Šta je novo?

Targo Telekom

Ajd opet da kazem,sve to kod mene radi bez ikakvih podesavanja.LG smart tv,galaxy2,pc,sve wifi ...sem tv-a.
Da nije tu zeka, tv mi je na utp?:lupko:

Poslednja izmena:
@goran064
A zar na onoj tvojoj slici sa prethodne strane nije bio LG Smart TV gde se vide uspešne konekcije sa DLNA sertifikovanim uređajima.
Gorane, interesuje me da li su ti svi ovi uređaji koji se vide na slici (tvoj asus 1005ha, kao i goran-ps asus laptop) vezani na Targov ONT bežično. I šta ti je vezano UTP-om? I da li imaš još neki ruter/svičer u mreži...?

Ja sam pokusao na sve nacine da nateram ONT da radi sa DLNA plejerima i nisam uspeo. Takodje, stvar koja ne funkcionise je FTP passive mode. Na osnovu toga, pretpostavljam da je problem u UPnP podrsci na ovom ONT-u. Sve ostalo mi je radilo. Trenutno koristim svoj TP Link, ali ONT nije u Bridge modu, vec u Routing modu, pa sam samo forwardovao portove koji mi trebaju ka TP Linku.

Ja sam pokusao na sve nacine da nateram ONT da radi sa DLNA plejerima i nisam uspeo. Takodje, stvar koja ne funkcionise je FTP passive mode. Na osnovu toga, pretpostavljam da je problem u UPnP podrsci na ovom ONT-u. Sve ostalo mi je radilo. Trenutno koristim svoj TP Link, ali ONT nije u Bridge modu, vec u Routing modu, pa sam samo forwardovao portove koji mi trebaju ka TP Linku.

Zar nije bolje da ga prebaciš u bridge mod nego da radiš dupli NAT?

Pa sad, kada je u Brdige modu ne mogu da pristupim ONT-u sve dok ne promenim IP adresu na TP Linku. Ipak vise volim da pristupim svakom uredjaju ponaosob kako bih mogao lakse da pratim koji brlja :). Da napomenem da se ni jedan uredjaj u kuci ne kaci kablom, svi su WiFi.

Pa kad je u Bridge modu ne pristupaš mu preko WiFI nego kablom. Bocneš mu kabl u prvi port i imaš pristup bez da menjaš konfiguraciju na tplinku ili njemu samom ili bilo šta drugo.

Mada ne vidim razlog što da mu pristupam kad je u bridge modu, taj je sveden na ulogu kablovskog modema i nema neku funkciju. Jedino ako bi mi zatrebalo za neku dijagnostiku, al to ne verujem da ću baš nešto često raditi, nije mi problem da dva puta godišnje bocnem kabl ako zatreba. Mnogo manje zezanja nego dvostruki NAT, port forward preko dva rutera i sl.

Jedino u slučaju da ni jedan uređaj kod tebe kući fizički nema ethernet port, mada mi to ipak malo verovatno :)

Poslednja izmena:
@error974
I u ovoj tvojoj konfiguraciji mreže (ONT u ruting modu + TP-Link), da li rade svi DLNA uređaji kroz bežičnu mrežu, odnosno da li se međusobno vide UPnP?

Stoji to sto kazes, ali kao sto napisah, sve je na WiFi a nije mi bas pri ruci ONT ni TP. Port FW nije neki problem, jednom otvoris par koji ti trebaju i to je to. Jedini problem mi je FTP u passive modu, ali ga nesto ni ne koristim. Ako mi treba nesto da skinem, tu je RDC.
Inace sam zaista izuzetno zadovoljan uslugom do sada, i TV i net. Samo jos da ubace EPG i FOX kanale, i to je to.

@goran064
A zar na onoj tvojoj slici sa prethodne strane nije bio LG Smart TV gde se vide uspešne konekcije sa DLNA sertifikovanim uređajima.
Gorane, interesuje me da li su ti svi ovi uređaji koji se vide na slici (tvoj asus 1005ha, kao i goran-ps asus laptop) vezani na Targov ONT bežično. I šta ti je vezano UTP-om? I da li imaš još neki ruter/svičer u mreži...?
Tako je.Evo ovde je i tel.android pridodat.
UTP-desktop pc i lg smart
WIFI-laptop i mali asus
Nemam nista sem ONT-a u mrezi.
Koju si zemlju stavio na tv-u za dvb-c?
20121105_165222.jpg

Poslednja izmena:
Ma sve je ovo kod mene radilo pre nego što je stigao Targov ONT.
Ja sam uveren da DLNA / UPnP protokol ide isključivo kroz mrežu (WiFi ili UTP) i da nikakve veze nema sa setovanjima zemlje na DVB-C. Inače moj Samsung Smart TV ima triple tuner: DVB-T, DVB-C i DVB-S2.

Nema veze setovanje zemlje. Meni nece da radi Sony Network player koji nema nikakva setovanja tog tipa. Na TP-u sve radi.

Pa dobro na kraju jel radi to wifi povwzivanje ili jok?Jel neko uspeo da "upuca" proces?

Da pustis uredjaje na net i da se medjusobno vide, to radi. Problem su odredjeni portovi i koriscenje UPnP-a.

Mislim da nije isto. Kod Gorana je mislim u pitanju file share a ne dlna. Mislim sa se Dlna uredjaji drugacije ponasaju preko WiFi u odnosu na lan.

Poslednja izmena:
Ma sve je ovo kod mene radilo pre nego što je stigao Targov ONT.
Ja sam uveren da DLNA / UPnP protokol ide isključivo kroz mrežu (WiFi ili UTP) i da nikakve veze nema sa setovanjima zemlje na DVB-C. Inače moj Samsung Smart TV ima triple tuner: DVB-T, DVB-C i DVB-S2.
Pa vidi,ja neznam sta si tj.kog si provajdera imao pre TT,ali sigurno nisi imao pusten odjednom i analogni i digit.signal direktno na tv.
Pretpostavljam da je to iz nekog razloga drugacije,jer kod mene ne radi ili ne radi sa svim funkcijama tuner na svim zemljama.Setovao sam Nemacku i tako sve radi.
Imas i opciju zamene samsunga za lg:D

Analogni i digitalni signal idu u isto vreme. Kod mnogih TV uredjaja DVB-c meni nije aktivan ukoliko nije podesena zemlja u kojoj je taj standard aktivan. To su obicno Nemacka, Finska, Danska...

Ma, uopšte ovo nema veze sa TV. Zamislite da imate samo Targov net, a ne duo paket. Ove veze DLNA se odnose na sertifikovane uređaje vezane preko mreže, pa to mogu biti od Smart TV-a, preko laptopova, pc, mobilnih uređaja, kamera, raznih drugih multimedijalnih uređaja.
Analogni i digitalni signal idu u isto vreme. Kod mnogih TV uredjaja DVB-c meni nije aktivan ukoliko nije podesena zemlja u kojoj je taj standard aktivan. To su obicno Nemacka, Finska, Danska...
Kod mene na Samsung smart TV mi je prepoznavao i analogne i DVB-C kanale i ranije na PTT KDS, a i sada na TT kada setujem Srbiju i Samsung tu nema problema.
Ali opet ponavljam, ovaj DLNA / UPnP problem nema apsolutno nikakve veze sa DVB.

To smo se složili, ali kako rešiti problem.
ONT je ruter sa izuzetno malo mogućnosti za setovanje, a i ono malo što ima, ja ne znam kako da podesim. Pretpostavljam da ONT hardwerski može sve ovo da podrži, ali mu je firmware i korisnički interfejs katastrofalan.
Moguće je da mu se može podesiti preko portova aktiviranje i ovih funkcija, ali ja to zaista ne znam.
U ONTu ima nekih funkcija za koje zaista ne znam čemu služe, a da bezveze čačkam ni to ne vodi ničemu. Naprednih korisnika koji imaju dodira sa ovim uređajem, pretpostavljam da ima veoma malo.
Ma na kraju ću da bocnem UTP u ONT, pa u TP-Link ruter i nek se nosi više... :smash:

Targo schlongovi, nadao sam se da cete udostojiti nekog iole razumnog odgovora zainteresovane klijente iz centra Beograda,vezano za dostupnost usluga.
Posto niste, sa zadovoljstvom cu sacekati SBB fiber koji mesec i sa njima potpisati ugovor,a vama od srca zelim da propadnete sto pre. :)

Zasto bi reko tako glupu i detinjastu stvar, "vama od srca zelim da propadnete sto pre". Prvo, taj fiber i ako uzmes, dobices ga samo zato sto se TT pojavio na trzistu. Drugo, svi odgovori su dati u ovom thread-u, pa i tvoji vezano za dostupnost usluga.(samo treba malo da citas) Trece, nemoj vise da postujes dok nepitas mamu i tatu, da li je tvoj post kulturan i razuman.

Poslednja izmena:
@bukkake_bob U gornjem delu internet browsera imas polje u koje se kuca adresa stranice na koju zelis da ides. Bio ti na SBB ili gde god, ukucao si pogresnu adresu, jer ovaj sajt nije sajt TT. Tvoja zelja da neko propadne je pogresno adresirana, jer MI ovde nismo ni TT ni SBB niti bilo koji operater. Zamisli nismo ti rekli nesto sto nije do nas, nismo ti rekli ni kakvo ce vreme biti...

@bukkake_bob U gornjem delu internet browsera imas polje u koje se kuca adresa stranice na koju zelis da ides. Bio ti na SBB ili gde god, ukucao si pogresnu adresu, jer ovaj sajt nije sajt TT. Tvoja zelja da neko propadne je pogresno adresirana, jer MI ovde nismo ni TT ni SBB niti bilo koji operater. Zamisli nismo ti rekli nesto sto nije do nas, nismo ti rekli ni kakvo ce vreme biti...

