Šta je novo?

Microsoft Surface

Nemojte da mislite da podrzavam Apple fanboya. Meni je bilo veoma zanimljivo da procitam sta takvi likovi ocekuju i kako razmisljaju.
Inace, gubljenje 2-3 sata vremena cekajuci u redu je sumanuto, bilo to kod Microsofta ili Applea.

Nemojte da mislite da podrzavam Apple fanboya. Meni je bilo veoma zanimljivo da procitam sta takvi likovi ocekuju i kako razmisljaju.
Inace, gubljenje 2-3 sata vremena cekajuci u redu je sumanuto, bilo to kod Microsofta ili Applea.

A ne, ne. Čovek uživa da čeka u redu za Apple proizvode, tu ih saleću novinari, Apple osoblje im daje high five i svi su kolektivno uzbuđeni. Al mu je bilo dosadno da čeka u redu ispred MS radnje.

During an Apple product launch, the excitement just forms on its own and Apple staff actually interact with customers by giving out high fives. Also, throughout the time, members of the press folks waiting in line, which add even more value to the experience. I became extremely bored while waiting in line.

Očigledno da MS nije više IN i da im marketing popušta. Stariji članovi foruma će se setiti predstavljanja Win 95 i koliki je event to bio. Čak su i Rolling Stones unajmili za pesmu "Start Me Up" kojima su plaćena prava za korišćenje u kampanji ~10 miliona $, samo zbog predstavljanja START menija.

A sad izbacaju Start meni i teraju narod da koristi Modern UI umesto desktop moda na desktop mašini? 3 puta sam probao da posvetim po jedan dan na navikavanje na Modern UI i ne vredi, nemam želje da se toliko prilagođavam računaru, poenta je da se on prilagodi meni, ne obrnuto. Svaki put bih obrisao 8-cu i vraćao na test računar stari sistem.

A tek ideja kod Win RT da em menjaš poznati interfejs za Modern UI, em nemaš nikakvu kompatibnost sa postojećim x86 programima, em ti je Market potpuno prazan što se tiče korisnih aplikacija, ne postoji mogućnost da koristiš računar u AD-u što i jeste bila jedna prednost koju su mogli da imaju i očekuješ da će to neko da kupi?

Poslednja izmena:
While I entered the store, employees were just standing around like it was just another day of work for them. No applauds, no cheering, nothing.

Jel ovo neko zezanje? 😀 Ok, tu sam prekinuo sa citanjem.

Mašite poentu. Nije stvar u tome da li Apple zaposleni i radnja rade "nešto" i koliko je to zanimljivo njemu i ostalima već u tome da MS ne rade "ništa" a imaju uspešnu radnju preko puta njih. Treba da se ugledaju na radnju koja je puna svakog dana, koja radi drugačije promocije i sami urade nešto po tom pitanju, pa čak i da aplaudiraju i dele sladolede ako treba, pošto očigledno ljudi to vole tj neki su ih razmazili i sada moraš da i ti igraš tu igru ako hoćeš uspeh. Nisu dovoljne samo plave majice.

Znači, stvar je u pristupu prodaji i utiscima koje nosiš iz radnje i to čovek i kaže (retail experience).

Jel ovo neko zezanje? 😀 Ok, tu sam prekinuo sa citanjem.

Nazalost nije zezanje. Ja sam mislio da mighty78 preteruje ali onda sam izbunario ovaj video...

Nije ni cudo sto kupuju ko blesavi, kada im pored telefona prodaju i celebrity status od 10 sekundi...

Mašite poentu. Nije stvar u tome da li Apple zaposleni i radnja rade "nešto" i koliko je to zanimljivo njemu i ostalima već u tome da MS ne rade "ništa" a imaju uspešnu radnju preko puta njih. Treba da se ugledaju na radnju koja je puna svakog dana, koja radi drugačije promocije i sami urade nešto po tom pitanju, pa čak i da aplaudiraju i dele sladolede ako treba, pošto očigledno ljudi to vole tj neki su ih razmazili i sada moraš da i ti igraš tu igru ako hoćeš uspeh. Nisu dovoljne samo plave majice.

Znači, stvar je u pristupu prodaji i utiscima koje nosiš iz radnje i to čovek i kaže (retail experience).

