Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Hvala, al zaboravih da napomenem i ovo. Hteo bih da zadrzim IPTV. Kako ce raditi ako vratim Telekomov ruter ?

Hvala, al zaboravih da napomenem i ovo. Hteo bih da zadrzim IPTV. Kako ce raditi ako vratim Telekomov ruter ?

Ako ideš na SBB onda ti IPTV (verovatno) ne treba jer je CableTV uslov za CableNet .
Ako i pored toga hoćeš da zadržiš IPTV onda će ti promeniti ugovor i ruter ti ostaje (koliko ja razumem celu priču).

Pazi ako zadrzavas iptv ostavljas telekom ruter zbog iptv. I on sluzi samo za vezu sa stb neces imati izlaz za net na njemu. Od sbba dobias drugi cable modem koji ce ti sluziti za net i ima wifi.=)

Koja je fora sa tim speed up-om, koliko vidim traje 3 sata i svaki put se placa dodatno. Da li neko zna nesto sto ja ne znam? :)

Ima a to je da platis samo jednom i ostane zaglavljen :p

Kako da aktiviram taj ADSL SpeedUP? Na sajtu vidim samo opciju da se podnese zahtev, a ja sam jos davno to uradio ali nikad nisam koristio tu uslugu.

Pa pise ti sve na sajtu. Ako si aktivirao onda bi trebao da imas 6mb internet ...

Poslao sam jos odavno zahtev samo za ADSL SpeedUP, ali kako da uplatim sad tu uslugu? Isao sam malopre ponovo na zahtev i pise mi poruka da je zahtev vec poslat. Ne vidim na sajtu kako da aktiviram tu uslugu.

Aktivira se sama a naplate ti kroz racun .

poslali mi iz poste danas obavestenje o akciji sto znaci da ne planiraju skoro da je ukidaju ili kako je neko pisao do 30-ovog mesaca da traje...:(

Nije to akcija vec novi paketi.

Nema sta mnogo da se objasnjava odes na : https://www.open.telekom.rs/secure/speedbuttonpm.aspx?sid=176&id=452 ispunis zahtev i aktivira ti se speed up za 24h i naplate ti kroz racun 60 dinara e sad u cemu je caka . Kada se aktivira speed up trebalo bi da radi 3 sata na toj povecanoj brzini i posle da se vrati na osnovni paket na kojem si bio pre aktivacije speed up opcije (max 4mb paket a osnovni je 1,5 , posle aktivacije speed up imas 6mb) . |E sad desava se da ne ostane samo 3 sata aktiviran nego mnogo duze tipa mesec i po dana pa nekada i duze a ti sad sam zakljuci sta je bolje ugovor ili aktivacija speed up koja ostane zaglavljena a platis samo 60 dinara i imas brzinu 6/1 ;)
Nadam se da sam ti sad sve pojasnio ako pak nisam ti pitaj sta te jos interesuje ,)

Poslednja izmena:
Prijava na nove pakete traje do 30.01.2013

Odakle ti to? Ja sam dobio info za te pakete postom i na tom papiru nigde ne pise taj datum, a ni na samom sajtu nisam primetio da bilo gde pise datum.

Pa sa ovim brzinama smo već prešišali i hrvatsku. Max ADSL je pre mesec dana povećao brzine samo za 20%. https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/brzina
Tamo se niko ne buni. Do pre godinu dana su ovde svi bili srećni sa 1,5. Sad više ni 200 nije dovoljno. Opet bi bilo malo. Meni je ovih 5 odlično. Sopcast sportski streamovi konačno rade kako treba i mogu k'o čovek da gledam utakmice.

Ne bih se slozio da su do pre godinu dana svi bili zadovoljni brzinom od 1,5(1,2). Mnogi nisu bili zadovoljni tom brzinom ni onog trenutka kad je taj paket povecan na tu brzinu, tj. svi su ocekivali da ce paket ici na 2, a ne na 1,5 uz malo povecanje cene

Zanimljivo, posto obicno oni nemaju nikakve korisne informacije. Ko zna, mozda ce posle tog datuma da izbace ove stare pakete, a ostave samo te nove

Poenta ovde nije u ADSL vs kabl kao što si ti shvatio već u tome što se vrlo često drugima "određuje" kakav im je net "potreban i dovoljan" mereno ličnim aršinima.
Upravo tako, bez uvrede ali nisi ni ti taj koji će nama da odredjuje kakav je net nama potreban. :wave:

Nije da mi je sporo, ali ako platim 10/1 i potpisem ugovor, onda to i ocekujem.
Do sada nije preslo 7Mb uploada...

Najverovatnije parica ne može brže.Daj sliku iz rutera da vidimo parametre linije.

Nije da mi je sporo, ali ako platim 10/1 i potpisem ugovor, onda to i ocekujem.
Do sada nije preslo 7Mb uploada...

Ako si sada potpisao, to znaci da si potpisao paket DO 10mbit...
Tako da ti niko ne garantuje da ces da imas punih 10 .

Kako obmana kupaca kad to vazi za svaki paket koji ste imali i koji cete imati na bilo kom provajderu?

Kako obmana kupaca kad to vazi za svaki paket koji ste imali i koji cete imati na bilo kom provajderu?

Ma razumeo bih ja da imam gubitke na losem uređaju ili da parice tehnički ne mogu da daju veci protok, ali 40% je stvarno mnogo.

Neki mucenik iz call centra mi je poceo da prodaje pricu o tehnickim mogucnostima linije i da ne moja linija ne moze da postigne veci protok, a na moje pitanje - koju bih brzinu dobio kad bih uzeo paket 20/1 - rekao da verovatno ne bih mogao da imam svih 20 nego između 10 i 20????????????

Kad sam ga pitao pa zar to ne znaci da moja linija ipak moze da izgura vise od ovih 5-7 Mb/s prvo je bilo - muuuuuuu, a onda je poceo da izvaljuje neke price o tehnickim mogucnostima i da bi me mozda ipak obavestili da ne mogu da mi obezbede 20Mb/s. Jeb.. te kakve price svaljuju tek ljudima koji pojma nemaju o tehnici?????

Da ne idem preterano u off, konstatacija na prethodne postove je da je i ova brzina za neke redovne poslove vise nego dovoljna. Pre par godina sam se odusevljavao kad god odem negde van zemlje i vidim brzinu od 5 Mb/s a sada nismo zadovoljni i sa vise...

Samo me nervira to sto smo se mi i ovde (i ako vecinu clanova ovog foruma smatram ipak da su ljudi iznad proseka po tehnickom znanju), kao i svuda u ovoj zemlji navikli da nas kradu a mi stojimo u redu za sisanje....

Poz

Poslednja izmena:
Vrh Dno