Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ma ne verujem. Jednostavno, previse je naglih uspona i padova. Nema ono veze sa zivotom.
Kao da su dali nekom detetu da crta ono i sekli mu da sara gore dole, iznad i ispod crte od 3M. I tako dete sara, sara, malo se zanese ispod crte i neko stariji pogleda i kaze pa nemoj toliko ispod i dete brze bolje zakuca skroz gore da nadoknadi.
Eto toliko neozbiljno mi ono deluje.
Cak i da neko testira Asic to nikada nije u istim intervalima, u isto vreme i sl.

Ma ne verujem. Jednostavno, previse je naglih uspona i padova. Nema ono veze sa zivotom.
Kao da su dali nekom detetu da crta ono i sekli mu da sara gore dole, iznad i ispod crte od 3M. I tako dete sara, sara, malo se zanese ispod crte i neko stariji pogleda i kaze pa nemoj toliko ispod i dete brze bolje zakuca skroz gore da nadoknadi.
Eto toliko neozbiljno mi ono deluje.
Cak i da neko testira Asic to nikada nije u istim intervalima, u isto vreme i sl.

Razljutio si dechicu :smackbum:, :D.

Videcemo za 48h sta ce biti sa diff-om.

Do tada moze lepo da napuni diff ako nastavi.

Mige sad sam ubedjen da je ovo "velika igra" kao kad si mi davno objasnjavao sta je u stvari koin, kome treba i ostalo...
Nece ovde biti nekog pada diff-a .
Mozda inostrani rudari kradu struju, mozda je neka prevara, asic (leptir) ili sta vec!

ps: snaga 30th, kako stvari stoje dif moze i da poraste a ne da padne :)

Zanima me otkud ovolika snaga kad na glavnim sajtovima koji daju uslugu nije skocila bitnije.

Poslednja izmena:
:d jos malo pa 31th....

ovo sto rade, rade namerno da bi povecali network hashrate P.CKE samo da bi diff bio veci.. :whip:

Sve mi se cini da ni ova valuta nije bas nezavisna :-(

155 blokova za zadnjih 24h.
Sad nesto kontam... Mozda oni snagu mreze racunaju po broju resenih blokova i tako iscrtavaju. Ako su sada naleteli malo kraci blokovi ima smisla. Mada ne verujem ja nista u sve to, ocigledno je da pokusavaju da odrze diff koji ovim tempom bi trebao jos i da skoci.
Nijedna valuta nije nezavisna. Gde god je profit neka burgija mora da se vrti ;)

khm

stavljao na flash-ku od 8GB BAMT i sad kad sam pokusao da je preformatiram i vratim u stanje pre BAMT-a ne mogu da je isformatiram na njen pun kapacitet vec ostaje na 525Mb???? imao neko vaki problem???

Obriši sve particije, pa onda kreiraj novu koja će pokriti ceo kapacitet.

Dokopao sam se nekoliko komada 6770 1gb pa cu ovih dana poceti sa rudarenjem. Imam 775 plocu sa 1x pci-e 16x i 3x pci-e x1, zamisao mi je bila da pomocu extrentera napravim 4x pci-e x16 i da odvojim graficke od ploce. Da li je tako nesto izvodljivo jer sumnjam da ploca moze napajati sve 4 graficke preko pci-e slotova (75x4) ili postoje extrenderi sa dodatnim molexima za struju kako ne bi opterecivali plocu? I jos jedno pitanje, da li bi ubogi intel pentium 520 (1 Core/2 Threads) mogao da izdrzi 4x 6770 na izvesnoj ploci? :)

Procesor ti nije problem, ne znam samo koliko ce ti se isplatiti rudarenje sa 6770. 4 grafike, 800Mhash-a, mala zarada, ne malo ulaganje.