Tebi ne bi bilo neprijatno da ti osoblje aplaudira i uzbudjeno skandira dok kupujes parce tehnike u prodavnici? Mislim, nije koncert u pitanju zaboga...

Malopre sam se igrao sa nekim Win 8 RT tabletom na Ušću, mislim da je onaj Asus VivoTAB RT, MS je imao štand sa par laptopova sa Win 8 i tableta sa RT-om.

Tablet je HW delovao OK, ali mi je nekako 10" u 16:9 je malo promašen odnos - mislio sam da neće biti mnogo vidljivo u odnosu na recimo Galaxy Tab koji je 16:10, ali jeste. Sam ekran je skroz OK ali mi odnos malo smetao.

Win RT radi jako brzo, vidi se da je sve optizovano i da se brzo startuje. Sam interfejs mi je bio malo čudan, ne znam kako da objasnim, liči na Win, al opet nije 🙂

Office na RT je OK dok malo ne zađete u menije, onda krećete da žalite za mišom ili touchpad-om, ima previše sitnih elemenata koji definitivno traže neki precizniji uređaj od nabadanja mojim ćevapima od prstiju (npr. na N7 nemam toliko problema iako je duplo manji samo zbog toga što nema tako malih elemnata), tako da je upotrebljivost bez tastature ista kao i na nivou aplikacija u Androidu, jedino je vidno bolja kompatibilnost i formatiranje dokumenata.

Inače Modern UI fino deluje na tako malom IPS ekranu, jedino mi je malo dizajn ko za dečicu, al mož' da prođe 🙂

Inače onaj desktop mod na WinRT-u je potpuna glupost, ne služi ničemu praktičnom.

Inače raspitivah se hoće li biti njihovog Surface-a u Srbiji i po kojoj ceni, al' deluje da neće toga biti skoro.

Poslednja izmena:
Tebi ne bi bilo neprijatno da ti osoblje aplaudira i uzbudjeno skandira dok kupujes parce tehnike u prodavnici? Mislim, nije koncert u pitanju zaboga...
Možda bi bilo ako tako nisi navikao u zemlji i regionu gde živimo, ali slično sam doživeo kada sam u Švajcarskoj kupovao odelo u jednoj poznatoj prodavnici specijalizovanoj za mušku garderobu. Na kraju mi je šef radnje čestitao što sam kupio "izvanredan primerak garderobe", poželeo mi sreću u poslu i životu a dve prodavačice koje kao sa modne piste da su sišle, takođe čestitale, dali kesicu sa poklonom (complementary gift), kratko aplaudirale i pitale da se slikamo za uspomenu. Uopšte mi nije bilo neprijatno... 🙂 Sve je to stvar koncepta i navike, kako ko tretira kupce u kom delu sveta.

Poslednja izmena:

Ponekad i nisi 🙂

Update 2: The online version of the article in the source link below has been modified. References to Steve Ballmer allegedly talking about “modest” sales for the Surface have been removed. The CEO was reportedly talking about “modest” supply and not demand or sales, as Microsoft’s statement above claims. Apparently, there’s nothing to see here, folks. Or is it? Nasdaq and many other media outlets are still reporting on the news, as we did above, in the vein of “modest” sales (though citing Le Parisien, as we did). What Steve Ballmer said is no longer clear and we’ll just have to wait for official financial figures to see unit sale numbers.

http://pocketnow.com/2012/11/11/steve-ballmer-initial-surface-sales-off-to-a-modest-start

Hehe, jesu se ispravili - nije mala potražnja, nego je malo tableta isporučeno 🙂 Imali smo ogroman uspeh, 100% je planulo u prvom danu (od koliko jedinica ne kažu, 100, 1000?)

Ne vidim da Apple i Google imaju takve priče, pogledaj broj iPad4 i Nexus 7 uređaja koji su prodati u kratkom periodu i kako oni nemaju problem s isporukama?

Win RT tableti su krenuli jako kilavo, nit imaš gde da ih kupiš, niti su povoljni za ono što nude. Šta čekaju, da prođe sezona praznika na zapadu kad je najjača prodaja, pa da tad krenu s proizvodnjom?

