Šta je novo?

Industrija igara

Saznacemo uskoro (mada u trejleru predstavlja kao space sim), u 16h pocinje "prenos".

Poslednja izmena:
Neću moći da gledam, vraćam se kući sa posla, ako budeš ispratio, baci neke utiske ovde. A može biti simulacija i ako je čist "fajt", po ovim scenama iz kokpita, tako mi deluje...

Poslednja izmena:
Live stream:

http://www.gamespot.com/shows/gamespot-live/?event=roberts_space_industries_gdc_panel20121010

Info o igri

http://www.eurogamer.net/articles/2012-10-10-wing-commander-creator-returns-to-melt-your-pc-with-new-space-sim-star-citizen

Star Citizen is a PC exclusive that looks for all intents and purposes like a modern day Wing Commander sequel. Its debut trailer, built using in-game assets, is above.

He has alongside a small team worked on the creation of art assets, story elements and an extensive prototype of Star Citizen, a persistent online universe due out at some point in 2014.

Star Citizen features a dynamic economy and an open world. Roberts describes it as a mash up of Freelancer and Privateer, two of his previous games, and a Wing Commander game. The single-player mode can be played offline or co-op with friends in a similar fashion to the way players impact each other's games in Demon's Souls, he said.

The story revolves around a political drama inspired by the decline and fall of the Roman Empire. But players will be most concerned with Squadron 42, a sort of sci-fi French Foreign Legion. 42 has a reputation for always pulling through even during the most difficult of missions, and your goal is to get accepted into its ranks.

Roberts and his team are still fleshing out much of the game mechanics, but he did show Eurogamer a working demo, which included third-person pilot movement in a space carrier and space combat, switching between third-person and in cockpit views. Space ships operate under a procedural physics system, with thrusters generating forces on the rigid body of the craft for realistic motion.

Roberts will create Star Citizen without a publisher. He has private investment, but needs to do "an element" of crowd funding to raise between two and four million dollars and validate the private investors' valuation of the project. The game itself will cost between 12 million and 14 million dollars to create.

EDIT:

Evo posebna tema:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293423-Star-Citizen-%28space-sim%29

Poslednja izmena:
Praveći analogiju sa video igrama, koja njegova kompanija uspešno razvija, Mirko Topalski na zanimljiv način govori o preduzetništvu u Srbiji. Kao i junaci u igrama, preduzetnici moraju da prelaze nivoe različitih težina, skupljaju poene i grade svoje timove. Svaki "game over" Mirko vidi kao priliku za "new game".

[YOUTUBE]-8VJ-UkTwpE[/YOUTUBE]

Odlican sajt.

Ja inace ne volim da citam sajtove poput eurogamera, gamespota, ign ali ovaj je jako dobro uradjen tehnicki a tekstovi su takodje odlicni.

a ja to pricam godinama i niko me nije slusao!!1 :d

Steam na Ubuntu od danas za izabrane. Podrzane igre su Team Fortress 2 i jos dve tuce igara (ne mogu naci spisak, moram sam da pretrazujem).

http://steamforlinux.com/ je down...

Nwz6x.png

Prilozi

• Nwz6x.png
    Nwz6x.png
    279.6 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Neka ga ucutka neko please 😀

THQ je izgleda zaista u velikom problemu, ocekuje se cerupanje njihovih licenci... EA ce izgleda da kupi CoH2, koji je predvidjen za izlazak u q1 2013 🙁

Velika šteta ako se to zaista desi THQ, znaju da prave zaista kvalitetne igre.

Ako EA preuzme CoH IP, treba ocekivati najavu CoH 3 u Frostbite 2.x engine-u 😀

Ahahaha ! So fuckin true 😀
Verovatno ce i Wormse da odrade u istom endzinu

Bolje Ubi nego EA, ako cemo iskreno.

Nista ni oni uz Ubi-a nisu bolji,sve sto su otkupili ili pokupili posle raspadanja nekog drugog studija su upropastili.
Najbolji primer je Heroes of might and magic serijal.Nisu ni 5 ni 6 toliko lose igre,ali smesne u poredjenju sa onim sto je radio 3DO.

Isto vazi i za EA,posle raspada westwood-a,napravili su komediju od command and conquer serijala,gde je jedino command and conquer 3 bio dobra igra.
Ali ako ce neko da otkupi prava za Titan Quest ime i izrazi zelju da napravi dvojku,onda podrzavam,posto ovi iz THQ ni ne pomisljaju,a napravili su hack & slash koji je po mnogima ispred Diablo igara.

HoMM V je drasticno bolja igra od najnovijih Heroja. Petica je bliza legendarnoj trojci od cetvorke na kojoj je isto radio New World Computing.

Nastavak Titan Questa bih zaobisao posto ljudi koji su pravili tu igru treba da izdaju Grim Dawn, akcioni RPG u Diablo stilu ali ovog puta umesto anticke grcke tema su zombiji.

Pa relic u svom izvornom obliku i ne postoji, svejedno ko ce da je pravi bitno je sta hoce od te igre da urade, isto i za homeworld, coh etc.... Ubisoft je katastrofalan koliko i ea activision ako ne i gori... Za coh2 ima nade jer se sprema za q1 2013. Multi demo se vec pici na razlicitim dogadjaja skupovima, beta je u pripremi pitanje je da li ce ga thq zadrzati ili prodavati kada je blizu izdavanja

Iz istog razloga ne dovodim u pitanje CoH2, vec buducnost serijala ako padne u sake EA (kome su strategije i PC ekskluzive poslednja rupa na svirali). Ako su tacne informacije da EA i Ubisoft merkaju THQ, onda se sve svodi na biranje manjeg zla, a ono je u ovom slucaju Ubisoft.

Ubi se u poslednje vreme polako vraća iz krize, recimo Anno 2070 je odlična igra, Driver:SF je bio sasvim ok, iako se meni recimo nije svideo na prvu loptu i sad ako pogode sa FC3, AC3, kao i sa Watch Dog koji izlazi dogodine postaće opet ozbiljan igrač.

Da, poslednji Drajver je stvarno dobra igra, Anno zanimljiv kao i uvek, medjutim, AC3, FC3, Clancy fransize dele slicne sudbine i recikliranje ideja iz jedne igre u drugu, sto je jedna od mojih najvecih zamerki blockbuster igara koje razvija Ubisoft. Jednostavno veoma slaba inovativnost i trud oko dizajna igara. Videcemo sta buducnost i next generation nosi, ali trenutno Ubi direkcija igara srlja u pogresnom smeru.

Inace, ne znam zasto je bitno ko ce sta da kupi, ove igre planirane za izlazak zavise od developera a ne ko ce da ih izda.

Nazad
Vrh Dno