Kao da kupis auto, i hoces da zamenis haubu, ti zamenis haubu a crkne motor... I sad zbog skidane haube ti prodavac tog auta kaze da ti vise nemas garanciju. Sta ces da uradis? Uzmes i vratis haubu u fabricko stanje.
ja sam ti gore napisao da u ovom slucaju kada je defektno jedno jezgro kod intela u srednjoj i visokoj klasi procesora, nema teorije da prodje. Druga stvar procesor je imao fizicka ostecenja, to sto uvoznik ili prodavac ne moze da provali da ga je s16 lepo upakovao "kao fabricko" to ne znaci da mozes tako da saltas intela. Jedina stvar da za taj procesor dodje zamena od intela je samo ako se sazali i zameni.
Intel mora uvaziti zamenu ako nema fizickih ostecenja iako je 10001% siguran da je greska korisnika, drugo je to sto uvoznici ne zele da se cimaju ili se plase intel-a, njihov problem
Ko ne zna neka uči ili neka radi na građevini. Čuj ti sad njega: Ko ga tera da bude serviser IT opreme kad ne zna to da radi. Doduše sada svi koji znaju da povežu kablove u kućištu su nekakvi "serviseri".
To da neko radi za 15K dinara može da bude u nekoj šupi od servisa koja pri tom nije ni prijavljena kao privredni subjekat. Sarađivao sam sa većinom radnji (ne šupa, nego firmi), uključujući i njihove servise, znam dosta tih ljudi i nije mi poznato da bilo ko od njih radi za 15K dinara. Sjajni momci i ljudi koji poznaju svoj posao.
Treba razgraničiti neke stvari. Ko hoće "servisera" sa završenom osnovnom školom platiće ga 15K dinara. Čistačica koja čisti jedan servis ima veću platu od toga.
Koliko se gluposti nakupilo ovde da to prosto nije normalno.
Covek je objasnio jednu 'realnost' koji pojedini sa foruma jednostavno ne zele da shvate.
Dear God, sta se sve na ovom forumu nece procitati... postao je dobar samo za oglase.
To sam ti odmah rekao, nisam ocekivao da ce neko to jos da citira.
Kompletno druga stvar bi bila da su oni mene zvali i rekli "e Intel nas odhebao za reklamaciju, dodji do nas da vidimo sta cemo" a ne, oni su se odlucili da pokusaju da zahebu nekog drugog i tako u krug...
Da se nadovezem na "temu", posto nisam bio zadovoljan sa ponasanjem(vcore zedju i grejanjem) mog 8350, prodah ga na KPP za 18000din i za 18500din u e**m-ju kupio 1244batch sa mnogo boljim preformansama i cini mi se da ce uskoro biti otvoren 5.0ghz oc ClubTrololo
Mozda da al' sigurno ne, pre ce biti 49-50 :dMožda ti prvi dostigneš 100 gigaflopsa u LinX-u.![]()
@zeljko gde stoji u zakonu da ako nema fizickih ostecenja da moraju da uvaze garanciju? Mozda si mislio na vidljivo fizicko ostecenje, ostecenje uvek postoji u slucaju reklamacije. Ti mislis da ako neko uzme da siluje procesor sa ogromnim naponima i posle 2 godine krene da mu trokira procesor ili da odbija da radi i butuje sa nominalnim naponom da ce to intel uvaziti? Doneses procesor i kazes kako nema nikakvog fizickog ostecenja, ali nece da butuje, mislis da ce ti bez ikakvog obrazlozenja kao s16 samo skinuti sa police i dati nov. Svaki normalan serviser ce ti reci da procitas jos jednom uslove garancije sta pise na kutiji proizvodjaca i uslove garancije koje ti je firma dala kupovinom istog proizvoda, a tamo stoji da ne podleze prouzorkovano greskom korisnika ili koriscenja van fabrickih specifikacija. Dosta firmi, pogotovo manjih koje su danas mahom i propale su uvazavale reklamaciju za takve slucajeve, svojim prijateljima, ljudima koji donose velike mesecne prihode itd, a oni su se kasnije sporeckali sa uvoznikom ili kim vec od koga je nabavljen. U ovom slucaju je to bio direktan uvoznik, kome on moze da se zali za nesto sto je ocigledna greska korisnika, intelu? daj molim te...
Mozes da pitas nekoga na forumu ko se razume u materiju vise od tebe i mene, i svako ce ti reci da od svih komponenti u racunarskom svetu CPU je najizdrzljivija komponenta i to pogotovo punokrvni intel. Intel 100% izbacuje taj procesor u prodaju sa gomilom provera i apsolutnom garancijom da je isti procesor izasao potpuno ispravan i da ispunjava sve norme i specifikacije kako je napisano. Sansa da je procesor sam crkao od sebe ili greskom proizvodjaca je 0,000001%, obicno ako se desi da procesor dodje na reklamaciju, a da to nije greska korisnika, je gotovo uvek da ne kazem 100% neki spoljni faktor, ploca pobrljavi sa naponima, udar groma, varijacije elektricne mreze itd. U ovom slucaju s16 je dobio potpuno ispravan CPU, da li ga je ploca ubila ili ludacki klok ne znam, ali izivljavati se tako kako si ti opisao i traziti da ti neko uvazi reklamaciju nece da moze. To sto si pomenuo da neki likovi vracaju po 10 cpu-a, to mozes na zapadu gde ti je pravo iznad prava prodavca, ali i ta cela procedura traje i ne mozes kao kod nas da odes u firmu i da trazis 10 kutija da probas odjednom i izaberes onaj koji ti se svidja.
Zato kazem da stojim iz "nemoralnosti" s16, je sam ma uvek isao na stetu sebi a neki serviser/ko vec je samo trljao ruke jer je imao duplu zaradu na nekim mojim komponentama, sad sam okrenuo list i samo cekam da neko pokusa da me zavrne, jer ako ja mogu za polovne komponente uvazavat garancije i pokusat da budem korektan i akd znam da nisam kriv, to isto cu ocekivat od nekog "Miskovica" od distrubutera jer budite sigurni ne razlikuju se oni mnogo (cast izuzecima)!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari