Šta je novo?

Prestigio PMP5080C PRO

Za update jedino Milana Tarota da pitaš :) Stavi xteam 1 sa Kepler karnelom mnogo je bolji od ICS i radi sve, možeš da vratiš na stock na isti način sa RKupdater. Full hd nisam probao, trebalo bi da radi.

Molim za link i upustvo za instalaciju tog roma?
I još jedno pitanje, kad se instalira da li treba neki patch ili sve radi OK?
Pozdrav.

Zvanicnog update-a za 5080b nece biti, tako da cisto sumnjam da ce biti za 5080c.

Rom http://www1.zippyshare.com/v/60864398/file.html, otpakuješ ubaciš ovaj karnel http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1451835&d=1351886448 u folder image, isključiš tablet, držeći - (volume-) priključiš kablom na komp, iz foldera Mediacom_810C startuješ RK29update.exe, klikneš formatta sačekaš da završi , štikliraš loader, klikneš aggiorna minut dva gotovo.Sam se restartuje prvi put se malo duže učitava. Ako imaš SD karticu izvadiš pre flešovanja a ako ti ponudi formatiraš memoriju posle flešovanja pa ubaciš karticu. Density changer za menjanje "rezolucije" 160 original prestigio, 120 se učitava (ja sam stavio 130).

Zvanicnog update-a za 5080b nece biti, tako da cisto sumnjam da ce biti za 5080c.

Evo video sa zvanicnim prestigio Android 4.1 romom za 5080b, tako da mozda i bude nekog updatea. U svakom slucaju italijanski android 4.1 za 5080b radi jako dobro.

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=d4PVdR7r4gI&feature=plcp

Taj video je star vise od mesec dana. Testiranja jesu vrsena, ali po informacijama kojima raspolazem nece biti update-a. Videcemo..

Rom http://www1.zippyshare.com/v/60864398/file.html, otpakuješ ubaciš ovaj karnel http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1451835&d=1351886448 u folder image, isključiš tablet, držeći - (volume-) priključiš kablom na komp, iz foldera Mediacom_810C startuješ RK29update.exe, klikneš formatta sačekaš da završi , štikliraš loader, klikneš aggiorna minut dva gotovo.Sam se restartuje prvi put se malo duže učitava. Ako imaš SD karticu izvadiš pre flešovanja a ako ti ponudi formatiraš memoriju posle flešovanja pa ubaciš karticu. Density changer za menjanje "rezolucije" 160 original prestigio, 120 se učitava (ja sam stavio 130).

Sve sam skinuo i kad počnem proceduru pritisnem power taster i taster - i to držim i pojavi mi se slika androida na kojoj stoji znak ! i ništa ne mogu dalje da uradim. Pokrenem program sa računara on mi javlja da ne prepoznaje nikakav uredjaj. Šta grešim, kako da odradim sve kako treba?

Prvo instaliraš drajvere koji su u folderu USB driver. Zatim pokreneš RkAndroidtool.exe, zatim držeći dugme volume - i NE PRITISKAŠ power već samo sa USB kablom priključiš tablet na računar.

Instalirao, ovo je sad sasvim drugi tablet, po meni radi duplo bolje, da bas ne preterujem. Hvala svima na pomoci.

Da, tablet prosto leti sa JB. Ako staviš ADW Launcher EX 1.3.3.7 (ili noviji kada izađe), još se dobije na brzini.

Evo i ja sam instalirao po uputstvima iz zadnjih par postova i sve lepo radi, hvala lepo :)

I ja sam instalirao, super radi :) nego imam jedno pitanje, najnoviji update angry birds space ne radi kao ni star wars verzija, a ako skinem apk file od starije verzije radi normalno kao sto je i pre radilo....da li neko zna u cemu je stvar?

Koja je procedura za vraćanje originalnog prestigio ROM-a?

Angry Birds SW ni meni ne radi, ali vidim da ima dosta primedbi na play store kod ljudi koji imaju samsunge, lg, sony sa istim problemom. Mozda bi neki buiod.prop tweak pomogao (da se tablet prijavljuje kao desire hd npr.), ali mislim da ce fix ubrzo izaci.

Na zvanicnom sajtu imas u download sekciji modela 5080 pro, zvanican poslednji firmvare, sa kompletnim uputstvom kako ga instalirati/vratiti.

Poslednja izmena:
E vidiš, nisam znao da je u pakovanju sa firmverom i uputstvo, hvala lepo :)

Prvo instaliraš drajvere koji su u folderu USB driver. Zatim pokreneš RkAndroidtool.exe, zatim držeći dugme volume - i NE PRITISKAŠ power već samo sa USB kablom priključiš tablet na računar.

