Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Evo neke slike.
live1.jpg

live2.jpg

live3.jpg

live4.jpg

all-face.jpg
Ja bi trebao sledeće nedelje da uzmem telefon na ugovor, pa se još razmišljam između G300 i ovog. Bio sam za G300 dok se ovaj nije pojavio, ali jedino što mi smeta kod ovog je lošija kamera... a rekao sam sebi da neću da uzmem novi telefon koji mi ima lošiju kameru od Nokie E52, tj. telefona koji trenutno imam...

otkud znaš da je lošija kamera od g300? po meni, nema šta da se razmišlja.. single core protiv dual core a i dizajn je lepši kod alcatela, bar meni.. jedino ne znam da li alcatel ima gorilla glass

Ja rado menjam nov g300 za ovog crvendaca :D nema sta alkatel je poceo da shije konkurenciju u srednjoj klasi.

i jel neko probao da li rade dve kartice koje nisu na mts-u?

Da i ja napišem koji utisak.

Ukratko:
- Telefon će zadovoljiti veliku većinu korisnika.

Poduže:
- Izrada je dobra i telefon lepo leži u ruci.
- Kamera je prosečna i meni je dovoljna, ali verovatno nedovoljna za one koji traže vrh (ako je to moguće ostvariti bez fotoaparata).
- Ekran je 4" inča ali je velika prednost u odnosu na 997 ta što ima hardverske tastere. Na taj način se dobija puna 800x480 rezolucija ekrana jer nema trake sa dugmadima kao na drugim ICS uređajima koji nemaju hardverske tastere (takav je upravo 997). Takođe moram da napomenem da recimo na Sony i Alcatel telefonima koji su prvo bili namenjeni za Android 2.3 pa su dobili unapređenje na 4.0 ne postoji softverska traka sa dugmadima već se koriste hardverski. Tako da se funkcije ne dupliraju a ekranu ostaje puna rezolucija.
- Baterija je takođe prosečna i verovatno bi mogla da izdrži 1,5 - 2 dana (sada ga intenzivno isprobavam pa izdrži jedan dan)
- Telefon se neverovatno brzo butuje i sistem je operativan za desetak sekundi.
- Rade dve kartice od različitih operatera. Prva (samo ona podržava 3G) mi je MTS a druga Telenor i nema nikakvih problema.

Slaze, se sve sa tobom , pricao sam ja da je super telefon , jedina bitna razlika izmedju 997 i 992 je ram memorija.Ko mije zahtevan korisnik i nece mnogo igrica i programa da istalira , ovo je pravo resenje za njega.
Jel neko naso neki francuski ili nemacki test telefona , posto ja pretrazih internet i nista ne nadjoh , i jos nema vesti o JB za 992D i dali ce ga biti uopste biti ni to nisam uspeo da pronadjem,Za 997 je JB najavljen u Q1 2013.

otkud znaš da je lošija kamera od g300? po meni, nema šta da se razmišlja.. single core protiv dual core a i dizajn je lepši kod alcatela, bar meni.. jedino ne znam da li alcatel ima gorilla glass
Pa po ovome što sam video i što sam upoređivao čini mi se da je kamera na G300 dosta bolja.

Otporan je na vodu u smisli da ako ga pokvasiš neće ništa da mu bude, e sad ne možeš da ga roniš ali je i ovo dovoljno :)
Ceo je premazan sa zaštitom...
r_2244888.jpg
r_2245432.jpg
W020120821275028167426.jpg
24DA6436F29639D0762ED8DDE1CD13AD.jpg

Evo još fotki koga interesuje kako izgledaju sa njim:

Poslednja izmena:
Otporan je na vodu u smisli da ako ga pokvasiš neće ništa da mu bude, e sad ne možeš da ga roniš ali je i ovo dovoljno :)
Ceo je premazan sa zaštitom...

Evo još fotki koga interesuje kako izgledaju sa njim:

Slike izgledaju vise nego pristojno sa ovom kamerom ;)

Jes bre dajte utiske.
Da mi zena uzme tel :)
Onaj 997 mi nekako izgleda mnogo veliki, mada ni ovaj nije mali.

