Šta je novo?

Targo Telekom

To ok, ali si uleteo sa informacijom i porukom kao da si 100% siguran u ono što pričaš. ;)

A *** to ti je rizik komunikacije preko interneta, ne prenose se uvek stvari bas najbolje, a uostalom tu su ljudi da me isprave.

Dobio i ja danas TT... posle XX godina na SBB i 6 godina na KDS analognoj TV, progledao sam sa DVB-C na Pany 50ST50 :)
Blok 37, paket Duo 10/5.

Evo malo SpeedTest (IE, wireless na lap-u, terasa aka push zona, ~5M od ONT-a):

TT server

Telekom Srbija

SBB

Verat

Sarajevo

Zagreb

Vienna, Austria

Rome, Italy

Sledi jos...

...i evo ga...

Paris, France

Berlin, Germany

London, UK

Miami, USA

Honolulu, Hawaii USA :)

Hong Kong, China

Auckland, New Zealand

Pozdrav

Pridruzujem se cestitkama... i da sto pre stignu i do nas :D

Ovo će biti mali pregled kompanija koje zvanično posluju u Srbiji i imaju otvorena predstavništa, kao i informacije o međunarodnom povezivanju i internet link-u ka inostranstvu.

Nuba Invest (optička mreža kroz Srbiju) povezana je na sledeća čvorišta:

1. Nuba Invest - Unitel, Hrvatska
2. Nuba Invest - Bulgarian Telecom
3. Nuba Invest - Neotel, Makedonija
4. Nuba Invest - Odašiljači i veze, Hrvatska
5. Nuba Invest - Pantel Hungary
6. Nuba Invest - Magyar Telekom
7. Nuba Invest - Mobiltel, Bugarska
8. Nuba Invest - ONE TELECOM, Makedonija
9. Nuba Invest - Hrvatski Telekom

Pantel International d.o.o.
Bulevar Zorana Djinjica 64A
11070 Novi Beograd
Serbia

Pantel International d.o.o. je povezan sa međunarodnim čvorištima u sledećim državama:

1. ''Pantel International" doo. - Univerzalne Telekomunikacije, Hrvatska
2. ''Pantel International'' doo - ''Pantel International'' EOOD, Bugarska
3. ''Pantel International'' doo - ''Pantel International'' Kft. Mađarska
4. Nuba Invest - Pantel Hungary
5. Telenor - Pantel, Bugarska

COGENT COMMUNICATIONS d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 64a
11070 Novi Beograd

COGENT COMMUNICATIONS je povezan sa svojim čvorištima u sledećim državama:

1. Cogent - Cogent, Hrvatska
2. Cogent - Cogent, Bugarska
3. Cogent - Cogent, Mađarska

VIP mobile isto poseduje međunarodne linkove koristeći infrastrukturu Telekoma Srbije AD i SBB-a:

1. VIP mobile - Vipnet d.o.o. Hrvatska (SBB optička infrastruktura)
2. VIP mobile - JetStream, Rumunija (SBB optička infrastruktura)
3. VIP mobile - JetStream, Bugarska (Telekom Srbija infrastruktura)

Evo još nekih firmi u Srbiji koje su povezane na međunarodne linkove:

,,W802" d.o.o. (Branislava Nušića 13, Sombor - "Dravanet" Zrt., Budai Nagy Antal 1, 7624 Pecs (Infrastruktura optička vlakna 34Mbit/s  - 155Mbit/s.)

PANONNET Wireless Internet Service Provider (Otvoreni Univerzitet, Trg Cara Jovana Nenada 15, 24000 Subotica) - "SZÉLMALOM Kábeltévé" (radio relejna veza na 10.7-11.7 GHz)

GIMELNET (Banatsko Karadjordjevo, 1. Maja 44, 23216) - „PRIME TELECOM“ Ltd. Boulevard Dimitrie, Pompei no 8. (optička infrastruktura, povezano na 1gbps)

Sat Trakt je isto tako u vrhu što se tiče međunarodnog povezivanja korišćenjem spostvene infrastrukture sa drugim čvorištima:

1. Sat Trakt - GTS Datanet, Mađarska
2. Sat Trakt - Hrvatski Telekom
3. Sat-trakt - Univerzalne telekomunikacije, Hrvatska
4. Sat-trakt - Magyar Telekom,Mađarska
5. Sat-trakt - Invitel, Mađarska

Eto to je to od prilike što se može videti koje i gde povezan sa međunarodnim linkovima, manje poznate firme, više poznate, spostvena infrastruktura ili povezivanje preko drugih.

koliko vidim,losa veza sa Nemackom...Na lelekomu imam ping u Berlinu oko 36-38...Prema Francuskoj,Italiji,Engleskoj mnogo bolji pingovi nego na lelekomu...

Meni treba optika zbog igranja,a zivim u Gornjem Milanovcu,tako da cu optiku dobiti za jedno godinu ili dve,kada dobije Cacak...

Probah i ja preko TT speedtest ka serverima u Londonu:

Namesco:

Structured Communications:

Vodaphone UK:

Probao još 5 servera u UK, svi takođe daju ping ~45ms, tako da verovatno da Speedtest sa Namesco serverom nešto baguje. Namesco je prvi na listi za London, a omnik verovatno nije probao više puta/servera.

Poslednja izmena:
Yup... i meni je ping ka Vodaphone i Structured ~45ms...

TS,SBB i TT imaju sigurno svoje linkove ka inostranstvu, za sada...
Svaki provajder (kablovski) ima svoju lokalnu mrezu, kojom se kace na magistralnu koja ih povezuje sa ostalim gradovima i svetom ...
@Sarex NISI u pravu i bez potrebe "ubedjujes" ljude u nesto sto nije tacno, okani se toga ispadas "neinformisan"...
To sto je nekad bilo da je sve u rukama TS i da su svi zavisili od TS-a se menja i sve ce se vise menjati na stetu TS-a a u korist ostalih provajdera i krajnjih korisnika.
Raznovrsnost i konkurencija ce "cudo" uciniti i vec cine, sve se menja i sto je bilo i vazilo pre 5g danas nije a "sutra" nece biti...

Poslednja izmena:
Ne pokusavam nikoga da ubedim niusta, jesam dao pogresnu informaciju, ali sam kasnije prihvatio da nisam upravu.

A dal' se kajes rad' sirenja dezinformacija :d
:wave:

@P307 @Sarex

Telekom Srbija AD je povezan sa međunarodnim čvorištima u sledećim državama:

1. Telekom Srbija AD - Crnogorski Telekom, Crna Gora (optika SDH/DWDM kapacitet STM-16/STM-64)
2. Telekom Srbija AD - Univerzalne Telekomunikacije, Hrvatska (optički sistem prenosa STM-16/STM-64 tehnologija DWDM)
3. Telekom Srbija AD - "Odašiljaci i veze" d.o.o., Hrvatska (optički sistem prenosa STM-16/STM-64 tehnologija DWDM spajanje optičkih kablova po ITU-T G.652 - G.655.)

SERBIA BROADBAND (SBB) je povezan sa međunarodnim čvorištima u sledećim državama:

23.08.2010. - SERBIA BROADBAND (SBB) - "Univerzalne telekomunikacije" d.d., (optička infrastruktura Bačka Palanka (Srbija) - Ilok (Hrvatska) Kapacitet: STM16/STM64

A za Targo Telekom već imate odgovor gde sve idu linkovi Nuba Invest (optička mreža kroz Srbiju)

Poslednja izmena:
"Problem" je u tome, da meni za 2 nedelje ističe ugovor sa Telekomom, te da zaista više nemam nerava da čekam TT. .... Ako ne dobijem nikakav kontretan odgovor za 7 dana, odoh kod Telekoma na novi dvogodišnji.. jer da plaćam 2k+ ras za 4 mbita bez ugovorne obaveze mi je malo previše, a od TT-a samo "bićete obavešteni".. ok.. KADA ću biti obavešten?

Не разумем зашто увек мораш бити под уговорном обавезом, зар ће толико много да те кошта плаћање редовне цене током месец-два колико можеш да им даш форе?

Ја бих сачекао барем до нове године, па ако буде, буде, боље него да се вежеш две године без могућности избора.

Nije problem u mesec-dva.. problem je što ne mogu da dobijem informaciju da li će uopšte ulaziti kod mene u zgradu.

Nije problem u mesec-dva.. problem je što ne mogu da dobijem informaciju da li će uopšte ulaziti kod mene u zgradu.

Prvo proveri sa vašim predsednikom skupšt. stanara da li je zainteresovan odnosno da li postoji većina za ulazak targa. S obzirom da ne dobijaš konkretne odgovore od Targa, najbolje bi bilo da se raspitaš da li neke okolne zgrade u ulici imaju Targo. To bi trebalo da ti bude neki orijentir.

Prvo proveri sa vašim predsednikom skupšt. stanara da li je zainteresovan odnosno da li postoji većina za ulazak targa. S obzirom da ne dobijaš konkretne odgovore od Targa, najbolje bi bilo da se raspitaš da li neke okolne zgrade u ulici imaju Targo. To bi trebalo da ti bude neki orijentir.

Kod mene samo znam da se nije razgovaralo sa skupštinom, već su išli od vrata do vrata, pa zato niko ništa ne zna...

paket duo 10/5

Bravo za Targo!!!
Znalo je da ide i do 18,a inace se stalno vrti oko 12 ili 11 i nesto,a upload je skoro uvek oko 6,2 6,3

Poslednja izmena:
Polako, za sada net radi odlično (a i TV), nemam zamerki, al' polako da se ne uobraze.

Videćemo kad bude bilo više korisnika.

To razmisljam i ja za sad je super da ovako ostane bilo bi extra,jos sam neke izmene kanala i bice super.

Izdašniji su sa paketom 10/5, dok recimo 20/10 ide do ~23. Generalno gledano zadovoljan sam, kada mi istekne ovih tri meseca dupliranih brzina prelazim tj. ostajem na 20/10.

@Santa, obično sa predsednikom skupšt. stanara dogovore sve, za ovu praksu od vrata do vrata nisam do sada čuo.

Predsednik skupstine nema pravo, odnosno pored njegovog potpisa, mora da postoji i podtpi 51% stanara. U suprotnom dozvola za ulazak u zgradu bi bila nevazeca. Kod mene je bilo i potpisivanja stanara i predsednika skupstine stanara.

Naravno da Predsednik skupštine stanara nema pravo da sam odlučuje, već sa ponudom izlazi pred stanare koji o tome odlučuju, glasajući za ili protiv. Samo što su kod sante izgleda zaobišli predsednika i prešli direktno na stanare.

dobar deo predsednika skupstine stanara NE DOZVOLJAVA ulazak u zgradu, uzimajicu u obzir da im je vektor davao TV-e i svasta nesto nije ni cudno...

Nazad
Vrh Dno