Šta je novo?

ZTE Grand X

Samo SMS popup, ali mi je i tada kasnilo. Probaću sa GoSMS, ali nije u tome poenta...

Možda jedino da probaš onaj rom sa modaco foruma za uk, izgleda nema bagova sa zamrzavanjem i gps .

Ja sam ubacio modacov custom rom, evo utisaka:
-Nema pregrejavanja
-Baterija slabo traje u pocetku dok se izgleda 'ne razvije' jutros mi je za 5h skinuo 30% baterije al evo posle celodnevnog koriscenja drzi na 57% verujem da ce pri sledecem punjenju biti bolje
-GPS 9/9 satelita ni ne stignem da udjem u aplikaciju vec fiksira
-Ne baguje, ne zabada, stizu poruke, ide u deepl sleep
Ne radi telenorov 111 menu aplikacija, ne mogu da dobijam update od telenora vise, verujem da mi ni garancija vise ne vazi
i jos dosta nekih sitnih poboljsanja, neke aplikacije su izbacene poput google plus itd a ubacene office x tegra zone itd.
Tek sad se vidi koliko je ovaj Grand X ustvari fantastican telefon sa ovim romom.

A može li nekako povratak na Telenorov ROM, zlu ne trebalo?

I zašto ti ne radi 111 aplikacija, ja sam je na prethodnom telefonu koristio sa nekoliko ROM-ova, ona zavisi samo od mreže na koju si nakačen, a ne od ROM-a?

Hteo bih da prosirim externu memoriju da uzmem neku SD karticu od 16gb intersuje me da li ZTE chita micro SD karticu ako je ona - NTFS

Hteo bih da prosirim externu memoriju da uzmem neku SD karticu od 16gb intersuje me da li ZTE chita micro SD karticu ako je ona - NTFS

Nema veze dali je ZTE ili neka druga kompanija - Android po defaultu moze samo da cita NTFS a nemoze da zapisuje na nju. Ima nekih skripta nek se omoguci androidu da zapisuje na NTFS ali mani se corava posla. Ovo sto sam napisao vazi za externe kartice i HDD-ove nisam siguran dali uopste android moze i mountovati microsd koja je u NTFS. Ako si mislio da je formiras u NTFS zbog filmova vecih od 4 gb jednostavno ih splituj pomocu nekog programa.

A može li nekako povratak na Telenorov ROM, zlu ne trebalo?

I zašto ti ne radi 111 aplikacija, ja sam je na prethodnom telefonu koristio sa nekoliko ROM-ova, ona zavisi samo od mreže na koju si nakačen, a ne od ROM-a?
Ne znam zasto nece da radi, jednostavno nece da mi widget da informacije o minutima itd,
a sto se tice telenorovog roma i mene zanima stvarno to, voleo bih ipak da imam u rezervi

Poslednja izmena:
Ne znam zasto nece da radi, jednostavno nece da mi widget da informacije o minutima itd,
a sto se tice telenorovog roma i mene zanima stvarno to, voleo bih ipak da imam u rezervi

Moras da budesh na telenor netu i aplikacija neradi od 1. - 3. u mesecu.

Što se tiče te telenor aplikacije, postoji mnogo bolja alternativa. Info 01 se zove i koristim je stalno kao widget + radi i na wifi mreži naravno. Potrebno je samo registrovati se na telenor sajtu pošto informacije vadi odatle

Meni je jako ruzan telefon.Video sam ga danas u Telenoru.Jako je povoljan,za Surfuj i prenesi 1000 daje se samo 4000 sto je extra cena.Rekao bih d aje ekran jako los ali sve klizi,bez kocenja,e sad ne znam kakav je za net i kakva mu je kamera i trajanje baterije.
Telenor aplikacija za proveru stanja i racuna ne radi 1 i 2 u mesecu,ne znam kako to postpejd Telenor korisnici ne znaju!!!
Isto kosta npr LG L7,za koji smatram da je puno lepsi i bolji telefon,a kostaju gotovo isto.

