Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

E pa dobro. Mislio sam da ima nesto tipa 2mbit za 1200d :)

lepo bi bilo da ima za fejsase ali nema :)

E pa, mili moji, ja sam krajem proslog meseca napustio Telekom. Uz ovu politiku cena posle akcije 50% ne vidim razloga da ostajem kod njih kada na SBB-u imam vecu dl brzinu bez ugovora, a sa ugovorom da ne pricamo, ...Moram da napomenem da sam na Telekomu generalno bio zadovoljan funkcionisanjem neta, prekida ne znam ni da li je bilo za ovih 1,5 godina, samo mi je zao sto odmah nisam aktivirao speedup. NS je u pitanju.

Meni sada 15. istice stari ugovor (4Mbps+IPtv) i razmisljam da uzmem taj paket "10" bez IPtv-a jer iskreno je krsina (ne mogu da prebacujem kanale, ne prima komande itd (bili su 100x iz telekoma i jednostavno nece da radi )). Proverio sam u telekomu koja mi je max brzina linije i rekose mi da je 13600Kbps. Javljam rezultate kada ubacim...

Kakav ti je sada ping ?

E pa, mili moji, ja sam krajem proslog meseca napustio Telekom. Uz ovu politiku cena posle akcije 50% ne vidim razloga da ostajem kod njih kada na SBB-u imam vecu dl brzinu bez ugovora, a sa ugovorom da ne pricamo, ...Moram da napomenem da sam na Telekomu generalno bio zadovoljan funkcionisanjem neta, prekida ne znam ni da li je bilo za ovih 1,5 godina, samo mi je zao sto odmah nisam aktivirao speedup. NS je u pitanju.

Pa sta da ti kazem komsija osim ako mislis da ce ti na SBB biti bolje onda sa srecom ali veruj mi neces se na istome puno usreciti. Na nekim lokacijama radi za medalju a na nekima radi tako lose da je katastrofa a o pingu tek ti je to prica za sebe pa ako igras neke online igrice neces se bas nesto usreciti. A drugo kada pogledas mesecnu obavezu prema netu pa prema kablovskoj izadje te skuplje na sbb-u nego da si ostao na telekomu i uzeo 10/1 mb paket.

Iscitah celu temu na brzinu....
Skontao sam da SNR treba da je sto veci (donja granica 6-7), a Attenuation sto manji. Kao sto se vidi iz prilozenog, udaljen sam oko 2km od centrale. Ono sto mi nije jasno kako ostali parametri (CRC, HEC, FEC...) uticu na liniju. Shvatam da linija do mene nije bas sjajna.
Ono sto me interesuje je, koliku max brzinu bih mogao da izvucem sa prilozenim parametrima? Ne umem da procenim sam :)
Hvala

Prilozi

• parametri.jpg
    parametri.jpg
    83.7 KB · Pregleda: 198
Otvorite posebnu temu za procene parice.

Evo kratak speed test novog paketa Lelekoma od 10Mbps. Skida mi oko 1030kb/sec. Upload ne prelazi 95Kb/sec. Ping i dalje osrednje "velik".
http://www.speedtest.net/result/2311387806.png

Evo dopune. Na testu mi opet pokazuje iste brzine, ali trenutno torentujem i skida mi 550 Kb/sec (upload 10 kb/sec) i jedva internet otvara. Google start page nece da ocita kako treba. Premerim opet brzinu, ono 8,7Mbps. WTF? :D WiFi off...

Poslednja izmena od urednika:
A sa kog trackera skidas?

***, obrisah torent pa nisam video. Sad vuce ponovo full i net paralelno radi ok. Nesto je trolovalo izgleda...

Koilko se sećam,ova promo ponuda 5,10,20 važi do 30.11. .

Jel imamo neki leak :d šta će biti posle 30.11. ?
Nešto povoljnije možda :D ?

garant ce oni da produze akciju a ostali provajderi ce da ponude manje brzine za manji kes. Jedino tako mogu na crtu Telekomu.

Bah,sumorna prognoza :( ...

Ubi me skroz ovaj Click 1 :wall:.
Sačekaću još ove 2 nedelje pa se vraćam na SBB ako se prognoze ostvare ...

@Flavio, idi na sajt Telekoma Srbije, sekcija speed up.. aktiviraj i uzivaj ;)

ADSL servis na broju telefona 012 5xxxxx ne postoji za šifru korisnika 125xxxx
:sceptic:

Jedino ako mi nisu promenili šifru u međuvremenu.Ovu sam zapisao pre x godina,kad sam aktivirao uslugu M@j račun.
Ako jesu već sam bacio deo ovomesečnog računa gde je šifra :wall:

@kloshar ,prognoza by @dulsrules ;)

@Flavio
Probaj da se uloguješ sa user i pass za mail koji imaš kod telekoma.