Možda bi bilo ako tako nisi navikao u zemlji i regionu gde živimo, ali slično sam doživeo kada sam u Švajcarskoj kupovao odelo u jednoj poznatoj prodavnici specijalizovanoj za mušku garderobu. Na kraju mi je šef radnje čestitao što sam kupio "izvanredan primerak garderobe", poželeo mi sreću u poslu i životu a dve prodavačice koje kao sa modne piste da su sišle, takođe čestitale, dali kesicu sa poklonom (complementary gift), kratko aplaudirale i pitale da se slikamo za uspomenu. Uopšte mi nije bilo neprijatno... 🙂 Sve je to stvar koncepta i navike, kako ko tretira kupce u kom delu sveta.

Pa da, krivo je nase okruzenje...

Samo sto smo se otarasili jednog vasica, nikne drugi...

@G@W
Molio bih te da ne prozivaš jer ja to ne radim, lepo sam ti objasnio da ti i tvoji stavovi nisu merilo i standard a nisam ni ja. Postoji civilizovanija društva gde se neke vrednosti cene pa samim tim se vrednuje i ceni i novac koji potrošiš. A čim bi ti da se otarasiš NEISTOMIŠLJENIKA potvrđuje teoriju da smo takvi kakvi smo.

Na primitivne uvrede vise ne odgovaram pošto se mišljenja "manjine" ne uvažavaju i teško prihvataju.

OnTopic: Inače je MS potvrdio da je u toku veću produkcija i da će većih isporuka biti prve nedelje decembra zbog predstojećih praznika. Kao da se uplašio da se svi ne razgrabe u novembru pa da ne mogu da podmire potražnju uoči Božića 🙂

Poslednja izmena:
@ dr gonzo

ajde glas, ali grimase i gestikulacija...

2uzyz60.jpg

Uber geek, ali u pravu je za neke stvari.

Ako je civilizovano drustvo da kao orangutani skacu i navijaju neka hvala, ja prodavcima kazem kada budu bili potrebni bice zvani, a sada cibe, ostavite me da razgledam. Kakvo navijanje, tapsanje, nisam mentol, ja bi se osecao u najmanju ruku retardirano, a posle neprijatno.

Poslednja izmena:
Slazem se. Obicno se dobro informisem sta kupujem, pa mi dodatna podrska prodavca nije potrebna, jer je prodavac samo povrsno upucen u ono sto prodaje. Navijanje i aplauzi su nevidjeno blamiranje.

Sa tom cenom mogu samo da sanjaju da ga prodaju u vecim kolicinama od 100K

Pravi Android i iPad killer, baš kao što su predvidjali 😛

sta mislite da li ce Win rt poput npr ubuntua, takodje moci da se nagnadno stavi na neki od android tableta ( asus prime, nexus, galaxy... ) ??

Imaju li ti tableti ARM procesore?

pa ocigledno da imaju.. 🙂 Msm da li ima vec ili da li ce biti moguce napraviti takav port..

Teorijski bi moglo.

Običan Surface ima Tegra 3 SoC, tako da sa te strane dosta tableta bi odgovaralo.

Za ekran bi moglo, minimalna rezolucija bi trebalo da je 1024x768, a za sve Metro UI feature je 1366x768. Pošto je većina Android tableta u 16:10 1280x800 minimum je ispunjen, ali možda neće sve funkcije novog interfejsa raditi bez prepravke.

Flash memorija je mnogo veći problem, Surface sa 32GB ima manje od 15GB slobodno, znači da varijante sa 16GB otpadaju bez nekog lite-ovanja i ozbilnjog ograničenja prostorom.

RAM memorija takođe, Surface ima 2GB RAM-a, a većina Android tableta 1GB, a Win RT je zahtevniji od Androida.

Teorijski bi moglo.

Običan Surface ima Tegra 3 SoC, tako da sa te strane dosta tableta bi odgovaralo.

Za ekran bi moglo, minimalna rezolucija bi trebalo da je 1024x768, a za sve Metro UI feature je 1366x768. Pošto je većina Android tableta u 16:10 1280x800 minimum je ispunjen, ali možda neće sve funkcije novog interfejsa raditi bez prepravke.

Flash memorija je mnogo veći problem, Surface sa 32GB ima manje od 15GB slobodno, znači da varijante sa 16GB otpadaju bez nekog lite-ovanja i ozbilnjog ograničenja prostorom.

RAM memorija takođe, Surface ima 2GB RAM-a, a većina Android tableta 1GB, a Win RT je zahtevniji od Androida.

Jesi siguran za ovih slobodnih 15gb??

Nazad
Vrh Dno