Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ucinilo mi se da je jedna stara bas u NS gde sam bio pre nekoliko godina.

Ma vole one da se slikaju dok god ispadaju tako da se to njima svidja, pa slikao ti njih sa telefon ili DSLR-om, njima isto :d

Jos ako to mogu da ukombinuju i na cover i na profil, ma idi, sreci nema kraja 😛

Ali baš je tako :wave:

@jovandeka
Vrlo složena stvar, udri ikonu sa sve sekiriom.

Poslednja izmena:
@ Anri - Lens baby ili neki efekat? Zanimljivo izgleda 🙂

Pa original je bolji 5 puta 😀

Original je zadržan svejedno. Efekat sam odradio kad sam instalirao plugin i svidja mi se kako je ispalo. Fotka nije napravljena da bi se poredila sa org. A što neko misli da nije fotografija i to me zab... što bi rekao Šurda.

Original je prenapucani hdrovani kadar sa ne znam sta je autor hteo da kaze, ne bas lako za gledanje... a ovaj "rad" sa efektima je silovanje ociju i dobrog ukusa aman!

Ne razumem sto ljudi postavljaju fotke a nisu spremni da prime kritiku i odmah zauzimaju stav boli me za vase misljenje, zasto si je onda postavio ako te zabole? Verovatno si je okacio zato sto si bio odusevljen i ocekivao si pozitivne komentare koji bi ti prijali ali onda ide hladan tus i zabole me stav, da si ovu fotku okacio na jednom nasem forumu koji ima mnogo jaci deo za fotografiju mislim da je niko ne bi ni komentarisao.

Evo jedne slike koja objasnjava faze kroz koje mora da prodje dobra vecina nas koja udje u svet fotografije

b2feF.png

Ko je rekao da nisam spreman na kritiku? Lol. Čudno je to što je ovde bilo mali milion primera prenapucanih hdr-ova pa se nije komentarisalo ali da ne vršljam po arhivi. Drugo, fotka je postavljena jer mi se svidja bez danočekujem neki komentar. Nismo više klinci. Efekat je odradjen eto čisto da se proba program a i svidja mi se u isto vreme. Shvatite ljudi već jednom da se ne bavi svako profesionalno ovim.
Marti- ako je tebi prenapucan HDR ova fotka onda onda bi trebao malo da prelistaš neke od fotki renomiranih fotografa. Ako ti ne voliš hdr šta da ti ja radim majstore. Pozz!

HDR је најмањи проблем на овоме што си окачио...
Али ако тебе баш заболе, само цепај мајсторе!

Slazem se da je prva slika ocaj zivi

Važi Jovandeka uvažavam tvoje mišljenje. Hvala za objašnjenje.

Poslednja izmena od urednika:
Da se i ja "zapljunem" 🙂
Bio sam za vikend prvi put u životu na skijanju - Krvavec (Slovenia), prva dva dana katastrofa vreme - gusta magla, čak je i kiša padala pa je bilo mokro za sve pare, al zato je treći dan bio fantastičan - smenjivali su se sunce i magla ali takvom brzinom kao da se gleda "timelapse" :d

Krvavec-38.jpg

Krvavec-40.jpg

Krvavec-48.jpg

pokušaj crno bele obrade:
Krvavec-49.jpg

Poslednja izmena:
I još par komada

Krvavec-57.jpg

Krvavec-60.jpg

Krvavec-71.jpg

Sve slikano na Canon 1100D, kit 18-55, obrada je u LightRoom-u: "lens correction", malo sređen exposure, highlights i shadows, eventualno negde malo "pojačano" nebo (blue i aqua pojačane)

Meni se ove poslednje tri slike bas svidjaju, pogotovo ova poslednja zicara, a ona sto si napravio i crno belo, lepsa mi nekako u koloru 🙂

I meni se čini nekako lepša u koloru (zato sam i napisao "pokušaj", pošto nisam jop mnogo umešan sa LRom a hteo sam da nekako "prošaram" nebo i maglu, al nisam baš uspeo)

A i meni je poslednja žičara omiljena, to krećemo nazad, prvi put ostali na planini do posle 16h kada se sunce ovako spustilo (prvi i da nije bilo magle), ja natovaren sa stvarima prilazim "kućici" od žičare i vidim ovakvo sunce/senku, brzo pobacam stvari na zemlju, vadim aparat i vidim da na kartici imam mesta za još samo 2 slike ... "prayer shot" i ispade skroz okejno ... (u LRu sam vrlo malo pojačao narandžastu/žutu/crvenu za sunce i malo plave za nebo, ali vrlo malo jer mi se u originalu sunce "namestilo")

Poslednja izmena:
Krvavec-48-1.jpg

Evo kako bi ja obradio onu sliku tvoju, malo su naglasene boje, nadam se da se ne ljutis 🙂

Mozda nebo sam previse uplavio, ali ovo je bilo 2 minuta 🙂

Nebo je plavlje, to znam kako bih uradio :d ali kako si je "naoštrio"? jel to samo onaj sharpness u LR ili ima neki drugi fazon ?

P.S. naravno da se ne ljutim, naprotiv 🙂

Luxor, menja potpis, sto pre 🙂

djilkose, sto unisti fotografiju? 😀

Poslednja izmena:
Da, da sharpness u LR just that 🙂

Nešto suptilnije, bele boje, možda malo i prozirno...

Npr kao moj potpis, samo ti odradi varijaciju (crna pozadina je da bi video tekst):

11711560.jpg

Tipa: luka stošić | copyright 2013

Prilozi

• 11711560.jpg
    11711560.jpg
    25.2 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Rekao bih nešto u vezi guženja ali sam dovoljno pristojan i kulturan. Moja "izbrljana" fotka je interesantnija od tvog rušenja restorana na prethodnoj strani pa za jedno 2 klase.
Ja sam na tački gde mi baš odgovara i nikog drugog ne bi trebalo da zanima da li se ja pomeram sa te tačke do mene samog.
Magic-ma pusti nema veze nekultura izbija da sve puca. Uvek sam se vodio onom: "Kako radiš tako ti se vraća".
Prijatno🙂

Ti još nisi došao do termina fotografija, jer on podrazumeva mnogo više od tog što trenutno beležiš. Taj kadar rušenja restorana je fotografija, a ove tvoje razglednice nisu još u toj kategoriji. Nema razloga da komentarišeš druge komentare, dovoljno je da ih pročitaš.

@ LuxoR
Nemam ja mnogo toga da ti kazem osim da su fotografije prave turisticke al' dobro 🙂

Mnogo je hejta u ovoj temi iz raznih razloga, mogli bi svi koji nesto znaju, a ima ih, da lepo i bez prozivanja savetuju ako ih ne mrzi, naravno verovatno im se smuci kada neko i posle par godina tera po svom i kaci krseve, takvom onda nema pomoci, ali mislim da nema potrebe da ovolikim prozivanjem.

@ TH
Ona kafana je za 5 klasa iznad one tvoje, evo kad ti ja kao amater kazem. Ali to nije razlog da te onoliko napljuju, dovoljno je da kazu ''ne valja zbog toga i toga'' i kraj price.

Tako bi i trebala da funkcionise tema ali naravno ako neko posle x godina nastavi da kaci lose snapshotove i jos da se ljuti i svadja onda i razumem malo pumpanja :d

@LuxoR, evo dzonihsv ti je lepo predlozio, ovaj potpis koji sad imas je uzas 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno