Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Može ako ima IPTV, sa njim je uklonjen overhead i dobija se puna brzina paketa. Sećam se kad sam imao iptv, da sam na click 4 paketu konstatno imao 4.1 Mbps na Speedtestu i punu brzinu.

Pa zar nije pravilo da uz iptv moze samo paket do 5 Mb ?

Nemam pojma, prestao sam odavno da pratim ove gluposti. Ako ne može, onda ne znam kako ima punu brzinu.

Ne znam ni ja, samo mi se cini da sam tako nesto nacuo na forumu kad je bilo reci o tome. Neka potvrdi neko ko ima iptv.

Moja greska, bilo je 1.3 MB/s nekih sat, dva, sad je konstantno 1.1 i to je maksimum izgleda, posle 10 downloada nikad nije bilo iznad,

ovo je trenutna brzina

2377852495.png

Naravno daleko od 1.3 MB/s ali bilo je, ne bih lagao sigurno :D

Pa ja na sbb-u 10 Mb paket imam max download 1.1 MB/s.

Izmeris brzinu na speed testu podelis sa 8 i eto realnog maximuma;)

Kratko pitanje sa mahere sa bencha...:)
Ovaj lelekomov novi "DO" 10/1 za 1900din ili
Orion 7/1 za 2100 din?

Poslednja izmena:
Pa prema ceni logicno je Telekom,čak i da imas 7/1 opet je jeftinije nego kod Oriona.

Naravno...Ali sumnjiva mi je ta "kvaka" DO 10mb/s...Da li to znaci da su korisnici osudjeni na drasticno manje protoke kada masa zasedne da fejsuje u vecernjim satima ili situacija nije tako drasticna? Kakvi su utisci do sada?

Ne,to znaci da ako tvoja parica podrzava max 8Mb/s ti ces imati tu brzinu a placas paket do 10Mb/s.

Shvatam...Pretpostavljam da tu informaciju dobijam direktno od telekoma(max na parici). Priznajem da im se tako otvara lepa mogucnost za zamajavanje korisnika..Platis paket 10 -max protok na parici 6-8Mb/s...Uplatis 20 - nekim cudom max protok skoci na 10-15 Mb/s...:D
Hvala na brzim odgovorima u svakom slucaju!

Pa uvek je bilo "do" i sa klik paketima(i ako ne mozes da ostvaris brzinu koju hoces vracali su te na manji paket). Jedino sto je ovde veca razlika u brzini izmedju paketa, pa su morali dodatno da naglase

Shvatam...Pretpostavljam da tu informaciju dobijam direktno od telekoma(max na parici). Priznajem da im se tako otvara lepa mogucnost za zamajavanje korisnika..Platis paket 10 -max protok na parici 6-8Mb/s...Uplatis 20 - nekim cudom max protok skoci na 10-15 Mb/s...:D
Hvala na brzim odgovorima u svakom slucaju!

Nema sta Telekom da zamajava korisnike, oni puste max paket koji ti platis a pitanje je kakva je tvoja liniji do tvoje kuce i da li moze da izvuce tu brzinu tu koju platis odnosno zelis.

Imas jedno mozda malko skuplje resenje da vidis koliko tvoja parica moze da izvuce a to je da zadnju nedelju odes na Telekomov sajt i podeses zahtev za 16/1 mb paket i tamo odkacis opciju da ako ne moze 16 mb da ti puste koliko moze i trebalo bi u roku 24 sata da te prebace na novu brzinu, ili cak ne moras zadnju nedelju nego uzmes dva tri dana pred kraj meseca da prebacis paket ali gledaj da se ne potrefi da je to petak kada podneses zahtev jer onda ce ti novu brzinu puste tek u ponedeljek, i jos nesto u toku jednog meseca imas pravo na jednu promenu brzine tako da vec pocetkom sledeceg meseca podneses zahtev da te vrate na tvoj paket koji si koristio. Tako da ces 16 mb platiti samo tih par dana koliko budes koristio a to je nesto malo vise da platis nego inace sto placas regularni racun. Tako da na taj nacin mozes da proveris koliko tvoja parica moze da izgura bez da podpisujes novi ugovor. A kada skontas koliko moze tvoja parica da izvuce onda vidis koji NET paket ti odgovara da uzmes.

Mislim da ti je to najbezbolnije resenje a da se ne zaje*es da podpisujes novi ugovor.

Poslednja izmena:
Meni je istekao ugovor u Telekomu. Da li da produzujem ugovor i da uzmem ovaj paket do 5MB ili da mozda probam sa nekim drugim provajderom? Sta mislite o ovom paketu u Veratu 6MB 1590 dinara?

Razlika u ceni je 90din a dobijes 1Mb/s brzi paket i ugovor na godinu dana dok je kod Telekoma dve godine.Kod Verata sam par godina i imam taj paket od 6/1 i radi korektno.

Juce sam potpisao ugovor na dve godine 5/1. I kada sam izmerio na speedtest-u ping mi je 9ms, download mi 4,65, upload mi je 0.80. Jel to ok ili?

Pih. Ne bi lelekom dao nikad max sto nudi, nego uvek smanjuje.

Hvala ti na odgovoru. ;)

Jesi ti cuo nekada za overhead na adsl-u? Ako nisi raspitaj se sta je to pa tek onda nesto pricaj inace za tvoju informaciju telekom ti je pusti max paket, tako da ono sto placas to i dobijas. A brzine koje si napisao da si dobio na speed testu su vise nego odlicne tako da budi zadovoljan sa onim sto placas i sta dobijas.

Sta je potrebno od papira pri potpisivanju ugovora?Jel dovoljna samo moja lk posto je fixni telefon na kevino ime?

Moraces da povedes mamu da potpise ugovor .

I meni je na kevino ime, zvao sam, rekao koji paket i dao im kevu da kaze "Da" i to je to, brzinu mi posle 2h povecali, a ugovor dosao postom

Ja moram ici do njih posto prelazim sa Oriona i moram uzeti njihovu opremu.Videcu da ponesem kevinu lk i racun od telefona...
Ko bubreg da daju,strasno...:lupko:

Ama ko troluje covece, jesi video sta sam napisao, 1.1 mi je download uvek, gde je tu trolovanje?

Okači screenshotove testova i downloada pa da vidimo koliki ti je overhead na tih 10mbit.

Vrh Dno