Jel neko progao iGO, kako radi pošto čitam da neki imaju problem sa GPS-om...

Kako doći do ovog moba u oglasima, gde je neko uzeo uz paket pa prodaje? Nema ga baš nigde. A slični i skuplji 997D takođe je vrlo redak.

Nema nanMobilnom svetu, K-P, HaloOglasima, pa ni Benču. Gde još ima smisla gledati? :what:

Uzeo sinoć telefon. Na prvi pogled utisci su pozitivni, ali konkretna zapažanja ću da iznesem za par dana. Imam jedno pitanje, možda je situacija ista i kod drugih acatel modela. U gornjem levom uglu se nalazi lampica koja blinka kada stigne nova poruka, ili postoji propušten poziv. Ja nemam ni jedno ni drugo, ali ona blinka. Da li je to zbog toga što je baterija pala ispod 15 % (javilo mi se upozorenje da stavim telefon na punjač)?

Сигурно је због батерије. Тако је на htc desire

@Vlajza

Aj ako ti nije teško daj ukratko par reči o telefonu , tipa kakav je ekran , uglovi gledanja , bagovanje , kvalitet izrade ( na snimcima mi deluje kao plastikaner ) , jesi li mogao da ga probaš ako si ga uzimao u MTS ( nisam ga video izloženog ) kao i kvalitet zvuka.
Ja danas trebam ići da obnovim Box ugovor pa mi je ovaj telefon u konkurenciji.

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Svrati do mene na poso do pola 4, pa ga pogledaj sam :). Od ovog telefona ne očekujem mnogo, tako da nisam baš merodavan za davanje mišljenja. Plus, da ne grešim dušu, nisam stigao ni nešto mnogo da ga testiram, imam neku gužvu od jutros. Uzeo sam ga prevashodno zbog dualsima. U forumu nije izložen, ali ga ima još od vikenda. Neki su rezervisani, ali ja sam moj uzeo bez problema kad sam došao i pitao da li ga ima na stanju.

Samo mala informacija za one koji vole da se igraju na telefonu a radoznali su.
GTA 3 - radi OK
NFS Most Wanted - radi OK
Dead Trigger - radi OK
NBA JAM - radi OK
Duke Nukem - radi OK
Six Guns - igra krene ali ima neki bag sa teksturama pa je sve crno ali se vidi lik (verovatno je nova grafika pa nema podršku)

Mislim da ovo znači da ljudi ne treba previše da se brinu za performanse telefona. ;)

Samo mala informacija za one koji vole da se igraju na telefonu a radoznali su.
GTA 3 - radi OK
NFS Most Wanted - radi OK
Dead Trigger - radi OK
NBA JAM - radi OK
Duke Nukem - radi OK
Six Guns - igra krene ali ima neki bag sa teksturama pa je sve crno ali se vidi lik (verovatno je nova grafika pa nema podršku)

Mislim da ovo znači da ljudi ne treba previše da se brinu za performanse telefona. ;)

To sam i ja pisao u temi o 997, a posto su isti čipseti(CPU i GPU) naravno da ce sve pokrenuti.Razlika je samou kolicini ram memorije.Nema te igri koja je trenutno na trzistu koje 992 i 997 nece pokrenuti.

Nisam čitao temu o 997. Ali dobro je da ljudi to saznaju i na ovoj temi.
Ti pretpostavljam imaš 997?
Kako se ponašaju igre na 997 kada je rezolucija u pitanju? Mislim na softversku traku sa dugmadima.

Nisam čitao temu o 997. Ali dobro je da ljudi to saznaju i na ovoj temi.
Ti pretpostavljam imaš 997?
Kako se ponašaju igre na 997 kada je rezolucija u pitanju? Mislim na softversku traku sa dugmadima.
Sve je ok,softvetska traka stoji,ali nije to nikakav problem jel se sve vidi.Pogledaj u temi o 997 kacio sam screenshotove od NFS most wanted,Faling fred i Asfalt6.

