Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Za sta ce ti? Sta ce ti vise od 13Gb? A za ovaj predlog da uzmes classs 8 nisam siguran da ta klasa postoji. Ima class 6 i sasvim je dovoljna. Imam i 6 i 10 i mala razlika. HD snimak sa kamere nije seckao. Full HD. Od koliko GB bi dodao jos?

Kako za sta ?? Ja u Note-u imam 16GB interne + 32GB karticu i cim budem imao viska para kupujem jednu od 64GB. Igrice, hd serije ( jedna epizoda je 1GB ), slike, muzika... nakupi se...

@shatroghistro, samo jedna igrica može da ima 2gb tj. trunčicu manje ima Betmen, a gde je još koja igrica, filmovi, serije, muzika, slike, video snimci... pored interne memorije u S3 imam i karticu od 16gb i uvek nekako sve popunim :D

Naravno, uvek moze da se nakrca brdo gluposti i da se popuni.
@Pablo- jel ti telefon sluzi kao externi hard disk za backup serija i filmova ili..? Jedna epizoda u 720p je 700mb, 10 da stavis do ti je 7gb, a ne znam ni toliko sta ce ti. Kad ce telefon da ti treba da gledas brdo serija ili filmova zaredom? Ako ides negde dalje poneses laptop pa gledaj. A ako ides na odmor, neces valjda da gubis vreme zevanjem u telefon. Dakle, nema relano-logicna potreba za tolikim prostorom. Svakom je 16gb u telefonu dovoljno (eventualno jos 8gb kartica). Drugo je kad neko hoce mobilni da mu bude magacin :)

Naravno, uvek moze da se nakrca brdo gluposti i da se popuni.
@Pablo- jel ti telefon sluzi kao externi hard disk za backup serija i filmova ili..? Jedna epizoda u 720p je 700mb, 10 da stavis do ti je 7gb, a ne znam ni toliko sta ce ti. Kad ce telefon da ti treba da gledas brdo serija ili filmova zaredom? Ako ides negde dalje poneses laptop pa gledaj. A ako ides na odmor, neces valjda da gubis vreme zevanjem u telefon. Dakle, nema relano-logicna potreba za tolikim prostorom. Svakom je 16gb u telefonu dovoljno (eventualno jos 8gb kartica). Drugo je kad neko hoce mobilni da mu bude magacin :)

Svako ima neke svoje potrebe. Ja recimo nikad nebi kupio phone koji nema mogucnost prosirenja memorije micro SD karticom a ima naprimer samo 16GB memorije. Ili Nexus od 8 GB :wall: Sto je neko napisao toliko memorije je imala dumb nokia pre 5 godina.

Da gledam serije jednu epizodu za drugom kad ubijam vreme na poslu, naravno ako sam pre toga odradio sve zadatke. Laptop nemam i netreba mi posto mi nepada na pamet da sa sobom vucem 2.5kg samo iz zabave. Nemam ni tablet posto sam imao SGT10.1 i menjao sam ga uz doplatu za Note - takodje necu da vucem sa sobom tacnu od 10 incha cisto iz zabave.

-720p epizoda serije od 45 min ima tacno 1GB. Volim da ih nabacam vise da nemoram svaki dan da prebacujem sa kompa na phone. Recimo da prebacim 10 epizoda to mu dodje 10GB
-Racunaj da imam 4-5 igrica instaliranih i svaka u proseku ima 1.5GB.
-Dva backupa roma (prethodni i sadasnji rom) imaju oko 4.6 GB.
-Titanium Backup folder ima oko 1.2GB
-Muzika oko 2GB
-Razni clipovi, nekoliko hd spotova ~ 2.5 GB
-Instalacije raznih apk-ova modova, romova 2GB

I reci mi kako je 16GB dovoljno...

Ala su zacepili.

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/Samsung/Galaxy_Note_II

Za sada samo Telenor, ali uskoro. Cena na PIS 1000 od 1820rsd veca nego za simfree model iz oglasa :(, 57600 RSD

Dal su normalni..jos gore mi to sto ima samo beli da se izabere, izgleda da cu ja da se nacekam..

@Pablo: svako ima drugacije potrebe, ali mislim da bi 95% korisnika reklo da je 3/4 tih stvari sto si naveo nepotrebno na telefonu. (Koji ce ti djavo hd spot npr? Backup roma sacuvas na kompu, itd itd..)

Edit: nije za bacanje poklon koji daju http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16855993493

Poslednja izmena:
Sta ce ti vise storage-a, vazno je da ima ink effect :)

Juče postao vlasnik plavog N2. Toliko se razlikuje od SGA kao da sam promenio platformu.

@Pablo: svako ima drugacije potrebe, ali mislim da bi 95% korisnika reklo da je 3/4 tih stvari sto si naveo nepotrebno na telefonu. (Koji ce ti djavo hd spot npr? Backup roma sacuvas na kompu, itd itd..)

Svako ima drugacije potrebe. A i ti si zaboravio da 16 GB nije 16 nego 13 a nije ni 13 posto je 2GB rezervisano za aplikacije i na internoj memoriji ti onda ostane samo 11GB.

Ja da sam hteo imati ogranicenu memoriju uzeo bih Nexus sa 8 GB memorije bez sd slota :wall:

Juče postao vlasnik plavog N2. Toliko se razlikuje od SGA kao da sam promenio platformu.

