Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pazi možeš da ih gnjaviš. Jer ako si daleko od centrale pa je veliki gubitak u liniji nek ti puste 15m do tebe dok dodaje 10. Medjutim nije bas tako kao sto kaže taj pametnjakovic iz tp-a. Ako je losa parica a izgleda da jeste možeš i giga link da ti pusti ti vise od 7mb vidjeti nećeš ali možeš da tazis umanjenje cene ili da ti promene oaket na manji 5mb pa da to plaćaš. Ako imaš volje iscimaj se malo sa njima=]

Oleg, jel mozes da okacis SS iz rutera? Kakve su ti instalacije u kuci, mozda te kabal zeza?

Untitled-1.jpgUntitled-2.jpg

Linija je nova, uvedena samo zbog ADSL-a, kao i kablaža....

Ma razumeo bih ja da imam gubitke na losem uređaju ili da parice tehnički ne mogu da daju veci protok, ali 40% je stvarno mnogo.

Meni je jasno da ti nisi zadovoljan kako ti radi ali to nije obmana korisnika nego realno stvari tako funkcionisu i niko nas ne krade.
Znam da neki provajderi garantuju 16ti deo ugovorene brzine, neki osmi deo ali niko ne garantuje 100% ni kod nas ni u svetu.
To sto ti je taj sa tehnicke podrske napricao zaboravi kao da se nije ni desilo jer se nalupetao, oni za to i sluze.

Pazi možeš da ih gnjaviš. Jer ako si daleko od centrale pa je veliki gubitak u liniji nek ti puste 15m do tebe dok dodaje 10. Medjutim nije bas tako kao sto kaže taj pametnjakovic iz tp-a. Ako je losa parica a izgleda da jeste možeš i giga link da ti pusti ti vise od 7mb vidjeti nećeš ali možeš da tazis umanjenje cene ili da ti promene oaket na manji 5mb pa da to plaćaš. Ako imaš volje iscimaj se malo sa njima=]

Moze da ih davi koliko hoce ali oni ostaju pri tome da je on uzeo ugovorom DO 10/1 mb paket, u prevodu sto je vec receno moze da ima 10 mb a ne mora nego koliko njegova parica moze da izvuce toliko ce imati protoka. Jer on do pravih tehnicara ne moze ni da dodje samo do onih mulaca iz tehnicke podrske. Jedini nacin da stupi u direktni kontak sa tehnicarima je da prijavi kvar i da mu dodju kuci kao satro da mu otklone kvar pa da ih tu savta sa pricom da ga prebace na novu paricu ili ako ima neku vezu u telekomu pa onda nju da iscima da ona nesto uradi po tom pitanju.

A ta tvoja prica da mu puste 15 mb pa tek onda 10 mb to nepije vodu ama bas ni malo a to kada bi im predlozio poceli bi da mu se smeju i spstili bi mu slusalicu. Jer ne mozes ti njima da postavljas uslove nego oni diktiraju svima pa kako svima tako i tebi.

A ako je podpisao ugovor na 10/1 paket nema te sile da sada nesto uradi po tom pitanju i da izboksuje 5 mb i da toliko placa, osim da ima debelu vezu pa da mu to neko zavrsi.

Pogledajte prilog 101612Pogledajte prilog 101613

Linija je nova, uvedena samo zbog ADSL-a, kao i kablaža....

To sto ti mislis da je nova linija je ok a ko zna na koju si paricu prikljucen i ko zna kuda sve ta linija ide pa dolazi do tebe. Sto se tice slika mislim da sa istih se ne vidi nista bitno nego treba ovako da ti izgleda:

Untitled.jpg

Potrazi to kao sto je kod mene oznaceno pa nam to slikaj i postavi ovde.

Poslednja izmena:
Каква су вам искуства са BOX пакетима? Двоумим се између потписивања уговора на две године, и узимања BOX пакета са отказивањем тренутне преплате на кабловску телевизију. Предност код BOX-а је што не морам да се обавезујем на две године.

