Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_660_ti_directcu_top_review,10.html
Asus gtx660ti TOP verzij sa 310.33 driverom - ne vidi se nikakvo povecanje u igrama.
Kako kazu u najpopularnijoj igri BF3
Asus gtx660ti DCII top verzija daje 49 fps - konkurent HD7950 boost 52fps-a
Pogledajte prilog 99892Pogledajte prilog 99893

Evo gde nVidia tvrdi da ima poboljsanja:

geforce-310-33-beta-gtx-680-performance.png

Od svih tih igara nijedna nije testirana na tom Guru testu, tako da odatle ne mozes da izvuces nikakav zakljucak.

Da li je normalno da se u toku igranja,temperatura krece oko 68,69 stepeni?

Temp 68-69c a fan radi na 40-ak%, totalna tisina. :p

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Najs! :) Javi kakve su temperature i OC. :)

Javicu, mada neverujem da ce pre ponedeljka biti tu.

Ocekujem da karta bude sto se OC tice recimo 1030/6600 i to zato sto je tu sve referentno.

Nije tajna da smatram 7950 kartu najboljom kupovinom ali posto nisam niciji fan ne mogu da sakrijem odusevljenje Titaniumke ovde Nevezano igra je jednostavno prelepa i Titaniumka prosto blista u toj igri. Toplo savetujem iscitavanje kompletnog testa od pocetka do kraja :wave:

Poslednja izmena:
To je sve "tu negde", a posebno kada se ne koriste "zestoko" *****ni AA modovi, mislim extreme AA+FXAA+SSAA... pa i vrapci na granama zanaju da AA modovi "kidaju" memorijski protok. Nije ni cudo, a sa druge strane kako nekoc e igrati ovako podeseno ovu igru s a"mocnih" 29.4fps? Malo realnosti ne bi bilo na odmet. GTX660Ti i 7950 su pravljeni za 1920x1080 sa maximalno 4xAA. To tvrde svi testovi. To je ono gde ove karte daju dobar framerate, a ne ovakva izivljavanja.

http://www.hardocp.com/images/articles/1352691741F74TQBhKZT_5_1.gif

evo malo preporucenih setovanja, vidi se da obe grafike rade slicno, a minimalni fps je gotovo identican. Nema tu leba da se ide dalje od 1920 sa 4xaa, ja bi cak na obe ugasio SSAA da bi fps bio preko 60-70

Poslednja izmena:
Realno sve moguce igre sam gurao sa 16xAF + AA na max,ono sto sam u igrama mogao da setujem,negde setujem i u driveru.
Znaci pricam za GTX660 TI.Nigde nisam imao pad ispod 50 fps-a u najzescim scenama i to u 1920x1200 rez!
Nekad je karta bila def nekad OC zavisi od zahtevnosti igre.U svakom slucaju ovako mala karta ,brutalna snaga.
Te FPS-e sa tih tabela nevidoh ni u snu,doduse nisam ni igrao tu igru niti cu!

Meni danas stize GTX 660Ti onaj MSI za 26.999 bas me zanima kakva je

Nema greske odlucio si se za jako dobru kartu, sve igre cak i na starijoj konfiguraciji ce raditi na max settings.

Te FPS-e sa tih tabela nevidoh ni u snu,doduse nisam ni igrao tu igru niti cu!
Ajooooooj... :wall:

Klasican "samo da se nesto kaze" sindrom...
Pa ako nisi igrao Sleeping Dogs, te ne znas uopste kako se ponasa 660Ti u toj igri - sta se javljas koji djavo?!

Metro 2033 ce lagano da "preda" prezahtevnost "uspavanim kucama". :D

Sta bi tek bilo kada bi se u Metro benchmarku koristio supersampling? :D

Stigla je karta.

3DMark vantage default test, PERFORMANCE rezultat, CPU na 4GHz Grafika da DEFAULT.

Karta je tiha, ali zaista, bez obzira sto je referentni dizajn. Overklokovanjem se iskreno nadam da ce stici do 30000 za GPU. Overklokovani ATI 7950 na 1100/1700 je imao oko 33500 sto mu dodje ~10% vise. Sve u svemu to je taman kako je i ocekivano.

Prilozi

• vantage_i5_750_4ghz_660Ti_default.jpg
    vantage_i5_750_4ghz_660Ti_default.jpg
    146.8 KB · Pregleda: 67
Ajooooooj... :wall:

Klasican "samo da se nesto kaze" sindrom...
Pa ako nisi igrao Sleeping Dogs, te ne znas uopste kako se ponasa 660Ti u toj igri - sta se javljas koji djavo?!

Uopste nisi u pravu jer konstatacija nije bila direktno vezana za igru koja se pominje vec u globalu. Malo,malo pa
se kace neki linkovi,neke tabele gde se forsira prica kako je 7950 jaca karta (i da jeste i nije meni sasvim sve jedno) i
da se GTX 660 Ti gusi sa AA i AF filterima i to u HD rez.
Razumeo bih da stvarno nisam kartu probao i da se nisam sa njom igrao,ovako nema smisla pricati neosnovano jer stvarno nisam imao nikakva zagusenja
pri maksimalnim setovanjima a uvek forsiram AA i AF!Bukvalno sve leti .
A evo sad cisto iz znatizelje cu da probam igru,vidim da ima i neki benchmark..

@GoranM
Nemoj mnogo da mucis kartu :p

Poslednja izmena:
Metro 2033.
Isto kao malopre, CPU 4Ghz grafika na default.

7950 na 1100/1700 je davao pri istim ovim setovanjima 64fps. Ovako je sada razlika 18.5%. Mislim da ce Overklok 660Ti svesti ovo na ispod 15%.

Prilozi

• metro.jpg
    metro.jpg
    122.9 KB · Pregleda: 60
@GoranM
Neka te lepo sluzi! A sad...OC! OC! OC! :)

Metro 2033.
Isto kao malopre, CPU 4Ghz grafika na default.

7950 na 1100/1700 je davao pri istim ovim setovanjima 64fps. Ovako je sada razlika 18.5%. Mislim da ce Overklok 660Ti svesti ovo na ispod 15%.

Realno gledano HD7950 jeste malo brza karta, ali po toj cjeni ta GTX660ti ne moze da ne valja ;)

Nazad
Vrh Dno