Koilko se sećam,ova promo ponuda 5,10,20 važi do 30.11. .

Jel imamo neki leak :d šta će biti posle 30.11. ?
Nešto povoljnije možda :D ?

Na sajtu ne pise da je ponuda do 30.11., tj. ne pise da je promo, vec je ponuda postavljena kao da su samo dodali nove pakete

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1449

I ja cu da sacekam jos malo, a ako ne izbace neku dobru akciju ili srede ovu glupost sa net paketima, onda sigurno bezim s Telekoma, a mozda i adsl-a. Ova net ponuda bi trebala da zameni klik pakete, da bi bila dobra, a za osnovnu cenu na 2 godine ja najmanje ocekujem bar 8-10Mbps(a tih 10 na adslu izadje oko 8Mbps, a 8 oko 6,5). Jer ako hoce da se neko obaveze na 2 godine, onda treba i da ponude nesto dobro(da je uo 12 meseci, prica bi mozda bila malo drugacija, ali ovako...). Jer ovi net paketi mogu da deluju zanimljivo samo onima koji nemaju alternativu.

Jednostavno, ugovorena obaveza od 2 godine stvarno deluje previse

^ ja se i dalje lomim.. placam skoro 2200 klik 4 :( da li da uzmem ovaj od 1500 din jer oni nema sanse da daju net za manje od toga bilo 5 ili 10 mbs, nego 2 godine pravi veliki problem... a da cekam ima da se nacekam bar do proleca :( stvarno su skot*vi.

p.s uopste ne vidim sta je tu povoljno uzimajuci u obzir ostale cene-stvarno ne vidim razliku :OOO plus 2 godine haha smesno. :trust: moze se samo reci da je povoljno uzeti ovaj paket od 10 mbs mada mnogima pa mogu reci i svima nisu prioritet velike brzine vec jeftiniji paketi.

Poslednja izmena:
Ljudi nema tu sta da se previse razmislja, uzmite samo objektivno da u narednih dve godine nece biti neke drasticne promene u adsl brzinama tako da ovo sto je ponudjeno sada je po meni vise nego odlicna ponuda.

Uostalom kome se to ne svidja eno EUnet ima povecanje svojih paketa pa mozete da predjete kod njih ali racunajte da su cene kudi kamo vece nego na Telekomu.

Ja sam uzeo ovih 10/1 mb kod Telekoma i mogu reci da nisam pogresio ni jednog trenutka sto sam otisao i podpisao ugovor na dve godine, jedan mesec vec imam manje jos samo 23 meseca a to ce da proleti. No svi vi znate najbolje sta vama odgovara a sta ne.

Za SBB internet imam mogucnosti ali iz principa necu da ga uzmem jer kod mene u ulici radi katastorofalno i komisja koji ima je nezahtevan korisnik sto znaci skine neku pesmu ili jedan film u par meseci i nista vise al izato koristi skype non stop zbog komunikacije sa brojnom familijom po svetu i non stop se zali kako mu puca veza kako je los ping a jos on ni ne igra igrice ali se u sve to razume pa sta bi tek onda ja radio koji igram igre dnevno skidam po par novih filmova. I dosada ih je zvao ni sam neznam koliko sma ih puta gledao kako nesto cackaju po kablovima i na kraju bude dobro dana dva i posle opet na staro jednostavno ne treude se dovoljno da otklone problem. Tako da je SBB na nekim lokacijama ok a negde je zali boze tako da ni SBB nije vise sto je bio.

Tako da cu se ja drzati idalje Telekoma dok neko ne ponudi optiku ili Telekom se prebaci na neke vece brzine.

Poslednja izmena:
...a ostavili su i klik pakete :D

nije bas prijatna situacija za one koji placaju 20MB pod klik ugovorom za 4k din, a oni pustili sada 20MB za 2700 din... kao net brzine.:d

edit:
nadam se da ce im dozvoliti promenu ugovora u net20, pa makar i sa novih 24 meseca. :/

Poslednja izmena:
Da li je realno ocekivati da ce uskoro smanjiti cene Click paketa?

Jeste da su bez ugovorne obaveze ali 1558 dinara za paket 1536/256 sam placao jos pre 6 godina, nema smisla da i u 2013. to radim.

Moze da podignu brzinu al da spustaju cenu nema sanse

zna li neko do kad traje ova sjajna akcija?

To ti je ono "akcija na akciju". Samo se menja datum do kad traje a akcija ostaje ista. Ne bi me cudilo da ostane na snazi jos par meseci opusteno jer realno, sta mogu bolje da ponude a da ne spustaju cene paketa ?

Akcija Verata je mozda dobra za one koji nece 24 meseca ugovorne obaveze. Daju 6/1 za 1590 dinara uz ugovor na 12 meseci. Za sad nisam imao problema, a mislim da radi sasvim dobro.

Vrh Dno