155 blokova za zadnjih 24h.
Sad nesto kontam... Mozda oni snagu mreze racunaju po broju resenih blokova i tako iscrtavaju. Ako su sada naleteli malo kraci blokovi ima smisla. Mada ne verujem ja nista u sve to, ocigledno je da pokusavaju da odrze diff koji ovim tempom bi trebao jos i da skoci.
Nijedna valuta nije nezavisna. Gde god je profit neka burgija mora da se vrti ;)

Sve te podatke oko snage mreze na koje nailazite su procene na osnovu broja resenih blokova u nekom periodu. Nema drugog nacina da se odredi trenutna snaga mreze nego samo nekom ovakvom procenom. Sto je taj uzeti period posmatranja kraci vece su sanse da ono procenjeno bude u odstupanju od stvarne snage mreze. Znaci oko primetite da snaga mreze poraste u periodu od samo par sati velike su sanse da je u pitanju samo trenutna sreca u otvaranju blokova. Da bi promena postala znacajna ovo bi moralo da potraje duze od par sati.

Na osnovu tempa resenih blokova od prosle promene mozemo ocekivati da u sredu popodne nastupi smanjenje tezine za oko 12%.

khm

stavljao na flash-ku od 8GB BAMT i sad kad sam pokusao da je preformatiram i vratim u stanje pre BAMT-a ne mogu da je isformatiram na njen pun kapacitet vec ostaje na 525Mb???? imao neko vaki problem???

Skini programcic SDFormatte i njime formatiraj flesku, nista drugo ti nece pomoci. ;)

@mirza
hvala, :type:resio problem uz pomoc HP disk storage format tool....

no name je napisao(la):
Sve te podatke oko snage mreze na koje nailazite su procene na osnovu broja resenih blokova u nekom periodu. Nema drugog nacina da se odredi trenutna snaga mreze nego samo nekom ovakvom procenom. Sto je taj uzeti period posmatranja kraci vece su sanse da ono procenjeno bude u odstupanju od stvarne snage mreze. Znaci oko primetite da snaga mreze poraste u periodu od samo par sati velike su sanse da je u pitanju samo trenutna sreca u otvaranju blokova. Da bi promena postala znacajna ovo bi moralo da potraje duze od par sati.

Na osnovu tempa resenih blokova od prosle promene mozemo ocekivati da u sredu popodne nastupi smanjenje tezine za oko 12%.
Hvala za info. Ja sam do istog zakljucka stigao sam jer ne verujem da je dozvoljeno da drze maloletno lice da im iscrtava grafikon :D
Ovo je jedini nacin da ima nekakvog smisla. Ovolika variranja nisu moguca.

Procesor ti nije problem, ne znam samo koliko ce ti se isplatiti rudarenje sa 6770. 4 grafike, 800Mhash-a, mala zarada, ne malo ulaganje.

Hvala na brzom odgovoru. Ma to je tek pocetak, u planu mi je 4 konfe sa po 4x6770 do sredine Januara. :)

Jesi ti izracunao kolika ce ti zarada biti? Kako placas struju? Vidim da si se opasno zaleteo ali nisam siguran dali si izracunao sve.

Hvala na brzom odgovoru. Ma to je tek pocetak, u planu mi je 4 konfe sa po 4x6770 do sredine Januara. :)

Druze,u najboljoj nameri ti kazem nemoj to da radis.Ne isplati se.Jedino ako na neku foru ne placas struju.7950/70 su jedine isplative trenutno,a i to samo pod uslovom da ne izadju asicsi bar jos godinu dana,i to bar tri komada na jednu plocu sa nekim kvalitetnim napajanjem i da ne poskupi struja

Struja ce poskupeti u februaru, 10%, tako je bar najavljeno....

Ja verujem da se rudarenje sa tim grafickim ne isplati vise nikako i da je nemoguce povratiti pare iz te price. Veliko je ulaganje u startu a dobitak mizeran.
Cini mi se da neki bivsi rudar njemu uvaljuje svu opremu. Covek se ocigledno zaleteo ali cini mi se da ne zna u sta se uvaljuje.

Ako je karte nasao na ulici i ne placa struju onda ok, samo mislim da Deda Mraz nije bas pouzdan tip ;)

Moram da se ukljucim... Ne mora uopste da vuce na pricu oko koina, rudarenja.
U ekonomiji biznis koji mesecno donosi 10% ulozenog je odlican biznis!

Koliko kosta masina sa 4 grafike i dobrim napajanjem? 350e?
Ako racunam 800Mhash-a i 35e mesecno.
Kad odbije struju koju ce da potrosi na tu masinu nema sanse da pridje cifri od 10%.
Puta 4 masine i sanse da ode u crvenu tarifu ako su mu masine kod kuce.

Nazad
Vrh Dno