Ja sam skinuo sve potrebne fajlove ali kad treba da ugasim tablet sa dugmetom volume - nista se ne desava,koliko treba da se ceka da bi se tablet tako ugasio? (minut-dva)?

Ja sam skinuo sve potrebne fajlove ali kad treba da ugasim tablet sa dugmetom volume - nista se ne desava,koliko treba da se ceka da bi se tablet tako ugasio? (minut-dva)?

Bato ugasiš tablet na power dugme ne na volume-. Instaliraš drajvere iz foldera USB i onda držeći volume- priključiš tablet na pc i program rkupdate će prepoznati uređaj, piše collegato na dnu.

Da, moj citirani post se odnosio na tablet koji je već ugašen.

Moram jos jedno glupavo pitanje da postavim. Da li je ovaj nas tablet sada kada smo stavili ovaj xteam rom rootovan?

Upravo se spremam da isprobam jelly bean na svom tabletu, ali jedino sto me sprečava je to što ne znam kako bih mogao da vratim svoju verziju OfficeSuite Pro 6 koja je dosla zajedno sa uređajem kada sam ga kupio. Na office suite sam se navikao i ne bih da ga menjam. Da li imate neku ideju?

Skineš isti sa google play ili (još bolja opcija) nađeš negde "narodnjaka" ;)

Hehe, poslao sam e-mail njima direkno i evo sta su mi odgovorili:

Hello,
Your purchase is for one license only. As an owner of previous license we can provide 50% discount to transfer it. Please let me know if you are interested and i will send you the discount link to purchase.

Pomalo bezveze da svaki put moraš iznova da kupuješ aplikaciju koju si već platio, ako menjaš sistem. NIšta, prvo ide potraga za narodnjakom koji radi.

Drugari, hvala puno. Nov sam u svetu androida ali mi se sve više sviđa.

Hm, kada sad povežem tablet sa kompom opet mi traži drajvere. Koje sad drajvere da instaliram, pošto pretpostavljam da oni koje sam već instalirao ne rade posao.

Da ne pocinjem novu temu, od skora sam vlasnik pmp 5080 c pro tableta I vec imam problema u radu pa da pitam da li jos neko ima slicne probleme. Kad prikljucim punjac upali se crvena dioda a kad se napuni prelazi u zuto a ne u zeleno kao sto pise u uputsvu' a tri puta nakon 10 sati punjenja ostalo je crvena dioda a pun je samo 99%. Verovatno zbog toga baterija traje max dva sata , na internetu I manje.Druga stvar je da sam juce ostao bez 1Gb interne memorije, umesto 6,86 ima 5.86 , a sve apk koje su bile na internoj memoriji su nestale. I na kraju umesti 1Gb Ram memorije ima sve ukupno oko 800 Mb 'a pozadinsko svetlo sve vise probija pa moram a osvetljenje ekrana da drzim na 20%. Ineteresuje me da li je neko imao slicnih problema jer ga nosim u servis I trazicu novi ili da vrate pare jer se sve desilo u roku od tri nedelje. Ps dva puta nije mogao da se vrati iz standbaya pa sam morao da radim reset da bi se probudio.Hvala svima na pomoci

Da ne pocinjem novu temu, od skora sam vlasnik pmp 5080 c pro tableta I vec imam problema u radu pa da pitam da li jos neko ima slicne probleme. Kad prikljucim punjac upali se crvena dioda a kad se napuni prelazi u zuto a ne u zeleno kao sto pise u uputsvu' a tri puta nakon 10 sati punjenja ostalo je crvena dioda a pun je samo 99%. Verovatno zbog toga baterija traje max dva sata , na internetu I manje.Druga stvar je da sam juce ostao bez 1Gb interne memorije, umesto 6,86 ima 5.86 , a sve apk koje su bile na internoj memoriji su nestale. I na kraju umesti 1Gb Ram memorije ima sve ukupno oko 800 Mb 'a pozadinsko svetlo sve vise probija pa moram a osvetljenje ekrana da drzim na 20%. Ineteresuje me da li je neko imao slicnih problema jer ga nosim u servis I trazicu novi ili da vrate pare jer se sve desilo u roku od tri nedelje. Ps dva puta nije mogao da se vrati iz standbaya pa sam morao da radim reset da bi se probudio.Hvala svima na pomoci

Uradi fabricki reset ako vec nisi

Sent from my HTC Wildfire

Dva puta sam morao da uradim reset na onu rupicu pozadi mada mi tada nije brisao nista od aplikacija, samo tako sam mogao da ga vratim iz standbaya

Factory reset, to treba da uradis. Pod settings, pa factory reset.

Nazad
Vrh Dno