Dal vredi potpisivati 2 godine ugovor za ovih 10mbita? Imam trenutno telekom bez ugovora 6mbita za 1500 tako da ne znam dal da se prebacujem..

Ako nemas uslova za dr net, potpisuj.

A što su dobra ova pitanja: da li vredi, hajde solite mi pamet. Pa zaboga, valjda ti znaš najbolje da li ti vredi ili ne. Ja sam na telekomu od 2008. tako da mi ta obaveza ništa ne znači. Na kabl nikad ne bih prešao, a još manje na neke pilićare tipa Verat, Beotel, Eunet, Orion... Ako voliš da se švrćkaš svakog meseca od provajdera do provajdera, onda ti sigurno ne vredi.

^ +1

Ljudi ocekuju da im neko kaze: "ej, evo samo sto nije uvedeno 10 Mb za 1000 din."
Frka je za lovu svima, pa se gleda da se ustedi na ovaj ili onaj nacin.
Da je bolje vreme ne bi se ni pitalo koliko kosta vec bi se samo trazila adekvatna brzina interneta.

Dal vredi potpisivati 2 godine ugovor za ovih 10mbita? Imam trenutno telekom bez ugovora 6mbita za 1500 tako da ne znam dal da se prebacujem..

Ja sam prešao na box, ugovorom na godinu dana. Ovo su moje brzine

e sada ako sam na 6/1 ona je ovo dobro, a ako sam na 10/1 ovo je smešno :D

Mada mislim da bi sa Orionom SBB i ostalima prošao i gore :(

Dakle nista od novogodisnjih promocija?
Drze cene, ne daju filera :p

Ja sam potpisao 5/1 jer može da se prebacim na 10/1 ili 20/1 ako nekad imam potrebe i kasnije se vratom na 5/1 ako se smanje potrebe. Da sam potpisao na 10/1 ne bi mogao na manji paket.

Posto se NET potpisuje na dve godine, to samo moze da znaci da od VDSL nema nista bar jos godinu ipo dana :(
Verovatno je to razlog nepostojanja jednogodisnjeg ugovora.

Posto se NET potpisuje na dve godine, to samo moze da znaci da od VDSL nema nista bar jos godinu ipo dana :(
Verovatno je to razlog nepostojanja jednogodisnjeg ugovora.

VAU kakav zakljucak! Kako si samo povezao jedno sa drugim???

Na žalost u pravu je.. Telekom je tek od skoro počeo testiranje vdsl servisa i sa maxumalnim zalaganjem i finansijana po njihovim procenama tek za 2god ce biti pokrivena većina zemlje.

Reklo bi se iz ove informacije da im fali radne snage, kad ono ustvari imaju visak :D
Slaba im je ucinkovitost, eto sta je.

Mnogo posla tu ima. Jer vdsl ima boljku da bi radio savršeno mora da bude na manje od 100m od korisnika. A kod nas je dobar deo ljudi je i kilometrima od centrale. Sto znaci da motaju razvodne ormare sa vdslom da kace bukvalno na svaku zgradu i banderu. Zdravlje kad to završe procvetace kvalitet usluge jer vise neće biti DO 10mb nego garantovan protok a iptv ima da leti.

Mnogo posla tu ima. Jer vdsl ima boljku da bi radio savršeno mora da bude na manje od 100m od korisnika. A kod nas je dobar deo ljudi je i kilometrima od centrale. Sto znaci da motaju razvodne ormare sa vdslom da kace bukvalno na svaku zgradu i banderu. Zdravlje kad to završe procvetace kvalitet usluge jer vise neće biti DO 10mb nego garantovan protok a iptv ima da leti.

Koja masa netacnih informacija tj. nagadjanja.

Ja bi voleo da me demantujes.

Izvinjvam se za 100m mislio sam na 1000 ali kucao sa telefona pa omasio nulu.

dsl-speed-comparisons1.jpg

Evo ti grafikon sa testiranja VDSL-a i gubitaka kroz parice.