Detaljno pratim temu, i znam da Targovci prate i odgovaraju ovde. Posto na mailove odnosno upite sa sajta na odgovaraju, na FB poruke (wall) ne odgovaraju, a na telefonski poziv operater odgovara takvim ispraznim govorom koji je tesko slusati, zelim im to sto sam rekao. Ne vidim razlog da uvlacimo BILO CIJE roditelje u ovu temu.

Poslednja izmena:
Stvarno me zanima, koji je zaposleni Targo Telekoma nešto ovde pisao?

A koliko je ovde puta napisano da dok ne urade NBG ne idu odatle, BG im je u planu za sledecu godinu. Kako stoje trenutno sa radovima nemam pojma, ali ne ide to sve tako brzo kako su neki mislili.

Targo schlongovi, nadao sam se da cete udostojiti nekog iole razumnog odgovora zainteresovane klijente iz centra Beograda,vezano za dostupnost usluga.
Posto niste, sa zadovoljstvom cu sacekati SBB fiber koji mesec i sa njima potpisati ugovor,a vama od srca zelim da propadnete sto pre.

Svako ima svoje misljenje...

Ako ti se SBB uzima pa izvoli niko ti nebrani,mi koji znamo kako radi i probali smo TT znamo sta dobijamo,doci ce i TT pre ili kasnije... :)

Poslednja izmena:
ih, samo jedan... ;)
Mene je jedan (od nekoliko njih koji su ovde promoteri TT) posle nekog posta odma na pp saleteo pitanjem, gde sam, koji sam, da mu prosledim podatke i odma ce se neko pojaviti da potpisu ugovor za ulazak u zgradu i ... sta bi, nista, ne javlja mi da li se cuo on ili neko drugi iz firme mu sa el prezidenteo od kucnog nam saveta... ne prijavljuje ni el prezidente da su dolazili (dogovrio sam se da mi javi kad to obavi) i sta ja sad da mislim od doticnom "kolegi" forumasu, radnicima TT i uopste o TT.
Zar je tesko reci vasa zgrada nece biti u planu, odvec komplokovano, malo na ulazu zainteresovanih, cuj drugar imamo problem kod tebe sa ovim ili onim, objasniti sta koci, a ne ovako, javi se, dobije povratnu informaciju a nista nit' uradi nit' pojasni...

... sacu bas da priupitam el prezidente-a jesu li se javljali...

dodatak:
Zvali su... "Ispituju tehnicke mogucnosti, pa ce da se jave..."

Targovci sta to tacno znaci?

Poslednja izmena:
ih, samo jedan... ;)
Mene je jedan (od nekoliko njih koji su ovde promoteri TT) posle nekog posta odma na pp saleteo pitanjem, gde sam, koji sam, da mu prosledim podatke i odma ce se neko pojaviti da potpisu ugovor za ulazak u zgradu i ... sta bi, nista, ne javlja mi da li se cuo on ili neko drugi iz firme mu sa el prezidenteo od kucnog nam saveta... ne prijavljuje ni el prezidente da su dolazili (dogovrio sam se da mi javi kad to obavi) i sta ja sad da mislim od doticnom "kolegi" forumasu, radnicima TT i uopste o TT.
Zar je tesko reci vasa zgrada nece biti u planu, odvec komplokovano, malo na ulazu zainteresovanih, cuj drugar imamo problem kod tebe sa ovim ili onim, objasniti sta koci, a ne ovako, javi se, dobije povratnu informaciju a nista nit' uradi nit' pojasni...

... sacu bas da priupitam el prezidente-a jesu li se javljali...

dodatak:
Zvali su... "Ispituju tehnicke mogucnosti, pa ce da se jave..."

Targovci sta to tacno znaci?

Ja neznam sta da kazem ponasanje ovakvih kao ti me podseca na dete od 10 godina koje ceka da mu Tata kupi cokoladicu i ceka i ceka i ljuti se jer drugo ni ne zna da uradi.

Znam da je njihova obaveza da brzo odgovore i rese problem ali ovde sam primetio nesto sto se zove zavisnicka doza znaci nesto se pojavi i drzi nedaj odma oce svi i onda dolazi do problema,nije da ih branim ali oni se trude svakog dana da postignu sto vise ali to nije dovoljno neznam zato mozda nemaju dovoljno kapaciteta mozda zbog nekih problema ali sve to odlaze rok kada kod nekoga treba da se pojave...

Ima i mnogo ozbiljnijih i boljih firmi pa opet kada nesto prave novo probiju rokove i svi se odmah ljute a ako ubrzaju onda dobijes proizvod koji polu radi polu neradi...

Siguran sam da te oni tamo imaju upisano kao zainteresovanog korisnika ali svati da niko nemoze da ti obeca nesto zato kazu pa ispituje se bice...

Sta ti mislis pa ja bi se kladio da kada bi oni to mogli da bi odmah sutra dan povezali ceo Beograd i Srbiju odmah samo da neko dodje i podpise ugovor ili da dodju na kucu/stan...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno