Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Molio bih za pomoć,

u četvrtak sam zamenio "stari" prijemnik novim D3 v2.0, međutim jako sam razočaran odzivom servisnih informacija.
Da li neko zna:
1. Zašto mi posle premotavanja dve-tri stranice u EPGu "zaglavi" signal na minut ili duže?
2. Zašto mi ne radi opcija ponovnog gledanja emisija u zadnja 72 sata (na TimeLine-u nemam nikakav signal, kako je to opisano u uputstvu digitalnog prijemnika)?
3. Promena kanala radi jako sporo. Promenim tri kanala, a na promenu cetvrtog čekam više od minuta. Moram da gledam one kanale na kojima se prijemnik "zamrzne". ZAŠTO se ovo dešava?
Ima li rešenja ili da od SBB-a tražim stari prijemnik?
zovi njihovu tehnicku podrsku ja sam zvao za ovo gledanje 72 sat unazad i pustili opciju

Tako se ti kanali emituju. To su kanali koji emituju 4:3 a puštaju nešto što je izvorno 16:9.

Valjda si na te crne linije mislio.

Jako mi ide na živac što na nečemu što zovu digitalna TV izvorni signal koji jeste 16:9 prepakuju na 4:3 dodavanjem tih štrafti gore/dole pa onda to emituju kao digitalna TV na 16:9 televizore. Besmislica.

Uglavnom ne pakuju to oni (SBB), nego TV stanice tako emituju.

A da iritira, tu se slazem u potpunosti :)

Pozdrav

Kao što rafiki reče nema to veze sa SBB-om nego sa tv stanicama koje i dalje emituju 4:3 signal. :(

Tupavo je npr. što RTS HD mnogo toga emituje u 4:3 iako je očigledno da je izvorni signal 16:9. Puste film koji je na njihovom mediju sa kojeg puštaju očigledno 16:9. Dodaju crne štrafte gore i dole, zatim titl preko te donje (pa ne možemo ni da raširimo sliku preko celog ekrana) preformatiraju to na 4:3 i tako emituju na HD kanalu u upscale HD rezoluciji. EM razvučeno, em crne štrafte gore i dole. ?!? Ok dok to ide na standardni analogni tv signal, ali da ga tako prosleđuju i na njihov digitalni HD kanal je besmislica (logično kod naših javnih preduzeća, jel? ...)

Ne smeta mi toliko što slika na 16:9 televozoru nije HD. Kada je izvor dobar, i jeste 16:9, i SD signal izgleda ok. TV PRVA na primer, ili FOX Movies. Ali me baš smara kada nije 16:9 pa il' gledam štrafte ili deformisanu sliku. A kada vidim I štrafte I deformisanu sliku, e to je vr'.

Poslednja izmena:
Gledaj to sa druge - vedrije strane: za cenu osnovne pretplate (tj. odrzavanja) dobijas i crne strafte i deformisanu sliku. Dva u jednom :)

I dalje su u tripu da postoje gde da se kupe 4:3 televizori. Ja ne znam kad će neko da se probudi tamo iz dubokog sna. To sa titlom je vrhunska glupost, i sa crnim štraftama, kada iskrivljenu već sliku na 16:10 dodatno pokrive.

Postoje televizije koje sa SD signalom dobro izgledaju na velikoj dijagonali, kao Prva na primer, iako je sadržaj programa uglavnom težak za podnošenje - pričam čisto tehnički.

Kakvi su ovo vauceri što su poslali poštom, hbogo? Jel to znači da može hbo da se gleda i preko d3 ili samo kao d3go na pc, tabletu ili telefonu?

Stoji mi od sinoc checking for updates I ne mrda. Ima li neko ovaj problem? Ne mogu ništa da radim, daljinski ne reaguje. Uključio, isključio opet isto...

Ja sam imao ovaj problem. Jedino sto mozes sam da pokusas je da ugasis risiver pozadi na prekidač i upališ ga ponovo držeći on/off dugme sa prednje strane. Tako ces inicirati ponovno skidanje softvera. Ako to ne uspe moraces da zoves SBBovce da ga nose na "reprogramiranje" kako je meni strucno objasnio serviser :)

Dosao juce popodne decko i sve sto je trebalo da mi ovi iz call centra kazu je da dugo drzim vol-, chanel+ i chanel- zajedno, dok na risiveru ne pise done. Drzi se nekih minut i posle ga upalis i ugasis. To mu je hard reset. Znaci decko je dzabe dolazio i prosto ne mogu da verujem da ne znaju osnovne stvari i matletiraju svoje ljude da bazaju po terenu bez ikakve potrebe

To u mom slučaju nije znao ni dečko kog su poslali. Čak je imao problema da "cetrali" javi sta pise na ekranu jer sam ja risiver prebacio na engleski. Pokušao je ono sto sam napisao i kako nije uspelo odneo ga na flesovanje.

Časte,pa nova je godina.Mada oni retko ili nikad ne časte.Meni 2.0 risiver dolazi već 10 dana.Ni Deda Mraz ga nije doneo.:d Ovo je verovatno povezano sa onim vaučerima za HBO GO.Promocija.

Poslednja izmena:
Da, SBB je dao promotivno mesec dana "Pogledaj propusteno", Klub zonu i HBO Premium.

Stoji mi od sinoc checking for updates I ne mrda. Ima li neko ovaj problem? Ne mogu ništa da radim, daljinski ne reaguje. Uključio, isključio opet isto...

Imao sam isti problem, isto vece. Izgleda da su poslali koji byte viska.
Samo sto reset nije pomogao pa su zamenili receiver.

Dosao juce popodne decko i sve sto je trebalo da mi ovi iz call centra kazu je da dugo drzim vol-, chanel+ i chanel- zajedno, dok na risiveru ne pise done. Drzi se nekih minut i posle ga upalis i ugasis. To mu je hard reset. Znaci decko je dzabe dolazio i prosto ne mogu da verujem da ne znaju osnovne stvari i matletiraju svoje ljude da bazaju po terenu bez ikakve potrebe

Jel to drzis na daljinskom ili na samom risiveru?jel risiver upaljen ili ugasen kad hoces da ga resetujes?ja sam probao sve kombinacije i nista se ne desava,mogu samo pozadi preko onog prekidaca da ga resetujem.Mozes malo bolje da objasnis kako ste resetovali?hvala unapred!

Držiš na risiveru pomenute dugmiće pritisnute, ugasiš pa upališ pozadi. I dalje pritisnuto napred sve dok se ne pojave slova umesto crtica, tek onda pustiš.

Držiš na risiveru pomenute dugmiće pritisnute, ugasiš pa upališ pozadi. I dalje pritisnuto napred sve dok se ne pojave slova umesto crtica, tek onda pustiš.

Hvala,tako radi.Odradio sam reset i sve mi je proradilo.Juce se izgubila ona opcija 72h unazad,ja nazovem servis,oni ukljuce ponovo danas,kad predvece opet nestao,zamrzao se risiver dok sam gledao tv,ja restartovao i nestade 72h.Sad sve radi,videcemo dokle.Pozdrav!:lupko:

Da, SBB je dao promotivno mesec dana "Pogledaj propusteno", Klub zonu i HBO Premium.

Zna li se koliko će naplaćivati opciju "pogledaj propušteno" i hoće li se ista proširiti i na neke druge kanale a ne na samo 15-tak?

Od kada su aktivirali to 72h u rikverc, ne znam dal' sa time ima veze, receiver radi katastrofalno. EPG je teško upotrebljiv, zakoči se, ne reaguje na komade (a onda odjednom odradi 10-ak u međuvremenu izdatih komandi), svaki čas piše "molim sačekajte" i dok to traje mrtav je za komande... Užas!

Jel to samo kod mene ili i kod drugih?

Nije samo kod tebe, i ja sam primetio promenljivo ponašanje risivera, stim što je ponekad vezano za prisustvo eksternog hdd-a, tj. često kada je hdd/usb flash priključen risiver postaje jako usporen. Takođe i problem da EPG pokazuje ili emisije koje su prošle ili emisije koje će tek biti za par sati. U tom slučaju samo reset ili gašenje na prekidač pomaže da se sve vrati u normalu.
Još jedna irtitantna stvar koja se pojavila od poslednjeg updatea je što ako se risiver slučajno ugasi na daljincu treba mu dosta vremena da se ponovo upali.

slazem se za prethodni post. I kod mene je isti slucaj, da ako je usb u risiveru, sam risiver se dosta uspori...

Nazad
Vrh Dno