Poslednja izmena:
Pozz svima posto sam prvi put na ovom forumu,juce sam uzeo ovaj tel u telenoru uz p i s 1000,sto se tice funkcija meni je skroz ok posto ne trazim nista preterano, ali danas mi se telefon ugasio onako sam od sebe tri puta,jednom cak nije hteo ni da se upali dok nisam izvadio bateriju, a i trejanje baterije je katastrofalno, sinoc sam instalirao par aplikacija i to je to,ne znam da li bi neka od njih mogla da pravi problem niti sta jr u pitanju, a nemam toliko iskustva sa androidim,tako da nisam pametan da li da vracam tel i sta... pa bih zamolio nekog mome nije problem da napise da li je imao ovakvih problema sa telefonom i sta bih mogao da radim? hvala unapred ;)(

Dobrodosao u drustvo. Kreni sa citanjem ovog foruma od pocetka. Svi imamo iste probleme. Software-ski problem je u pitanju. nadamo se da ce se sve ispraviti nekim update-om u buducnosti...

Dobrodosao u drustvo. Kreni sa citanjem ovog foruma od pocetka. Svi imamo iste probleme. Software-ski problem je u pitanju. nadamo se da ce se sve ispraviti nekim update-om u buducnosti...

pa vidim ,procitao sam dosta ali dosta toga mi nije jasno...jel se tebi gasi tel? i kako mogu bar maloda postedim bat, da li znas,cuo sam da ova mem kartica koja ide uz tel ima veze ,a?

pa vidim ,procitao sam dosta ali dosta toga mi nije jasno...jel se tebi gasi tel? i kako mogu bar maloda postedim bat, da li znas,cuo sam da ova mem kartica koja ide uz tel ima veze ,a?
Desilo mi se jednom za ovih 4 dana koliko imam telefon da se ukoci dok sam kucao poruku u Whatsapp-u. Prvo se ukocio i tako blejao jedno 30 sekundi, nakon toga se iskljucio i ja sam odmah upalio. Dakle desilo mi se jednom.
Sto se tice baterije, skini Cpu Spy i svremena na vreme proveri da li ti telefon ide u Deep Sleep. Jer ako zakuca na nekoj frekvenciji onda ti jako brzo prozdere bateriju u stand by-u. Ako se zakuca resetuj telefon i to je to.
Ja sam postao paranoican, proveravam skoro svaki put kad nesto radim na telefonu :)

Desilo mi se jednom za ovih 4 dana koliko imam telefon da se ukoci dok sam kucao poruku u Whatsapp-u. Prvo se ukocio i tako blejao jedno 30 sekundi, nakon toga se iskljucio i ja sam odmah upalio. Dakle desilo mi se jednom.
Sto se tice baterije, skini Cpu Spy i svremena na vreme proveri da li ti telefon ide u Deep Sleep. Jer ako zakuca na nekoj frekvenciji onda ti jako brzo prozdere bateriju u stand by-u. Ako se zakuca resetuj telefon i to je to.
Ja sam postao paranoican, proveravam skoro svaki put kad nesto radim na telefonu :)

gde to da proverim?

info 01?

Što se tiče te telenor aplikacije, postoji mnogo bolja alternativa. Info 01 se zove i koristim je stalno kao widget + radi i na wifi mreži naravno. Potrebno je samo registrovati se na telenor sajtu pošto informacije vadi odatle
Kako si namestio da ti info 01 bude kao widget? Skinuo sam aplikaciju sa marketa i instalirao je i prikazuje mi podatke sa racuna kada je otvorim, ali widget ga nigde nema ( nema ga u widgetima )

Kako si namestio da ti info 01 bude kao widget? Skinuo sam aplikaciju sa marketa i instalirao je i prikazuje mi podatke sa racuna kada je otvorim, ali widget ga nigde nema ( nema ga u widgetima )

Pronasao sam widgete. Trebalo je samo restartovati telefon da bi se widgeti pojavili.

Jel vracao neko od vas telefon u telenor na servis, i ako jeste sta su rekli i dal se nesto popraviloo??

Nema veze dali je ZTE ili neka druga kompanija - Android po defaultu moze samo da cita NTFS a nemoze da zapisuje na nju. Ima nekih skripta nek se omoguci androidu da zapisuje na NTFS ali mani se corava posla. Ovo sto sam napisao vazi za externe kartice i HDD-ove nisam siguran dali uopste android moze i mountovati microsd koja je u NTFS. Ako si mislio da je formiras u NTFS zbog filmova vecih od 4 gb jednostavno ih splituj pomocu nekog programa.

Pre sam hteo da proverim to da li bi ako bih kupio SD kartu od 16gb morao da je pre upotrebe preformatiram na NTFS kako bih mogao da je koristim kao ovu koja je trenutno u njemu od 2 gb. Koristio bih ne toliko za gledanje filmova koliko kao mulu (fleš memoriju) za prenos raznih podataka (slika, muzike itd.) sa kompa.

Poslednja izmena:
Pre sam hteo da proverim to da li bi ako bih kupio SD kartu od 16gb morao da je pre upotrebe preformatiram na NTFS kako bih mogao da je koristim kao ovu koja je trenutno u njemu od 2 gb. Koristio bih ne toliko za gledanje filmova koliko kao mulu (fleš memoriju) za prenos raznih podataka (slika, muzike itd.) sa kompa.

Mani se corava posla. Za takve stvari kupi USB flash koji ima mnogo veci brzinu citanja i pisanja nego da telefon kacish na komp...
A i kazi mi sta fali FAT32 sistemu kad nemas vece fileove od 4gb? Svi flasevi sto se danas prodaju su formatirani u FAT32 sistemu po defaultu.

Jel vracao neko od vas telefon u telenor na servis, i ako jeste sta su rekli i dal se nesto popraviloo??
To bih i ja voleo da znam, posto telefon sad vec ide jako na zivce i sa ovim novim 0B05. Tako se zapuca da ne reaguje nista i samo cupanje baterije pomaze. Zovem sebe na Grand X sa drugog telefona, kao zvoni, a na ZTE grand X ni slike ni glasa. Pa sam mislio da odnesem i ja telefon u Telegnjur i da im se nacestitam srecne mile NG-e :smash:

To bih i ja voleo da znam, posto telefon sad vec ide jako na zivce i sa ovim novim 0B05. Tako se zapuca da ne reaguje nista i samo cupanje baterije pomaze. Zovem sebe na Grand X sa drugog telefona, kao zvoni, a na ZTE grand X ni slike ni glasa. Pa sam mislio da odnesem i ja telefon u Telegnjur i da im se nacestitam srecne mile NG-e :smash:

nisam primetio nešto posebno da se više zapucava no obično kao svi telefoni sa droid platformom. Da li si rutovao telefon?

Pa ovako meni je za ova cetiri dana koliko imam telefon jedno deset puta zabagovao ugasi se i pomaze jedino vadjenje bt u proseku 2 -3 puta dnevno...jutros sam skinuo tel sa baterije u 7h a u 15 h baterija je bila prazna a pritom sam 15 min slusao radio, poslusao 1 pesmu na yt,poslao nekoliko poruka i pogledao nekoliko stranica na netu, sto mii je potpuni hit :) sutra ga vracam u telenor definitivno...

Ajde pa obavezno javi kako je proslo. Nadam se da na servisu imaju neki fix, mada tesko :)

Svi vi koji imate problema sa baterijom,gps-op,bagovanjem i sl. moguce je da imate faličan primerak.Uvezli su gomilu tih krševa iz Kine, verovatno neka loša serija po damping ceni,više ih ne radi nego što radi. Ja sam moj odneo na servis i dobio novi,baterija na stand by drži po 4 - 5 dana a uz korišćenje bar 2 - 3 i sve radi kao sat. Ja ga doduše koristim bez kartice, samo za net, gps i igrice pa možda i to ima uticaja. Proverite,ako ne garanciju u ruke i pravac radnja.

odneo sam ga danas,sad cekam, verovatno ce mi ga zameniti u svakom slucaju javljam sta je bilo...

Vrh Dno