Po vecim gradocima ti imas dosta centrala, ali cak i tad vecina je onih koji su dalje od cuvenih 1000 metara. ne pricamo o vazdusnoj liniji nego o kablazi. Samo pogledaj jedan prosecan soliter od 10 sprata kolko je kabla provuceno do zadnjeg sprata. A da ne pricamo o manjim gradovima koji imaju tipa 3 centrale ili okolnim mestima oko gradova..

I da procevetace kvaltet usluge, jer na VDSL-u imas mnogo vecu propusnu moc pa ce kako korisniku da ti nakace max link na paricu a softverski ti odredju brzinu koju uplatis tj zelis.

A ima li negde na netu raspored centrala/cvorista/cegalivec po Beogradu?

Prijavio sam se danas prvi put za Speed Up. Jel' ta prijava u isto vreme i zahtev za speed up ili samo registracija pa moram speed up da tražim ponovo? Kako ću uopšte znati kad su me registrovali?

Ja stvarno ne znam zasto ovi nasi dave sa uploadom. Trenutno sam u Skoplju i ovde je ne bitan upload...znaci 1:1. Evo za 10€ koji protok...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1354743453406.jpg
    uploadfromtaptalk1354743453406.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 259
Ja stvarno ne znam zasto ovi nasi dave sa uploadom. Trenutno sam u Skoplju i ovde je ne bitan upload...znaci 1:1. Evo za 10€ koji protok...

Pa zato sto nasi imaju neki cudan ugovr ili vec sta pa tako da ako se nevaram ne placaju download nego uplaod pa isti daju na kasicicu. No neko je o tome pisao pa ce verovatno neko da se javi da ti ovo bolje pojasni. Verovatno da Skoplje ima drugog nadprovajdera pa samim time imaju i bolji ugovor ili vec kako sve to ide.

Pa zato sto nasi imaju neki cudan ugovr ili vec sta pa tako da ako se nevaram ne placaju download nego uplaod pa isti daju na kasicicu. No neko je o tome pisao pa ce verovatno neko da se javi da ti ovo bolje pojasni. Verovatno da Skoplje ima drugog nadprovajdera pa samim time imaju i bolji ugovor ili vec kako sve to ide.

Da li je moguće da veruješ u to što si napisao? Internet "na veliko" se kupuje simetrično ali i da se ne kupuje simetrično nije to razlog zašto krajnji korisnici imaju asimetričan servis. Razlog je naravno tehnologija koja se koristi za tzv. last mile odnosno povezivanje krajnjeg korisnika, a ta tehnologija u osnovi ima asimetričan prenos podataka (DOCSIS, ADSL...). Zašto ima asimetričan prenos? Zato što se na taj način resurs (komunikacioni medium/kanal) kojim se podaci prenose efikasnije koristi jer je priroda korišćenja takva, asimetrična. Većina internet koristi u većoj meri za skidanje podataka nego za slanje. Oni kojima treba simetričan link (provajderi, firme sa specifičnim potrebama ili one kojima treba uglavnom upload...) mogu takav da zakupe i više da plate jer se za tako nešto mora koristiti tehnologija koja više košta. Kao što cena po megabitu nije jednaka tamo gde se protok garantuje i tamo gde je agregiran i gde se ne garantuje.

Poslednja izmena:
meni je uvek ovako http://www.speedtest.net/result/2354610779.png a treba 4 da bude... medjutim kad skidam nesto npr. po meni trenutno najbolji sajt za skidanje bilionuploads brzina uvek ide oko 400 kbs pa i preko sto znaci da ova merenja spidtesta nisu tacna

Ze fizicka lica nisam uspeo da nadjem u Srbiji mogucnost doplate za upload... Novi Sad je u pitanju..

Koji ruteri se sada daju u Telekomu i koja im je wi-fi klasa?
Imam Pireli ruter od pre par godina na 54Mbit-a, a hteo bih nesto brze za kucnu mrezu, pa posto planiram da menjam paket da vidim da li da im vratim opremu i uzmem novu.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno