala.

P.S. Od svih plejera koje sam probao jedino BS pusta .mp4 ali ne sklanja dugmice..
:(
MX player pušta sve, i sklanja softversku dugmad prilikom reprodukcije.

Pa ako skida HD filmove i serije, treba da ih opet skida zato sto nema HD na telefonu? :)
MX Player pusta .mp4 .

Pa imam dosta filmova u tom formatu,probao sam da pustim sa BS i rade normalno,ne seckaju.
720p

Nije mi bitno da budu HD na telefonu vec da pustim taj format koji vec imam...
Isto pitanje i za .mkv

E bre Djilkoshe,stalno me nesto miniras,nije lepo... :d

Pa ako skida HD filmove i serije, treba da ih opet skida zato sto nema HD na telefonu? :)
MX Player pusta .mp4 .

Fali mi neki od kodeka,a koliko vidim ponudjeni su samo neki za chipsete za krstene telefone,diskriminisu me sto koristim ovaj premium brend.

:)

Imam ton nemam sliku.

Poslednja izmena:
Da li si probao da menjas HW/SW decoder?

E bre Djilkoshe,stalno me nesto miniras,nije lepo... :d

Samo pitam :) zbog mesta, džabe HD da zauzima toliko, lepo konvertujes u tvoju rezoluciju i dobiješ preko celog ekrana + manje prostora zauzima, a ništa lošija slika :)

Samo pitam :) zbog mesta, džabe HD da zauzima toliko, lepo konvertujes u tvoju rezoluciju i dobiješ preko celog ekrana + manje prostora zauzima, a ništa lošija slika :)

Nemoj sada da budes fin,prvo me nasisash za VIP,pa onda me nasisash za HD filmove...

*** ne mozemo svi da imamo domet kao ti i da imamo krshtene telefone sa prefinjenim AMOLED ekranom kao ti.

:)

Pa nisam ja babaroga :) što se tiče VIP-a stvarno, ja bez problema, a za HD stvarno kažem zbog prostora. Eto čovek ne može ni fin da bude :p

Nazad
Vrh Dno