Jel u telefonu ne mogu da koristim 2 kartice sa iste mreze, samo sa razlicitih mreza posto kad ubacim MTS karticu u prvi slot pokazuje da nema sim kartice?
Videcu danas da probam taj prvi slot sa nekom karticom sa drugih mreza, ako uspem da otvorim poklopac :D

Evo neke fotke sto sam slikao danas, krivo mi samo sto je kamera losija nego na e52 koju sam imao pre njega, *** sta da se radi :(

Al sutra idem da vratim telefon tj. da zamenim za drugi posto mi ne radi jedan sim slot :mad:

Vlasnici 992D, dok je SIM1 online preko 3G mreže, koje kartice su dostupne da prime SMS/voice?
Naleteo sam na razna pisanija na stranim forumim za neke dual sim modele, pa bi info iz prve ruke dobro došla :)

uzeh ga i ja prekjuče. displej ovog fona je grozan, boje su užasne kao i uglovi gledanja a o digitizeru da ne počinjem. 995 koji mi stoji pored 992 je deset u čelo za svog dual core rođaka ali mu fali baš to, dual core. ja nisam probao dual sim mod jer nemam još drugu karticu tako da ne znam kako funkcioniše ali podešavanja za to su prilično jasna i dobra.

Red je da i ja dam neke utiske nakon 2 dana koriscenja.
Da krenem od spoljasnosti. Telefon pre svega jako lagan. Dosad nisam drzao tako lak telefon, u poredjenju sa G300 npr, ovaj je pravo pero. Dosta je tanak, na slikama mi je izgledao dosta deblje. Kvalitet plastike nije bas na najvisem nivou, i nekako mi nedostaju detalji. Utegnut je i previse, zadnja maska se bas tesko skida, tako da o krckanju nema ni govora. Mislim da bi mu dobro legli dugmici sive boje i sl. Cini mi se da ekran nema gorilla staklo. Zadnja strana ima horizontalne linije i blago je gumirana tako da sprecava klizanje, ali dosta je lagan tako da vrlo lako moze da izleti iz ruke. Cini mi se da ne lezi bas tako dobro u ruci.
Ekran je mozda najslabija tacka telefona. Ono sto meni licno smeta jesu uglovi gledanja. Ekran je stvarno dobro osvetljen, boje su zive, ali cim se telefon gleda recimo odozgo (narocito tad) ili sa desne ili leve strane, onda bas ima problem sa kontrastom. Postoje i blaga probijanja po ivicama, ali to se vidi samo na crnoj pozadini.
Ono sto najvise vredi kod ovog telefona su, cini mi se, performanse. Sve leti, nema bagova, ali bas sve radi glatko, za ova dva dana nisam osetio nikakvo blokiranje i sl. Instalirao sam dosta programa i gotovo svi su radili bez problema. Chrome radi odlicno, i sa vise tabova, sklorovanje je glatko i zumiranje isto tako. Kamera, koliko sam mogao da vidim, nije bas sjajnija, mozda su potrebna dodatna podesavanja, snimci, takodje. Prednja kamera je sasvim zadovoljavajuca. Sagovornik se dosta dobro cuje, a kazu da i mene cuju dosta cisto. Baterija mi traje vec dan i po, uz normalno koriscenje, napominjem da nisam mnogo razgovarao. Sve u svemu, za ovaj novac mislim da je telefon trenutno najbolja kupovina, ako se uzima kod operatera. Ako ima pitanja, rado cu odgovoriti. Tu su i fotografije...

IMG_8737_zps96f01413.jpg
IMG_8736_zps27bdd782.jpg
IMG_8730_zpsca386d56.jpg
IMG_8728_zps4d57662b.jpg
IMG_8726_zps3804e1d9.jpg

Ja sam ga uzeo malo pre.

Koliko mu je potrebno vremena da se konektuje na gps?

Ja sam cekao skoro 5 minuta bez uspeha,i nije se konektovao :mad:

Sutra kada se napuni lepo,probacu opet

Nisam Jos testirao GPS, Mada sam Cuo da neki imaju problema.

Da li je neko nababavio zaštitnu foliju za ekran ili futrolu i gde?

Vrh Dno