Ja cim sam presao na zte skate sa galaxy ace odmah sam video koliko je taj Ace djubre.

Poslednja izmena:
Bravo za Telenor.Pocele rezervacije za fenomenalni Note 2,od S3 modela samo je skuplji 2k,sto je super cena.Za 1800 mesecno na 6 rata 57000,i da sacekam popust i uzimam ga,tu ne moze biti kajanja,jer je Note 2 savrsenstvo.

Svako ima drugacije potrebe. A i ti si zaboravio da 16 GB nije 16 nego 13 a nije ni 13 posto je 2GB rezervisano za aplikacije i na internoj memoriji ti onda ostane samo 11GB.

Nisam zaboravio da nije punih 16, napisah to na prethodnoj stranici, a i na ovoj da zavisi kakve korisnik ima potrebe, ali preko 90% korisnika (ili 98%) nece da trpa toliko stvari koje su nepotrebne na telefonu, stoga, interna od '16gb' i kartica od 16gb mislim da je i vise nego dovoljno. Potegla se ova prica jer si rekao da ti malo 16 i 32 pa da ces da uzmes 64GB o_O

U svakom slucaju, ako imas novac i neophodno ti je, tvoja odluka.

A za telenor da je dobra cena.. ahahahahah xDD opasna fora, Nebo80, opasna.. (sim free u Evropi jeftiniji a ovo ti povoljno..)

Poslednja izmena:
U odnosu na S3 je povoljan.Za nase uslove oba su skupi,ali su i najbolja dva telefona na trzistu.Cekam da Telenor dobije probne primerke Note-a 2 pa da vidim da li ga uzimam ili opet S3.Vidim da Note 2 ima manju rezoluciju od S3 modela,ali ta rezolucija je i vise nego dovoljna.I zaista nije Note 2 puno veci od S3,samo je duzi za 1,5 cm a siri za 0,5 cm.

U VIP-u je S3 ,sa Smart 700 i 1GB podataka paketom koji je 1900 RSD mesecno, sa eko motivacijom, 38.490 dinara. :) Ako Note 2 bude nesto skuplji, to je definitivno best buy u premium kategoriji. Telenor ima smesne cene telefona.

Nisam ja pobrkao nista,ti si.idi na gsm arenu pa vidi.Vazan je broj piksela,koji je na Note 2 cini mi se 267 ppi a na S3 je oko 305 ali mislim da to nije prevelika razlika.

To je PPI, tj. pixels per inch. :) Ako 2 telefona imaju istu rezoluciju (u ovom slucaju 1280x720), a razlicite velicine displeja (N2 > S3), logicno je da S3 ima veci PPI, posto isti broj piksela prekriva manju povrsinu. :)

Cekao sam du mu neko drugi objasni..nemam zivaca vise.. Ja kad nesto ne znam onda ne pricam o tome.

Hoces da kazes da si pametniji od mene i da ja ne znam o cemu pricam?Silno gresis ali ne zanima me tvoje misljenje.Samo znam da cu uzeti Note 2 ili opet S3 uskoro.

Naravno da necu da kazem da sam pametniji- ali obavesteniji da (cim ne pravis razliku izmedju pixel density i screen resolution). Ne znam kako mislis to da 'silno' gresim, al necemo o tome. A za S3 ili N2, I'm happy for you ;)

Samo opusteno

Poslednja izmena:
Ajde ajde, nemoj sada da stajete kad kreće da bude zanimljivo, kome je veći mislim ta rezolucija axe.gif

Sinovac, ne potpaljuj vatru :d

Znam, znam, sve nas je uzdrmala vest da stize N2 u telenor, but let's keep our cool :D

Naravno da pravim razliku,samo se u prvom postu o tome nisam lepo izrazio.Uzecu sta budem mogao,nadam se Note 2,samo da bude i popust u Telenoru.

Puno ga pozdrAvljam :d

(Al hvala na informaciji, kad vidis tako nesto, javi :) )

edit: nije mi se javilo odmah- nije mogao da uzme u telenoru jer tek treba da bude u ponudi, a posebno nije mogao da uzme crni kako je napisao u oglasu :D

Poslednja izmena:
Nov u ranji aleks mobil je 520e sa 12 meseci garancije,i telenor i ovog pod :smash:

Samo da nadjem nekog ko ce da ga uzme uz xl i da mu dam 55 soma i cao :d

Note ludilo od telefona , note 2 perverzija , to je trenutno najbolje sto se pojavilo , tablet iPad pa mnogo mesta pa samsung to govorim iz licnog iskustva :) !
Nego ljudi kad smo kod gde li ima da se kupi neki dobar dock za note i note2 , malo sam skrenuo sa teme sorry !
Mobil radnje 480€ , 12 meseci garancija i prst u uvo :) !

Poslednja izmena:
Sad nesto gledam cene u Ceskoj i tamo je 520e sa 24m garancije kad se oduzme 20% pdv izadje 416e al svejedno ovi u hendiju ko da su jeli bunike. A sve je to naduvano samo da se operateri urade za POVOLJNE tarifne pakete.Koji lopovi pa ovo je za zatvor M.... im njihovu.Muka mi je vise ove bede i socijale koju svi koriste.

Nazad
Vrh Dno